Капани за кърмачки

• 5 371
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
И аз съм от циганките. Embarassed
Като се сетя с първото си дете на какъв тормаз съм го подлагала заради тъпи съвети,нищо че беше на АМ.
ТОЧНО под час #2gunfire.
Наливане с вода,сок и други боклуци.
А сега си я карам така лежерно,че чак ми става някак чудно колко лесно може да се гледа бебе,а не часовника.  bouquet

# 46
Като си помисля колко капана съм избягнала на косъм. 
Раждане със секцио, бебе, хранено 5 дни с АМ в родилното, натиск да кърмя под режим и да махам нощното хранене, липса на препълнени гърди (честа причина една жена да си помисли, че не й стига кърмата), практическа помощ отникъде... Добре че беше информацията в нета и увереността ми, че мога и трябва да успея.

Последна редакция: сб, 25 сеп 2010, 01:17 от Kikonka

# 47
  • София
Нямаше смисъл да задавам неудобни въпроси...Хубава седмица   bouquet!

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 16:25 от Little Evil

# 48
Не ме бийте, бременна съм с първото си дете, и отвсякъде ме залива информация и натиск ЗА кърменето, което е най-доброто нещо, което можеш да направиш за бебето си, как неуспехът е изключително на психична основа, как кърменето ще подобри моето здравословно състояние, как ако не кърмя ще съм егати егоистичната и зла майка... и паниката е пълна...Защото ако стане  така, че не успея да кърмя /заради здравен проблем/, ще бъда изядена жива. И никъде не видях какви са лошите страни на кърменето, дори и чисто естетични- поражения върху гърди и т.н. или психологични- голямото кърмаче те мисли за ходеща цица и биберон за заспиване, не за родител  newsm78 Hug

Без паника, Little Evil Simple Smile
Толкова много се говори за ползите от кърменето, защото ако слушаме повечето баби и лекари, децата ни ще смучат кебапчета още на 5 месеца Simple Smile В този смисъл информацията е полезна, тъй като е важно да имаш желание да кърмиш. Като се появи бебето вече ще знае много добре какво иска и няма да се откаже лесно. Ако и ти искаш да го кърмиш, малко е вероятно да не успеете заедно да се справите, че даже и трудности ако има да преодолеете. Има случаи, в които майките наистина не могат да кърмят успешно, но са твърде малък процент, за да допуснеш с лека ръка, че и ти ще си сред тях.

За лоши страни на кърменето аз също не мога да докладвам. Моите гърди наистина никога не са били разкошни Simple Smile, та не съм се и притеснявала твърде, но още бременноста имаше отражение върху тях. После, най-големите поражения всъщност станаха още в първите дни от препълване, тоест от липса на кърмене. Та, може да се случи да не кърмиш и пак да ти се развали бюста.

Не знам какво е твоето определение за родител. Но ако това е човек, който е топлота, близост, сигурност, увереност, утеха, грижа, внимание за детето си, то кърменето определено те прави родител. Аз лично не бих искала детето ми да получава всичко това от биберон, вместо от мен.

# 49
  • Mediterraneo
... психологични- голямото кърмаче те мисли за ходеща цица и биберон за заспиване, не за родител  newsm78 Hug

Е, с това направо си за номинация...

# 50
  • София
... психологични- голямото кърмаче те мисли за ходеща цица и биберон за заспиване, не за родител  newsm78 Hug

Е, с това направо си за номинация...

Питам това, които ме вълнува, провокирана малко от темите тип "детето ми е на еди колко си месеца/ години и не може да заспи без гърда". Надявам се да не съм обидила никого, повече няма да задавам подобни въпроси тук   bouquet

# 51
Оф....още една попаднала в къпана......Да се надявам,че този път ще взема изпита с 6.........Капани, радари, примки......ама има и антирадари и се заформя филма - империята отвръща на удара........

Благодаря за статията, много е вярна......

# 52
Little Evil, пишеш, че никъде не си видяла кои са лошите страни на кърменето...
Ами има една темичка "Неудобствата на кърменето" - намери я, прочети я и ще видиш как се оплакваме от лошите страни.
Съвсем сериозно това.
А иначе - изборът си е твой, ако си решила, че няма да кърмиш - твое право, аз уважавам всеки, който заяви открито избора си.
Обикновено "нападам" (но не ги ям живи в никакъв случай  Laughing ) тези, които нямат кърма или на които им спира на 40-тия ден.
Разбира се, има жени със здравословни проблеми, които наистина нямат кърма, но те са твърде малък процент.
Когато масата около теб все нямат кърма, започваш да си мислиш, че има нещо гнило...или по-скоро някъде са се натъкнали на капан.

# 53
  • София
Не съм казала, че няма да кърмя, но имам здравословен проблем, който може сериозно да ми попречи.
Това, което ме притеснява, че ако случаят е такъв, всички кърмачки около мен ще ме побъркат от коментари и т.н /Защо се лигавиш? Нали знаеш, че така е най-добре за бебето? Няма такова нещо като да не можеш да кърмиш. Само си даваш парите за индустрията. Детете ще хване алергии... Ще има кариеси. То така усеща колко го обичаш. Това е на психическа основа и т.н. / Моето наблюдение, че 99% от младите майки кърмят, почти не се сещам за някоя, която да не го прави. Може би средата ми е такава.

Разбира се, чета много и се опитвам да се настроя, че ще кърмя успешно. Прочетох темата за неудобствата, но не изцяло, защото от много престрелки между майките не може да се отдели полезната информация.

# 54
Little Evil, засега освен почивка и позитивно мислене, друго не мога да ти пожелая. Бременей си и не се притеснявай кой какво щял да коментира по твой адрес. А и сама си забелязала, че може би средата ти е такава. Е, моята е точно обратна - почти никоя позната майка не кърми, пък от обкръжението ми аз съм единствената, кърмеща "толкова голямо дете" и пак съм коментирана. Поводи за коментари вииинаги ще се намерят, друг е въпросът какво е твоето отношение към тях.

В този ред на мисли - коментарите май се очертават като един от най-големите капани ...

# 55
  • София
  Ако имаш наистина здравословен проблем, който може да окаже влияние е хубаво още преди да родиш да се информираш и консултираш евентуално с лекар специалист в тази област, за да се обсъди дали това наистина е проблем за кърменето, ще окаже ли влияние на количеството и какво може да се направи за да се даде най-добър старт. Обикновенно в повечето случаи си остава максимално ранното стартиране на кърменето и или изцеждането и честата стимулация в началото.

# 56
  • Mediterraneo
Аз пък ти завиждам за средата  Peace Около мен бебета колкото искаш, но кърмачки- не  Rolling Eyes И да слушаш причини! Свят да ти се завие.

# 57
  • София
Здравейте , статията е чудесна и абсолютно отговаря на действителноста!Когато аз забременях дори и не си бях поислила ,че ще кърмя.Изобщо кърменето не съществуваше като опция ,н се бях сетила ,че е възможно, тъй като около мен няма хора които са кърмили.В един момент се светнах ,че съществува и друга опция и тогава реших ,че каквото и да става ще кърмя.
Раждането ми беше малко усложнено с много интервенции ,спинална упойка ,окситоцин ,задържана плацента ,пълна упойка ,бебето ми го донесоха на втория ден и т.н.Персонала в болницата също не ми оказа кой знае каква помощ.Една акушерка почти ме убеди ,че трябва да дохранвам ,тъй като бебето ми било почти недоносено и други такива ,добре че беше лекарката ми да ми каже ,че са глупости.Поради горепосочените причини коластра ми дойде на третия ден ,а мляко на 5-6 ти ден .В болницата хранех беба с АМ ,но преди да и дам шишето винаги я държах по гърдите да суче.Даже по цял ден я слагах на гърда  и така не я отбих.После вкъщи също се сблъсквах с различни капани.Свекърва ми няма почти никакъв опит в кърменето , а на майка ми е обвит в много заблуди и също не е кърмила кой знае колко успешно.Ако им слушах съветите сигурно щях пак да отбия беба.
Мога да кажа ,че благодаение на този форум ,консултантите по кърмене,ЛЛЛ и собствената си упоритост кърмя бебето си и възнамерявам да го правя още дълго време.

# 58
Аз пък ти завиждам за средата  Peace Около мен бебета колкото искаш, но кърмачки- не  Rolling Eyes И да слушаш причини! Свят да ти се завие.
и при мен е така.Но не съм съгласна че ако ти се кърми ще слушаш някой друг пък бил той с по голям опит от теб.И аз слушах всички и в резултат-бебка пие само изцедена кърма и не иска от гърда направо се дърпа и не иска,плаче и вече толкова време се изцеждам и и давам-количество не следя пълня шишето догоре колкото изпие.Час също вече не следя,но тя вече е и захранена.За второто живот и здраве ще се постарая повече.А за мен в момента е важно да е на кърма,а не как точно я приема,пък който ще да ме изкарва луда и да ми се чуди "как издържам" и "тя така спира кърмата".Иначе статията е интересна и донякъде полезна,но дори и да е трудно сме длъжни заради бебетата.Поне аз мисля така и не се заяждам с никой

# 59
Благодаря за превода на статията.
Мисля си, че всяка майка, опитала се успешно или не да кърми бебето си, може да допълни списъка с капаните.
За мен най-опасният беше този,който сама си поставих - дълго време се лутах м/у това да слушам съвети (къде компетентни,къде не чак толкова) и това, което интуицията ми диктува.
С бебчо се мъчихме първите 2-3 седмици и накрая се оставих интуицията да ни води.
Сега сме щастливи и двамата и се надявам да продължаваме да се кърмим още дълго и безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт