Януарски коремчета 2011 :)

• 29 025
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, да се изкажа и аз по въпроса за татуировките.  Голям съм им фен и имам 2 доста големи - на гърба и на кръста. Не знам дали може да се прави по време на бременност, аз лично бих казала не - болката е голяма (разбира се, зависи от мястото, където ти я правят и от чувствителността на кожата, но така или иначе, по време на бременност кожата е по-чувстителна), кърви се и си е стрес за организма (особено ако е голяма). Освен това, винаги има риск да се възпали. Но това си е мое мнение, разбира се. Другото обаче, което си е факт и се знае от всички почитатели на татуута е, че не трябва да излагаш новото тату на слънце минимум 1 месец, защото избледнява и започва да седи като старо. Така че, момичета, дори ако не бяхте бременни - не бих ви посъветвала да се татуирате сега, защото не е подходящия момент.

По въпроса за пиърсинга, аз махнах моя в момента, в който разбрах, че съм бременна - просто вече не ме вълнуваше дали ще се затвори или не и т.н... Знам, че ако не го махнеш сама, тялото ти ще те принуди, защото там става много чувствително и в даден момент пъпчето започва да изпъква... Имам приятелка, която се опита да го държи по-дълго, но мястото на пиърсинга стана хипер чувствително и беше принудена да го махне. Не знам дали се затваря, ако го махнеш, аз имам моя от 7 години и ми е мъчно без него, но пък имам най=прекрасното усещане на света да ме топли и радва Simple Smile))))

Хайде, засега толкова от мен  Hug

# 106
  • в Надежда-та
Мерси за всички които се включиха с мнение по въпроса за татуировките.
Да споделя от какво съм впечатлена http://www.bebe-best.com/strollers_kolichki-platformi-aksesoari.html
Въпреки, че сина ми не ползва количка от както стана на 1г.9м. се позамислям......

# 107
  • Варна
Аз раждах със секцио, боля ме първото ставане, после май пак ме наболяваше, но повярвайте ми НЕ ПОМНЯ. А беше преди 2 години. Но още помня канските мъчения от кърменето Sad

Татуировка не бих си направила, харесва ми как изглежда, но на другите хора, себе си няма да татуирам.

# 108
ViFresh аз си мислих за бъги под , но не знам Явор колко кг ще стане  Rolling Eyes. Сега е 11, а няма годинка...

Освен това моята количка има отзад степенки за возене на дете до 24кг. Ето видеото, което ме зариби да си я купя Simple Smile http://www.youtube.com/watch?v=vKZbTAJSjyY

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 10:50 от BebEshOnDeL

# 109
Много ми харесва кошарата, която  BebEshOnDeL е показала.

А пиърсинга ще го махна щом трябва, знам ,че ще зарастне, а после пак ще го пробия, аз 2 пъти съм го пробивала, единия път ми падна и беше събота, та до понеделник докато си харесам нов,защото стария се загуби, не можах да го намеря, беше зарастнало. И хайде наново, но няма значение. Само да родим здрави бебчета, после ще се разкрасяваме.

# 110
Добро утро   Hug

И двата пъти раждах секцио, сега ,живот и здраве,  пак ще е така. Нямам никакви лоши спомени от възстановяването след операциите, болеше ме съвсем поносимо, раздвижих се и двата пъти на 12тия час, не съм била с подлога и т.н. Всичко си е индивидуално, но за мен секциото не беше кофти преживяване, надявам се и сега да е така.

Момичета, които наближавате 12та седмица, как сте със симптомите? При мен положението хич не се подобрява засега.
Тази сутрин станах с ужасно главоболие и гадене Sick

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 11:56 от mariiche

# 111
mariiche Аз наближавам 12 седмица, сега съм или началото на 11 /според доктора/ или средата/според калкулатора/ ,но от поне от 1 седмица се чувствам много добре, само гърдите ме болят, не ми е лошо, имам енергия, това май вчера го писах де. Изобщо.. абе може да ви се струва налудничаво ,но играя тенис на корт,без да се преуморявам.

# 112
Добро утро, мами  Hug (поспах си тази сутрин) Simple Smile

По въпроса за симптомите -  аз съм 12 седмица и малко, което се води 13 и според едни таблици съм в 4 месец, според други - влизам в края на тази. Отдавна вече не ми се гади (много рядко понякога от нещо конкретно), но пък забелязах, че станах ужасно емоционална. Братче, почвам да рева за най-малкото нещо, много ми е досадно  newsm78  Ама с това няма как да се боря - като ми се дореве, рева си и това е  Mr. Green Иначе - това с ходенето до тоалетната по 100 пъти на ден си е закон за мен от самото начало... А и тазобедрените стави ме почнаха преди 20 дни, ще започна да ходя като пате скоро  Shocked  Това е при мен засега.

По въпроса за пиърсинга - от разговора вчера се ентусиазирах какво се случва с моя и пробвах да си го сложа - аааааа, беше почнал да зараства, гадината  #2gunfire Но го насилих и сега е  с мен, ще го махна след няколко дни пак. Явно е, че ще зарастне, ама не знам дали бих го сложила пак - само един път го пробивах, но ми отне много, много време да зарастне и не ми се занимава пак... Пък и да видим ситуацията със стриите на корема как ще я бъде на финала, че от това много ме е страх, а съм предразположена, ааааааааа  #Cussing out

Айде, целувки от мен засега  Hug

# 113
Antoaneta, браво за тениса. Хич не ми звучи налудничево на мен. Аз съм тренирала известно време тенис на корт, и впоследствие играех за удоволствие. Сега, обаче, нямам енергия да просна прането, камо ли за спорт някакъв, затова ти завиждам благородно.
Мисля, че ако не се преуморяваш няма никакъв проблем.

# 114
  • ул. "Мечтание"
Привет от мен!

Днес кантара ме зарадва! По-лека съм с кило и половина от теглото ми, като разбрах, че съм бременна! Голям кеф! Бях се притеснила, че качвам по кило на седмицо, но ето че се коригираха нещата! Кеф голям!  Crazy

Аз съм си много доволна от количката - Cangaroo Victoria, мисля пак нея да си я ползвам. Още си я пазим, че даже още две бебенца изгледа междувременно! Ама много ми е насърце тая количка и много си я обичам. Heart Eyes Лятната си триколка и нея я пазим - на Chipolino, ама няма да стигно бебе две! Пак още две бебета изгледа след нас, че и едно след нас, та е почнала да се разпада. Здраве да е! Аз съм маниачка на тема колички, хич няма да се разсърдя да си купувам нова!  Mr. Green

chopi, добре дошла!  Hug Няма да се разсърдим, ако кажеш нещо повече за себе си. Simple Smile

Аз съм раждала със секцио... Не го препоръчвам на никого, освен ако ама наистина наистина не се налага, въпреки, че аз се възстанових бързо и нямах никакви усложнения, сина ми също. Болката след това е едно на ръка, но може да има такива страшни последствия, не ми се коментира. Смятам се за невероятна късметлийка, че всичко мина безпроблемно и че за момента нямам никакви проявени последствия, детето ми също. Та сега живот и здраве, ще си раждам нормално и тоя път докторите нямат думата!  Naughty Веднъж им дадох възможност да решават вместо мен и осраха нещата, стига толкова!  Laughing Но пък има жени, които си го избират доброволно. Не ги разбирам честно да си кажа, ама тяхна си работа. Rolling Eyes
Хахаха, пак ще ми се карате, че подхванаш черни теми!  Joy Ама какво да правя, за мен са си едни такива тривиални неща, дето не влагам много емоции в тях.  Embarassed

Ще се пробвам да разведря, от мамите със секцио, ако някоя е мераклийка като мен за нормално, ето ви подходяща темичка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=432846.0

Антоанета, и аз знам, че пиърсинга на пъпа трябва да се махне заради бременността поради причините, които доктора ти е казал. Не знам колко е вярно.

Е, то сте си отговорили на повечето въпроси, дето и аз отговарях, ама не ми се трие сега... Simple Smile

Да ви се оплача.  Cry Миналата седмица си поръчах фотоапарат. Обадиха ми се да ми кажат, че ще ми го донесат вчера на обед, е ни вест, ни кост от тия... Звънях на телефоните, дето са дадени при проблеми, никой не вдига, макар, че на няколко пъти даваше заето. Много съм ядосана! Днеска също още никакви ги няма. Ако си го бях поръчала от чужбина сигурно щеше да дойде по-бързо, че и по-евтино щеше да ми излезе  #Cussing out

# 115
Хей момичета никой не съм искала да уплаша. Просто споделих какво преживях аз след моето секцио. Ходех на 18тия час и като си взех бебчето на ръце забравих и болка и всичко. Но мога да кажа, че ме боли още от време навреме и като цяло беше кофти преживяване. Аз също бях със спинална. Но ако трябва да го преживея отново за да се сдобия с още едно живо и здраво бебе ще го направя с удоволствие.

Мислех, че сме се събрали да споделяме опит и да се учим една от друга. Или поне да си взимаме полезното и интересното от чуждия опит и преживявания. Никой не искам да убеждавам в моето мнение и уважавам всяка една от Вас.

Явно хормоните ни беснеят като луди Joy

# 116
Момичета,обсъдихте татуировките,аз не съм компетентна по тоя въпрос,но пък наистина много искам да знам някоя от вас ходила ли е скоро на кола маска? Четох ,че не било добре да се ходи по време на бременност и се чудя кой е най-удачният вариант newsm78 за обезкосмяване и то в интимната зона? Пак ли ще започваме с тия бръсначки  newsm12

# 117
  • ул. "Мечтание"
Аз не ходя на кола-маска, но се епилирам, което е долу-горе почти същото. И предната бременност се епилирах и нямах проблеми.  Peace

# 118
  • София
Здравейте,

Аз също раждах секцио по спешност, защото водите ми изтекоха и 12 часа не получих никакви контракции и разкритие и тоновете на бебето се влошиха. Болеше ме, но беше търпимо. Лошите ми спомени от операцията са свързани с поставянето на катетъра и родилната треска в реанимацията, която при мен беше много силна и продължителна. А също и факта, че кърмата ми дойде едва на четвъртия ден след операцията и първите хранения на бебето са били с АМ. Въпреки всичко не гледам на секциото като негативно изживяване - това беше начинът моето дете да дойде на бял свят, не най-добрият начин, но така се случи.

Adi_80, не се притеснявай да споделиш опита си. Като знам колко познати гледат на секциото като на "лесния" начин да родиш наистина има нужда да стане ясно на хората, че това все пак е операция и понякога болките са силни и продължителни.

За обезкосмяването, аз си ползвам от край време самобръсначка и миналата бременност си се обезкосмявах навсякъде с големия корем до последно.

Количка и ние ще трябва да купуваме. За мен е много важно да е лека и по-компактна, че миналата бременност се измъчих с един "танк", как не ми се отвори операцията не знам. Сутринта като обсъждахме с мъжа ми количката, синът ми си каза и неговите изисквания - да има спирачки, кормило, педали и да е много бърза. Явно болид на Формула 1 ще трябва да се купува според бъдещия батко  Joy

# 119

chopi, добре дошла!  Hug Няма да се разсърдим, ако кажеш нещо повече за себе си. Simple Smile

Нощни очи, какво да кажа, от Плевен съм ,на 31 навършени години, първа бременност. от утре, мисля, почвам 9-та седмица. Работя,но напоследък постоянно чувствам умора и ми се спи.може и от кръвното да е. още не съм си избрала лекар за ЖК, дори почнах да се чудя дали да продължа да хода и при гинеколога ми или да го сменя. съмнението ми идва от думите му, че вече е късно да пия фолиева к-на  Sad  изписа ми само витамини на центрум. много се чудя, и няма кой да питам за докторите в плевен.
притеснено ми е, искам вече да го усещам това мъниче в мен, но е още рано.  Не смея  и да се зарадвам твърде много, че нали до 3-ия е най-опасно.
До скоро ми се гадеше,но само от миризми, без повръщане. Усещам болка ниско в корема, дали е от бебето  newsm78
Относно количката-мисля да искам на сестра ми от малката,тя не я давала на никой  Grinning но има много време дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт