Търся строителна бригада или фирма

• 38 973
  • 83
  •   1
Отговори
# 45
За 100 м2 каща от основи до покрив груб строеж около месец - ако не възникне проблем в изкопа и почвата е нормална и най-важното има осигорено финансиране,защото каквото и да си говорим - говорим за пари. За довършителните работи зависи от вас.  Като цяло строителството на къща зависи от инвеститора, когато вие имате парите и с подписан договор с ясен график на плащане от ваша страна и ясни и точни етапи от моя страна строителството ще върви, ако вие се забавите с плащане аз ще се забавя с срока

# 46
  • София
За 100 м2 каща от основи до покрив груб строеж около месец - ако не възникне проблем в изкопа и почвата е нормална и най-важното има осигорено финансиране,защото каквото и да си говорим - говорим за пари. За довършителните работи зависи от вас.  Като цяло строителството на къща зависи от инвеститора, когато вие имате парите и с подписан договор с ясен график на плащане от ваша страна и ясни и точни етапи от моя страна строителството ще върви, ако вие се забавите с плащане аз ще се забавя с срока
Вас не ви познавам , но със строителя с който ние си имахме работа преди няколко години също имахме точен и ясен план във времето за разните там коти и дейности по подписан договор, а и плащането беше подсигурено чрез аванс . В началото говореше мило и разбрано , но после спря да плаща на работниците, бетона не си плати и после нас ни търсиха , започна и от нас да иска допълнително пари, защото точно сега нямал и щял да ни ги приспадне в последствие,започна и от нас да се  крие итн.,и все чакаше от някъде някакви пари/чисти лъжи/ ...А, относно нашият аванс ни каза , че с него е  "запълнил дупки"/ОТ НЕПЛАТЕНИ МИНАЛИ ПЛАЩАНИЯ КЪМ НЕГО/, за което нямахме никаква вина. Но това беше реалността , та в тоз ред на мисли едва се измъкнахме.И от тогава на сладки приказки не вярвам. Ако сега трябваше да строя бих го направила пак по стопански метод, но ако ще трябва да е с фирма, бих обиколила няколко обекта на фирмата и ако стопаните на имотите приемат съответно предприемача с усмивка , бих се замислила да подпиша мноого подробен договор/задължително след консултация с компетентно лице/ . Но дори и да имате най подробен договор в десетки страници, некоректният предприемач пак ще се опита да ви лъже, че еди какво си не било включено в цената-това е техния коронен и изтъркан номер:ooooh:Така , че внимателно Naughty

# 47
Проблема е, че има много некоректни предриемачи и от такива  не страдат само инвеститорите а и ние коректните смятам се за такъв защото съм се доказал пред хората с които работя -инвеститори,доставчици и работници. Аз съм от Варна, фирмата ми е малка но и аз не понасям титулувани майстори които намерили изцапана мистрия на пътя сложил я на колана и аз съм майстор. В момента мога да ви заведа при клиенти на които съм направил цялостен ремонт по апартамент или къща. Това ми е основната дейност на фирмата към настоящия момент. Фирмата ми е основана 2008 г. занимавам се със строителство от 1995 г. Започнал съм от най-ниското ниво в строителството- като общ работник и с годините съм стигнал до ръководител на няколко обекта едновременно и логичното развитие е да си основа фирма но кризата не ми позволи да се разгърна
www.miran-bild.com

# 48
  • Пловдив
По повод казаното от Bromi - ние подходихме по различен начин при нашия строеж по стопански начин: сключихме споразумение за плащане по коти, но плащахме само за труд и то при завършен етап, аванса беше съвсем минимален - 500 лв. /колкото за започване на работа/, всички материали си доставяхме сами, като аз бях по количествените сметки /и сега продължавам да смятам при довършителните Laughing/.
А по повод срокове за строеж на двуетажна къща от порядъка на месец - това е просто несериозно  Laughing

П.С. същият markk е

# 49
Със какъв марк ме сравняваш виж сайта www.miran-bild.com По повод 100м2 на два етажа за месец говорим груб строеж( груб строеж означава - колони,плоча иззидана и покрив няма дограма,няма мазилка,замазка,ел.и ВиК) несериозно звучи да ги строиш за повече, освен ако не строиш по 150 евро/м2 груб строеж с един майстор и един общ работник и по цял ден до играете карти newsm78 Peace

# 50
  • София
По повод казаното от Bromi - ние подходихме по различен начин при нашия строеж по стопански начин: сключихме споразумение за плащане по коти, но плащахме само за труд и то при завършен етап, аванса беше съвсем минимален - 500 лв. /колкото за започване на работа/, всички материали си доставяхме сами, като аз бях по количествените сметки /и сега продължавам да смятам при довършителните Laughing/.
А по повод срокове за строеж на двуетажна къща от порядъка на месец - това е просто несериозно  Laughing

П.С. същият markk е
Правилно Бублечо. И ние се усетихме.Е малко по-късно, но все пак Laughing

# 51
  • София
Dobfil,

Прочети поста ми-цитирам Марк . Интересно ми беше дали Марк от този форум е същия Марк от споменатия форум. Още когато строяхме съм чела постовете на Марк във форума имоти -стойностни са. Не го познавам човека .Който иска да ги прочете.

# 52
Аз също много рядко пиша, но не можах да се сдържа!
Бъдете сигурни, че всичко, което Маркк каза, е 100% вярно- миналата година строихме с него и той е точен, честен, коректен и компетентен!
Рядко давам съвети, но ви съветвам: не се доверявайте и бягайте далече от такива мошенници като "МАЙСТОРА"!
Преди да започнете да строите НАУЧЕТЕ колкото се може повече за строителството!
Отидете на 2,3,4 вече построени от кандидат-строителя ви обекти ГЛЕДАЙТЕ построеното и питайте хората дали са доволни!
Късмет, успех и Господ да е с Вас!

# 53
не се доверявайте и бягайте далече от такива мошенници като "МАЙСТОРА"!
Аз явно нещо не съм в час, какво значи  "МАЙСТОРА" някой определен, фирма или просто прозвище?

# 54
  • София
Аз явно нещо не съм в час, какво значи  "МАЙСТОРА" някой определен, фирма или просто прозвище?

Има предвид човека с ник majstor21vek Sunglasses

# 55

Има предвид човека с ник majstor21vek Sunglasses
Разбрах  Joy мерси

# 56
Не се доверявайте на човек, който пише с правописни грешки-каквото му е писането, такава ще му е и работата! Или на някой, който без да е видял проекта и КОНСТРУКТИВНИЯ ЧЕРТЕЖ , ти казва толкова евро/кв.м. за толкова дни!
Стойността зависи от хиляди неща : количеството бетон и арматура, изкоп, дренаж, хидроизолация, вид на покрива, наклон на терена... Мога да изброявам до утре!
Има керемиди от 70 ст. има и над 2лв. Има тухли по 38 ст., има и по 60 ст.
Да не говорим за довършителните работи!
Внимавайте много на кого се доверявате, защото сега има много фалирали мошенници, които оплитат със сладки приказки! Ако са толкова добри, няма да си търсят клиенти по форумите!

# 57
някой има ли представа как може да се наемат строителни работници а не фирма,предстои ни строеж на вила и искаме да наемем едни майстори но няма как да ги назначим на работа  а глобите са големи.Ако наемем фирма за строежа много се вдига цената

# 58
Съпругът ми каза- по стопански начин .След като не сте фирма, няма как да ги назначавате. Но задължително трябва да има строителен техник, който ще Ви разписва документите .Без него не може .И внимавайте ,че в днешните смутни времена, има много измамници. И още един съвет от съпруга ми -вижте обекти  построени от тази бригада .Успех.

Последна редакция: чт, 10 мар 2011, 12:38 от as-g

# 59
  • София
Ако обектът е пета категория /което е обичайно за вила/ и се строи по стопански начин не е задължително да бъдат разписвани документите от стр. техник-т.е не се изисква стр. надзор.В този случай се счита , че стр. надзор се поема от строителя и инвеститора-т.е от вас и вие трябва в този случай да си подготвяте съответните документи по етапно и да ги заверявате в общината.Задължително обаче трябва да присъства вашия конструктор, за да приеме кофражите -армировката по плочи и колони  и да разреши наливането на бетона.Тъй-като и ние сме минали по този не лек път ,ви препоръчвам да си наемете независим и съвестен стр. надзор-т.е. стр. техник или стр.инж., който да контролира етапите на строителството.Бригадата , която бихте наели ще ви увещават , че няма смисъл , но не ги слушайте, те просто биха искали да работят без контрол, осъзнавайки ,че  най-вероятно вие нямате нужния опит за да ги контролирате, а ако и не сте им над главите още по добре Grinning!!!.Последствията при такова строителство/както често става/ биха били за Ваша сметка и разходите за един такъв независим стр. надзор, които бихте спестили ще бъдат смешни в сравнение с тези от лошокачественото строителство.Моето лично мнение е ,че почти всички майстори работят както на тях им е удобно , а не както трябва да се направи "нещото" Rolling EyesНо Naughty, независимо какво ще решите , съветът ми е майсторите да бъдат държани изкъсо-постоянен контрол от собствениците всеки ден, .В никакъв случай не им се предоверявайте, въпреки , че ще слушате непрестанно приказки от рода колко къщи , блокове и заводи  са построили и колко са "велики". Успех и здрави нерви в начинанието ви желая Peace

Общи условия

Активация на акаунт