Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето! - 10

• 40 982
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 И това ми били психолози!
как може да пишат такива невероятни простотии, хем се смях, хем ми стана жал за тези дето им вярват.

# 736
много добре формулирани становища и в двете посоки! Все пак темата за дългото кърмене ще я има докато свят светува заедно с двата типа мнения по въпроса Wink Определено ми хареса и до голяма степен съм съгласна с July!

# 737
  • Бургас
Почнаха ме и мен с подмятания да отбивам Twisted Evil

За това, че кърменето било болезнено около годинка Shocked явно съм супер мутант, който не изпитва болка Mr. Green

Ooo, мен още от сега ме питат до кога смятам да кърмя, защото било "нормално" да се кърми 6 месеца. Mr. Green

# 738
вижте на какво попаднах днес

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/jan/14/six-months-br … babies-scientists

не е много по темата, нооо  Shocked

# 739
незнам за вас,но моя син скоро не ме беше хапал,а пък нощем никога! снощи май за да ми натрие носа така ме ухапа,че не само се събудих,ами препиках от болка! направо се замислих,че ако продължава така и не дай си боже зачести и го прави редовно ще си развалим отношенията Joy

сега отивам да почета смешки..или по–точно изнервящи смешки Joy

# 740
"Бебетата не трябва да се кърмят повече от 4 месеца

14.01.2011 14:35  Кърменето през първите шест месеца не е най-доброто за здравето на бебето, установиха британски изследователи. Научен екип, ръководен от педиатър от Университетски колеж в Лондон, съобщи, че бебетата, хранени с кърма, може да страдат от недостиг на желязо и да са склонни към алергии. Според изследването майките трябва да престанат да кърмят бебетата си към четвъртия месец. Преди десет години Световната здравна организация (СЗО) препоръча децата да бъдат кърмени до шестия месец. "Много западни страни, включително 65% от държавите членки на ЕС и САЩ избраха да не се придържат напълно към препоръката или изобщо да не я спазват", съобщиха авторите на изследването. Според изследването на СЗО бебетата, хранени изключително с кърма в продължение на шест месеца, имат по-малко инфекции и нямат проблеми с растежа. Според някои изследвания кърменето в продължение на шест месеца не предоставя на бебетата всички хранителни вещества, от които те се нуждаят. /АФП /
. "
от тук : http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3540691

# 741
Ето, сега вече можете да се впуснете да хулите и британските педиатри.

# 742

14.01.2011 14:35  Кърменето през първите шест месеца не е най-доброто за здравето на бебето, установиха британски изследователи. Научен екип, ръководен от педиатър от Университетски колеж в Лондон, съобщи, че бебетата, хранени с кърма, може да страдат от недостиг на желязо и да са склонни към алергии. Според изследването майките трябва да престанат да кърмят бебетата си към четвъртия месец. Преди десет години Световната здравна организация (СЗО) препоръча децата да бъдат кърмени до шестия месец. "Много западни страни, включително 65% от държавите членки на ЕС и САЩ избраха да не се придържат напълно към препоръката или изобщо да не я спазват", съобщиха авторите на изследването. Според изследването на СЗО бебетата, хранени изключително с кърма в продължение на шест месеца, имат по-малко инфекции и нямат проблеми с растежа. Според някои изследвания кърменето в продължение на шест месеца не предоставя на бебетата всички хранителни вещества, от които те се нуждаят. /АФП /
. "

а дали е вярно? не ми се вярва.предполагам,ако е изключително само на кърма може да доведе до някакви отклонения и недостиг на нещо,но ако си яде и други неща плюс кърма нещо не ми се вярва да е зле това,че се кърми едно дете.аз затова захраних преди 6 месеца.

# 743
Човешкият род е оцелял, защото е бил кърмен кой знае до колко годишна възраст Mr. Green. Неандерталците да не би да са имали НАН или пасатори за зхранването от 6-я месец?! Това са поръчкови "изследвания" с подходящ за поръчителя резултат  #2gunfire.

# 744
Статията звучи достатъчно несвързано, за да предположим:
а, репортерът е бил пиян
б, английският не му е силата
в, липсва му нещо от майка му от о/о 4-тия месец

# 745
Статията звучи достатъчно несвързано, за да предположим:
а, репортерът е бил пиян
б, английският не му е силата
в, липсва му нещо от майка му от о/о 4-тия месец

И моето впечатление е такова.

П.П. Ето откъде е така некадърно преведена новината (АФП): http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5i_jAoh5NZNXX- … c978636ac7e60.801

Ето и оригиналната статия на медиците: http://www.bmj.com/content/342/bmj.c5955.full

Както и предположих, статията разглежда изключителното кърмене до 6 месеца, не кърменето изобщо. Медиците показват, че препоръките на СЗО се базират на вече остаряла или непълна информация. Според нови изследвания настоящата препоръка в Обединеното Кралство за изключително кърмене до 6 месеца е неоправдана и било по-логично да се запази традиционният за последните десетилетия подход там - захранване около 4-5 месец. Което всъщност около 80% от майките и правят.

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 20:50 от ianajar

# 746
# 747
Моят свекър все нещо намира косури на внучето (не го харесва и това си е  Rolling Eyes),дебело било ,сега като се пораздвижи слабо било ,общо взето мисля ,че сме малко над нормата (9 месеца - 10 600 Laughing)Но има нещо ,което не му дава мира вече цели 9 месеца - че малкият няма голяма коса.Постоянно мрънка "Е,на теб толкова време как не ти порасна коса,някои деца вече ги решат и подстригват,а ти си плешив още ,това е защото майка ти те кърми и не можа ти да си набавиш всички ВИТАМИНИ за да ти порасне коса" #Crazy
Само да споделя,че малкият има коса ,но е много малко ,всичко си му е наред на детето,но явно кърмата лишава от ценни вещества подпомагащи растежа на косата Tired

# 748
Да Данче, заатова моите са като храсти  Laughing
Ама сигурно тогава ще измисли, че просто твоята кърма не струва  ooooh!

# 749
  • София, св. Троица

. "

а дали е вярно? не ми се вярва.предполагам,ако е изключително само на кърма може да доведе до някакви отклонения и недостиг на нещо,но ако си яде и други неща плюс кърма нещо не ми се вярва да е зле това,че се кърми едно дете.аз затова захраних преди 6 месеца.

Моето бебе беше изключително само на кърма и без вода, без нищо до 6 месеца 10 дни когато направихме изследванията - хемоглобина ми беше 119, а и всичко останало си беше супер. За разлика от познати бебета, които бяха захранени по-рано и имаха известен проблем с хемоглобина....

Общи условия

Активация на акаунт