Майчинството счетоводно - 31

• 36 330
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
dkavr ,еднократната помощ се изплаща след 15 число на месеца последващ месеца,в който си подала
т.е чакаш включване до края на юни

Elfita, Благодаря за бързия отговор  Hug Дано наистина има включване до края на месеца.....

# 166
  • Varna
Здравейте, момичета! Отново искам да попитам нещо, да ми е ясна картинката. От този месец се осигурявам на 360 лева заплата, предните месеци бях безработна, живот и здраве към датата на излизане в 45 дневен болничен ще имам 8 месеца на 0 лв, и 4 месеца на 360 лв. Общо имам стаж преди това 8 години. Ще се вземат ли предвид при изчисляването за майчинствто тези последни 4 месеца на 360 лв, не че е много, но да знам. Благодаря ви!

# 167
Здравейте, момичета! Отново искам да попитам нещо, да ми е ясна картинката. От този месец се осигурявам на 360 лева заплата, предните месеци бях безработна, живот и здраве към датата на излизане в 45 дневен болничен ще имам 8 месеца на 0 лв, и 4 месеца на 360 лв. Общо имам стаж преди това 8 години. Ще се вземат ли предвид при изчисляването за майчинствто тези последни 4 месеца на 360 лв, не че е много, но да знам. Благодаря ви!
Да, ще се вземат.

# 168
  • Varna
Благодаря ти Viva_123!

# 169
  • Бургас
Извинявам се предварително, ако е задаван скоро моя въпрос...прелистих набързо, но не видях Rolling Eyes

В момента във фирмата се извършват големи съкращения. Аз съм в платен отпуск до 25-ти юни включително. След това съм в неплатен отпуск (накараха ме да пусна молба  ooooh!)още 5 дни (от 28.06 до 02.07) . Знам, че когато работодателя е уведомен за бременността на служителката, не би трябвало да рискува да я съкращава Whistling Обаче, моя случай е, че никой не съм уведомявала. Та въпроса ми е следния: ще се счита ли за официално уведомление, предоставения от мен болничен? (от 28.06 евентуално ще искам да ми е, за да не ми се намали дохода заради неплатения отпуск)

# 170
  • Майничка
Извинявам се предварително, ако е задаван скоро моя въпрос...прелистих набързо, но не видях Rolling Eyes

В момента във фирмата се извършват големи съкращения. Аз съм в платен отпуск до 25-ти юни включително. След това съм в неплатен отпуск (накараха ме да пусна молба  ooooh!)още 5 дни (от 28.06 до 02.07) . Знам, че когато работодателя е уведомен за бременността на служителката, не би трябвало да рискува да я съкращава Whistling Обаче, моя случай е, че никой не съм уведомявала. Та въпроса ми е следния: ще се счита ли за официално уведомление, предоставения от мен болничен? (от 28.06 евентуално ще искам да ми е, за да не ми се намали дохода заради неплатения отпуск)
Да, ако диагнозата е свързана с бременността.

# 171
  • Варна
Сигурно е питано хиляда пъти  Embarassed, но бихте ли ми казали кое заявление се подава най-напред с болничния за 45 дена преди раждане, кое с болничния от болницата и май имаше трети след първата годинка за времето до навършване на 2г. Знам от къде се теглят, но кое подред и кога не помня. Благодаря предварително  Hug

# 172
  • Майничка
Сигурно е питано хиляда пъти  Embarassed, но бихте ли ми казали кое заявление се подава най-напред с болничния за 45 дена преди раждане, кое с болничния от болницата и май имаше трети след първата годинка за времето до навършване на 2г. Знам от къде се теглят, но кое подред и кога не помня. Благодаря предварително  Hug

След третия болничен се подава заявление за отпуск и за получаване на обезщетение от 135 до 410 дни. Преди изтичане на 410-те дни - заявление за отпуск за отглеждане на дете до 2г. и заявление за получаване на обезщетение по чл.53, т.нар. образец 3 ,ако ще си гледате детето или обр.4, ако ще се връщате на работа.

# 173
  • Варна
....... Преди изтичане на 410-те дни - заявление за отпуск за отглеждане на дете до 2г. и заявление за получаване на обезщетение по чл.53, т.нар. образец 3 ,ако ще си гледате детето или обр.4, ако ще се връщате на работа.
Само нещо не разбрах, сега гледам завленията, на приложение 3 пише :ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО, кое е заявление за отпуск за отглеждане на дете до 2 г ?
Това за остатъка от 135 до 410 дена го намерих.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 19:51 от Милена*

# 174
Сигурно е питано хиляда пъти  Embarassed, но бихте ли ми казали кое заявление се подава най-напред с болничния за 45 дена преди раждане, кое с болничния от болницата и май имаше трети след първата годинка за времето до навършване на 2г. Знам от къде се теглят, но кое подред и кога не помня. Благодаря предварително  Hug
С третия болничен се подава и приложение 1 от Наредбата.

....... Преди изтичане на 410-те дни - заявление за отпуск за отглеждане на дете до 2г. и заявление за получаване на обезщетение по чл.53, т.нар. образец 3 ,ако ще си гледате детето или обр.4, ако ще се връщате на работа.
Само нещо не разбрах, сега гледам завленията, на приложение 3 пише :ЗАЯВЛЕНИЕ - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 КСО, кое е заявление за отпуск за отглеждане на дете до 2 г ?
Това за остатъка от 135 до 410 дена го намерих.

това е приложението от 411 ден до навършване на 2г.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 01:30 от AnMary

# 175
  • Майничка
... кое е заявление за отпуск за отглеждане на дете до 2 г ?
...

Молба за отпуск до работодателя

# 176
  • Варна
... кое е заявление за отпуск за отглеждане на дете до 2 г ?
...

Молба за отпуск до работодателя

Сега разбрах, много благодаря  Hug

# 177
  • Бургас

Да, ако диагнозата е свързана с бременността.
Да, разбира се, такъв трябва да е Grinning. Благодаря ти много!   bouquet

# 178
Здравейте,дами!
Искам да ви запитам нещо-във фирмата,в окято работя в момента се правят справки за невзети стари отпуски-и тихо под сурдинка се предлага вариант-ако евентуално се налага излизане в болнични-да си вземеш отпуск....та въпроса ми е понеже ние бебеправим и при ранен болничен-кое е по удачно болничен или отпуск-и ако е отпуск дали не съм ощетете от гледна точка на бъдещо/дано Praynig/майчинство?????
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 179
здр. имам един въпрос в момента съм по майчинство  което приключва на 14 септември.преди да родя ме назначиха в една фирма за да мога да получавам мйчински,сега съм бременна за 2ро което ще се роди на 14,02,2011.някой може ли да ми каже каква трябва да е процедурата за да мога да получавам пак майчинство за 2ро дете. понеже за тия месеци (0т 15 септември до януари )никой няма да ме назначи на работа,пък след приключване на сегашното ми майчинство ще бъда съкратена.благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт