Пердета - 7

• 198 388
  • 843
  •   1
Отговори
# 735
Дължината на прозореца плюс по 20см, които да са извън тая дължина, тоест общо плюс 40см.
Пример - прозорец 1 метър - корниз 1.40. Средно говоря. 

# 736
viliko  Много ти благодаря!  bouquet

# 737
Дами, имам нужда от помощ. Предстои ми покупка на корнизи, а не мога да преценя колко дълги да бъдат. В случая прозореца е по средата на стената, корниза да бъде с дължината на стената или с дължината на прозореца (много смотано го обясних, дано ме разберете)?

Не става ясно какво е съотношението стена-прозорец.На стена 4 м.,например и прозорец 3 м. е прието корнизът да е по цялата стена.Ако прозорецът е 1 м.,например-тогава може корнизът да е само над него.Зависи и какво ще има пред стената,под прозореца и т.н.

# 738
 2.80 метра широчина и 2.10 дължина,но без оловна нишка,бяха много леки и сега ме е яд,че не ги взех!!!Можеше майка ми да си ги комбинира!Прави сте!!!

# 739
Дами, имам нужда от помощ. Предстои ми покупка на корнизи, а не мога да преценя колко дълги да бъдат. В случая прозореца е по средата на стената, корниза да бъде с дължината на стената или с дължината на прозореца (много смотано го обясних, дано ме разберете)?

Не става ясно какво е съотношението стена-прозорец.На стена 4 м.,например и прозорец 3 м. е прието корнизът да е по цялата стена.Ако прозорецът е 1 м.,например-тогава може корнизът да е само над него.Зависи и какво ще има пред стената,под прозореца и т.н.
Стената е 4,15м, а прозореца е 1,80м.

# 740
Някой може ли да ми помогне в превода: Two organza panels with top tab for a hanging rod.   bouquet

Две пердета органза с "ушички" за корниза (шината). Ето в близък план например: http://prikachi.com/images/694/2850694c.jpg

# 741
2.80 метра широчина и 2.10 дължина,но без оловна нишка,бяха много леки и сега ме е яд,че не ги взех!!!Можеше майка ми да си ги комбинира!Прави сте!!!

Е, 2.10 дължина - откъдето и да го погледнеш - ще стои ужасно, нито късо, нито дълго.

Thinking

# 742
Тъкмо пасваха- на майка ми са много ниски таваните,има един тъп гипс картон- окачен таван и е схлупено,но няма значение.Това е друга тема Simple Smile

# 743
Не се ядосвай, нов воал е 4лв метъра в Баумакс, вече казах - обръщаш парчето наопаки, защото дължината му е 3 метра, тоест купуваш 2.20м - което ще е 8,80лв плат, перделък по левче метъра, тоест 2,20лв, общо точно 11лв и за ушиване ако си намериш шивач квартален - ще ти вземе не повече от 10лв - тоест същата цена почти  Wink

# 744

Стената е 4,15м, а прозореца е 1,80м.

Значи  в двете страни остава по около 1.20 м. Аз бих направила перде на цялата стена,ще го дърпам до края на прозореца-да закрива стените встрани и да дава илюзия на голям прозорец. Вярно,че ще излезе по-скъпо.
Ако е само върху него,ще ми стои като "лепнато".Особено ако се вижда цялата стена и не се закрива от диван,библиотека или бюро,например.
Но правило няма,а и да има, те правилата са за това да бъдат нарушавани  Laughing

# 745
Грехота е да пропилееш такова огромно разстояние, остава по над метър от двете страни, където спокойно може да се сложат мебели и тн. Пък и стои грозновато, като се вижда, че пред стена има перде, а то няма как да не се вижда, иначе трябва да оставяш все спуснати завесите отстрани. Но е въпрос на вкус, да.

# 746
Не е необходимо във всеки ъгъл и пред всяка празна стеничка да се слага мебел и да напълним стаята.Казала съм,че бих сложила цяло перде,ако тази стена не ми трябва за диван,библиотека или бюро. Много красиво е да видиш една цяла стена с хубавово перде-особено ако стаята е голяма.
Т.е. зависи от площта и разположението на мебелите.

# 747
Ако прозорецът е голям обаче. Иначе си губи ефекта  Wink

# 748
Е хайде,моля.Някъде назад беше писала,че всеки трябва да си прави както му хареса.
Аз казвам,че бих направила....,ако не ми се налага да слагам мебели пред прозореца.
Т.е. на мен така ми харесва.Предлагам,не се налагам,а дамата сама ще си прецени.В момента нямам време да търся и показвам примери.

# 749
Разбира се, само дето съм на друго мнение и го споделям  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт