Банята-14та тема!

• 129 777
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
О, забравих за това! sandy43 трябвя дя е паролата.

# 391
DanSy ,точно такъв шкаф с мивка си търсим,да може да е плътно в ъгъла и да могат да се редят разни неща отгоре.Би ли написала на коя фирма са,какъв размер, от ПВЦ ли е шкафа?Доволни ли сте?

# 392
DanSy ,точно такъв шкаф с мивка си търсим,да може да е плътно в ъгъла и да могат да се редят разни неща отгоре.Би ли написала на коя фирма са,какъв размер, от ПВЦ ли е шкафа?Доволни ли сте?

Честно казано идея си нямам от къде е! Знам само, че ходихме в едни голям магазин някъде на околовръстното шусе в посока МЕТРО Младост, но за съжаление само тава знам и то защото после ходихме и в самото МЕТРО. Мисля, че е удобен, аз не го ползвам много, само когато съм в БГ, но ми върши работа.  От горе е плота порцеланов и всъщност просто преминава в корито за мивката, мисля, че е пластмасов, не съм 100% сиг, от зад е кух и ние на пример имаме вратичка към водомерите, иначе плочките на стената образуват гърба ми и да колкото помня  около стената и него има силикон за да не пропуска вода. Той е съвсем обикновен, и от снимките, които гледах в тази тема видях, че и други са го предпочели, може би те ще помогнат певече от мен.  Party

П.С. Издирих в нета няколко шкафа като нашия

http://www.comfort.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1 … 8/view/25670.html

http://911.bg/a2/shkaf-za-bania-monca-2823336.html

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 16:13 от DanSy

# 393
Здравейте, искам да сложа праг да не улива водата от душкабината. Нямам възможност да си сложим линеен сифон, затова искам праг

# 394
Аз май не съм пускала крайния резултат при нас. Някой ми беше дал съвет да не слагаме бели фуги особено на земятa,но не намерихме лилав фугин тогава-ееее,трябваше да послушам съвета.Минимум по 2 пъти на седмица лъскам пода с доместос,за да мога да ги поддържам поне малко! Crazy

Що се отнася до шкафовете,които виждам коментирате напоследък-нашият е МДФ,но е подложен на пряката струя на душа и сме го изместили възможно най-далеч,а не както беше по първоначалния план,подсушавам непрекъснато,но пак взе да се подува.Колкото изкара-толкова и без това не ни струваше много,после ще сложим само конзола без шкаф,на пряка струя просто друго не може да издържи!
 Tired

Лилавата ни баня!

# 395
Yaya, много е хубава !   bouquet И със сиви (сребърни) фуги щеше да е добре.  Peace Аз на моята зелена баня сложих светлозелен фугин (почти бял) и сега и аз си скубя косите.  Whistling
А за шкафовете - на мен майсторът ми каза, че пдч-то били по-скъпи, защото били водо-, а мдф - влагоустойчиви. Аз бях харесала един мдф, но понеже се пада точно до струята, категорично ми каза, че не става.

# 396
Направо съвсем ме объркахте с тези MDF и  PVC та влезнах в страницата на Керанова просто да си сравня часовника. Кое е по-скъпо може само да се гадае, защото зависи, какво точно като модел искаш .

MDF мебели- http://www.keranova.org/мебели-за-баня/mdf/9-26.html

PVC мебели-http://www.keranova.org/мебели-за-баня/pvc/9-27.html

Разликата е както вече е споменала Мирена, че PVC са водо-, а MDF  са влагоустойчиви.

За нашата баня ни трябваха влагоустойчиви мебели и като търсехме, всички изложени MDF мебели, които на мен  ми харесаха  бяха много по-скъпи от  PVC мебелите. Може би и затова съм останала с такова впечатление.
В крайна сметка решихме да ги правим по поръчка и не са готови още.

# 397
MDF или PVC... хайде и аз да се изкажа...
MDF си заслужава за баня единствено заради визията. Скъп е първо защото самия MDF е скъп, и второ защо обработката му, за да е влагоустойчив е скъпа.

# 398
  • В най - голямото село
На едни познати им правих банята преди 2 години и те после мазаха фугите с този фиксатор,но като гледам няма кой знае каква разлика на фугите от ненамазана и намазана баня.Ако не се поддържа фугите се замърсяват.
Peace

И аз ги мазах мойте, сега съжалявам, че си играх.

# 399
  • Sofia, Bulgaria
А с какъв душ сте - стационарен или само подвижна слушалка или и двете? Какви са недостатъците и предимствата на двете неща? И ако имате опит - кое как разпръсква струята вода? Къпах се на душ с някаква масажна  слушалка, уж от всяка дупчица излиза вода, но  водните пръски толкова се разреждат когато пада надолу водата че търся място да си изплакна ръката..  /незнам дали добре обясних/

# 400
Бърз въпрос..има ли някооой  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Колко време съхнат фугите? Мога ли да измия плочките с вода? newsm78

Фугите съхнат според температурата и степента на влажност в помещението Simple Smile Също и зависи каква е фугата, дали е циментова или от друго естество. Но може да се каже, че общо взето, ако измиеш на другия ден, всичко ще е наред Simple Smile

[/quo
Момичета, моля за малко помощ и съвет:
РЕшили сме да сложим кабина в банята, но не можем да измислим дали да вземем корито, или да се спрем на друг вариант - 1) изграждане на корито (не знам обаче как ще се получи овалът, ако се гради с плочки  Thinking) или 2) слагане на някаква си (не запомних точно) лайсна, която струвала към 100-ина лв.
Дайте акъл кое е най-добре! За коритата четох, че много тропа водата, а и се огъвали след време. Затова и ми се струват множко 300 лв. за нещо, което след година-две няма да става за нищо. И въобще тези лайсни отде се купуват?  newsm78
te]

Слагате каквато си харесате кабина без корита, прагове и прочие, купувате си линеен сифон според размера, правят се наклоните на банята така, че всичко да отива към този сифон и сте добре Simple Smile

Благодаря на всички за отговорите!
ДАаа, линейният сифон е може би най-доброто решение, но за по-големи бани, където мястото позволява да се монтира правоъгълна кабина. При нас обаче трябва да е обла, защото няма място.
Аз сега с ново питане към тези, които не са се спрели на вариант пвц или алу врата. На мен поне ми се иска да е отвън като останалите интериорни, а отвътре (към банята) да е устойчива на вода, макар да няма пряк контакт с водата. Въобще обаче не намирам из нета фирми, които предлагат такива.

# 401
Ние сме на стационарен,има си и подвижна слушалка.В началото водата падаше все едно валеше дъжд(мн готино ),но водата ни е толкова варовита,че дупчиците се запушват постоянно и сега пръска навсякъде,но не и право надолу  Mr. Green Crazy Мъжа ми като по-висок пипа дупчиците,от където  пада водата и от там вади камъчета варовик.. Shocked

# 402
А с какъв душ сте - стационарен или само подвижна слушалка или и двете? Какви са недостатъците и предимствата на двете неща? И ако имате опит - кое как разпръсква струята вода? Къпах се на душ с някаква масажна  слушалка, уж от всяка дупчица излиза вода, но  водните пръски толкова се разреждат когато пада надолу водата че търся място да си изплакна ръката..  /незнам дали добре обясних/

Сега само със слушалка, но за новата баня и двете. Много по-готино си е Simple Smile Недостатъците на слушалката са, че трябва да я наместваш всеки път като я поставяш на стойката...  повечето са някакви въртящи... Неудобно е някак... Стационарния не мисля, че има недостатъци. И двете могат да разпръскват водата по различен начин.

# 403
Ние избрахме батерия с чучур от долу и подвижен душ, за мен това е най-добрия вариант.

# 404
Ние избрахме батерия с чучур от долу и подвижен душ, за мен това е най-добрия вариант.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт