Нико и Бени още ги няма - Любители на котки - тема 39

• 38 621
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Cry Като ви гледам съкровищата моето Черно Чудо Чарли още повече ми липсва.

Залепи няколко обяви наоколо. Може някой да го е прибрал и да не знае, че го търсиш. И на мен ми се вижда невероятно, че ако е само паднал, няма да се покаже за толкова дни. Дано да го откриеш!

Мъро е много страшен- какви зъби, само  newsm43

Виждате ли на какво му се вика манипулация  hahaha. Котето си дремеше така:

Гледаше с поглед на ангелче ето така:

Докато с премрежен поглед не видя пиленцата  Grinning:

Поприказва им малко, дори го домързя да стане от мястото си и заспа така:

И така:

Poem, котето е невероятно сладко!  Heart Eyes

Hug за ученолюбивите Уискас и Сикозу!

# 121
Съвсем нова съм тук и не знам дали правя нещата както трябва, но много искам да споделя радостта си:
преди десетина дни оперираха котето ни от пиометра. беше голяма мъка и за нас и за нея. много жално ми беше да я гледам как излиза от упойката и как се възстановява бавно. пет дни беше с абокат на лапичката, слагахме й венозно антибиотици. после още пет дни пихме антибиотици на хапчета. трябваше да я пазя да не си ближе раната (защото не понесе яката, която й сложиха в клиниката). Но сега вече всичко изглежда добре, котето си е пак същата лудетина и много ни радва.
Искам да кажа колко сме доволни от клиниката на автогарата в Овча купел "101 любимц" и едно огромно БЛАГОДАРИМ на д-р Росен Белчев, който я оперира!
Ако някой има подобен опит (сигурна съм, че има, защото четох по различни форуми тази тема, за тази предварителна информация също благодаря), нека сподели. Също така съм на разположение да споделя още подробности, ако някой има нужда от повече информация по въпроса

# 122

Party    Party

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=54166

Дано следващите да са Бени и Нико 

# 123
Обожавам да спя така - между възглавница и пух. Heart Eyes

# 124
elly76 , дано наистина и моите да намерят пътя към дома. Макар че това го правят предимно женските котки (квото и да си говорим, жените имаме по- силни инстинкти).
Преди години, много години ... родителите ми така занесоха една котка на село - 30км от града. След месец тя се върна - мърлява, мръсна, слаба. Тази котка беше баба Мима, която и до сега си е тяхната котка и няма сила, която да я махне от дома й.
Дано и Нико и Бени да са от малкото котаци със супер силни инстинкти и да намерят пътя към дома.

А Мъро е просто безумно сладък.... и както ми е тук съвсем наблизо ..... а не мога д аго намачкам ... Танче, вземи му бой една упойка и д аидвам да го мачкотя  Laughing

# 125
Ted cat, пожелавам ти успех - в търсенето на котите и не само. Но имай предвид, че ако котаците са в апартамент, не могат да избягат оттам. Дано имаш късмет да разбереш къде са!

# 126
elly76 , дано наистина и моите да намерят пътя към дома. Макар че това го правят предимно женските котки (квото и да си говорим, жените имаме по- силни инстинкти)...

Все пак успех!!!  Peace

# 127
 Момичета, аз пак...за въпрос  Blush Вече ми е неудобно, ама като не знам как точно да постъпя, а знам че вие сте минали през всичко с котачетата си и затова вас да питам, че иначе хора дето нямат животинка и дават акъл бол..
 Та към въпроса- към края на седмицата имаме ходене извън града. Няма на кого да оставим котаче, а и мнот не ми се иска честно казано. Мисля си да го вземем с нас...но това може ли да го стресира- ще пътуваме на 350 км . И ако е добре да го взема с нас в какво да го пренеса. То си има кашонче доста голямо в което си спинка- дали в него ще е удобно  newsm78  Ако мислите че пътя ще му е много да почвам да му търся дом за три четири дена  Thinking , но реално нямам при кого да го оставя...хората на които мога да разчитам или имат кучета и го няма по цял ден и едва ли ще се съгласят или никак не обичат животни. В голяма чуденка съм, а няма как да отложим ходенето, защото на половинката му е важно- ще ходим при неговите родители, които не са виждали и малкият отдавна и ни чакат с нетърпание .„

# 128
  • София
Зависи си от котката, едни не обичат да пътуват и мяукат през целия път, други/като наша Мишел/ заспиват и им е все тая  Laughing Може да му купите такава транспортна чанта / клетка    и да си пътувате спокойно. За 30-тина лева има хубави.

# 129
  • София
poem Както е писала elix зависи от котето как ще се държи. Аз с голямия съм пътувала към 350кг с автобус с подобна клетка. Изискаха ми паспорт на котето дали е обезпаразитено и ваксина дали има. Декември месец в най-голямия студ с такси до автогарата и после 3 часа автобус, миличкия му беше много интересно, само примрънка 2-3 пъти понеже съм спряла да го галя. Седнах до прозореца да гледа какво става навън клюкарката и заспа. Ако ни няма за 3-4 дена не ги взимам, оставям достатъчно храна и вода. Ако са повечко оставям ключовете на човек да мине да ги види как са . Вече са двама и без кола да не става и дума, пък и те са свикнали да стоят сами по няколко дена.
Даже Тоби умира да ходи някъде на ново място, такава е радост като го заведем някъде, виж малкия се крие някъде и 3-4 дена не може да му видиш очите.

Все пак ако решите, че ще пътувате с малчо по-често си вземи някаква клетка по-хубава на Ферпласт примерно. Моята е Савик или нещо подобно не е използвана много / най много 10пъти/ , а съвсем се разглоби. Даже като водих малкия на кастрация вратичката и се отвори няколко пъти, добре че не тръгна да бяга .

# 130
Тази статия за завъналата се котка ми дойде мнооого добре. Благодаря! Вече започваше да ме тресе отчаяние.

# 131
poem на мен тук една съседка ми каза като си взехме Бонбона докато е малко като ходим до града да я вземаме с нас да свиква със шума,ама не сме я вземали с нас.А сега само да види отворена вратата на колата влиза и сяда на седялката и седи там.Пробвахме да я вземем с нас един ден но валя силен дъжд и тя се уплаши тогава и не сме пробвали повече.

# 132

[/quote]
Ох, да го изпапкам Мъро! Heart Eyes Както заяви вчера малкия ми син - искам да имам всички котета на света и да си ги гууууушкам!!!

# 133
  • София
poem, малките котенца почти нямат страх. Взимайте го смело. А може и да свикне да пътува. Мъро като малък не се страхуваше, после беше голяма мъка, а след 2-3 години се примири. Сега пътува спокойно, но не му е най-приятно. Единствено се въоръжи с вестници и салфетки, защото може и да повръща. Нашия не го храним поне половин ден преди заминаване, но винаги успява да повърне  Grinning. Поне сме го дресирали и слиза да си свърши работата върху постлана хартия на гумената стелка  Mr. Green.

Както заяви вчера малкия ми син - искам да имам всички котета на света и да си ги гууууушкам!!!

Това е правилното възпитание  Grinning ! Няма нищо по-хубаво от това децата да растат с животинки!

# 134
  • София
И ние пътуваме навсякъде с Пухи.Не я поставяме за нищо на света.Дори днес мъжа ми предложи да я оставим на свекитата,но децата ревнаха.
Обмисляме да отидем на море,и котаната пак в кюпа с  нас.
Пътуването или само излизането от вкъщи не й е по сърце.В колата изплезва един дълъг език,независимот от сезона.Но иначе е кротка.Единствено не иска да се храни , ако е на друго място и ако е самичка.Трябва и ние да сме наоколо и всичко й е  на ред.

Общи условия

Активация на акаунт