Юли 2006 - 95

• 36 563
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ние днес, нали е празник, сме с Т  Sad Така плака горкото, че го боли главата. Вдигна на обяд, сега пак е топъл Sad

Взех ми иначе рибено масло, ама на сироп, с вкус тути фрути, изпи го, каза, че е гадничко, то нали е малко мазно, но го изпи.

Казвайте как да давам клеевата?

Дадох му панадол за Т, осцилококцинум, рибеното масло. Да дам и клеевата?

Сутрин на гладно ли се даваше тя? Забравила съм.

# 661
Ааа гледате ли великолепната шесторка?Емката Чолаков , каква реч дръпна Flutter Много е забавен:)

Ивка клеева когато са болни се дава 3 пъти на ден,давай смело,иначе профилактично е сутрин  (веднъж) аз давам 4-5 капки,колкото години-толкова капки,може и по 2:)

# 662
  • somewhere over the rainbow
Да, гледах "Великолепната шесторка". Тия от Нова пак са скучни с тяхното "Байландо". Но то като цяло, с малки изключения, Нова нямат добри кадри като Бтв. А то това прави шоутата...
А, слънчев ден! Hug

# 663
Това пък какво е и по Нова ли почва нещо,даже не знаех,ние нали сме на антена и имаме 1 и втора  хихихих Flutter

На ДГ сме:) тича даже,първата година ревахме и ни беше криво сега тичаме да играем:) Дано са здрави само аз не спирам с ехинацеята ,клеевата и в неделя осциококцинум,даже май поспря да ръмжи Whistling newsm78

Лек ден на всички и честита първа есен  Crazy
http://vbox7.com/play:2ae62605

Последна редакция: чт, 23 сеп 2010, 08:41 от Eli83

# 664
  • През девет земи в десета
Ей ме на по нощите,изчетох ви и то докато изчета всичко ми мина мерака за коментиране Laughing

Аз не давам на Цвети нищо за стимулиране на имунната система,смятам,че бронховаксома,респивакса,противогрипните ваксини  повече я "натоварват" отколкото да има някаква полза от тях.Всичките те предпазват само от определен брой причинители на бактериални или вирусни инфекции ,а те са много повече,така че няма смисъл да пълня джобовете на производителите,вносителите на лекарства и аптеките Laughing
Купили сме единствено едни мултивитамини желирани мечета от dm,водят се хранителна добавка,без изкуствени оцветители,подсладители  и консерванти , без захар.Седят на шкафа до леглото ѝ и пие от тях като се сети.

Що се отнася до гълтането на хапчета,първо на това я научих и когато се е налагало да пие антибиотик,винаги е бил на таблетки.Така че,пиенето на рибено масло,витамин Ц таблетки и каквото се наложи там не е проблем.

Цвети не е капризна,яде всичко,достатъчно плодове и зеленчуци,домашно мляко,риба,бобови храни,пълнозърнест хляб и мисля всякакви допълнителни витамини и имуностимуланти са напълно излишни.От време на време давам мед по 1ч.л,нещо не го харесва особено и в салатите задължително слагам лук и чесън.

Рени,не съм те забравила,ще скокна тези дни до Джъмбо и ако има такова нещо ще ти взема Peace

Ели,браво,много ви се радвам Hug

Нан,стискам палци да се оправят нещата,дано да не е станало късно Hug Ако идваш в София звънкай непременно,имаш ми тел-а,само клипни.

На всички болнички много Hug,бързо да се оправят  action032

# 665
# 666
Що ви няма?

Намерих във вебокс приказки на андерсен, снощи изгледа 5-6 много са хубави Simple Smile

Днес занесохме половин орех-черупка,картоф и клечки за зъби,нещо ще правят в градината newsm78

А вчера беше ААААаааааад  ooooh! пак се изпокарахме със съседите,цял ден спорим с единия дядо за пътя, който е в нашия имот- отвежда до двора и ни влиза в местото,та ще го заграждаме и циментираме две пътеки за колата да минава,е тоя дядо ми скъси живота,то не че до сега докато се заградим не бяха битки троянски,сега да сме заграждали от таз страна към нас,да сме циментирали на 15 см от кола,абе луд,щял да прави ограда плътна,викам като правиш плътна ограда ще е в твоята част,аз не искам плътна ограда,слагам ти мрежа правя ти го хубаво ти,-нееее колчето,нееееее 5 см ми взимате,абе дъртак,не стига че в двора всички плътни огради са ни в нашата част, сега тук искаш да ни взимаш.Съседния пък цял ден се разправя в наша полза, махна си старата ограда да направим и към него нова,и да пуснем пътеките до циментовите колчета да са здрави,дошла вечерта жена му и викнала- Неееее сакън взима се 5 см от лицето,двора ,скандал голям оня скачал да я бие с мотиката,сеири големи.Днес моя отиде да довършва,вчера майстора направи кофража,днес ще го маха ooooh! да го мести заради тез,ама дядото не е прав щото иска да влиза в нашето,ние му мерим до къде е наше ,не негово било.  Велики селяни,за 5 см ще си ги носят някъде,вместо да се радват че правим, че ги ,вчера и аз щях да го бия тоз дядо. ooooh! побъркаха ни то да ти се отще.

Та сега ще видим днес какво ще става. ooooh!

# 667
И аз не давам никакви стимуланти - даже не ги знам тук дали ги има и как се казват  Laughing Ядат много сурови плодове и зеленчуци Peace

Вчера се прибираме с Ясмин от градината, по пътя намира шипка и откъсва 1 шипка:
Аз - Ясмин, за какво ти е тази шипка?
Тя - Да си направим сладко.
Аз - От една шипка??
Тя съвсем неразбираща - Ще стигне ли?

Joy Joy Joy

# 668
Здравейтеее.

Нан, съжалявам за диагнозата на дядо ти! Дано се оправи час по-скоро. Praynig

Ели, Ели, в приключение се видяхте, но защо ли не се учудвам на хорската простотия?! Rolling Eyes По-добре си правете във вашата част, за да ви е мирна главата. Защото не се знае след години какво ще хрумне на някой наследник на дядовците.... ooooh!

Ема също яде порядъчно плодове и зеленчуци. Във всяка манджа слагам чесън/ако нямам пресен, то стар/ Ема изяжда всички чесънчета, знае, че са вкусни и полезни. Лук, мед, орехи, мляко и млечни продукти също много яде. В общи линии се старая да се храни здравословно, разбира се има и изключения, като МакДо, пици и подобни.

Отивам да върша малко административна работа. Дано свърша бързо, че жална ми майка... Crazy

# 669
  • София
Ние днес сме по-добре, да не чуе дявола.
Ми Цеци също яде плодове, зеленчуци, все домашни, ама малко. Той всъщност от всичко яде малко, защото си е злояд. На мен ми се струва недостатъчно- 2 хапки ябълка, 3 пъпеш, ами нищо не е. Рибено масло купих и дадох, ама сега нали е болен и давам 100 неща и той се обрина. Не знам сега от какво е, като мине обрива и спра всичко останало, тогава ще дам пак от рибеното масло.
И ние хапваме такива желирани мечета- хранителна добавка понякога. Изяжда една опаковка и после почивка и така.

Ох, едно ми е заспало  Tired

# 670
  • somewhere over the rainbow
Ох, Ели, такива дъртофелници едвам ги търпя! В кое село сте?

Ние пък не ядем плодове. Никой от семейството не яде. А тук има много, и на село... Ама ей така си капят, метем и хвърляме Rolling Eyes Което може - за ракията Mr. Green Пък не помня от кога не съм купила плод, май никога Thinking Само лимони купуваме, но те за пържолките или за рибата. Виж, ако нямаме месо, ще полудея, но една ябълка на година я изям, я не. И Даяна така.
Та какви са тези мечета, я кажете.

# 671
  • София
Оф,Ели-и аз не мога да ги понасям такива дъртофелници.С такива на глава не можеш да излезеш!Направете си го 5см.откъм вас и това е,и с другото семейство се съобразете-като не искат да им е хубаво да си стоят с грозните огради,да им се не знае и простите хора.

НАН
-разби ме направо с неяденето на плодове!Тука са толкова скъпи и пак се купува всеки ден.Малката наистина ли нищо не обича,банани не купувате ли?

И аз ще трябва да купя някакви витаминчета,по едно време давах,ама като свършиха така и не купих,кажете за тези мечета Peace.

Ние гледаме "Байландо",защото започна първо и да си го следим,а и Ани Салич ми е много неприятна.

На мен в последно време ми е адски сдухано,нищо не ме радва,нямам сили за нищо,много ми е смотано Tired.

# 672

На мен в последно време ми е адски сдухано,нищо не ме радва,нямам сили за нищо,много ми е смотано Tired.
Toва сякаш аз съм го писала...
Калин е вкъщи и това ме влудява, все за нещо мрънка, времето е лошо и няма особен избор на развлечения и само се чуди с какво да ме подкачи. Close Да върви на работа, че не го издържам на моменти.
Кристиан постоянно реве!!!! Разбирате ли, че нямам сили? Все е недоволен, все е крив, само се тръшка. Зъби ли са, що ли идея нямам, знам, че е непоносим на моменти. Преди да заспи реве, като се събуди и се поразсъни пак започва да реве. Все ми е в ръцете и го водя за ръчичка, кръст не ми остана. Не признава друг освен мен като е крив. ooooh!

Ема пък не иска да чуе за мен! Не признава друг освен баща си. Лепнала се е за него като гербова марка. Не иска да ме гушне, не иска да й прочета приказка, нищо не иска... Confused

Оплаках се и отивам да храня малкия змей и да го слагам да спи.

# 673

Ели, Ели, в приключение се видяхте, но защо ли не се учудвам на хорската простотия?! Rolling Eyes По-добре си правете във вашата част, за да ви е мирна главата. Защото не се знае след години какво ще хрумне на някой наследник на дядовците.... ooooh!

То си е напълно в нашите граници,само че той не може да го възприеме,а и аз ми хрумна като много знят да им оставим старата ограда, но е много грозна,все пак ние минаваме през този път и гледаме няква си ръждясала стара ограда провиснала и обрасла в тръни. Сутринта като отишъл мъжа, дядката бил премахнал куфража,кой му дава права в нашата собственост да влиза и да маха куфраж,моя такъв скандал му е дръпнал, че сега куфража е пак на същото място,а дядото седи отстрани и не приближава,затворил си пътя отдето влизахме през неговото с бетоновоз,ама после го отворил,бил се ядосал,ние не се ли ядосахме,Той иска хем да правим ограда хем да е на 15 см навърте от нашето еми няма да стане.

Нан няма значение кое е селото, то навсякъде са така за 5 см пръст се карат ,като малка си спомням комшийката късаше тревата до оградата и хвърляше в нашия двор, че била наша,и все разправии са били ..оф мани мани ooooh!
  Нан ще ти пратя номера, но той сега си е в БГ и няма как да пита.Ще пиша на скайпа!
 И как така няма да ядете плодове бре,хората луди пари дават за плод да купят,аз на всяко ядене и давам плод,сега последно време от нашите ябълки  Flutter че са нито пръскани,нито нищо,даже и червеи имат,а там където е червея- няма отрови,био  Crazy
 Днес си набрах страхотни дренки от съседа дето щеше да бие жена си с мотиката,ще имаме за зор заман.

П.С.Ама майстора ни, верно вика- "да имам една камера,сутринта  твоя така се развика, че дядото избяга",ама те нервите ни съсипаха. И вчера тоз гонил жената с мотиката смях голям,майстора седи седи и се смее.... #Crazy

Ронка,незнам дали мислите за ясли и да почваш курсове ли работа ли,още ли го кърмиш?Аз бих си дала вече малко почивка и ако имам второ изкърмено до към 9-и месец,ще спра,това си е изтощаване на организма и психиката.Ако не е слепен така за теб ще си по-свободна.Незнам как се храните?Около мен всички бебоци ядат вече по на 7-8 месеца и кухня и кис.мляко и никой братче не си трови нервите.Ама то всеки си знае проблемите де,ако те успокоява кърменето. newsm78

# 674
Mале, Ели, чудо е при вас. То отстрани е смешно, ама на твоя мъж хич не му е било смешно. Как не го е набил Laughing

Аз много искам да го дам на ясла, ама пусто в нашия квартал няма!!! Shocked Има чак на центъра, което не ми е никак удобно, защото ще трябва да използвам градски транспорт/с кола не си е работа по тесните улички/. Исках да го запиша както беше Ема малко след като дойдохме-почасово няколко дни в седмицата. Калин се дърпаше до днес!!! Вече нервите и на него не му издържат, явно с нетърпение чака да отиде на работа, че да си отпочине психически. До вчера категорично беше против малкия да го водя на ясла, защото бил малък, щял да боледува, дрън, дрън та пляс. Днес вика "Абе, няма ли ясла за този малкия" Joy Ще говорим пак и ще го пускам, да върви там, пък да става каквото ще. Аз на курс мога да ходя веднъж седмично/преди ходих на такъв, не е лошо/. Иначе от догодина ще запиша да уча нещо, да вървя там сред хора. Крис ще е на 2г. и има място и за него в кварталната градина.
Колкото до кърменето...и то понатежава на моменти. Хич не съм привързана, но малкият е. Така или иначе съм решила напролет да го отбивам! Година, година и половина е напълно достатъчно. Stop

Само мрънкам и се оплаквам. Ще ме прощавате.

Нан-че, хубаво е Дая да яде плодове.

Ивче, Цецко по много оскъдни количества яде, бре! Криско със сигурност яде повече от него. Грозде яде сам! Грабва здрънце и си го изяжда, диня, пъпеши, круши, праскови, ябълки, банани...Всичко бе, всичко. Много яде тоз малкия, а си е все същият клечо. Joy

Общи условия

Активация на акаунт