Пердета - 7

• 198 330
  • 843
  •   1
Отговори
# 345
... Силиконов ли е перделъка или памучен? И още да питам ... кукичките на втъкана лента ли се окачват или на шнура ,който прави набора?
  Ако правилно съм разбрала магазина ,там основно не е мъж продавача .На тази спирка "под колоните" има три магазина със шивашки принадлежности ,но тази цена ,за която говориш е перделък ,който аз лично не удобрих . Но ако ви харесва ,защо не . Само гледайте да не налетите на перделък от времето на бабите ни ,...кукичките да се окачват на шнура за набора ,че тогава е страшно . Такъв предлагаха във въпросния магазин на Братя Миладинови на килограм . Не става ...хем скъп, хем .... Платовете -да ,ама перделъка си взимайте от друго място .

Не си разбрала кой е магазина, не е под колоните. Продавачът е мъж, към него ме упътиха от съседните магазини. За кукичките си има две нива лента. Струва ми се, че няма как да знаеш за какъв точно ширит говоря, пък даже и да не си го Удобрила, при положение, че дори не си разбрала кой е магазина.

# 346
... Силиконов ли е перделъка или памучен? И още да питам ... кукичките на втъкана лента ли се окачват или на шнура ,който прави набора?
  Ако правилно съм разбрала магазина ,там основно не е мъж продавача .На тази спирка "под колоните" има три магазина със шивашки принадлежности ,но тази цена ,за която говориш е перделък ,който аз лично не удобрих . Но ако ви харесва ,защо не . Само гледайте да не налетите на перделък от времето на бабите ни ,...кукичките да се окачват на шнура за набора ,че тогава е страшно . Такъв предлагаха във въпросния магазин на Братя Миладинови на килограм . Не става ...хем скъп, хем .... Платовете -да ,ама перделъка си взимайте от друго място .

Не си разбрала кой е магазина, не е под колоните. Продавачът е мъж, към него ме упътиха от съседните магазини. За кукичките си има две нива лента. Струва ми се, че няма как да знаеш за какъв точно ширит говоря, пък даже и да не си го Удобрила, при положение, че дори не си разбрала кой е магазина.
Не се пали ,по описанието ти си представих онези три магазина , които са на тази спирка "под колоните " на Пиротска и Ботев.Не критикувам избора ти (не знам какво си си взела),само исках да обърна внимание на мамите тук , да не търсят на всяка цена най-евтиния перделък ...то кой знае какво няма да спечелят ,от 50 стотинки на метър, а да се пазят от перделъка за който писах в горния пост .

# 347
  • София
Здравейте дами,
от два месеца се преместихме, но още сме без пердета. Чета ви, но не ми остава време. Днес гледах пердета на Илианци, не ми се видяха евтини. Май передетата най ще ме затруднят.
Бих те ли ми обяснили по подробно или пуснали снимки/а какъв точно перделък трябва да си взема най-добре? newsm51
Благодаря на отзовалите се.

# 348
Здравейте дами,
от два месеца се преместихме, но още сме без пердета. Чета ви, но не ми остава време. Днес гледах пердета на Илианци, не ми се видяха евтини. Май передетата най ще ме затруднят.
Бих те ли ми обяснили по подробно или пуснали снимки/а какъв точно перделък трябва да си взема най-добре? newsm51
Благодаря на отзовалите се.
Зависи от пердетата и от желанието ти какъв да е набора . Плътните пердета може и с бял перделък ,но на тънките и прозрачни по-добре силиконов (прозрачен). Ширината и вида набор според вкуса ти .На Илиянци нещата са скъпи .По Ботев и между пазара и Халите има много на добри цени ,а също виж и на Братя Миладинови .Пердетата си гълтат повече пари от очакваното .

# 349
Широчината и дължината на перделъка са според пердетата. Най-добре след като вземете пердетата да попиташ шивачката и двете да решите в какво съотношение ще набирате, съответно колко метра да вземеш, колко да е широк и т.н.

# 350
От перделъка зависи и какъв чупки и форми  ще прави набора ,а не само колко набира .Затова като избираш перделък дръпни конците за да видиш как ще изглежда набора .Дължината на перделъка се взима колкото метра е плата за пердето (ако той е на ширина 2.80 поне) плюс още малко за подгъви и наместване според това къде излизат конците . Знам ,че неясно го обяснявам ,за тези ,които не са шили ,затова накратко ...колкото плата плюс още малко .

# 351
Перделъкът се взима точно колкото е плата. Няма за какво да взимаш повече, защото той се зашива за пердето и то няма как да се разтегли.

# 352
  • София
Значи, ако правилно съм разбрала.
Перделъка се зашива за передето. След което има конци които се издърпват, за да се получи желания набор?
Искам да сложа тънко и плътно перде на тези прозорци, но се чудя в каква посока е най-добре да се дърпа пердето?
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18143755
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18143738
Тавана е гипсокартон и корниза ще се скрива в дупката, която се получава.
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.18143756
На стеничката по средата има радиатор и това ме хвърля в размисъл за пердето. Тъй като надстърча радиатора, предполагам че само тънкото перде ще мине пред него  newsm78
Дали да се вижда радиатора? Май е по добре да си предвидя перде за цялата стена, а пък ако се покрие и с плътното без да стърчи ще е чудесно.
Но най-голямата чуденка ми е как да се дърпа? Прозореца се отваря на горе и към стената, както и вратата към балкона.
Приемам всякакви съвети  Hug

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 12:15 от geryger

# 353
Правилно си разбрала.
Слагаш си дълго тънко перде от край до край, на две парчета - за да може да се дърпа лесно при вратата. Дебелото перде ще ти е на три парчета, като го дръпнеш сутрин - по едно парче прибрано в двата края и едно там - където е стената и ще скрива радиатора. Прибрани с подходящия аксесоар, панделка, фиба, кукичка и тн.

# 354
  • София
За сега нямаме ТЕЦ, но се надявам един ден да го пуснат. Затова се чудя дали е удачно пред радиатора да имам плътно перде?  newsm78
Защо да го направя на три парчета, а не на две както другото? Аз се и притеснявам, че прозорците са ми плътно до стената и нямам къде да ги дърпам. Или да си ги дърпам към края, какво като са пред прозореца ? newsm78

# 355
Защото тая стена трябва някак да се оползотвори  Wink
Пък и нали каза, че искаш да скриеш радиатора там.

# 356
geryger, купи си перделък с 5 до 10 см в повече, така както го е обяснила  TITI63.
От перделъка зависи и какъв чупки и форми  ще прави набора ,а не само колко набира .Затова като избираш перделък дръпни конците за да видиш как ще изглежда набора .Дължината на перделъка се взима колкото метра е плата за пердето (ако той е на ширина 2.80 поне) плюс още малко за подгъви и наместване според това къде излизат конците . Знам ,че неясно го обяснявам ,за тези ,които не са шили ,затова накратко ...колкото плата плюс още малко .
Ако искаш тънкото перде да ти е едно цяло, можеш да го дърпаш от дясно на ляво, за да имаш достъп до вратата. За плътни завеси- според ширината на плата си изчисли колко платна ще ти трябват. Трябва като ги спуснеш от край до край да покриват цялата стена, иначе стои некрасиво. Ако са две, през деня можеш да ги дърпаш в двата края или дори само в единия. Ако са повече- има повече варианти. При всички случаи плътните пердета ще ти отнемат малко от прозорците, но при теб ми се струва, че не е проблем, защото имаш достатъчно светлина.

# 357
  • София
Да ви питам и за цвета.
Като цвят на плътното си мислех за нещо сиво, сребърно. Не крещящо.
http://geruniums.snimka.bg/properties/apartament.463458.21003851
Цвета на стената е горе долу същия, като на снимките.
Абстрахирайте се от спалнята. Искам да си кореспондира с ал.елементи на гардероба. Планирам след време спалня, шкафчета и т.н. да са в същия стил като гардероба.
Но за тънкото се чудя, как ще е най-добре?  newsm78 И то ли да сивее с някакви други цветни елементи. Мисля, че няма да е добре да е зелено, като стената.

# 358
Сивото и сребърното са студени цветове, стените са ти светли, мебелите също. Бих заложила на нещо по-топло и по-ярко за декорация.

# 359
  • София
Малко се притеснавам от много ярки цветове. Придържам се към пастелната гама.
По конкретно какво би ме посъветвала?

Общи условия

Активация на акаунт