МАЙските бебоци слушкат и в прегръките ни те се гушкат! №2

• 25 424
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте,
Някой назад беше писал,ако съм разбрала правилно, че кремът А-дерма е кортикостероид. Откъде имате такава информация. ПО принцип кортикостероидите са лекарство, което се изписва с рецепта от лекар, докато А-дерма се продава свободно и на мен лично не ми се вярва да има кортикостероиди. Пиша , защото дъщеря ми ползваше такава козметика за атопичен дерматит, а сега започнах да ползвам и за малкия, защото имам съмнение за същото и при него. Знаете ли добър класически хомеопат, че гледам че при дъщеря ми продължава със симптомите за деца на 3 год. , а и започна да кашля на алергенна основа и не искам да си докара астма, пук и да взема мерки за мънничкия, че и той по този път е тръгнал.
Lux - че, кога ще пускаш поръчката за mothercare,  че съм харесала няколко неща, ако е удобно.

# 421
Здравейте всичкимейчета и бабчовци!
Напоследък  не остава много време да влизам, и да чета - гледам като е хубаво времето да сме навън.И днес успяхме да се разпишем на кратка разходка преди да завали.
набързо се отчитам и отивам да се храним, че ще нададе вик Криско.Вчера бяхме на консултация и моето малко слънце много ме зарадва.Биха му ваксината и само малко порева юнака.Вече е 5,500кг и 60см   newsm44 newsm44 newsm44.Много съм щастлива , за което.Ръста му направо изуми докито ,ама това е положението.Преди това бяхме при неонатоложката и там нещата са ок и ни вика пак края на юли.
Иначе съм и с баткото тази седмица , че в понеделник го взехме с температура от градината и сега съм яко и високо горе на черешата.Голяма любов към малкия , а сега не трябва да го наближава много много и постоянно правя забележки и нервите ми са на краен предел  ooooh! ooooh! ooooh!
Хайде момичета когато мога пак ще се включа.
Честито на всички , които съм пропуснала.  bouquet  bouquet  bouquet

# 422
Благодаря ви момичета! Hug Hug
По повод секса ние го възобновихме(41 ден след секциото) нищо не ме боля добре се чувствах. Peace,даже можеше и по рано чувствах се добре и вече чиста още към 25 ден.Май при нормално раждане е по кофти след това секса Sad. и доста време се чисти организма май  newsm78 чета пишете че доста ви е текло.Но при всеки е различно де.
Алексче в нашата стая е топло става към 25-26 градуса дори и сега като е по хладно дори и при правене на течение и стигайки до 22 градуса след няма и 10 мин пак е 25(сега не пускам климатика).По повод това за което писа за това с какво завиваме да не се отвиват мъничетата написах и пова встъпление.Ние се завиваме с чаршавче направено като човалче.Много лесно и ти или някой роднина може да го направи.Колко парченце са едно чаршавче зашиваш го като торбичка и с две презрамчици отгоре с копче за да може да го сваляш и слагаш, абе все едно платняна торбичка с дръжки само че дръжките се явяват презрамките.Може обаче това което се пада на гърдички да е с ластик,поне нашето е така и нямаш никакви претеснения че ще се отвирва през ноща.Спим с боди с късо ръкавче и ръцете са ни винаги отвън.Дано съм обяснила добре Blush

# 423
Някой има ли наблюдения върху такива машинки?
http://www.ibebe.bg/navan/igrachki-za-kolichki/ustroistvo-protiv-komari-pl.html

# 424
Силве, аз съм взела такова но на Чико и даже беше по-евтино 20лв а има и такива немаркови в Практикер за по 12лв. Иначе май върши работа защото в една горичка при нас където го разхождах веднъж аз излязох цялата ухапана от комари а на беби му нямаше нищо слава богу ooooh!

Ох, сешоара работи вече 40мин и главата ми гръмна от тоя шум  Crazy

# 425
Момичета, тези, които дават БиоГайа-та, давате ли и други капки против колики или сте само на БиоГайа? 

# 426
Момичета и аз ползвах 2 или 3 пъти сешоара, минаха ни коликите  Peace слава Богу, ама мисълта ми е - има звуци за тази цел, някъде във форума ги бях открила и си свалих но не ми се наложи де - пробвайте и тях

http://babysleepnoise.com/download.html

# 427
  • Под кленовите дървета
Момичета, тези, които дават БиоГайа-та, давате ли и други капки против колики или сте само на БиоГайа? 

Давам Саб Симплекс през деня, Био Гайа един път преди лягане (нашето де) и през нощта асб Симплекс или нищо - зависи колко съм заспала и дали ще забравя Embarassed

# 428
  • Розовата долина
Здравейте,МАЙчета!!!
Все започвам да пиша и не мога да стигна до края!!Уж не ми е много ревлива беба,ама все нещо скимърца,все нещо не И е кеф!!Сега да се надяваме,че заспа най-накрая(завила съм я с моята нощница!! Laughing)
По повод секса-ние все още сме на сухо,както се казва.Ама аз имах по тежко раждане,нали и ключицата на беба беше счупена,та шевовете още ме дърпат.Има време-ще го възстановим,няма страшно!!! Wink
danly ,браво за добрите резултати!!Той голям мъж станал твоят бебок,да ти е жив и здрав!!
Daisy6 ,и аз мисля,че А-дерма не са кортикостероидни,може би се бъркаш с нещо друго.Имам спомен,че някой беше писал  за Адвантана(май така се казваше!)Но А-дерма са си медицинска козметика.
Лилка,да си жива и здрава,много щастлива и много обичана жена!!!Весел празник!!!  bouquet
Силве,не се обвинявай,знам че е кофти,но децата се разболяват.Още повече,че времето е толкова променливо,ту-студено,ту-топло!!Важното е да минава по-бързо,за което ти стискам палци Praynig
Сега да ви споделя нещо.Вчера бях на разходка с една приятелка,която се омъжи в Германия и сега си е тук.Та бях и поръчала да ми донесе Лефакс,че ми свършваше опаковката. Тя ми донесла и една възглавничка за колики,пълна с костилки от череши,слага се МВ да се затопли и после на коремчето.Днес я слагам и мисля,че облекчава.Имало я тук в магазините DM,който иска може да пробва и това чудо Grinning Тази същата дружка е детски психолог и в Германия води някакви курсове за бебета и майки,вчера бях изумена как приспа нейното бебче на 5мес.,направо с поглед.Зави го в количката с една пелена,да не може да си движи ръцете,спусна му сенника до долу,даде биба и бебето след малко заспа(количкта не се движеше)Тя ми сподели,че бебетата трябвало да са с прибрани ръчички,заспивали по-лесно.Аз днес цял ден я слагам в шезлонга,хващам и ръчичките да ме усеща и мен,тя се отпуска и заспива.Ако иска някой може да пробва.Малко дълго ми стана обяснението,но дано съм в полза на някой!
Също така ако някой иска една опаковка от 100мл Лефакс мога да му продам една,че ми станаха доста,нека пише на лични.
Ето и малко снимки от нас:http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=2041147&id … 201704&ref=pb

# 429
inka2005 аз много прилагах това с ръчичките за коликите - четах някъде за 5-те правила на.... еди кой си - така се чувствали като в утробата и се успокояват и затова помага - явно   Peace
Ама сега не ми се удава щото сме като вятърна мелница в ръцете  Mr. Green - все й обяснявам че може тока за къщата да произвежда  Joy

Забравих - много са ти сладки куклите, ама то от нашата тема всички са уникални бебочета бе

# 430
Привет от нас!

Лилче, честит празник! Много весело да си изкараш днес  Hug   bouquet

При нас тези дни са големи жеги - тук 24 градуса е адски задушно и горещо заради влагата  Rolling Eyes Сутринта ходихме до болницата да консултация да премерят Белла и едвам се довлякохме с Кари  Rolling Eyes Малката принцеска е 3,800 и сестрата каза, че е много добре ( само на кърма сме )  Mr. Green Значи наддала е 700 гр за месец - нормално и Кари наддаваше по толкова  Peace

Севде, радвам се, че сте успели така лесно да оправите документите. Ние ще вадим временен паспорт първо в посолството ( пасаван ) и после като се приберем в Бг - вече постоянния паспорт. Само че аз мисля да стоя там около 2 месеца, така че ще имам време да свърша всичко  Wink

Много ми хареса тази машинка против комари. Дали ги има в Хиполенд  newsm78

На мен лохиите ми спряха преди няколко дена. Но и като цяло, след 10тия ден почти нищо нямах.  Peace

За секса - мъжо има голям мерак, аз още се чудя, но като цяло нищо не ме боли и се чувствам супер, така че ще трябва да пробваме скоро.

Забравих да ви кажа, че започнах да правя 2-3 пъти в седмицата упражнения за след раждане - имам тук едно ДВД  Peace Също така почнах и един хранителен режим, с който мисля да смъкна 7кг. Режима е подходящ за кърмачки, няма забранени храни т.е. яде се всичко и е супер здравословен. Има тема тук във форума, който иска да погледне  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=506066.0

# 431
Ето малко снимки за тези, които още не са ги разгледали  Peace

http://www.facebook.com/album.php?aid=2044734&id=1350800985&saved

# 432
Лилка, честит празник! Да си здрава и много щастлива мама и съпруга  Heart Eyes Heart Eyes

Аник, Облаче и аз искам да се видим, но трябва да се организирам и най вече да навия някой да ме докара до някой парк Hugмного мразя да съм зависима от някои, но като нямам книжка Sad
Ние растем в петък сме на консултация, но нещо напоследък на някой от храненията хапва по 70 мл., но май е от коликите, почва да се свива и да плаче и не иска повече.

Силве, мила недей така да се обвиняваш, и бързо оздравяване на Миро Heart Eyes

Winnie, много е сладка Белла Heart Eyes

# 433
vivid_v аз ползвам продукти на Клоран - имам шампоан за коса и тяло, масажното мляко и слънцезащитния крем. Много съм доволна, ползвах я с баткото и сега с бебето.

# 434
  • Пловдив
Здравейте, майчета!

Аз се загубих, но имахме доста неприятни премеждия - 3 дни бях с Т между 39 и 40,6 градуса... Такова нещо досега не ми се беше случвало, направо се бях отчаяла... Оказа се мастит, сега съм още на АБ, ходя на фииотерапия, постоянно цедене и съответно много малко време ми остава...

И един въпрос в лилаво .... В началото се цедях почти след всяко хранене, а сега започнах да се цедя само след храненията сутрин защото тогава са най-напращели гърдите. Едни ми казват че трябва да се цедя след всяко хрянене на малчо, за да не ми спре кърмата, а други че той ще си регулира сам нещата и без да се цедя. Обаче от 2 дена забелязвам че май кармата ми намалява. Sad Преди се изцокваше между 90 и 120гр от едната гърда и с това се наяждаше, а сега изяжда по 120гр от двете гърди, и след това не остава почти нищо за изцеждане. Sad Та питането ми е какво мога да направя, за да стимулирам кърмата, защото ми се струва че не му стига. Да се цедя ли след всяко кърмене? Да редувам ли гърдите на кърмене, или всеки път да му давам и от двете ?!  newsm78
Толкова бях щастлива в началото, че ще мога да кърмя и не ми се иска кърмата ми да спре! Sad

Само бъди спокойна! Няма да спре толкова лесно кърмата - много добре си се ориентирала даже  Hug
На въпросите ти - за стимулиране можеш да цедиш след или между храненията, добре си решила да даваш и от двете гърди - само е добре да изпразва добре първата гърда  Peace С малко повече почивка, течности и често сукане ще се нормализират нещата за няколко дни /до вчера и аз бях в същия филм  Crazy/

Тази мойта Дидка се  оказа голяма ревла.В момента плаче защото пръцка.По ЦЯЛ ден ми виси на гърдите.Вече се чудя това нормално ли е и не е инцидентно ами постоянно явление.Признавам си че бях решила да я мина на АМ в момент на отчаяние,но тя шишета не признава.Минахме на Колийф за коликите,ама резултатът е 0.

Оплаках се  Sad

Hug

Колкото и да е неприятно е възможно и нормално даже...
За бебоците сукането е и начин да се справят с болките и проблемите си  Heart Eyes Възможно е и да е в криза на растежа и да й е нужно увеличение на дажбата   chef

Лилка, честит рожден ден!!!

Айде и аз да попитам в лилаво: По принцип храня от двете гърди, като по спомен ги редувам, бебка уж ги източва равномерно и по-често са си меки, но вчера като се погледнах и видях как лявата ми гърда е мноооого по-голяма от дясната. Има ли шанс да се оправи разликата, не знам как да процедирам  newsm78 Майка ми ме предупреди да внимавам, че тя си е сега така, ама не знам как се е получило

По принцип винаги едната гърда е по-производителна от другата и много често се получават такива асиметрии. В повечето случаи асиметрията намаля и не е толкова видима след регулирането на кърмата.
Но и без да кърмят жените пак си имат асиметрични цици в по-голяма или по-малка степен - нищо в природата не е напълно симетрично и еднакво Peace

Хабиби, мила, мерси, че ме мислиш  Hug Hug Hug Не успявам хич да ви изчитам, нещо още не мога да вляза в ритъм  Embarassed

Силве, случват се и такива неща - дано бързо се оправи бебчо  Praynig Praynig
Мели 80, дано и вие спрете с кашлицата  Praynig

Ние в неделя по нощите обикаляхме с Бърза помощ заради Бела... Цял ден акаше черно, ама чисто черно... Тъй като ми светна, че може да е от разранената гърда и да гълта кръв, спрях да й я давам още след първото черно, но 15 часа по-късно тя продължи... та линейки, изследвания, лекари, накрая при хирурга в 1 през нощта Бела се изсра тъкмо навреме точно преди да ни приемат в интензивното - и ура акото беше обичайното...

Общи условия

Активация на акаунт