Банята-14та тема!

• 129 777
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Oще не сме я монтирали, може би към края на седмицата .  Взели сме модел на Коло. Като успее милото , 4е ходи на работа ще пиша.

Приятели имат с пластмасово корито и ве4е два пъти за 4 години я разглабят,защото им се пука коритото. така че в никакъв случай не слагай пластмасово корито. За таи лайсна- може би се казва кореанова , но не съм сигурна не можах да намеря информация когато ми трябваше и се отказах. Ина4е иззидването на корито оскъпява при слагането на плочките, както и всяка друга работа която върши майстора. Зависи  от  майстора . на нас ни взеха 80 лв за неговото изидване и оформяне с плочки над сумата за лелпене.

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 19:17 от Dalila12

# 361
  • София
Бърз въпрос..има ли някооой  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Колко време съхнат фугите? Мога ли да измия плочките с вода? newsm78

# 362
Бърз въпрос..има ли някооой  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Ако са ги слагали днес - не.

# 363
  • София
Скоро чистих фуги. В деня който ми фугираха беше много топло и още ве4ерта изтърках плочките със суха кърпа  за да падне фугина който е пове4е. След това  с мокра кърпа ги забърсах. Моя фугин е на Церезит и на него пише 4е съхне 5 дена, затова не смеех да  ги поливам. Ако не се избърше със сух парцал  няколко 4аса след полагането му , после става трудно из4истването на плочките.

# 364
  • София
С оцет се чисти добре и не остават петна.

# 365
Аз пък знам, че фугата съхне 24 часа. Ние преди седмица сложихме в коридора гранитогрес и фугата я изчистих на другата сутрин.
А за коритото да кажа, че ние си изградихме като первазче и като купихме душ кабината се оказа, че трябва вътре в изграденото корито да я монтираме, а не на него Laughing Хубаво стана де, но е трудно за чистене. Нашата е квадратна.

# 366
  • София
Ами аз ги поизчистих, но има и за утре малко  Wink Добре се справих, доволна съм от себе си  Mr. Green
Не ме плюйте сега, че не съм викнала майстор....чакам да направим ремонт на банята вече 1 година, а плочките са в безобразно състояние  Twisted Evil и са от тези сините, малките, като в болниците едно време  Crossing Arms Отврат.
И така и така ще ги разбиваме скоро, мога с чиста съвест да се изгавря с тях  Mr. Green
Сега ми е едно чистичкоооо  Flutter

Фугите са на боро и пише, че след 15 минути може да се изчистят основно  newsm78

# 367
Аз мисля да префугирам в банята и ще се възползвам от фугина на Боро. Ще пробвам и това с оцета преди това  Laughing

# 368
Момичета, моля за малко помощ и съвет:
Решили сме да сложим кабина в банята, но не можем да измислим дали да вземем корито, или да се спрем на друг вариант - 1) изграждане на корито (не знам обаче как ще се получи овалът, ако се гради с плочки  Thinking) или 2) слагане на някаква си (не запомних точно) лайсна, която струвала към 100-ина лв.
Дайте акъл кое е най-добре! За коритата четох, че много тропа водата, а и се огъвали след време. Затова и ми се струват множко 300 лв. за нещо, което след година-две няма да става за нищо. И въобще тези лайсни отде се купуват?  newsm78

Ние сложихме такава кабина http://www.kolo.click.bg/produkt_sku_26242.htm, но без коритото-направо върху плочките. Стана супер!
Ето линейни сифони http://www.aco.bg/bathroom_drainage.html,  доста се колебахме за тях и накрая сложихме един в средата на кабината най-обикновен от тези които като ги натиснеш с крак се отварят и затварят и един извън кабината , за да е по-удобно когато се почиства банята.

# 369
  • София
4erna perla , може ли да качиш снимка на банята? Аз не искам нашата душ-кабина да е с плъзгащи се врати, а и не искам да изграждам корито от плочки, но нещо се сблъсквам с едни ето такива очи  Shocked, като се изкажа пред майстори. Може би в мен е проблемът, не знам...

# 370
Едно питане - за мебели за баня, PVC или MDF? Доколкото разбирам, а съдейки и от цената MDF е за предпочитане, но какво е мнението ви, дали PVC ще са издръжливи? Споделете мнение, а и  къде да търся хем хубави, хем не много скъпи модели:о)

# 371
Бърз въпрос..има ли някооой  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Фугите съхнат според температурата и степента на влажност в помещението Simple Smile Също и зависи каква е фугата, дали е циментова или от друго естество. Но може да се каже, че общо взето, ако измиеш на другия ден, всичко ще е наред Simple Smile

[/quo
Момичета, моля за малко помощ и съвет:
РЕшили сме да сложим кабина в банята, но не можем да измислим дали да вземем корито, или да се спрем на друг вариант - 1) изграждане на корито (не знам обаче как ще се получи овалът, ако се гради с плочки  Thinking) или 2) слагане на някаква си (не запомних точно) лайсна, която струвала към 100-ина лв.
Дайте акъл кое е най-добре! За коритата четох, че много тропа водата, а и се огъвали след време. Затова и ми се струват множко 300 лв. за нещо, което след година-две няма да става за нищо. И въобще тези лайсни отде се купуват?  newsm78
te]

Слагате каквато си харесате кабина без корита, прагове и прочие, купувате си линеен сифон според размера, правят се наклоните на банята така, че всичко да отива към този сифон и сте добре Simple Smile

# 372
Едно питане - за мебели за баня, PVC или MDF? Доколкото разбирам, а съдейки и от цената MDF е за предпочитане, но какво е мнението ви, дали PVC ще са издръжливи? Споделете мнение, а и  къде да търся хем хубави, хем не много скъпи модели:о)

Обратното: МДФ-мебелите са по-скъпи и по-качествени от PVC.  Почти няма избор от готови мебели, повечето се правят по поръчка, но може да погледнеш в повечето по-големи магазини ,където се предлага санитарен фаянс и теракота. Не обърнах внимание дали пишеш, откъде си. Иначе за София: Естетико, Баня стил, Керанова, Екстра ... Също и в строителните хипермаркети :Бриколаж, Практикер, Баумакс.

# 373
  • Варна
Dalila12, коритото от плочки е станало много добре. Ние сме с такова, което е комплект с душ кабината. Сменихме го втори път, но от отвратителния мухъл на всякъде около него няма оттърване. Там където е залепено за стената, просто нямам думи. Пробвахме какво ли не, но ефект няма. Сега мисли да махнем изцяло всичко и да изградим като вас. Също така кабината ми със сигурност вече ще е с мат стъкло, защото това няма изчистване от варовика.

# 374
  • гр.Пловдив
След като Ви се наоплаках хубаво, вчера реших да поизлъжа малко мъжо и братовчед му. Казах им че съм звъняла в магазина от където взехме "кривите плочки", и съм ги направила за две стотинки, а те са ми казали да измерим останалите, несложени плочки, да ги снимам и да им ги пратя и ако наистина е така ще ни върнат парите.  newsm78
И снощи започна едно мерене и познайте, точно на крива ракета космоса и пречи Simple Smile. Верно теракотните са малко кривички, но за фаянса не мога да си изкривя душата. Ето ги снимките, вижте и Вие. Даже и кашончетата снимах -"да видят тия в магазина", да не би пък второ качество да са ми дали Simple Smile
http://1239.snimka.bg/architecture/banya.521553

Общи условия

Активация на акаунт