Майчинството счетоводно - 31

• 35 810
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • близо до Кресненското дефиле
Здравейте момичета!Възхищавам се на подробните ви и изчерпателни отговори!  bouquet
Имам няколко въпросчета,на които се надявам да ми отговорите.
Учителка съм, на срочен трудов договор "до завръщанито на титуляра".Титулярът се връща на 1.09.Бременна съм с тризнаци. Осигуряват ме на 530 лв.Имам 5 години стаж.45-дневния болничен ми започва на 6.10,но се очаква да родя края на септември , или първата седмица на октомври.
Въпросите са следните:
1.Какво ще стане ако титуляра се завърне след като съм родила / има още около 1 месец отпуск за ползване след 1.09 / , или излязла в 45-дневния болничен?Ще получавам ли майчинство?В какъв размер?Колко време?
2.Какво ще се случи , ако ме назначат на мястото на друга колежка , която в момента ползва 2-та година от майчинството, но тя се върне през дексември?
3. Как стоят нещата ако ме назначат на трудов договор/на половин щат/ в същото училище от 1.09?Какъв ще е размера на майчинството?
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 76
  • Varna
да, благодаря! все пак ще е нещо. минимално майчинство е 240 лева, нали?

# 77
  • Varna
Извинявайте, искам последно да попитам: минималния размер за болничния за бременост и раждане е в размер на минималната работна заплата или?

# 78
  • Пловдив
трябва да започнеш да работиш към фирма-намери такава,която да го направи
осигурявай се на повече пари,защото обезщетението първата година зависи от осигуровките ти 12 м назад от 45 дневния болничен преди термин

ако започнеш работа малко преди 45 дневния,ще взимаш 2 г по 240 лв

ако изоббщо не започнеш работа,ще имаш право на социално майчинство 100 лв за една година,ако отговаряш на изискванията за доход-350 лв бруто на човек

# 79
Извинявайте, искам последно да попитам: минималния размер за болничния за бременост и раждане е в размер на минималната работна заплата или?
да, благодаря! все пак ще е нещо. минимално майчинство е 240 лева, нали?
ДА

# 80
Здравейте момичета!Възхищавам се на подробните ви и изчерпателни отговори!  bouquet
Имам няколко въпросчета,на които се надявам да ми отговорите.
Учителка съм, на срочен трудов договор "до завръщанито на титуляра".Титулярът се връща на 1.09.Бременна съм с тризнаци. Осигуряват ме на 530 лв.Имам 5 години стаж.45-дневния болничен ми започва на 6.10,но се очаква да родя края на септември , или първата седмица на октомври.
Въпросите са следните:
1.Какво ще стане ако титуляра се завърне след като съм родила / има още около 1 месец отпуск за ползване след 1.09 / , или излязла в 45-дневния болничен?Ще получавам ли майчинство?В какъв размер?Колко време?
ще получаваш до 410 дни, ако си излязла в 45 дневния болничен. Размера е 90% от брутното възнаграждение за предходните 12 мес., но не повече от нетното.
2.Какво ще се случи , ако ме назначат на мястото на друга колежка , която в момента ползва 2-та година от майчинството, но тя се върне през дексември?пак до 410 ден ще получаваш
3. Как стоят нещата ако ме назначат на трудов договор/на половин щат/ в същото училище от 1.09?Какъв ще е размера на майчинството?за да получаваш до 2 год. трябва да си на постоянен договор. Размера зависи от дохода - 90% от брутното възнаграждение за предходните 12 мес., но не повече от нетното
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 81
  • близо до Кресненското дефиле
Viva_123,  bouquet Hug

# 82
Здравейте !

Бременна съм в 8г.с. Предложиха ми болничен и аз се съгласих. Така детето ми може да тръгне на ясла.
Имам сключен граждански договор. Работя по проекти. Днес ми се обадиха, че ще започнем нов проект в началото на юли.  Тъй като съм в болничен мога ли да работя и на граждански договор или от НОИ ще ми направят проблем?

# 83
Здравейте !

Бременна съм в 8г.с. Предложиха ми болничен и аз се съгласих. Така детето ми може да тръгне на ясла.
Имам сключен граждански договор. Работя по проекти. Днес ми се обадиха, че ще започнем нов проект в началото на юли.  Тъй като съм в болничен мога ли да работя и на граждански договор или от НОИ ще ми направят проблем?
Да, можеш да работиш на граждански договор. Поне при сега действащото законодателство за това не правят проблем от НОИ.

# 84
Здравейте, имам следния въпрос: в момента ползвам полагаемият ми се отпуск след майчинство. детенцето навърши 2 год. на 09.04.2010г За април месец получих 214,50 лв заплата а  за целия месец Май са ми превели 196лв Rolling Eyes т.е за 15 дни получих повече пари отколкото за 19 дни
 за месец април осигурителния ми доход е 270,68лв, а за месец май е 354 лв/ако има някакво значение/
според "главната счетоводителка" това зависело от последния месец в който съм работила най-малко 10 дни
. ..... newsm78
И другия ми въпрос е къде мога да си потърся правата?
Благодаря предварително Hug

# 85
  • Пловдив
според "главната счетоводителка" това зависело от последния месец в който съм работила най-малко 10 дни

да,така е т.е отпуската се изплаща според заплата от преди майчинството ти
каква ти е била тогава заплатата
ако има нередност,пускаш жалба в инспекцията по труда

# 86

да,така е т.е отпуската се изплаща според заплата от преди майчинството ти
каква ти е била тогава заплатата
ако има нередност,пускаш жалба в инспекцията по труда
Благодаря, но утре ще проверя каква ми е била заплатата, защото фирмата на едно осигурява , друго плаща, но защо миналия месец получих повече пари от този

# 87
  • Пловдив
Благодаря, но утре ще проверя каква ми е била заплатата, защото фирмата на едно осигурява , друго плаща, но защо миналия месец получих повече пари от този

не е нормално за април да получиш повече отколкото за май-има някаква грешка явно
попитай защо е станало така

# 88
Благодаря много Hug и аз така мисля , но тя беше убедена ,че е така

# 89
  • Пловдив
Благодаря много Hug и аз така мисля , но тя беше убедена ,че е така

е в какво е убедена,че 15 е повече от 19 ли  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт