Знаете ли, че?

• 56 438
  • 587
  •   1
Отговори
# 90
две трети делено на три четвърти е осем девети. резултатът е по-голям от делимото.
Eй, това деленето на обикновените дроби верно си е голяма мистерия! Laughing Laughing

# 91
Знаете ли, че изразът:"По-скоро камила ще премине през иглено ухо, нежели богаташ да влезе в рая" е неправилен превод на гръцки. Преводачът е заменил с камила думата за корабно въже.

Хероинът е продукт на Байер, препоръчван в миналото за лек от импотентност и депресии до детски болести и кашлица.

Около 3 килограма от човешкото тяло се състои от микроорганизми (паразити и т.н.). Много голяма част от тези микроорганизми са от особено значние за нормалното функциониране на организма.

Микробите, които се намират в  изходните вещества от организма, могат да преминат през 10-15 слоя тоалетна хартия. Затова- не забравяйте да измиете ръцете си.

През живота  си Адолф Хитлер има около  4 връзки.  Три от тях са потвърдени, а за четвъртата само се предполага. Всички жени се смята, че са направили опит за самоубийство и две от тях са успели.

Единственото движение на тялото, което има еднакво значение във всички общества е свиването на рамена - "Незнам".

Думата за война в санскрит буквално означава "желание за повече крави".

# 92
Знаете ли, че изразът:"По-скоро камила ще премине през иглено ухо, нежели богаташ да влезе в рая" е неправилен превод на гръцки. Преводачът е заменил с камила думата за корабно въже.

Този израз не съм го чувала.
Преводачът от гръцки на български ли е превеждал или на някакъв друг език и от там до български, защото камила на гръцки си е καμήλα, което си се чете по същия начин, а корабно въже е τσιμούχα. Трудно ми се струва да се обърка, но знам ли    newsm78

# 93
А знаете ли, че фразата "Виж Неапол и умри", за която се казва, че е стигнала до нас по този начин в следствие на сгрешен превод, не е никаква грешка. Simple Smile На италиански се казва "Vedi Napoli e poi muori" и тези думи се приписват на Гьоте. Има и филм от 50те години с такова заглавие.

# 94

Този израз не съм го чувала.
Преводачът от гръцки на български ли е превеждал или на някакъв друг език и от там до български, защото камила на гръцки си е καμήλα, което си се чете по същия начин, а корабно въже е τσιμούχα. Трудно ми се струва да се обърка, но знам ли    newsm78
Мисля, че е превеждал от иврит на гръцки. Това го знам от преподавателката по старобългарски език във ВТУ.  Wink

# 95
Никога не можеш да срешеш космата топка така, че да не се получи "близнато". Това е част от т. нар. Теорема за косматите топки.

А най-скандалното е:

Уравнението Xна степен n + Y на степен n=Z на степен n няма отговор за n по-голямо от две.

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 18:15 от Mamacita Bandida

# 96
  • В подножието на планината
  Гледах един документален  филм  преди малко  -  "Пътят на чая " . Знаете ли , че един   як , струва около 200 евро .

# 97
А най-скандалното е:

Уравнението Xна степен n + Y на степен n=Z на степен n няма отговор за n по-голямо от две.

Кажи ми, че не си учител по математика, моля те  ooooh!

Чак пък скандално Thinking ? Това е прословутата Последна теорема на Ферма , чието доказателство е търсено около 360 г.

# 98
Последна теорема на Ферма[/url] , чието доказателство е търсено около 360 г.
Да не искаш да кажеш, че вече е доказана?

# 99
Явно, или поне така казва Уикипедия. Thinking
Ти да не си се пробвал?

# 100
Не, но съм си мечтал. Учителката ни по математика ни е говорила за тази теорема, през 1976.
Ако е доказана, би трябвало да се знае кой е успял да я докаже.

# 101
  • При хората, които обичам
Той е!
Още навремето, 1990, преподавателят ни по висша математика знаеше, че се търси доказателство. Дали точно за Андрю Уайлс е говорел, не знам. И как е знаел, като е нямал нет?

# 102
Има тясно специализирани списания. Благодаря, Де Ваня.

# 103
  • При хората, които обичам
Да, бе, Вълк, знам. Шегувам се с младежта Laughing

# 104
Сепия - прави секс в продължение на две седмици. По цял ден!

Сепиите са голямо семейство морски животни, близки на мекотелите. Процесът им на размножаване започва с брачен танц, който сепиите изпълняват в кръг с диаметър около 200 м.

Още на зазоряване животните започват да правят секс, който продължава цял ден.

Почиват си само веднъж - за да може женската да снесе яйцата си. След завръщането й в кръгаобаче, оргията продължава.

Надвечер двойката се приближава към брега, за да може да се подкрепи с храна и да си почине.

Още с първите лъчи на слънцето обаче сепиите се връщат в морето и новият ден повтаря стария.

Общи условия

Активация на акаунт