Отчетна - СМГ резултати 5 клас

• 40 441
  • 347
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, hma!
42 т. е най-добрият резултат. А максимумът колко е? 60?

# 271
МАКСИМУМ 45 ТОЧКИ. Рядко има някой с максимум, въпреки лесните иначе задачи.

# 272
Тестовите задачи - по 1 т., от 16 до 20 - по 2 т. и последните 2 се оценяват с по 10 т., явно.
Знам, че миналата година се е влизало с по-малък от тазгодишния резултат.

# 273
hma,
човек безгрешен ли е? Да не би Вие никога да не сте правили грешки? Бихте ли ми обяснили каква е ползвата на СМГ да взима деца, които НЕРАЗБИРАТ от математика, на които мястото им не е в СМГ. Ако такива деца попаднат в това училище няма да е заради потенциала им, а заради родителите им, които искат да ги набутат да учат нещо, което не им е по силите. А какъв би бил резултата-на 1во място слаби оценки по математика, след това вие родителите няма да сте доволни и ще се разправяте с учителите за оценкитe, а през това време детето ви ще се чувства подтиснато, ще вижда съучениците му как се спавят,а то не..
СМГ приема хора, които имат понятие от математика и не подправя нищо. Надявам се след проверката някои хора и медии да се извинят на училището ми,защото не заслужаваме това отношение!

# 274
  • София
Надявам се след проверката някои хора и медии да се извинят на училището ми,защото не заслужаваме това отношение!
Браво, мило момиче, дано и моето дете, което учи в това училище го обича така и с такава страст го защитава сега и за в бъдеще.  Hug
Но нямаш още деца, за да разбереш болката на тези родителите в създалата се ситуация.
Затова продължавай да се учиш и да успяваш в живота.  newsm10

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 09:11 от bobystoi

# 275
  • София и там където не се пуши
Силве, недейте така все пак е форум за родители.

човек безгрешен ли е?    НЕРАЗБИРАТ 

Правилно се пише - НЕ РАЗБИРАТ защото е ............

Поне това да ви остане от други родители.

# 276
Надявам се след проверката някои хора и медии да се извинят на училището ми,защото не заслужаваме това отношение!
А дали, ако се окаже че грешки все пак са допуснати, представители на СМГ ( например директорката) ще се извинят на родителите, които " не заслужават това отношение"? Не мога да си обясня, как на сайта на гимназията до момента не се е появил нито ред коментар, относно възникналата ситуация.
И мисля, че никой не поставя под съмнение качеството на обучението в това училище и успехите на неговите ученици.  Peace

# 277
Ако СМГ е виновно за дадената ситуация, Аз лично като президент на училището ще се извиня на всеки един родител, който е бил засегнат от проблема.

И отново един въпрос:
Когато отидете при вашия счетоводител(предполага се че имате) и той е сбъркал нещо и вие почвате да го питате какво е станало, защо я има грешката и така нататък... Той какво ще ви отговори?

Работя допустима стойност на грешки около 2-3%. Същия е случаят със СМГ. И вместо да пишете че форумът бил за майки и родители и че сме допуснали правописна грешка тук и там и евентуално (не казвам че е така) да показвате че видиш ли вие знаете повече от нас. Е да му се не види със по 10 години сте по-големи от нас пък. Ако ще правим грешки правопис то сега му е момента, докато все още се учим. Та това исках да ви кажа. Знам че станалото - станало, че повечето родители ще бъдат недоволни от резултатите от проверката, защото според мене тя ще е в полза на СМГ и смятам така защото имам пълното доверие на учителите и персонала в СМГ.

# 278
И така и така съм в добро настроение. Искам да поздравя всички кандидатстващи и най-вече приетите ученици и родители и всички помагащи им през години до този момент със следната песен:

Zucchero - Baila Morena

http://store4.data.bg/e7d3483a03ae1ae09582e9c19d85ee2c/997410/21 … rena_-_Sweety.mp3

И разбира се не забравяме лекият привкус на Jim Beam със така приятно ухаеща кубинска пура с аромат на шоколад и череши докато лекият топъл вятър вдигнал песъчинките от Хавайския плаж гали тялото ви което се пече на изгарящото слънце.

Хора все пак идва лято.

# 279
Ако СМГ е виновно за дадената ситуация, Аз лично като президент на училището ще се извиня на всеки един родител, който е бил засегнат от проблема.

E, това вече е мъжка, достойна приказка! Браво, Марти!   bouquet

Хубав поздрав!

ПП Не ми е приятно само, че толкова умно момче, неглижира правописа си. Не са чак толкова много, но не са и грешки, които могат да се допускат след 2-3 клас.

# 280
hma,
човек безгрешен ли е? Да не би Вие никога да не сте правили грешки? Бихте ли ми обяснили каква е ползвата на СМГ да взима деца, които НЕРАЗБИРАТ от математика, на които мястото им не е в СМГ
- Всеки прави грешки
- За СМГ няма полза да взима такива ученици. Родителите им уреждат приемането им, със съдействието на изпитната комисия.

Защо СМГ не покаже каква точно е грешката, като отвори работите на учениците със сбъркани точки?

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 08:56 от hma

# 281
Цитат на: martimarkov link=topic=505535.msg15555858#msg
15555858 date=1277418443

Вие двамата със Силвия как ще разберете кой е виновен?
Вие сте ученици в СМГ, доколкото разбирам участвате в управлението. Тогава изискайте от вашите учители достъп до задачите и проверете два-три от спорните случаи.

Иначе, всички замесени в скандала имат интерес истината да се покрие. И забележи, че само замесените имат достъп до доказателствата - изпитните работи.

От РИО си свършиха работата - "започнаха проверка по случая". Междувременно записването тече. Това означава, че ще поддържат сегашната версия. Когато пораснеш малко, ще разбереш как са навързани всички в системата на образованието, и как всички имат интерес да няма скандали и "нещата" да вървят гладко.

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 08:55 от hma

# 282
Задача за математици от СМГ

1 При обработката на изпитните работи става грешка и се появяват две различни класирания. На 14 души от първото класиране точките са повишени до 32 във второто.
2 В официалното класиране има 36 класирани с по 32 точки, по 15 класирани с 31 или 30 точки
3 Тези, на които са повишени точките до 32, са се представяли слабо на пробните изпити. Никой от тях не е изкарвал на нито един пробен изпит повече от 25 точки. Средно са имали под 18 точки на пробните.

В задачата се пита кое класиране е вярно, първото или второто?
Какъв е шансът събития (1), (2) и (3) да се случат, ако приемем, че официалната версия е вярна?

# 283
  • Sofia, Bulgaria
Важно е да се отбележи не само изкарания брой точки на пробните, а и общото ниво на пробните, защото с 24 точки на повечето пробни, децата се нареждат в първите 100. По-интересни са случаите на децата не с 30 и 31 точки в работния файл, а тези с  14, 18, 20 или 25 точки, които в последствие се оказват с 32.

# 284
Като цяло нивото на пробните изпити е по- ниско, поне аз така видях. Вярно, че задачите на изпита не са били сложни, но пък и на пробните не се отличават с особена сложност.

Общи условия

Активация на акаунт