Ултра лято Албена 2010 (Тема 3)

• 64 810
  • 702
  •   1
Отговори
# 435
  • В светлината на слънцето
Има разбира се, вода в ОИ. Само трябва да намерите къде е сложен диспенсера. Обикновено има един в лоби бара на хотела и един в ресторанта. Само трябва да си носите малка бутилка, за да си сипвате.  Peace

lulumba, много ти благодаря. Все още ме гложди мисълта, че това не е правилния хотел и търся повече иформация.

Тези хотели са на супер спокойно място, така че едно е сигурно - ще усетите максимално релакса от почивката. За разлика от другите в центъра, тук вечер настава невероятна тишина и се чува единствено плисъка на вълните - това, защото вълните са буквално на 5 метра от прозорците на стаите (там плажната ивица е леко стеснена, затова морето е много близо). Места на чадърите, на първа линия, ще намерите дори да отидете на плаж в 11 часа. Виж, места по шезлонгите около басейна на Славуна и Гергана по-трудно ще откриете, но не е невъзможно. Самият плаж не е пренаселен, тъй като е отдалечен от центъра.
Единственото неудобство на тези хотели е че са по-далечко от центъра и за вечерните разходки с малки деца (а твоите са три, че и малки) ще се поозорите. При всички случаи ще трябва да се придвижвате поне в едната посока с влакчето. Децата му се радват много честно казано, но имайте предвид, че трябва да си носите връхни дрехи за него, защото подухва, а то обикаля доста, докато стигне до центъра. Та за да не простинат децата, винаги тръгвайте с по един кат връхни дрехи за всяко. Ами това е май, което се сещам. Ако има още нещо, питай. Но сега отивам да приспивам зверовете и ще се включа или по-късно, или чак утре. Grinning

# 436
Браян, благодаря за инфото,  времето ще се оправи на още по слънчено така гледах прогнозата. Peace
ако минеш покрай Лора, кажи какви са ти впечатленията, моля  Praynig
А ние смятаме да ходим сутрин рано на плаж, тогава предполагам ще има места, само трябва да видя в Ралицата от колко е закуската.

# 437
Лулумбе - много ценно инфо, благодаря и аз! Ние също ще сме в Мура, та сега ме подсещаш да питам: ние сме с малко дете, което се вози в количка (голяма) - ако тръгнем пеша (има ли такава опция въобще?) към центъра, за колко време се стига? А ако не искаме да ходим към центъра - има ли къде да се разходим, евентуално малкия да заспи в количката и т.н. ?

# 438
  • Sofia
Момичета, нямам време да изчета и трите теми за Албена.
Моля, кажете кой е най-добрия хотел като съотношение цена-качество? С две деца сме - на 7 и 1,3 г.
Ако не тази година, следващата ще почиваме в Албена.

# 439
  • София
Здравейте отново,
Отговарям по ред на всички Simple Smile
Ева, може да се гледа анимацията от гости на други хотели, но нямат право на консумация в хотела. Това ми казаха за рецепцията.
Анимацията наистина е добра.
Вода купуваме, защото пием доста и в стаята трябва да има постоянно. Има диспенсери, но навсякъде има табели да не се пълнят шишета от там.
Хотел Лора не е отворил още или поне на мен ми се стори празен хотела. До колкото знам навсякъде закуската започва в 7.30ч.
Ходихме днес до плажа пеша, а бусчето спира съвсем близо до хотела. Не знам къде спира на плажа за сега. Не сме плажували, защото не бяхме подготвени. Малката искаше да пускаме хвърчило и с това се занимавахме  Embarassed
Утре се надявам да пробваме и морето- рано сутринта с буса  Wink
Лека нощ от мен

# 440
Здравейте. Ето ни ве4е у дома и ве4е разглеждам офертите за септември  Grinning.  Brayan в 3 звездната Ралица няма такива табели, 15 дни пълнихме от там, пък и не само ние  Grinning. Пред ресторантът има съ6то диспенсер и след като свър6и ве4ерята и вси4ки се изнесът няма никакви хора. Аз обикновенно по това време ходех там да говоря с на6ите по Скайп, за6тото там интернетът е най бърз  Simple Smile.За гривни4ките, на нас не са ни искали да оставяме ни6то, но от едно моми4е което работи в Ралица знам 4е имат глоба от 150 лв. ако гост на хотелът напусне без да е предал гривни4ката.
Хотел Лора е отворен, за6тото има6е хора от хотелът който се хранеха с нас.

# 441
  • София
Значи аз бях питала и в хотела от там ми предложила стая лукс за 140 лв на ден защото тя била за 2+2.Стандартната в която ще бъдем е с двойна легло и едно доп. което е разтегателно малко диванче.Нас ни устройва защото децата са малки и повече не ни е нужно.Ако отидете направ там не се знае ще има ли места.Не си сигурна в агенциите ли?
За кой хотел става въпрос, понеже миналата година в Магнолия спахме в стая с три легла + кошарка + разтегателен фотьол, който не беше разтегнат. Не беше широко, но не беше и тясно - сега пак това сме заявили, а плащаме стандартна стая в супериора.

В Магнолия също навсякъде до диспенсерите имаше табели да не се пълнят шишета, но братята румънци миналата година пълнеха и не им пукаше - сигурно, понеже надписите бяха на български и английски  Mr. Green. Ние си носим вода от София понеже моите пият само изворна, така че и тази година половината багажник ще е зает от водата на децата. За нас не ни трябва, нали има биричка  Mr. Green

# 442
Браян, Пео, много благодаря за инфото  bouquet и още едно въпросче, а Лората близо ли е до Ралицата. Hug
Оф вече нямам търпение да минават тези три дена, така ми се ходи чеееееееееееее. Heart Eyes

# 443
  • София
Добро утро,
Съжалявам, ако съм подвела някой с инфото за Лора. Просто ми се стори празен хотела и затова си помислих, че не е отворен.
Лек и усмихнат ден на всички.

# 444
Значи аз бях питала и в хотела от там ми предложила стая лукс за 140 лв на ден защото тя била за 2+2.Стандартната в която ще бъдем е с двойна легло и едно доп. което е разтегателно малко диванче.Нас ни устройва защото децата са малки и повече не ни е нужно.Ако отидете направ там не се знае ще има ли места.Не си сигурна в агенциите ли?
За кой хотел става въпрос, понеже миналата година в Магнолия спахме в стая с три легла + кошарка + разтегателен фотьол, който не беше разтегнат. Не беше широко, но не беше и тясно - сега пак това сме заявили, а плащаме стандартна стая в супериора.

В Магнолия също навсякъде до диспенсерите имаше табели да не се пълнят шишета, но братята румънци миналата година пълнеха и не им пукаше - сигурно, понеже надписите бяха на български и английски  Mr. Green. Ние си носим вода от София понеже моите пият само изворна, така че и тази година половината багажник ще е зает от водата на децата. За нас не ни трябва, нали има биричка  Mr. Green
За Магнолия става въпрос Simple Smile

# 445
Браян, споко не си подвела никого, то Лората са го пуснали от 22.06., доколкото разбрах, и ако ми кажеш дали е близо до Ралицата - цена няма да имаш   bouquet. Там днес как е , слънчево ?
Приятен ден.

# 446
  • В светлината на слънцето
Лулумбе - много ценно инфо, благодаря и аз! Ние също ще сме в Мура, та сега ме подсещаш да питам: ние сме с малко дете, което се вози в количка (голяма) - ако тръгнем пеша (има ли такава опция въобще?) към центъра, за колко време се стига? А ако не искаме да ходим към центъра - има ли къде да се разходим, евентуално малкия да заспи в количката и т.н. ?

Крайбрежната алея за съжаление, не стига до тези хотели. Има само една алея, по която всъщност стигате с колата до хотела. По нея до центъра е десетина минути път. Има тротоари, но често там са паркирани колите. Обаче е достатъчно широка и спокойто може да се върви и по платното. Всъщност повечето хора именно така си вървят. Коли минават, не че не минават, но не са много, защото реално път няма, пътят свършва до Гергана. Така че са по-скоро индидентни. Виж, влакчето минава по-често. За разходки вариантите са малко. Късият: до Гергана и обратно, като на гърба на Гергана, точно срещу входа са направили малък пристан в блатото на Батовската гора и там често се събират костенурки, хората им хвърлят разни храни и е радост за децата.
Вторият вариант е да тръгнете по алеята към центъра и да свиете в ляво през Батовската гора точно срещу Нона-Елица-Боряна. Оттам започва приятна алея, която ще ви изведе на площадчето срещу Добруджа. Почти срещу Добружда де. Там обикновено издигат цирк, има и разни забавления за деца. А може и да не тръгвате по тази алея през гората, а да си продължите по царския път. Точно след Боряна-Елица-Нона има заведение тип фолклорно, след което следва голям завой. Вместо да продължавате по завоя, тръгвате все направо по някоя от по-малките алейки и те ще ви изведат точно на крайбрежната. Честно казано пеша не е така далеч, но си има и път де. Ако трябва обаче малко дете да върви пеша, ще му дойде леко уморително и в двете посоки.
----------
В хотелите, в които аз съм била досега в последните години не съм виждала табели около диспенсерите. Thinking Но пък не имало и румънци. Wink Всички са си пълнили или в чаши, или в малки шишенца, никой не е правел забележка. Но и не съм обръщала кой знае какво внимание честно казано, защото и ние сме от тези, които тръгват с половин багажник изворна вода заради децата. В диспенсерите е обикновено минерална на Горна баня, и не става за продължителна употреба от деца.

# 447
Лу - благодаря ти много! така си го описала подробно, че си представих че съм там Grinning

Пожелавам на летуващите слънце и хубаво време, да става за плаж и чипкане в морето  grinning039

# 448
Здравейте, мацки!  bouquet  Аз с хиляда запитвания и разговора, успях най-накрая да направя разервация за Магнолия от 16,08,2010 пред Астрал холидейс. Шока ми беше голям, като вчера се оказа, че няма и места вече дори за Август.  Crazy Голямо резервиране, голяма чудо прави народа. АИ се харчи като топъл хляб. Друг е въпроса, че накрая ще излязат бая Last minute оферти, както си запазихме миналата година, ама айде.  Crazy Много ми се искаше Юли месец на моренце, но неможахме да се класираме, какво да се прави. Grinning Grinning Grinning Имали други мацки за този период в Магнолия? Grinning Grinning Grinning

# 449
Ние най-накря уточнихме датите за почивката(2.08-09.08) и започнах да търся.
Калиакра има места след 26.08.
Гергана даже и апартаментите са заети.Сега обмислям варианта Фламинго,но да си доплатя и за вечеря и ми излиза за 6 нощувки 1140лв.,мо няма обяд и това  малко ме притеснява.
Гладах снимки на Арабела,но е мн старо вътре,дали не са сменили снимките в сайта или наистина е старо вътре?
Незнам дали да чакам Last minute и накрая да увисна.
Цените във всички магазини са с големи надценки.Да не ви казвам,че на плажните неща е 200-300%.

Общи условия

Активация на акаунт