Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 10

• 40 959
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
От известно време учуденото "ми щом имаш още" се превърна в злобничко "ама сигурна ли си, че имаш". Беше отдавна, когато свекърва ми беше убедена, че отбиването става, когато изведнъж кърмата свърши, т.е. затваряш крана и готово! А не е да не е кърмила...

# 646
ох доста интересна тема,но сега ще се наложи да се запиша,че в бая късна доба четох и май не е зле да полягвам.

само да кажа,че нямам нищо против синът ми да стане цицоман...то си е благинка хахахахха (аз до там стигнах с прочита). като ви четох 1.много се зарадвах,че никой от семейството ми не се бърка и дори подкрепят кърменето ми и 2. не съм в бг.незнам тук как е,но до сега не съм усетила никаква дискриминация,а съм кърмила където ми падне навън .един път се изтипосах в един МОЛ по средата измежду целия народ на една пейка.видя ме и куцо и сакато,но никой не ме погледна странно. Whistling

# 647
Свекърва ми, когато дъщеря ми беше на 5 месеца:
"Това твоето е неестествено! Никой не кърми до тази възраст!"
... и когато дъщеря ми беше на 6 месеца:
"Сине, кажи й /на мен/, че говорих с възрастни жени, които ми казаха тя /аз/ веднага да спре да кърми, защото вече кърмата й е вкисната от толкова много седене и е опасно, много !, за бебето"
...пак тогава:
"Трябва да престанеш вече да кърмиш, защото както са казали хората: дебело бебе, слаба майка! А на теб и детето ти слабичко /!/ и ти си бая надебеляла!  Mr. Green"

Реплика дочута от съседна пейка в парка: "И ти ако си мислиш, че така го храниш...." /Майка на кърмещата си дъщеря/

# 648
  • София
Съболезнования за всички, които имат такива роднини!  Tired

# 649
Приятелка роди точно преди седмица второ дете.
Чухме се днес по телефона. Питам как върви кърменето. Разбирам, че не кърми. Защо?
Защото, които не е кърмил първото си дете, не трябва да кърми и второто!
Ама защо? Защото кърмата е негодна, няма масленост и е като вода!
А кой умник каза това? Една акушерка приятелка на майка й.
Тази особа пенсионер ли е? Не, рАботи в родилно отделение!

# 650
  • София
  Без коментар, не че ще се учудя, че акушерка може да го каже, но и майката е искала да повярва на това. Защото нищо не ти струва да проучиш и да поразпиташ дали изобщо има някаква доза истина в това, а не веднага да се хванеш за него като оправдание да не кърмиш поне 2-3 месеца...
   П.П първо си помислих, че идеята ще е да не се ощетява първото дете защото не е кърмено. Аз имах подобен случай с близначета, едното сучеше добре, другото не. Родителите решиха да ги минат заради това и двете само на шише, за  да няма дискриминация и скоро на АМ, защото не може само едното да получава кърма. Опитах се да ги разубедя по някакъв начин, че има много други варианти, но те държаха да има равенство между децата, дори това да означава да минат на АМ и двете в кратък срок. Все пак бебетата бяха хранени с АМ поне няколко месеца, което не е никак малко.

# 651
я да кажа аз пък защо неуспях да кърмя голямото си дете.

родих аз една седмица,след като навърших 18 години и незнаех нищо повече от къде е входа на дискотеката и изода на училището Mr. Greenзакърмих си детето и кара-вара 20-ина дена моя "ужас" и спряхме с това упражнение.проблема беше,че синът ми искаше на всеки час да суче и сучеше по един час сигурно (със сегашния ми опит знам,че и това е нормално,но се радвам,че този малкия не е така).абе живееше ми на гърдите,а пък аз нали бях чула от тук-там,че бебетата се хранят на три часа,а може би "умните" глави в родилното с аме били посъветвали баш така,та реших аз,че кърмата ми е рядка Joy за количеството нямаше как д асе усъмня,защото даже изхвърлях в мивката,че се и цедях на всичкото отгоре,за да облекчавам гърдите,които все напращели си бяха.всичко е по съвети на докторя.....отивам аз при педиатърката и и казвам за проблема ми-разказвам как се храни и изказвам опасенията си,а именно рядката кърма,а оная с всичкия си акъл взе,че ме подкрепи и каза,че съм права и да съм минела на АМ,че детето явно недохранено си ходи,но малко след това като го измерихме (няколко дни по-късно0 то беше качило 1200 гр първия месец.абе пълна идиотщина.
затова сега преди да родя повечко с еинформирах как се кърми и сега си кърмя успешно за щастие! Whistling

# 652
прочетох до 21-ва страница,но искам да питам и нямам търпение да чакам до края,за да го направя.
1.какво е казала Галена?
2.този абсурдния доктор,от който се възмущавате да не е един д-р Марио,който има и сайт?

ако нататък има отговори на моите въпроси и сте писали още за това не ми отговаряйте.аз ще прочета като стигна до там.

леле не предполагах наистина,че има такова отрицателно отношение към кърмещите майки в бг:( много е просташко и абсурдно наистина.аз да си призная бях малко от другата страна на бариерата (мислех да не кърмя,за да не си развалям гърдите),но никога не бих си помислила да дискриминирам кърмещи жени.това си е личен избор и на мен не ми пречи.

# 653
От известно време учуденото "ми щом имаш още" се превърна в злобничко "ама сигурна ли си, че имаш". Беше отдавна, когато свекърва ми беше убедена, че отбиването става, когато изведнъж кърмата свърши, т.е. затваряш крана и готово! А не е да не е кърмила...
Това не е толкова трудно човек да си го помисли ако има случка като моята преди няколко месеца. Дъщеря ми беше с темп, а аз врътнах "кранчето" от притеснение ли, от жегите ли... но 3-4 кърмения през няколко часа я слагам на гърда, тя дърпа, нервира се, не я чувам да преглъща и така по половин час. Не усещах и потичане... все едно някой бе врътнал крана буквално. Наливах се с вода, цяла нощ детето се буди иска да суче, ама нЕма ни капка. Залъгвах я с вода и чак на следващия ден към обяд нещата постепенно се нормализираха.

# 654
Най-абсурдно за мен е като чуеш някоя глупост и то от млади момичета. Някои от тях дори нераждали, но убедени в лошото качество на кърмата. Това пиша по повод на мои две познати. Едната роди, другата ще й помага (момичето не е раждало, но е "много в час"). След месеци коментара на помощницата е - "накарах я да дохранва още първия месец, защото бебето не можеше де издържи 3 часа от едното до другото хранене, значи кърмата й беше толкова нехранителна. След като започна да дохранва малката започна да спи и да яде точно през 3 часа."
В резултат на това захранване - некърмено бебе, на 1 годинка на диета заради високи килограми. На  1 година и 4 месеца яде всичко, но постоянно без режим, въпреки, че като бебе й е бил наложен.

# 655
  • последна надежда
Не е точно реплика, но мисля че е за тук.

Детето си играе в чакалнята пред детският очен лекар. Стои прав и се държи за облегалката на една пластмасова пейката. Вдигнах го, но той стиска пейката силно и я повдигна леко от земята. Цялата чакалня бурно аплодира силата на току що навършилият 8м Марк. Питат ме с какво го храня че е толкова силен... Казах с кърма... всички млъкнаха и гледаха ококорено. Ако от сега ме гледат странно че кърмя, какво ли ще бъде след година.

Репликата "Ама ти имаш ли още?" я чух от позната наскоро.
Друга ме посъветва: "Нали знаеш че киселото мляко си е храна, не е като кърмата.. Давай му кисело млекце и манджички, а вечер си го кърми."

# 656
Най-абсурдно за мен е като чуеш някоя глупост и то от млади момичета. Някои от тях дори нераждали, но убедени в лошото качество на кърмата. Това пиша по повод на мои две познати. Едната роди, другата ще й помага (момичето не е раждало, но е "много в час"). След месеци коментара на помощницата е - "накарах я да дохранва още първия месец, защото бебето не можеше де издържи 3 часа от едното до другото хранене, значи кърмата й беше толкова нехранителна. След като започна да дохранва малката започна да спи и да яде точно през 3 часа."
В резултат на това захранване - некърмено бебе, на 1 годинка на диета заради високи килограми. На  1 година и 4 месеца яде всичко, но постоянно без режим, въпреки, че като бебе й е бил наложен.
Нещо не схванах - детето е било на диета, защото е било на АМ, а не на кърма, така ли? Ако това имаш предвид, то то е толкова безумно и абсурдно, че нямам думи.

# 657
Ами не, че е било на АМ, ами че принудително майката спря да кърми, въпреки, че имаше много кърма. А и от толкова старание да е добре нахранена, че да не се събужда, леко я прехраниха, ако мога така да се изразя.

# 658
Не знам как бебе може да бъде прехранено, защото то обикновено повръща храната, която му е дошла в повече. А принудителното спиране на кърменето няма нищо общо с наднорменото тегло. Тогава в съседния подфорум всички бебета трябва да са свръхдебели.

# 659
  • София
От вчера-
свекърва ми: тя кърмата на тия месеци вече много се разрежда, трябва да и даваш и друго мляко и пюрета, че няма как да и стига.
аз: аз и давам пюрета, яде детето и пюрета, и се кърмим.
тя: е да де , но кърмата много се разрежда в тия месеци и за нищо не става, аз много книги съм чела.
Разговора завърши с неуспешен опит аз и мъжът ми да я убедим в обратното. Но тя по принцип е в опозиция на всичките ни методи на отглеждане на деца. Предния ден изтърси, че детето едва ли ще проходи щом не го слагаме в проходилка.
А репликата " щом още имаш" я чувам още от трития месец на детето.

Общи условия

Активация на акаунт