Magic ball

• 41 352
  • 83
  •   1
Отговори
# 75
  • София, България
ами сложи му омекотител. На мен ми е чувствителна кожата и избягвам омекотителите.

# 76
  • Sofia
Аз я ползвам топката от 6 мес.и съм доволна,слагам по малко препарат,а в началото и без него перях...

# 77
Аз пране, което на нищо не мирише не мога да нарека изпрано. Въпрос на вкус, аз харесвам да ми ухае като го изпера.
ТОЧНО  поради тази причина не си взех топката и се отказах   найстина не мога да разбера как  можете  да пускате дрехите си и да казвате че са изпрани ако не мирише на нищо .............

за чувствителна кожа има   ПРЕРИЛЕН ПРАХ ЗА ПРАНЕ БЕБЕШКИ НА САНО МАКСИМА  страхотен е и не дразни кожата  няма нужда от омекотител мирише страхотно( аз си слагам омекотител и дрехите ми миришат дълготрайно) въобще си харесвам тази марка на   SANO пък и ми излиза икономично 7 лева прах за пране за 35 пранета защото е концентрат

# 78
Уважаеми будали,

Пише ви една от отбора! В смисъл такъв, че закупих от сайт за колективно пазаруване 2 бр. от прехвалените MAGIC BALL- топка за пране. Цената, която заплатих за "супер промоцията" беше 14 лв. т.е 7 лв. на брой... и така...въпросният артикул е зелен на цвят с големина колкото главата на едногодишно дете и материал нещо средно от гума и пластмаса. Дотук добре, само дето го претеглих на домашната везна и се оказа, че тежестта му е точно 200 гр., тъй че при капацитет на пералнята от 6 кг. както е по предписание трябва да се поставят 2-те топки, или на практика около 7 % от полезния обем. После идва другия момент с 1000-та оборота при пране. Започва едно бумтене и тракане и удряне по барабана на пералнята...абе изобщо имаш чувството, че участваш в теглене от тиража на спорт-тото...с една дума страшно печеливш се чувстваш. Измамното чувство продължава до момента, в който програмата не приключи и не отвориш капака на пералнята...аййййй...такава смрад рядко се среща!!! Мога да кажа само, че комбинацията от "магнитни, антибиотични, инфраред алкални и хлорнеутрализиращи топчета" е просто убийствена!!!...и понеже имам две малки деца мога да ви кажа че първото ми пране / което всъщност беше и последно/ с MAGIC BALL ухаеше всъщност на лятна детска антибиотична диария. За качеството на изпиране не ми се говори...т.е моментално пуснах дрехите отново, този път използвайки конвенционални гел за пране и омекотител.
....така понеже, както се вижда от социологическите проучвания, живеем в държава с ниска потребителска култура, реших да се потрудя малко повече и извърших дисекция на т.наречената магическа топка. Съдържанието и е неуточнени по вид и съдържания търкалянки!
Понеже съм на принципа, че не съм толкова богата, за да купувам толкова евтино - за мен експеримента приключи! Направих си труда обаче да разбера на каква себестойност се внасят въпросните боклучки в България и се оказа, че струват жълти стотинки - в абсолютно пряк смисъл, а нормата на печалба сигурно надминава тия на наркодилърите...направо нямам думи!
С една дума изпрах без накисване...и много държа да споделя преживяното с вас!

# 79
  • Sofia
Аз пък съм доволна от моята,не е миришела  в началото,нито сега,не трака по време на пране или центрофуга,слагам малко препарат и прането ухае на чисто

# 80
  • София, България
и не е чак толкова голяма  Wink

# 81
  • Sofia
Моята е колкото портокал,купена е за 10лв.от Т-маркет

# 82
Направих дисекция на топката и мога да ви потвърдя, че тази топка е лъжа и измама. Всички топчета са от пластмаса в различни цветове. Като бялото топче, което би трябвало да е магнитно, е покрито с бяла повърхност, която се рони. Пералнята ми продължава да мирише на китайски боклук след три пранета с препарати. Твърдя, че тази топка уврежда пералнята, защото този прах, който се рони от белите топчета, полепва по барабана и дрехите, както се вижда на снимката и по вътрешната страна на топката. Който не вярва, сам да се убеди. http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=3259239520570&set= … ype=1&theater

# 83
Здравейте!
Ако може и аз да се включа в дискусията Simple Smile
Първо да кажа, че не съм някакъв агитатор или нещо... да, първо мнение ми е, но реших поне да споделя...
Имам такава топка от година и половина някъде(от около декември 2010), бях си я купила по интернет за 20-тина лева и в крайна сметка не останах разочарована. Беше уж за 1000 пранета до 3 години, по-различна е от тук обсъжданите май... НЯМА как с нещо такова да изпереш идеално, дори в началото си мислех, че нищо няма да изпере. Мъжът ми има бели работни дрехи(задължават го), е, не ги изпира, не очаквах и да ги изпере. За там си ползвам прах за бяло и толкова... Но често пускам пералня с дрехи, които не са изцапани и примерно само съм се изпотила и съм ги хвърлила за пране. Тогава слагам топката и си излизат чистички, то какво да им пере... Слагам и омекотител, понеже ми липсва миризмата(топката не придава никаква миризма)... Ако пък има 1-2 захабени съм си купила препарат за премахване на петна, който струва 3-4 лева и карам няколко месеца с него, с който напръсквам петното, пъхам в пералнята и след това си излизат чисти. Това ми пести доста от праха за пране, понеже пускам доста често пералня и преди перях единствено с тайд(че дъщерята се обрива от всичко останало...), а тогава си беше от по-скъпичките, сега не съм обръщала много внимание май... Интересното беше, че не се обрина от нея, което може би ми показа, че няма с какво да навреди все пак и без това вече бях дала 20 лева... Не е с пластмасови топчета, защото забелязах, че с времето започна да олеква, пък няма дупки, че да изпадат топчета. И май още една положителна черта поне при мен има - тук водата не вярвам да няма котлен камък(даже според мен си има доста), та на скоро трябваше да сменяме един маркуч, понеже котката е със страшни зъби... така де в крайна сметка си извикаме майстор да ни го смени и то се учуди че нямаше никакъв котлен камък и го приписвам на топката, не знам до колко е вярно...
В крайна сметка  не съм химик, че да разбирам от молекулата на водата и тем подобни глупости, но пък и ако работеше защо все още продават прах за пране, защо на всякъде няма топки за пране и да караме с тях? Ако перяха не мислите ли, че пазара за прах за пране просто ще умре, това за 15-20 лева дори и 100 пранета да изкараш си на печалба. Ако някой ще си купува топката с цел тя да изкарва петна и да почиства идеално(или поне на нивото на прах за пране от средна класа), по-добре недейте. Ако ще я ползвате междувременно, според мен пробвайте, но в никакъв случай не залагайте надежди на нея  #2gunfire
Аз специално мисля да потърся и да си купя същата(че тази започна да издава багажа, понеже я пуснах на високи градуси и от тогава, нали е гумена, започна леко да се бели, от едната страна се вдлъбна и така...). Успявам да спестя спестя и от прах за пране и затова се радвам Simple Smile

P.S: Съжалявам за дългия пост - ако сте го прочели, за награда получавате цветенца   bouquet  tooth

Последна редакция: ср, 27 юни 2012, 19:43 от teti_

Общи условия

Активация на акаунт