Отговори
# 75
И аз нека се вмъкна.....
 На 28 год. съм, от Стара Загора и очаквам своето първо съкровище на 09.02.2011 год. Вчера минах през първия видеозон, бременността е в матката, но все още бебчо няма стонове. След 10 дена отново....стискайте ми палци!

# 76
Добро утро Hug
mira neycheva - ходили на лекар, той какво казва?- аз немога да ти отговоря или по-скоро не искам Sad Hug, кога ти беше полседният цикъл и в коя седмица беше? Каквото и да стане се опитай да го приемеш Peace
Добре дошли и на новите мами Hug
Иначе и аз от време на време усещам болки във левият си яйчник и ме е страх, защото при мисед аборта ми, точно този яйчник беше със възпаление и за това не се получиха нещата и сега умирам от ужас, пия но-шпа от време на време и аспирин протект, вече не взимам Утрогестана, защото ми свърши опаковката, а док. ми беше изписала само една опаковка newsm78
Да ви питам и още нещо, излизат ли ви пъпки по лицето, защото на мен от няколко дена се опитаха няколко много болезнени да пробият, но ги преборих със паста за зъби Mr. Green
За сега не ми се гади особенно, нямам голям апетит, дразнят ме вече по-наситените аромати, цигарен дим (аз и не пуша де), кафенце си пия всеки ден по-малко разтворено със доста пр. мляко, а и биричка ми се пийва, но си позволявам по 200 мл. за целият ден Crazy
От утре и аз съм 7-ма седмица, но все още не искам да си слагам лентичка от суеверие Embarassed
Стига толкова от мен ooooh!
Хубав ден newsm53
Утрогестана и на мен е изписана една но дори и да свърши ще си взема втора,доктора ми каза да не прекъсвам лечението до следващия преглед в четвъртък
Обади се на твоя консултирай се.

# 77
  • Somewhere over the rainbow
Здравейте мами, присъединявам се към вас ,макар че все още само тест съм правила,който излезе положителен  Simple Smile Другата седмица отивам на доктор и той да потвърди.Стискайте палци

# 78
Здравейте на всички нови мами  Hug
Аз само наминах да проследя какво става с вас  Simple Smile приятен ден на всички  Heart Eyes

# 79
  • Sofia
nadejdata, и на мен ми излизят пъпки по лицето]- от онези червените, подутите, дето много болят  Close.

Защо секциото не е безопасно, толкова много мами раждат така?
Ами защото това си е коремна операция със всички възможни последствия и екстри след това - и за майката, и за бебето.  Освен това възстановяването след това е доста по - трудно, отколкото при нормално раждане. В много случаи обаче секциото се оказва животоспасяваща операция.

Добре дошли на новите момичета   bouquet.

# 80
  • Mostly in my mind
на мен също ми излизат пъпки напоследък повечко, но преди цикъл също съм имала, така че сякаш това не ми прави много впечатление. пък и винаги съм била с малко проблемна кожа. а колкото до диоптрите - аз съм с -3.5. нз дали е много или малко за секцио. като дойде това време ще му мисля.

# 81
И още много други неприятни причини които не е хубаво да споменаваме  Naughty

# 82
Добър ден.. Simple Smile
Добре дошли на новите попълнения, много ми харесва така темата- все по-пълна.
mira_neycheva, само можем да се молим за теб, пий дуфастона, почивай и мисли позитивно. П.П Пиши на кирилица.
Секциото не е безопосно, но понякога при някои мамита е препоръчително, да не кажа задължително. Твоят лекар ще прецени рисковете и ще те насочи най-добре. Др. е въпроса, че има лекари, на които им е много по-лесно секциото- взимат някой лев, всичко става за не повече от 10 мин. Чиста работа.

# 83
  • Somewhere over the rainbow
Chin и темата става по-пълна,ама  и ние с нея  Simple Smileа  към деветия месец   ще я запълним отвсякъде темата  Simple Smile

# 84
Аз не съм качила и грам.
П.П. мислех си че съм много на ти с тези гестационни седмици ама започнах да се обърквам. Бременността е 40 гестационни седмици, но 40 седмици смятани от 1вия ден на менструацията или 40 седмици от оплождането. Аз съм в 5та г.с, но точицата ми е на 3г.с, т.е на седмици от оплождането. Когато гледате как се развива бебето по седмици, коя седмица трябва да гледам?  Кога завършва първия триместър, на 12 г.с от първия цикъл или 12 седмици след оплождането? В кой месец съм в момента бременна, 1ви или началото на 2ри?
Простете ми, ама много почнах да се обърквам.
Ако от 1ва до 4та седмица е 1 ви месец, то значи от 3та г.с до 6та ли ?
Дано не съм ви объркала и аз.

# 85
  • Варна, морето, сините вълни...
Брои се от датата на първият ден на последната менструация, аз поне така знам.Би трябвало да си в началото на 2ри месец.

# 86
здравейте Simple Smile
ами и аз съм от вашият отбор:) от варна съм на 25 години почти, първо бебче:)
аз разбрах вчера, днес бях на доктор в майчин дом-варна, да ми каже 3-те положителни теста верни ли са или не newsm78 ....и са верни и трите  Joy
аз имам следния въпрос към вас, към всички вас- КАКВО ДА ПРАВЯ, КАКВО ДА ЧЕТА, ЩЕ ПОЛУДЕЯ НАПРАВО!!!!
чета форума от 5-6 часа и вече съм отчаяна как нищичко не ми е ясно
бременна съм някъде от около месец и половина ( докторът каза че най вероятно 4-ти май сме заченали бебо, а ние на 1-ви май се оженихме)
много хаотично стана, но наистина съм много притеснена и объркана- бебчо е желан , ама го чакахме доста по късно; на всичкото отгоре аз през този месец и половина си пуших и пих като не-бременна и сега ми е много гузно:( и се надявам да не съм си направила нищо на бебчето
не знам нищо нито за бременност, нито за бебета, имам само една раждала приятелка, майките и на двамата с мъжа ни не живеят във варна ( може и да е за добро като се замисля  Joy)  и няма от кой да искам съвет за каквото и да е било ;не съм гледала бебета, нямам браятя и сестри, в общи линиии виждала съм бебета по телевизията
с мъжа ми се радваме, ама аз съм и много притеснена от незнанието си
днес в майчин дом мина добре иначе:) видях бебо, има сърдечни тонове,докторът ми изписа фолиева киселина по една таблетка на ден и ме посъветвая да чета бг мама:)))))) и така и правя

и така...откъде да започна кое да прочета първо, някоя книга ще ми препоръчате ли или някоя тема във форума?
 Blush хеееееееееееееееееееееееееееееееееееееелп!!!
майчето
пс.- и аз ходя по няколко хиляди пъти да пишкам.....много е досадно

# 87
Значи аз съм си направила календар в които 1-ва седмица започва от датата на последната ми менструация и са по 7 дни. 4 седмици по 7 са 28 дни това е един лунарен месец.Бременността е 10 такива месеца и 9 календарни.Така ми е много по лесно да се ориентирам.Поне аз така сам разбрала, ако греша, моля поправете ме и да бъда извинена Blush

# 88
мими, разбрах, но това е ако овулацията е била на 14 ден, а не на всяка жена и е на 14 ден овулацията. Моята беше на 21ви ден, затова просто добавям 2 седмици, който не знам на  кого са нужни въобще.
значи 3седмици от оплождането +2 = 5 гестационни седмици = началото на 2ри месец Simple Smile
Благодарско...

# 89
Ами аз понеже незнам кога е овулацията ми Embarassed и там по разни келкулатори си изчислявах..а доктора ми каза 5ти януари термин което очевидно не е вярно..  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт