Януарски коремчета 2011 :)

• 28 975
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
Toni_baraboni, ти не си ли раждала в МД? newsm78 Или само ЖК ти беше там? Защото за самата болница на мен ми поискаха само нощница, чехли, тоалетни принадлежности и биберон-залъгалка.

От количката много бях доволна, даже смятам да я ползвам и за това бебче ... и тъй като е жълта, няма значение момче или момиче  Sunglasses От по-големите неща, нова кошара ще ни се наложи да купим, понеже старата още я ползваме. Пък и тя после става на голямо легло, та каката е осигурена до тинейджърка къде да спи  Mr. Green Изобщо списъка ми ще бъде силно ограничен този път.

Добре дошла на chopi

_Didkata_ И аз бях с едно момиче след секцио и много бях щастлива, че успях да родя нормално. Милата, доста се измъчи и много я болеше операцията. Не нзам дали при всички родили секцио е така, но поне с тези дето съм говорила, все казват, че по-бавно са се възстановили от мен. А аз след като ме изведоха от родилна зала, веднага отидох да се видя с мъжа ми във фоайето, а като се прибрах в стаята ми донесоха една огромна чиния с мусака, пилешка супа и литър и половина вода! Бях мнооооого гладна и още повече жадна, та вида на подноса, буквално ме вдигна на крак  Mr. Green

# 91
  • Canada, ON
Някой да знае дали мога да е татуирам докато съм леко бременна или не е желателно Thinking newsm78
П.П. На крака ще е, няма да ми се разпъне там кожата Rolling Eyes
ViFresh, аз също съм се наканила да си правя татуировка, но ще изчакам даже след като свърша с кърменето и вляза във форма. Не съм запозната с бои и т.н., но който каквото и да си говори - вредни-безвредни, аз не бих го направила сега. А за разпъването Simple Smile, аз мисля, че цялата се разпънах при предната бременност - ръце, крака... Краката така ми бяха отекли в глезените, за бедрата да не говорим.

За купуването, аз също искам всичко да си избера, изпера и изгладя лично. Имам и аз списък и ще го кача като му дойде времето. Аз няма и на кой да разчитам да ми направи покупките. Искам мъжа ми да е с мен по време на раждане и след това, роднини тук нямаме, чак толкова близки приятели - също. Предния път майка ми беше тук, ама и нея исках да е около мен, а и да не я исках, тя сама нямаше как да пазарува. (Сега не знам дали този път ще си имаме помощник - баба, но има време, ще видим.)

..хайде да идва момента да раждаме,че нямам търпение... hahaha
Присъединявам се!

# 92
Ох, аз май стоя цял ден тук, нямам работа, не ,че нямам ,но ме мързи ужасно, а и нали казват ,че трябва да почиваме, и аз се възползвам. По принцип ,уиленда не си стоим много в къщи, но сега мажат терасата и аз съм ограничена, хем е разхвърляно ,хем трябва да изчакам да я намажат.

Та забравох да в икажа,че имам пиърсинг на пъпа и доки ми каза,че трябва да го махна в 5ти месец, иначе щял да се разкъса, вие знаете ли нещо?

Rolling Eyes И на мен ми се ражда вече.

# 93
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Качих и аз една наша снимка с бебка от днис /празнувахме и ЧРД-то с баби и роднини/.
За покупките мисля че имам всичко от първото дете, но бебе 2 ще е в друг сезон и ако е другия пол ще трябва да се купуват дрехи. Аз преди ходих на курс за бременни от където получих доста полезна информация, но и много се рових в нета, та се допълваха нещата. Преди раждането купихме само кошарата. Когато родих двете баби / със свеки предварително със списък бяхме набелязарли какво ще се взема/, накупиха всичко останало, а количката 10 дни след раждането я взехме.  2 дни след раждането като се прибрахме в къщи,  АЗ отидах да купувам козметиката за бебето и разни други неща, който липсваха, като едвам се движих, та един дядо в аптеката ми викаше "Болничко ли си"  Laughing . В крайна сметка се купуват МНОГО излишни и ненужни неща.

# 94
Inka, не е нужно да се ограничаваш въобще. Аз с първата бременност качих главно от кексове, тестяно, хляб, газирано, шоколад. АКо избягваш тези неща мисля, че няма да имаш проблем.

Flower я кажи за кошарата от този тип ли е?: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/10542 и ако да как си закачваш обиколниците  newsm78, че аз искам дървена този път и ми е малко хикс как се завързват  newsm78

А за раждането секцио, колкото съм чела тук във форум всички се хвалят как след 3-4 час ставали, как нищо им нямало и много бързо се били възстановили. Аз лично съм претърпяла операция за отстраняване на киста + яйчник, което е същото като секцио. Хич не ми беше лесно нито ставането, нито преглъщането 24 часа след операцията. Да не казвам, че 2 седмици ставах по странен начин, че да не ме боли корема  hahaha .

