Кв. Дружба ?

• 45 394
  • 150
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Няма да е квартира, ще купуваме, затова ми е толкова притеснено. Блокът се намира в частта откъм Дружба 1, няколко блока над Списаревски, а от горната му страна е ул.Тирана. Не се сещам къде е общината и дали циганите са наблизо newsm78. Отпред , пред блока е приятно, има зелени площи, градинка, детски кът, пейки...С тези насядали хора около блока е малко като..в някое село, но къде ли да седят хората...Работата е там, че повечето ми познати живеят в престижните южни квартали, за който и друг квартал даги попитам за съвет, все гето му казват. Wink

Живея в блок 161 точно до Кауфланд в Дружба 1 от 10 години. И няма да мръднем оттук. От 4 години се оглеждаме за по-голямо жилище в района и не излиза.
Районът е прекрасен, грам цигани няма, транспортът е много добър. Два рейса под носа ни - 204 и 604, два тролея - 4 и 11 плюс 404 за Централна гара и малко по-далеч 88 за Младост.
Ако на това му викате лош транспорт - здраве да е.

Към авторката - моето семейство лично никога няма да смени квартала. Камо ли за престижните някога южни квартали.
Дружба е сравнително малко застроена с нови кооперации и си имаме градинки и най-вече езерото за разходки, което за мен е огромно предимство. Мразя да изляза на балкона и да играя табла със съседа отсреща както вече е в Младост.

# 16
Квартал като квартал, но сравнение с другите панелни комлекси е доста по-слабо развит откъм транспорт, магазини, въобще инфраструтура, м/ублоково пространство, въпреки, че в последните години има раздвижване. Близостта на Цариградско шосе и др. подобни води до лош въздух в района.

# 17
Квартал като квартал, но сравнение с другите панелни комлекси е доста по-слабо развит откъм транспорт, магазини, въобще инфраструтура, м/ублоково пространство, въпреки, че в последните години има раздвижване. Близостта на Цариградско шосе и др. подобни води до лош въздух в района.

Към последното изречение ще добавя само и това, че е разположен в по-ниската част на града, което още повече замърсява въздуха.

# 18
  • София
Авторката, не познавам Суха река. Но винаги бих предпочела блок ЕПК пред панел.
Трябва освен апартамента да огледаш и входа - дали е поддържан, дали има абонамент за асансьор. Като влезеш в блока то си личи какви са съседите. Аз живея от 8 год. на 12 ет, над мене има още 6. Асансььорите са 2, винаги поне 1 работи. При авария техниците идват почти веднага. За това време само 3-4 пъти съм катерила пеша етажите. Отделно на 12 ет. комар не влиза и не ме хапят. Ако се спрете на ЕПК просто не трябва да бъде последен етаж под таванските мазета. Там може и да има теч. При нас имаше и много бързо се организираха да го поправят, % за ремонт на всяко семейство е по-малко пари, отколкото панелките. Дано ме разбра. Друго - не си купувай в ЕПК на етаж - наполовинаот броя им.  Например, ако блока е 18 ет, не взимай 9ти ет. На този етаж винаги има проблем с парното. Това го знам от опит с брокерката ми.
А за циганите - скоро семейство си купи апарт. в нашия блок - Дианабад. За сега са тихички и не многобройни. Няма отърване от тях.
Може да разгледате също и в Люлин - по пътя на метрото.
Доста хора казват - да се живее близо до работата. Не винаги може да се разчита на това.
Но аз работих 6 год. в една и съща фирма. За това време се преместихме на 5 адреса в различни части на София. Започнах на бул. Руски, завършик кариерата там на Гара Искър, зад тунела.

# 19
  • пак там
А до Сухата река са близо Абисиния и Левски Г, които са си чисто цигански квартали, не са само два-три блока...

# 20
За Левски Г не съм съгласна, че е 100% цигански квартал.
Може би имаш предвид Христо Ботев?

# 21
  • София
.....Близостта на Цариградско шосе и др. подобни води до лош въздух в района.

Към последното изречение ще добавя само и това, че е разположен в по-ниската част на града, което още повече замърсява въздуха.
Забравяте и ТЕЦ-а.Живяла съм в Дружба2 и там всичко беше доста добре,НО въздуха беше ужасен зимата.От серните изпарения направо не се дишаше.Не знам  въздушншти течения дали носят и към Дружба1 тази смрад,но е отвратително.

# 22
 Благодаря ми, много сте мили ,момичета. Hug И аз не мога да разбера отношението на повечето хора, които живеят в т.нар. престижни квартали , една такава неприятна ирония и пренебрежение към останалата част на града. Не всички са такива, но повечето..Не проумявам какво им е толкова престижното на тези квартали, няма метро, бавничко се пътува, презастроени си, няма никакъв въздух, а панелките са си панелки навсякъде , и в южен квартал да си , имаш същите проблеми с поддръжката. Скоро една позната ми каза, че в района на Банишора и св.Троица, всички до един били убийци! #CrazyМного е неприятно това деление, винаги съм святала ,че във всеки район има интелигентни хора , има и простаци, където и да отидеш не си застрахован. Не знам само дали циганите създават проблеми вечер, ако човек се прибира в тъмното, по стечение на обстоятелствата в момента живея в град , в който няма нито един циганин и ми е малко непривично, но предполагам се свиква. Simple Smile

# 23
  • София

Забравяте и ТЕЦ-а.Живяла съм в Дружба2 и там всичко беше доста добре,НО въздуха беше ужасен зимата.От серните изпарения направо не се дишаше.Не знам  въздушншти течения дали носят и към Дружба1 тази смрад,но е отвратително.

Как ли не съм ги усетила тези изпарения?

# 24
  • София

И аз май имам дефект в обонянието. Живея много близо до ТЕЦ-а ,но има едно постоянно течение и въздуха е много по чист,отколкото в центъра. Laughing

# 25
  • София

И аз май имам дефект в обонянието. Живея много близо до ТЕЦ-а ,но има едно постоянно течение и въздуха е много по чист,отколкото в центъра. Laughing

Абсолютно.
Всеки в крайна сметка си решава къде да живее, но и аз и мъжът ми сме отраснали в Младостите - сега за нищо на света не бих се върнала там. Нито той.

# 26
  • София
...
Дано да си вярвате.

# 27
Здравейте. Моля ви за информация относно ж-к. Дружба 1, района около Кауфланд.
Точно в този район няма цигани.

Joy Joy Joy Да, в ТЕЦ-а има казани със сяра, в които врят грешниците, дето не си плащат сметките. Wink
 ooooh!

# 28
  • София
Признай си, Бижу, признай. Лично ги вариш  hahaha

# 29
Шшшшшт! censored

Общи условия

Активация на акаунт