Машина за хляб-33 част

• 96 006
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дядо Хаджия, и мен ме заинтересува с това гаспачо. Още повече, че никога не съм правила вкъщи, ама ти така сладокусно си го казал, че ме нави  Simple Smile
   Не го пускай на лични, оспами тука темата. Сигурна съм, че ще има още питащи  Wink

Не мисля, че точно тази тем е подходяща за реепти за гаспачо, пък и в интернета има достатъчно рецепти.

# 31
Петя ЧРД, здраве и успешни хлябове!  bouquet
А за фотото, моя мъж ми се подиграва като сложа нещо на масата, преди да го е пипнал пита "Снимано ли е" #Cussing out
В събота ни дойдоха гости, всички седнаха на барбекюто, аз в къщи нещо още изнасям чувам го "Ники не пипай, Лилииииииииииииииии може ли да ядем? Снимала ли си всичко?"

# 32
В края на предната тема се говореше за закваските.Купих си хмел и ми се иска да пробвам да направя закваска от хмел.Има ли някой компетентен по този въпрос newsm78

# 33
В края на предната тема се говореше за закваските.Купих си хмел и ми се иска да пробвам да направя закваска от хмел.Има ли някой компетентен по този въпрос newsm78
ВяраВики аз питах за закваските и по препоръка на Ердинч посетих и прочетох почти цялата тема"Натурална закваска" и там някъде се спомена за закваска с хмел.Влез и се опитай да го намериш защото не се сещам на коя страница беше.

# 34
  • София
max mama, г-жа Стихийно бедствие, благодаря ви  Hug

# 35
Петя, да си жива и здрава, мила Hug, с малко закъснение  bouquet!
Брадатке, не знаех, че хляба с айрян още се котира толкова успешно Crazy Hug.
mariyka, аз засега нямам нужда от сервиз за машината. Но адреса може да се напише на първа страница, за който има нужда.  bouquet

# 36
Както вече споменах станах спец по закваските, само да ти кажа че с хмела доста играчка.
Ще ти пиша най удачната.
Дано хмел си купила шишарки а не листа, аз купих от магазин дрога и беше много хубав хмела.
Взимаш една чаша хмел и две чаши вода и оставяш да ври поне 15 мин на бавен огън.
Прецеждаш и оставяш отварата да седи 8-10 часа.
След това бъркаш отварата със 1с.л захар и половин чаша брашно, да стане като за кекс .
Оставяш го за около 2 денонощия да удвои обема си, след това във машината за хляб слагаш 250 гр стайна температура вода+ цялата закваска+ брашно да стане пак на гъста каша, отделяш половината за следващия път, като сложи го във купа по- голямка и в хладилника, а от останалото тесто забъркваш вече хляб който искаш, аз правих два варианта със сухо мляко + яйце и със айрян + яйце, и двата станаха само че имай предвид че това е хляб с едно втасване. Ако имаш програма само месене, моята меси 15 мин затова я пускам 2 пъти, омесвам хубава топка и я оставям най често за през нощта,а на сутринта пека вече, но ако го правиш за пръв път ще трябва да следиш да не превтаса.
Пиши за резултата.

# 37
г-жа Стихийно бедствие,както пишеш че си станала спец  по закваските,ако разбира се имаш време,прочети ми въпроса в тема "Натурална закваска".Някъде бъркам но не знам къде.После ще обяснавам допълнително ако трябва.

# 38
  • Бургас
Котира се и още как - онзиден пак правих негова вариация, но с типово и бяло брашно - стана муууцка Hug

И да почерпя с филийка бял хляб с песто

# 39
Благодаря ти Г-жа Стихийно бедствие  bouquetСега заминавам в чужбина,но щом се върна ще се пробвам.Хмела ми е на листа, не ми е на шишарки,но ще го имам впредвид и тази година ще си набера направо собственоръчно.
БУРГАС ДШ - в темата за закваските само се загатваше за хмела и затова попитах отново тук.Благодаря ти все пак  bouquet

# 40
Благодаря ти Г-жа Стихийно бедствие  bouquetСега заминавам в чужбина,но щом се върна ще се пробвам.Хмела ми е на листа, не ми е на шишарки,но ще го имам впредвид и тази година ще си набера направо собственоръчно.
БУРГАС ДШ - в темата за закваските само се загатваше за хмела и затова попитах отново тук.Благодаря ти все пак  bouquet
Виж хубаво защото моето когато дойде и аз мислех че са листа,  но се оказа че това се смлени шишарки.

# 41
Здравейте, тази вечер седнах да правя хляб обаче не ми достигна бялото брашно и добавих около 100 гр. царевично. Нямах кисело мляко (последно време само с айрян го правя, защото става идеален) и направих малко айрянче от акттивия.  Blush
Сложих го в тавичката да втасва и след 20 мин. като погледнах то се беше разтекло, разводнило едно такова а уж беше станала хубава топка като го вадех от машината.
Върнах го обратно да го омея още малко, намерих половин чаша бяло брашно останало от незнам си кога, добавих го и стана уж отново хубава нелепнеща топка.
Но седи някак по-меко от обикновено. Може ли това от царевичното брашно да е станало?
Рецептата ми е с 500гр. брашно, от които аз тази вечер сложих стотина грама царевично /поради липса на друго/.
Иначе бялото ми брашно е тип 400 и винаги става много хубаво и еластично тесто и няма грешки!

# 42
  • Варна
Хоп-троп, може ли да нахълтам и аз?  wavey
От няколко дни сме собственици на Северин 3986, а днес му беше бойното кръщене. Избрах да направя тази рецепта:

Хляб за комбинации
350гр. брашно
210мл. Прясно мляко + вода или 290мл. Ако не се слага яйце
1 яйце 
1с.л. захар
20мл. Масло (50гр.)
20гр. Свежа мая или 4-5гр. Суха мая
щипка сол
Добавки по желание
сирене, кашкавал, маслини, орехи, тиквено семе, ленено семе, пшеични зародиши, овесени ядки, сусам
Яйцето и захарта се разбиват заедно предварително

,  че си позволих и да я пообработя малко  Embarassed  Замених няколко лъжици брашно с мляна от мен смес от овесени, ечемичени и ръжени ядки. Като добавки сложих сирене, овесени ядки (фини) и слънчоглед. Хлябът стана страхотен на вид, но леко безсолен и вътре имаше доста голяма дупка. Миризмата в стаята по време на печене беше по-скоро на мая, а не на прясно изпечен хляб. Мая сложих суха - 1 и съвсем малко чаена лъжичка според мерителната на машината. Много ли е била? Може ли това да е бил проблемът? По време на месенето добавих около 2 с.л. брашно, за да стане като на клипчето в началото на темата. Сиренето също овалях в малко брашно - да не мокри. Съжалявам, че нямам снимка, но след разходка трябваше бързо да се нахраним с малката и не успях да снимам, а остатъкът е плътен, без дупка. А, да, в стаята работи и климатик, т.е.  не е твърде топло.
Благодаря предварително за отговорите и ........... от това, което видях и прочетох назад - дано не купуваме 3 размера по-големи дрехи наесен - тутманици, козунаци ..... и една питка с домати, маслини и песто видях - очите ми изтекоха!

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 01:28 от Бухтa

# 43
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...

Амче как да не се котира, аз без айрян хляб не признавам (само на бяло брашно мога да го заменя с прясно мляко), даже си оставям нарочно високомаслено кисело мляко да попрестои и лееко закиселее. Става муцка хляб!  Peace  Бяхме купили овче кисело мляко и мъжо не смееше да го погледне преди да си отделя дозата за хляб. Joy

# 44
Здравейте,май доста отдавна не съм писала,но от както не яда никакъв хляб,май ви подминавам.Само мъжо в къщи си хапва и 1 за една седмица му стига Joy
Но иначе машинката загря от правене на мармалади.Вече прибрах 25 бурканчета от ягоди,череши и бели череши,сега са наред малините...

Общи условия

Активация на акаунт