За излишните неща съм напълно съгласна. МНОГО излишни неща купихме и МНого НЕподходящи - шезлонга ни беше от ефтините- скапана работа, един мек, гаден, до 9кг, уж има седнало положение а малкия като взе да сяда му беше супер неудобно...

# 95
незнам как може да мислите още отсега за покупки   Thinking
аз съм толкова притеснена, че дори ме е страх да кихна.  още незнам при кой доктор да се запиша за ЖК, никакви изследвания не са ми правени.
вие какви витамини пиете? а взимате ли фолиева киселина допълнително? гинеколога ми каза,че фолиевата к-на се пие преди забременяване и сега е късно да взимам  Sad
който ходи на работа, да ви питам-как се справяте с умората, желанието за сън? кога смятате да уведомите шефа че се бременна?

# 96
  • Варна
Аз бях на ЖК в Майчин дом, а раждах в АГ при Танев.

Относно количките аз избрах Bugaboo Chameleon, уникална количка, няма грешка, освен цената ... Та сега няма да купувам, ми тя не е мръднала за 2 години нон-стоп трамбоване.

# 97
Това е хубавото  на скъпите колички, че можеш 2-3 деца да изгледаш с тях  Peace

# 98
  • бургас
Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 20:07 от Златна Ябълка

# 99
_Didkata_ И аз бях с едно момиче след секцио и много бях щастлива, че успях да родя нормално. Милата, доста се измъчи и много я болеше операцията. Не нзам дали при всички родили секцио е така, но поне с тези ....
Да секциото боли доста след това. SadДоста.Раздвижването се прави 24 часа след раждането.Трудно си е.
На мен пък не ми се ражда.Не искам да си припомням шокращата болка....Но ще се наложи Grinning
И пак ще мине Simple Smile
Имам тато на корема Mr. Greenниско долу.Очаквам да стане мноооого голяма Mr. Green.На предното раждане докторката не я закачи,макар да бе много близо. Mr. GreenНадявам се и сега да я опазят.Представлява малко ангелче(купидонче)което се уголемява при бременност Wink

# 100
Не знам дали е при всички, но мен секциото мнооооооого ме боля. Раздвижването беше кошмар, не можех да си къпя бебока, имах рани на лактите от опитите да ставам.  Пълен кошмар Shocked Ако имам възможност не бих го преживяла отново. Имам обаче приятелки, които твърдят, че още 10 деца биха родили секцио. Единственото, което знам е, че е хубаво раздвижването да започне около 6тия час след операцията. Въпреки, че съм родила секцио, смятам, че няма нищо по-добро от естесвеното раждане и за мамата и за бебето.

Със сина си напазарувах всичко преди да родя. Започнах от 7мия месец и имах време да си подготвя почти всичко, да си изпера и изгладя. Естествено бях позабравила някои неща, така че няма да е лошо да обсъдим списъците Grinning Сега, ако всичко е наред, пак ще си напазарувам предварително.

Приятна вечер.

# 101
Имам една прекрасна книга написана от китайска лекарка за жената и там се казава, че желанието за сладко означава проблем с половите хормони. През бременността хормоните са пренастройват и може би затова желанието за сладко намалява при повечето бременни, а се увеличава това за кисели и солени храни Peace.

# 102
Привет и от мен!
Мечтание, кураж и скоро пак в отчетни Hug
Аз само чакам да ми кажат пол и започвам с покупките, нямам търпение, особено, ако е момиченце Mr. Green
Количка ще купувам, защото моята е наследена от приятелка и вече е мн. изхабена.
Аз преди ядях шоколад като за световно, сега почти не.
Забелязам, че пишкам супер често, особено вечер и през нощта. Предната бременност това се случи чак към 7- ми месец.

# 103
  • Варна
chopi, добре дошла  Hug.
Аз станах 24 часа след секциото, болеше ме доста при първото раздвижване, не съм имала подлога, преглъщах нормално, бях със спинална упойка, при пълната се разранява гърлото. Боби го донесоха на следващия ден, никой не ми го е гледал и помагал, възстанових се много бързо. Не виждам за уместно да се създава предварителна нагласа за нещо много страшно, защото със сигурност ще има момичета, при които ще се наложи раждане чрез секцио. Много е важна положителната нагласа и подготовката за раждане, без значение по какъв начин ще завърши.
Покупките предишния път и аз ги бях направила предварително, купуваше и мъжа ми каквото изникнеше, но той изпълнява точно поръчките  Laughing, защото знае че иначе пак ще ходи. Мен ме притеснява малко това, че бебчето ще е зимно, но мамите със зимни бебета ще споделят опит  Wink. Избора на количка за мен е болестно състояние, за Бо купих 3, така че и сега ще се развихря  Laughing.

# 104
ViFresh , при този tatoo фест при теб е напълно разбираемо желанието за тату . Аз отдавна имам желание за татуировка и ако не бях бременна сигурно щях най-накрая да се престраша и да скоча до Сънито за да ми направят, при всички тези майстори които са там сега.

Общи условия

Активация на акаунт