Знаете ли, че?

• 56 436
  • 587
  •   1
Отговори
# 75
         6 истини за живота:
1.Неможеш да си докоснеш всички зъби с език!

2.Всички идиоти след като го прочетат се опитват да го направят!

3.Първата истина е лъжа!

4.Сега се усмихваш защото си идиот!

5.Скоро ще ги изпратите на друг идиот!

6.Още има глупава усмивка на лицето ви!

П.С  Учените са доказали,че малоумните четът този текст с мишка в ръка....

...късно е вече
...не я пускай            

rotfImbo rotfImbo rotfImbo  Аз съм идиот!

# 76
  • София
1 милион лева в столевки тежи точно 7 кг.

Това го знам от работа, казвал ми го е лично колегата, който ги пренася. За това ми беше толкова смешно когато на "Стъклен дом" Камен разнасяше един сак с 10 милиона все едно е пълен с дрешки.

# 77
Темата е сладурска!
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5734841,00.html?maca=bul-TB … bul-2896-xml-mrss
Искам и аз такава "плажна кошница",че на любимия ми плаж често духа вятър  Crazy!

# 78
  • Пловдив
вместо  запис
единственото животно което може да стой изправено едновременно с двата си леви крака (или с двата си десни) е жирафа Grinning

# 79
  • Варна
Мартинито е чудесен репелент, използван от векове.
Твърдата водка  се превръща във Финландия/Столичная с 2-3 капки оцет.

Някои от ритуалите в нощта срещу Еньовден са се използвали за борба с мъжките репродуктивни проблеми в селото.

Последна редакция: сб, 26 юни 2010, 22:00 от Ментова

# 80

rotfImao rotfImbo rotfImbo
Е това,  ме  уби Joy  bouquet
И е  верно да  знаеш

Хахаха знам знам и аз съм от идиотите. Peace

# 81
Много хубава тема.   bouquet

За да не е чист спам, малко любопитна статистика от световното:

Бразилия има най-възрастния отбор от всички 32 участника. Средната възраст на Селесао е 29 години и 3 месеца. И това при положение, че в тима на Дунга има 14 играчи, които ще дебютират на световни финали.

Най-младият отбор е този на Гана. Африканците са единствения тим, който има средна възраст под 25 години (24 години и 9 месеца). Вторият най-млад е този на Германия - 25 години и 4 месеца.

Най-възрастният футболист на мондиала е Дейвид Джеймс. Вратарят на Англия ще бъде на 39 години 314 дни по време на откриването на първенството на 11 юни. Джеймс ще навърши 40 на 1 август. Най-младият играч пък е от Дания. Кристиян Ериксен ще е на 18 години и 117 дни на 11 юни. Халфът играе за холандския Аякс

Още тук:
http://worldcup2010.gol.bg/2010/06/03/braziliia-e-nai-stariiat-o … ,20?reply=1349093

# 82
  • Sofia
две трети делено на три четвърти е осем девети. резултатът е по-голям от делимото.

# 83
Знаете ли, че 111 111 111 х 111 111 111 = 12345678 9 87654321

"Кръвта вода не става", но всъщност 78% от кръвта е вода.

# 84
Знаете ли, че 111 111 111 х 111 111 111 = 12345678 9 87654321

"Кръвта вода не става", но всъщност 78% от кръвта е вода.
Знаете ли че нито едно нещо от публикуваните тук не го знаех ooooh! Joy

# 85
Зантее ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е првътаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ещ пкаоже, че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло

това не е вярно. има определен процент хора, при които очите не се плъзгат по текста, а се запъват, в следствие на което не могат гладко да прочетат лесни текстове (не става въпрос за легастеници ?).  А пък специализирани текстове  с разменени букви е почти невъзможно да се четат гладко. 

# 86
Фаренхайт (нем. Fahrenheit) е температурна скала, наречена така в чест на немския физик Габриел Фаренхайт (1686–1736), който я предлага през 1724 г. По тази скала температурата на замръзване  на водата е 32 градуса по Фаренхайт (записва се като 32 °F), а точката на кипене е 212 °F. Така точките на кипене и топене имат разлика от 180 градуса. По тази причина единицата за тази скала, един градус по Фаренхайт, е 5/9 от един келвин (или от един градус Целзий). – 104 градуса по Фаренхайт се равняват на – 40 градуса по Целзий. Принципът, на който е създадена тази скала (според самия създател) е следният: нулата по Фаренхайт съответства на най-ниската измерена температура през зимата на 1708/1709 г. По този начин физикът е искал да избегне използването на отрицателни температури, които по тогавашните температурни скали са се налагали дори при ежедневна употреба. По-късно той е бил в състояние да достигне отново тази температура (около -17,8 °C) с помощта на смес от лед, амониев хлорид  и вода. За 100 градуса по своята скала Фаренхайт е избрал собствената си телесна температура - една променлива и очевидно неподходяща за дефиниция величина. (Още повече, че по това време явно е бил леко грипав - 100 °F са около 37,8 °С.)(това го имаше и по-нагоре)

В общи линии, това е температурна скала, лишена от всякаква строга формална логика. Поради тази причина в днешно време тази скала почти не се използва (международно са приети градусите по Целзий и по-строго научните келвини).

Градусите по Фаренхайт все още се използват в Съединените Щати и в някои други страни, напр. Белиз.
Наименованието Белиз е утвърдено от руски език, като всъщност правилното произношение на страната е Белийз.

Белиз (на английски Belize, до 1973 г. Британски Хондурас), е държава в Централна Америка. Официален език в страната е английският, което я прави единствената англоговореща държава в Централна Америка.

# 87
  • Варна
След темата за традициите и ритуалите по света - тази ще я чета със същото удоволствие  Hug

Знаете ли, че в Тайван поставиха световен рекорд по изтребване на комари. За 30 дни жена уби около 4 милиона комари, и ще получи награда от ... 1900 евро.

Знаете ли, че пациент не можа да дочака лекар и сам си заши раната. "Там имаше набори от конци и игли, така че аз просто взех един от тях и започнах да зашивам раната", разказва шведа. Човекът допълва, че се опитал да не крещи от болка по време на своята операция, така че да не привлича внимание. Служителите на клиниката разбирайки, че човек сам е зашил раната си не се трогнали особено. Противно на очакванията, те се обадили на полицията, за да се оплачат, че пациент е използвал инструментите им без разрешение.

Източник: http://www.bgfactor.org/

# 88
По-късно той е бил в състояние да достигне отново тази температура (около -17,8 °C) с помощта на смес от лед, амониев хлорид  и вода.
А знаете ли, че през социализма текезесарите трактористи изстуцяваха бирата си при полеви условия в съд с вода и амониева селитра /изкуствена тор, с която разполагаха в изобилие/.

# 89
Белиз (на английски Belize, до 1973 г. Британски Хондурас), е държава в Централна Америка. Официален език в страната е английският, което я прави единствената англоговореща държава в Централна Америка.

Населението е около 300 000 човека. Смъртността им е доста голяма и хората над 60г са под 5% или около 10 000 души.

Общи условия

Активация на акаунт