Кухните - 32-ра тема

• 114 309
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Препоръчвам т.н. "керамичен лак"

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=22383&sid=f13 … 0bcca0e15fe21a224

това си е мой пост - никът ми е :"pavka" в http://www.napravisam.bg/forum/index.php

# 286
Дойте и моят ред да тръгна вашия път дами Simple Smile
От дълго време следя тази тема, научих много, събрах идеи и днес мога да се похваля с "прясно" поръчана кухня Simple Smile И тъй като ми е гузно, че получих много информация от вас, а нищо не споделям, реших да ви включа в жизнения цикъл на моята кухня.
Кухнята: искаше ми се да бъде класическа, от самото начало реших, че ми харесват повече, от модерните варианти. Исках тъмна. Влюбих се в една, в мострената зала на Паприков във Варна. Електроуредите бяха страхотно попадение - също в ретро стил. И така мина половин година в оглеждане.
Намерихме фирма, момчетата ни се сториха опитни, направиха ни визуализация, калкулираха сумата, дадоха идеи, посъбрахме пари и поръчахме - кухня от масив, с гранитен плот (боже колко много струва!), малки сладки плочици (10х10) за гръб, електроуреди ретро стил и ъглова мивка.
И така до тук, майсторите си взеха мерки, сега са дали месец време да си направят дървенията. Специфичното в моя случай е това, че монтажът ще бъде на няколко паса - майсторите с дървото ще монтират долното ниво, след което гранит-босовете ще вземат мерки и за 10тина дни ще направят камъка, след което баща ми фаянсаджията ще налепи гърба, и накрая дърводелците ще сложат горното ниво.
Имам големи надежи да стане кокетна кухня, а основната цел е да създам творческа атмосфера на приятеля ми, който въпреки че обича да ми подарява престилки за готвене и готварски книги, готви много вкусно и това е талант, който никак не желая да подтискам Wink
Дами, скоро ще подготвя и албумче. Има още необмислени неща, за които ще разчитам на вашите идеи, убедена съм че ще получа най-добрата консултация тук.

# 287
nenuTo ,

Добре Дошла ТУК ! - ДНЕС ! Simple Smile

ПП /....що ли IP  ti....съвпада с....... / ? newsm78

# 288
Хех, да новак съм Simple Smile Още се ориентирам.

Ето и линк, към албумчето, което се надявам довечера да попълня с още снимки, за сега само проекта, по-късно ще опитам да сложа и на мястото, така както изглежда сега. Програмата не предлага много възможности, за това и няма сложена мивка в ъгъла, а навместо съдомиялна има пералня:
http://picasaweb.google.bg/100038728314587470886/MyKitchen#5491868418683261730

Още се чудя какво да ми е осветлението - мисля да са триъгълни лунички, отказах се от вградени в шкафовете, защото ми казаха, че нагряват много и няма да е добре за дървото. Какво ще кажете, на какво разстояние да ги разположа тези триъгълници, за да ми светят добре?

# 289

Ето и линк, към албумчето, което се надявам довечера да попълня с още снимки, за сега само проекта, по-късно ще опитам да сложа и на мястото, така както изглежда сега. Програмата не предлага много възможности, за това и няма сложена мивка в ъгъла, а навместо съдомиялна има пералня:
http://picasaweb.google.bg/100038728314587470886/MyKitchen#5491868418683261730

Това не е ли на Кичендроу правено?

Още се чудя какво да ми е осветлението - мисля да са триъгълни лунички, отказах се от вградени в шкафовете, защото ми казаха, че нагряват много и няма да е добре за дървото. Какво ще кажете, на какво разстояние да ги разположа тези триъгълници, за да ми светят добре?

А луничките на тавана ли ще са? Ако да - по 2-3 от всяка страна са достатъчни (през равно разстояние)

# 290
  • София
Има специални лунички за мебели, които са пригодени за вграждане и не загряват. Тези триъгълните са външни, но вървят с трансформатор, който трябва да пъхнеш някъде по шкафовете.

# 291
Има специални лунички за мебели, които са пригодени за вграждане и не загряват. Тези триъгълните са външни, но вървят с трансформатор, който трябва да пъхнеш някъде по шкафовете.

Е транформатора може да се пъхне в окачен таван. То и без това ще трябва да се прави за луничките, ако няма.

# 292
zorrytta - да на Кичен дроу е правен проекта

Относно луничките:
http://www.snimka.bg/?album%3baid=164373%3bold=1
Това е което съм харесала като идея. Много държа работните ми плотове и мивката да са добре осветени. Майсторите предложика да сложим трансформатора горе над шкафовете, като пуснем кабелите да минават през шкафа.
Мисля да сложа на стената в ляво една, на насрещната стена 2 и на стената с аспиратора (който между другото също има осветление) пак 2, но се чудя дали ще са достатъчно. Освен това осветление, на тавана сигурно ще сложа, както и над бара - там най-вероятно ще са от тези мебелните.

Така, като дадох малко повече насоки, дами, кажете моля ви, мислите ли че ще ми е достатъчно светло в кухнята. Не искам да работя в тъмница, побеснявам ако ми се наложи да измия дори и една чинийка на тъмно...

# 293
Ами кичендроу има и мивка и съдомиялна..в @HOUSEHOLD APPLIANES - Sinks и Dishwasher. Има и плот между другото. Simple Smile

А за луничките - аз от снимката не можах да разбера нищо Sad

# 294
  • София
PAV1    благодаря ти точно нещо такова е и моята, но с прави шкафове. Фирмата не пожела да ми ги направи обли  Sad не се наемала. Като съпоставим цената спрямо другите фирми от офертите им реших да се простя със кръглите шкафове. Оставих канта, а сега като ми показа това взех,че почнах да съжалявам. Дано не съм сбъркала ще докладвам като я монтират  Praynig

# 295
Има специални лунички за мебели, които са пригодени за вграждане и не загряват. Тези триъгълните са външни, но вървят с трансформатор, който трябва
да пъхнеш някъде по шкафовете

Е транформатора може да се пъхне в окачен таван. То и без това ще трябва да се прави за луничките, ако няма.
ДА-трансформатор, който трябва да пъхнеш някъде по шкафовете !
 (това е обвързано откъм обслужването му-евентуално)
Относно загряване:при вярно изчислен силиконов кабел(сечение),
чрез Закона на ОМ http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0% … 0%B0_%D0%9E%D0%BC -няма проблем !

# 296
Наскоро се дискутираше темата за кухненски плот направен от плочки. Кухнята, в която по настоящем творя е направена по този начин, ето снимка: http://picasaweb.google.bg/100038728314587470886/MyKitchen#5491993724773489922 - не се вижда много добре, но ако желаете мога да направя детайлни снимки.
Стените на мивката са облепени с плочки, дъното е алпака, завършващата лайсна също. Кухнята е на 20 години, но според мен лайсната никак не изглежда зле. По-скоро би било трудоемко да се направи. Качих също и следите от мухал, фугата отвътре е издала багажа. Дано съм полезна

# 297
...повече от полезна. Laughing Laughing Laughingкухнята на майка ти може да ти е набор, но отдавна си е изпяла песента! такава кухня е пример как не трябва да се работи, т.е. начините за производство са известни и изпитани, не е необходимо да измисляме нови неща. това е грижа на производителите на материали за мебелостроенето !  Stop Simple Smile

# 298
  • густо майна Филибето
И как по-точно не трябва да се работи, че не разбрах! Плочките и стила какво общо имат с начините на производство? Производителите на талашитени плоскости гонят на първо място печалба, ако сравниш такива плоскости на 40г и тези, произведени сега, ще разбереш разликата.
Що се отнася до плочките - ето това решение се предлага на доста солидна цена. И със сигурност е по-трудно за поддръжка от съвременен плот, но съответства на стила и носи друго настроение.

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 09:34 от Ljuboznatelna

# 299
Не бих казала, че си е изпяла песента, да стара е, да технологиите това са позволявали преди 20 години, но към днешна дата не сме поправяли нищо по нея, дори фуги не сме подменяли. Дървото е чам, известен с това че дава дефекти, ако не се изсуши добре, е при нас няма такива. При това дървото преди 20 години не е сушено в специални камери, както се прави сега, а по естествен път. Относно плота - има си драскотини, фаянса не е като гранита, има следи от изтървани ножове, но пък от друга страна никога не сме се притеснявали, че ще оставим мокро и в последствие плота ще се подуе.
Кухничката си има още какво да даде, именно за това се насочих и аз към масив, в комбинация с гранитен плот. Надеждата ми е веднъж направена, да ме радва дълго. Пожелавам го на всички  Peace
За съжаление се присъединявам към мнението на Ljuboznatelna - мисля, че в момента масовото производство опитва да предложи най-ниска цена на пазара, за сметка на качество. Имах неудоволствието да посетя 2 кухни, правени с най-евтините материали и за нещастие попаднали в не много добри ръце- повярвайте плачат за нови, то не беше надути плотове, не беше изтъркани вратички, и това само след две години ползване. И стопаните са допринесли, не го отричам.
Не искам да споря, а да споделя опит, сигурно не всички плотове се подуват, но пък като ще давам много пари, то поне да си заслужава, нали  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт