Ваксини - Дискусия за вредата от тях (тема 10)

• 37 881
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
"Няма власт над онази глава, която не ще власт", Тати
Казал го е Ботев - Христо Ботев (1848-1876), един с брада...

Хора като теб не са част от моята действителност.
Ще се радвам, че и аз не съм част от твоята.

Бъди здрав и приеми един приятелски съвет - прегледай си жлъчния мехур...

# 316
"Няма власт над онази глава, която не ще власт", Тати
Казал го е Ботев - Христо Ботев (1848-1876), един с брада...
Хора като теб не са част от моята действителност.
Ще се радвам, че и аз не съм част от твоята.
Бъди здрав и приеми един приятелски съвет - прегледай си жлъчния мехур...

Aрхангел, с най-добри чувства, но поради що се срамиш да се покажеш с истинското си потребителско име? Grinning

# 317
Aрхангел, с най-добри чувства, но поради що се срамиш да се покажеш с истинското си потребителско име? Grinning
Arhangel и Хомеохелп са различни лица:)

# 318
Карамелче, бягала си от час, ясно помня, че в първия си пост Хомеохелп каза името си  Peace

# 319
Подведох се по постовете на Tatti за въпросните мултиакаунти и двойни/тройни регистрации...
Е, значи не са били на Архангел.

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 23:57 от krem-karamel

# 320
 Да и аз прочетох какво е написал Татенцето, според мен си е търсил оправдание да наложи бан на Хомеохелп. Само се чудя, защо има двоен стандарт в това отношение и се проявява такъв толеранс към някои персони  newsm78

# 321
Не. Хомеохелп сам помолил Тати да изтрие акаунта му. Поне това ми писа на лични Румен.

# 322
  • Sofia
Не. Хомеохелп сам помолил Тати да изтрие акаунта му. Поне това ми писа на лични Румен.
Класика!
Този човек продължава да лъже безочливо.
Различни са с Архангел.
Архангел им́а безочието да ни обвини в меркантилност, подкупност, мракобесие и още няколко гряха и то след като месеци наред търпяхме проповедите му/и из форума.
Почувства се лично засегната от твърдението ми, че тук върлуват "хомеопати", набиращи клиентела или рекламиращи се на ЛС. Опита се да обясни какъв алтруист е Хомеохелп и как нарушавайки грубо правилата на форума, всъщност не прави нищо лошо. След предупреждението ми да се осъзнае какви глупости пише, им́а наглостта да повтори писанията си, за което си понесе последствията.
Хомеохелп, от своя страна, се засегна, че му забраняваме да извършва продажби тук, да провежда нерегламентирани проучвания и да си регистрира поне три акаунта за целта. Явно се засегна, че защитничката му Архангел си понесе последствията, че му замразихме няколко дублиращи акаунти и реши да ме уведоми кой е Христо Ботев (както е видно и тук) в няколко теми, което си е чист флуд. След офанзивата му и титулният му акаунт последва Архангел.
Цялата хронология стои тенденциозно неизтрита (изключае една-две флуд публикации на Хомеохелп и творбите на "второто му "аз") и е съвсем достъпна в другата тема.
Не съм си търсил никакви оправдания. Налице е грубо, явно нарушаване на правилата и всяко нещо си има граници.
Надявам се да не са останали неясноти.

Сега по същество.
Линковете на хомеохелп засега са налични и не са филтрирани тук. Изтрита бе единствено публикация на Александър с кориците на двете книги, съдържаща изображения с недопустими според правилата тук размери. Творбите на Архангел, също са достъпни. Двоен стандарт има, когато има тенденциозно и непропорционално триене на публикации. Тук подобно нещо няма. Това, че вие не виждате модераторските действия в едната и в другата посока не ви дава право на подобни обобщения.
Екстремизмът никога не е довел до нещо добро, но това е друга и обширна тема.

Моля да се върнете към предмета на темата си.

# 323
Съжалявам Татти, но отстрани не изглежда точно такъв случая. Нито Архангел, нито Хомеохелп създават някакви проблеми в този подфорум, можете да пуснете анктета, за да видите реално какво мислят потребителите. И да е имало някакви спорове, то те са се решавали мирно и тихо. Архангел не е от тия, които си набират клиенти от форума, за по-старите потребители е ясно кой го практикува. Но вие пък точно за него си затваряте очите. Както и за Персона.

Впрочем последния скандал тръгна точно от поредния опит на този потребител да докаже, че хомеопатията е една шарлатания.
Архангел и Хомеохелп опитаха съвсем аргументирано да отговорят. Аз лично сигнализирах за нуждата от модератор, заради честите нападки от този потребител на алтернативните методи като цяло.
И какво се получи, след вашата намеса? Излезе, че Персона си е чиста, както винаги, а другите потребители са виновни. Убедена съм, че на всеки може да се намери недостатък, ако някой реши да се поразрови из мненията му.

Ми вземете да ни баннете всички от темите, в които Персона си поства чаршафите тогава.., за да има мир..  ooooh!

# 324
  • Добрич
Абсолютно съм съгласна с multimodal
 Peace
Според мен пишещите хомеопати тук си имат достатъчно пациенти, не са тук да си набират "клиентела".
 Тати, а д-р Марио подвизаващ се в Здравния форум не си ли набира и той клиентела, как мислиш?
От темата "Въпроси към хомеопати" научих доста полезна информация
Архангел им́а безочието да ни обвини в меркантилност, подкупност, мракобесие и още няколко гряха и то след като месеци наред търпяхме проповедите му/и из форума.
А ние които търпяхме "проповедите" на Персона-та  Thinking
сигнализирахме и накрая си изпатиха съвсем други хора, сега ще има затишие и гореспоменатата ще се завърне отново след месец и айде старата песен на нов глас

# 325

Извинявам се, че ще отговоря аз вместо Татти (предполагам, че по-късно и той ще се включи, когато има възможност).

Нито Архангел, нито Хомеохелп създават някакви проблеми в този подфорум, можете да пуснете анктета, за да видите реално какво мислят потребителите.

Правилата на форумите и действията на модераторите с цел съблюдаването им не се определят от потребителите.
Дали се нарушават правилата на форума не решават потребителите, още повече, че голяма част от тях даже не са ги чели.
Мултиакаунтинг с 3 акаунта с цел реклама + подобаващо отношение след замразяване на 2 от акаунтите са достатъчно основание за налагане на забрана независимо от това какъв е потребителят, каква е рекламата и на каква тематика.

Относно Архангел.
Ако и само частица, от обвиненията в комерсиалност (забравих вече "меркантилни варвари" ли ни нарече?), беше истина, то съвсем например в рекламните теми, независимо от тематиката им, нямаше да просъществува и една публикация против рекламодателите и съответните потребители биха били незабавно санкционирани и със забранен достъп, както би станало в доста други сайтове. Може да се разходите из форума и да поогледате рекламните теми и сами да си отговорите на въпроса чии интереси се опитваме да защитаваме (комерсиалните или потребителските) и дали налагаме цензура, която да е в интерес на рекламодателите и в ущърб на потребителите (затова пък нееднократно са били премахвани и изтривани публикации на рекламодатели, направени извън рамките на договореното и отбелязаното като рекламно съобщение/тема). Доколкото непоносимостта на Архангел към платените реклами, то надали някой смята, че може да се поддържа подобен ресурс като тези форуми без да има никакви приходи, но когато рекламата е регламентирана, то тя е отбелязана като такава с цел незаблуждаване на потребителите. Никога, по никакъв начин не сме си позволили публикуването на скрита, подвеждаща потребителите реклама - нито договорена, нито недоговорена. И отново да обърна внимание на размерите и вида на рекламите тук във форумите като цяло, включително ако щете и размера на брендиранията на форумите, който бе намален като височина и ограничен в съответни пропорции и така че да не засяга цветовете, фона и шрифта на публикациите - все неща, които са в ущърб на рекламодателите (съответно и във финансов такъв) и в интерес на потребители ни. Мога да продължа с броя на полетата с реклами, липсата на реклами на лични съобщения и мейли и всякакви други варианти за извличане на огромни печалби, които обаче не смятаме за редни и приемливи. И това са само единични примери. На база на всичко "меркантилни варвари" по никакъв начин не кореспондира с поведението, отношението и политиката ни. И докато еднократно изречено/написано може да се приеме като публикация в момент на афект, то повтарянето му вече е съвсем тенденциозна обида, нагла, напълно опровержима лъжа и клевета и не смятам, че потребител, който сам стотици пъти е бил облагодетелстван от либералната политика на форумите по отношение на потребителските мнения и правото на лично мнение, има такова отношение към форумите, то той определено е сбъркал мястото (или поведението си в него).

Доколкото Персона и д-р Марио, както вече Татти неведнъж писа, това, че Вие не виждате санкции, не значи, че не са налагани.
И Персона е бил/а санкционирана със забрана за достъп заради по-грубо вмешателство в теми, и д-р Марио бе санкциониран за нерегламентирана реклама и спам (ако не се лъжа банът бе за повече от година). Сравнението на Хомеохелп с д-р Марио е излишно, имайки предвид, че сегашните публикации на д-р Марио Янакиев са в рекламни теми, отбелязани като такива. Иначе както тук, в този подфорум, така и в Здравословни проблеми, съветите и мненията и на обикновени потребители, и на лекари, и на хомеопати не се засягат по какъвто и да било начин. И докато Персона е бил/а наказван/а, то досега Архангел нито веднъж не е бил/а санкциониран/а заради вмешателството по другите теми и заради агресивния си изказ, когато има негативно отношение по разискваните въпроси.

# 326
Почувства се лично засегната от твърдението ми, че тук върлуват "хомеопати", набиращи клиентела или рекламиращи се на ЛС.
Стана ми интересно, как разбирате, че някой се рекламира на ЛС? /понеже разисквахме, дори в тази тема, преди време, затова питам/

Аз съм с впечатление, че повечето модератори се стараят да са справедливи. Конкретният случай явно съм го пропуснала и не мога да коментирам.

# 327
  • Sofia
Стана ми интересно, как разбирате, че някой се рекламира на ЛС? /понеже разисквахме, дори в тази тема, преди време, затова питам/
Чета внимателно и подред в темите. Всеки може да забележи класиките "...пишете ми на ЛС", "...пиша на ЛС" или "...познавам този, който ще Ви помогне" след което настава странна тишина. Арсеналът е голям. Освен това получавам всички доклади до модераторите, както и мои ЛС.
Употребих "ЛС" като събирателно за средства за персонална комуникация - мейл, скайп, кю, както и форумни ЛС. До всички тях нямам достъп.

# 328
  • Пловдив
Защо на ЛС мислите, че тук пишещите хомеопати, се препоръчват лично?! Особено извън София...
Тъй като са в тази сфера, нормално е да познават добър хомеопат, колега, който да препоръчат в другия край на страната...

# 329
Има един подфорум "Въпроси към психолог". Там въпросната психоложка съвсем открито и не в ЛС кани хора в кабинета си. 

Общи условия

Активация на акаунт