Пердета - 7

• 198 359
  • 843
  •   1
Отговори
# 750
Реших да не е на цялата стена. Благодаря ви за мненията и помощта.Когато стане готово ще покажа снимки.

# 751
  • София
Хайде и аз да споделя с вас newsm78
Пердето, тънко и дебело, в хола ще ми е на пласмасов корниз с доста тежкоперде, около 9 кг, а пък шината е 5 метра. Въпросът е с какви дюбели винтове да го хвана? Гледам, 4е дупките са през около 50 см, дали да не пробия и междй тях дупки и да го хвана с още винтове за тавана?

Второто ми питане касае спалнята. Пердето ще буде додолу, на метална тръба над прозореца, но се налага междинна конзола, през която не може да мине пердето. Отваря се само малкият прозорец. Размерите са както следва:
стена 75
прозорец без отваряне 160
прозорец, който се отваря 80 см
стена 55 см.
Отстрани мисля да има по 20 см. Къде да сложа конзолата{трегера}- между 160 и 80 см или в центъра на прозореца от 240 см. На мястото на трегера пердето няма да се затваря плътно и мисля, че е по-разумно да е използвам бялата част на дограмата, за да замаскирам връзката. С 2 думи пердето да ми е 180едното и 100 другото с включените по 20 см отстрани.
Има ли някакъв неписан стандарт колко да се пуска странично корнизът и дали да е симетричeн при различи отстояния на стените от двете страни, както е при мен?

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 01:36 от marissha

# 752
  • Luxemburg
Някой може ли да ми помогне в превода: Two organza panels with top tab for a hanging rod.   bouquet

Две пердета органза с "ушички" за корниза (шината). Ето в близък план например: http://prikachi.com/images/694/2850694c.jpg

Много ти благодаря. Предполагах че може би е такъв вид, но не бях сигурна. А такъв вид перде само на корниз тип тръба ли могат да се слагат? Мислих да сложа от тези които са тънки тип въже или корда (не знам точното наименование). И лесно ли се дърпат след като нямат кукички. Харесах едни пердета за детската стая от такъв тип и съм в чудене дали да ги поръчам.

# 753
  • София
Здравейте, искам да попитам как вървят цените на пердетата тип ресни и къде в София могат да се намерят. Видях, че в Комо са по 39 лв за размер 140 х245. Такива ли са гора-долу цените? Нека ако някой има такива пердета да пусне снимки? Те само на металните корнизи ли могат да се нанижат, тъй като моят корниз е от дървените с халките и се чудя, ако махна халките дали няма пак да стане2

# 754
Ще стане, но няма да можеш да го дърпаш лесно, дървото не е хлъзгаво просто. В Джъмбо ресните са по-евтини, нещо от сорта на 15-20лв, но не зная размерите.

marissha - между отваряемия и неотваряемия. Но няма да си личи, ако закачиш пердето направо върху халките на корниза, тоест ще има две халки от двете страни на трегерчето, които просто няма да мърдат, а пердето ще си стои съвсем нормално.

# 755
marissha,
Малко не разбрах.Хем казваш,че между стена и прозорец е 55 см,хем че разстоянията от двете страни са различни.
С пердето се корегира асиметрията.При 55 см.,аз бих пуснала корниза по цялата стена.Ако не искаш така,поне направи разстоянията от края на корниза до края на стената от двете страни на прозореца да са равни.Като се дръпне пердето встрани,понеже е дебело, въобще няма да личи,че от едната страна е прозорец,а от другата прозорец и стена.И обезателно пердето на две равни части.Или на 3-с 2 конзоли,ако ти излиза сметката.Средната част през деня може да се завърже с нещо или защипе,а страничните да се дръпнат.

# 756
  • София
Irenas26 ние сме с такива пердета в хола, купихме ги лятото от Домко, като размерите са 0.85/2.45м. На нас ни трябваха черно - бели и се оказа, че те са най - евтини, цветните бяха малко по скъпи. За цена не мога да се сетя  newsm78 , но можеш да провериш и да сравниш къде е по изгодно. Иначе са много ефектни  Simple Smile

# 757
marissha,
Малко не разбрах.Хем казваш,че между стена и прозорец е 55 см,хем че разстоянията от двете страни са различни.С пердето се корегира асиметрията.При 55 см.,аз бих пуснала корниза по цялата стена.Ако не искаш така,поне направи разстоянията от края на корниза до края на стената от двете страни на прозореца да са равни.Като се дръпне пердето встрани,понеже е дебело, въобще няма да личи,че от едната страна е прозорец,а от другата прозорец и стена.И обезателно пердето на две равни части.Или на 3-с 2 конзоли,ако ти излиза сметката.Средната част през деня може да се завърже с нещо или защипе,а страничните да се дръпнат.
Кое не разбра? От едната страна е 55, от другата - 75.
Не бих сложила нито на цяла стена, нито с различно стърчащ корниз от двете страни.

# 758
  • София
Благодаря за съветите. Grinning
Точно така, от едната страна е 55, от другата 75. Мисля да пусна по 20 от двете страни, така ми се струва най-логично.

Ето така ми е прозореца, само дето отляво ми е дългата част, а отдясно малкото прозорче, което се отваря. Ще взема 3 носача. И си мисля двата носача в края на прозореца да ги поставя максимално навън.

А какво мислите за дюбелите и винтовете за пластмасовата релса? Релсата гледам, че е разпробита през см.

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 12:19 от marissha

# 759
Ами аз проблем при теб не виждам, нормални прозорци са си. Успех  Laughing

# 760
http://field.dibla.com/index.php?topic=6759.20

Илюстрирам си предложението с пердетата на този проект.Тези в спалнята по-специално.От просвета на слънцето личи колко голям е прозорецът.А и броя на крилата се вижда.Явно от двете страни има различно разстояние,който дефект е корегиран с пердето.

# 761
  • София
Да, разбирам идеята ти. Благодаря. Laughing Сайтът е много интересен и форумът също, бях го забравила, благодаря за припомнянето му. Simple Smile

А според вас на един прозорец може ли да сложиш различи перделъци на тънкото и дебелото перде? В смисъл наборът да изглежда различен? На мен ми се струва, че е редно да е еднакъв, но пък и зависи от ефекта, които ще се постигне.  newsm78Тънкото перде ми е нещо като мрежа и за него избрах перделък, който свива плата на нещо като Х-чета- за да е по пищно горе. Дебелото е доста плутно, дюз звят сатениран леко и ми се ще да взема един перделък, които като го свиеш ги прави на едри плохи, подобни на тръби- 2 свивки една до друга, разстояние, 2 сгъвки, разстояние. Или в краен случай, просто на равни широки плохи плътно една до друга.

Виждали ли сте различен набор горе?

# 762
  • София
Виждали ли сте в някой магазин да се продава перделък като втория (20405)  и като третия (2898) . Харесва ми как стоят, но в няколкото магазина където питах нямаха. А и трябва да са с набор 1:2 че вече имам закупен плата, а втория пише че е 1:3 и май няма да стане 1:2 Sad.
То4но такъв като втория взех за мрежата, ако аще те интересува, ще ти кажа.

# 763
Аз искам да попитам за пердетата тип "панел". Не мога да намеря по-дългички от 220см. На мен ми трябват 240см - някой да е виждал да се продават такива?  newsm78 Тоест аз намирам 250-сантиметрови, но в изключително ограничено разнообразие като модели. А и 250 ми идва малко дългичко - да го режа, преправям ...  Rolling Eyes

# 764
  • София
Днес влезнах в един магазин срещу Хотел Плиска и почти всички картелки с пердета бяха по 300-325 дължина  Peace

Общи условия

Активация на акаунт