Майчинството счетоводно - 31

• 36 122
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
- удостоверението от ГРАО в Ст. Загора или в Пловдив, детето е родено в Ст. Загора и предполагам се подават в Социална служба по район ?

удостоверението от Пловдив в районата община
подаваш в районната соц служба /Пловдив/,да

# 496
- удостоверението от ГРАО в Ст. Загора или в Пловдив, детето е родено в Ст. Загора и предполагам се подават в Социална служба по район ?

удостоверението от Пловдив в районата община
подаваш в районната соц служба /Пловдив/,да
Благодаря отново   bouquet

# 497
не знам дали е имало такъв въпрос аз поне не намерих никъде.бременна съм във втори месец.сега започнах да се осигурявам на 1300лв. преди това имам стаж 2.10м./ но преди 2г.обезщетението за 12м. назад как ще ми го изчислят.за тези 6м. за които нямам осигуровки върху какви пари ще ми го смятат. дали върху заплатата от преди 2г. или минималната за страната за този период.много ви благодаря  Simple Smile

# 498
минималната раб. заплата

# 499
Здравейте!

Имам следната питанка:
На една моя приятелка и се роди дете миналата година ,когато детето навърши 6 месеца се наложи мъжът и да излезе в бащински/ защото то й е бил осигуряван на максималния размер/.След месец детето навършва 1 годинка ,както и въпросните 410 дни.
Въпроса ми  е следният:
Възможно ли е мъжът и да бъде съкратен по чл. 331 и да отиде на борсата - където според новият закон от 1 юли може да се получава обезщетение от борсата 60% от заплатата на която си осигуряван или 1200 лв на месец?/в продължение на 1 година/
Надявам се ,че успях да обясня
Благодаря ви предварително!

може да бъде съкратен по този член от КТ
обезщетението ще му се изчисли като за 3 месеца ще се вземе предвид заплатата му, за 6-те месеца по бащинство -  доходът, от който е определено паричното обезщетение
и обезщетението за безработица ще се определи  60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход  за последните 9 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването (3 със заплата и 6 с обезщетение към момента)
и на мен ми се струва, че грубо сметнато е 1200лв. месечно, макар че трябва да се гледа среднодневно ...

а защо реши, че ще взима 1 год. обезщетение за безработица? - това зависи от осигурителния стаж
за да взима 1 год. трябва да има над 25 год. осигурителен стаж

справка - КСО Глава ч … 88;таи  Наредбата  … 48;ЦА

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 23:03 от Стики

# 500
Здравейте, да попитам нещо.
Отвори ми се възможност свеки да гледа малчо и искам да и прехвърля майчинството до 2г на детето. Тя НЕ работи на тр.договор в момента,незнам дали е от значение. Дайте малко яснота по въпроса  bouquet

# 501
  • Пловдив
Здравейте, да попитам нещо.
Отвори ми се възможност свеки да гледа малчо и искам да и прехвърля майчинството до 2г на детето. Тя НЕ работи на тр.договор в момента,незнам дали е от значение. Дайте малко яснота по въпроса  bouquet
трябва да работи,за да й го прехвърлиш-започва някъде фиктивно,отработва 1 ден и излиза в майчинство
другия вариант ти е някоя от социалните програми /те наемат безработни за детегледачки/-питай в социалните.

# 502
Здравейте.В момента се водя на някакъв договор от който не мога да излеза по майчинство.Септември ще подпиша друг фиктивен ТД.Въпросът ми след като го подпиша,ако изляза в болничен за около 2 месеца ще се отрази ли по някакъв начин на майчинството.

Много моля ако някой може да  ми отговори

# 503
  • Пловдив
Здравейте отново,
Идвам отново при вас със следното питане: Ако след навършване на 1 година на детето се завърна на работа, а то остане вкъщи и за него се грижи баба му, има ли вариант тя да получава обезщетението от 240 лв.? В момента тя е работеща пенсионерка, и мисля че я осигуряват на 4 часа (ако това има значение).

Благодаря предварително!

# 504
може да бъде съкратен по този член от КТ......
а защо реши, че ще взима 1 год. обезщетение за безработица? - това зависи от осигурителния стаж
за да взима 1 год. трябва да има над 25 год. осигурителен стаж

Може грешката да е в мен, да не съм разбрала!

Благодаря ти   bouquet  bouquet  bouquet

# 505
  • В полите на Пирин планина
Здравейте отново,
Идвам отново при вас със следното питане: Ако след навършване на 1 година на детето се завърна на работа, а то остане вкъщи и за него се грижи баба му, има ли вариант тя да получава обезщетението от 240 лв.? В момента тя е работеща пенсионерка, и мисля че я осигуряват на 4 часа (ако това има значение).

Благодаря предварително!

Да, може, като в момнта на прехвърлянето майка ти трява все още да работи, независимо на какво работно време. Ще получава 240 лева.

# 506
Здравейте.В момента се водя на някакъв договор от който не мога да излеза по майчинство.Септември ще подпиша друг фиктивен ТД.Въпросът ми след като го подпиша,ако изляза в болничен за около 2 месеца ще се отрази ли по някакъв начин на майчинството.
Какъв е този "някакъв договор от който не мога да излеза по майчинство"? Имаш ли друг стаж с осигуряване за общо заболяване, бременност и раждане?  Малко ти е общ въпроса. На граждански договор ако си, то този доход няма да ти се вземе при изчисление на майчинството. Ще се вземе МРЗ. Ако те назначат фиктивно и излезеш в болнични пак ще се взима МРЗ. Така, че май няма да се отрази на майчинството.

# 507
здравейте, Елфита виждам че си от пловдив, би ли ми казала дали знаеш къде се намира Социална служба район централен в Пловдив, преди беше  до Съдебната палата само че сега ми казаха че вече  не била там  newsm78

# 508
Какъв е този "някакъв договор от който не мога да излеза по майчинство"? Имаш ли друг стаж с осигуряване за общо заболяване, бременност и раждане?  Малко ти е общ въпроса. На граждански договор ако си, то този доход няма да ти се вземе при изчисление на майчинството. Ще се вземе МРЗ. Ако те назначат фиктивно и излезеш в болнични пак ще се взима МРЗ. Така, че май няма да се отрази на майчинството.

В момента договора ми е за сезонна работа,с крайна дата приключване на сезона.От НОИ са казали,че от този договор не мога да изляза по майчинство.Имам около 5 години стаж.Питам дали по принцип болничният се отразява на майчинството.

# 509
  • Пловдив
здравейте, Елфита виждам че си от пловдив, би ли ми казала дали знаеш къде се намира Социална служба район централен в Пловдив, преди беше  до Съдебната палата само че сега ми казаха че вече  не била там  newsm78

във високите блокове зад Гранда

ул. „Петко Д. Петков" № 33,тел  631174

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 13:29 от Elfita

Общи условия

Активация на акаунт