"Градина на терасата"

• 10 563
  • 41
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами искам да попитам някоя от вас дали си е купувала този продукт " градина на терасата "  от вериги Метро. Аз си взех едно сандъче магданоз и едно с босилек , някой пробвал ли е и другите видове . Ако сте пробвали как ви са Ви впечатленията . Аз съм  много доволна от моите две сандъчета даже босилека се оказа много полезен в борбата с комарите през лятото Grinning

# 1
Точно сутринта си мислех да си засадя разни подправки:) А това какво е? Засадени вече? Големи ли са сандъчетата? Какви видове има? А и цена ако кажеш ще е супер:)

# 2
Не са засадени ти трябва да си ги засадиш.  Сандъчето е комплектувано с почвена смес от биохумус  от червени калифорнийски червей , торф и други добавки има, както и пакетче със семена които ти да си посадиш, всичко е описано на опаковката . Така е направено че сам да прецениш колко да насадиш , за многократна потреба е . Този продукт е страхотен винаги можеш да имаш свежи подправки които да отглеждаш в домашни условия. Идеално е за сега през лятото когато е сезона на салатите  Wink Цената мисля че беше 8 лев. " Градина на терасата " напълно оправдава цената си тъй като сандъчето е големичко .На мен ми се стори изгодно вместо постоянно да си купувам връзки магданоз и босилек много по евтино излиза така и поне знам че имам екологично чисти свежи  подправки винаги под ръка.  Wink

# 3
  • велико търново
Много ми стана интересно и ще отида да си купя ,а има ли с други подправки? Simple Smile

# 4
Моля дайте снимка на тези сандъчета от Метро.  Hug
В момента сме на тази вълна, ще си садим мента за Мохито Heart Eyes

# 5
Мисля , че имаше магданоз , копър, босилек и чубрица като артиколи. Все си мисля ,че може и да има и други видове попитате във веригата магазини. Ако нямат ще набавят  Laughing

# 6
# 7
 Не мога да видя размера на сандъчето, но какъвто и да е, цена от 8 лв. или подобна е доста надута, при положение, че пакетче семена струва стотинки, а е за няколко квадратни метра. Разсад от 10 стръка чубрица, купени от пазара, с които може да озелените няколко сандъчета струва 1 лв. (същото е и за босилека). Ментата за мохито  Grinning си купих отгледана в саксия миналата година от пазара за 4 лв. и вече второ лято ще си я бера на балкона. В Метро си струва като качество торопочвената смес на Ивесто - каквито и подправки да съм засяла в нея са поникнали без проблем.

# 8
И аз втора година се каня да си насадя подправки , даже имам и едно пакетче семена за бейби моркови  Mr. Green

Понеже съм много далеч от градинарството , мога ли да питам ако си засадя сега подправки кога ще мога да ги използвам , т.е кога ще поникнат и ще можем да ги хапваме ?

Също така има ли значение кога се садят ?

Сещам се , че за бейби морковите жената ми обясняваше да ги садя ранна пролет или ранна есен.

# 9
Хех....градинка на терасата аз си правя всяка година....Имам две сандъчета с магданоз,едно с босилек,едно с джоджен,едно с мащерка....Миналата година успях и кимион да отгледам,но е голяма хамалогия и тая не ми се занимаваше....

# 10
Сандъчето е с размери размери 320х250 mm ,дълбочина - 97 mm . Аз също съм виждала саксии посадени подправки но не ми се виждаха изгодни тъй като бързо увяхват а и са с малки размери в това сандъче биха се събрали 5/6 саксии с готови пораснали подправки .  Повечето готови посадени и подправки са по един стрък в саксия а тук може да си насадиш много повече . Хубавото е че когато изрежеш магданоза и копъра те порастват на ново  представете си колко връзки магданоз и копър може да си спестите да купите .

# 11
Не е свързано с продукта "градина на терасата", но пък има някои хубави идеи от които можем да се възползваме и да си променим терасата в малко по приятна... Сигурно всяка от нас си го мисли  newsm78 http://svejo.net/story/for-home/757040-idei-za-balkona

# 12
  • ГОре на черешата...
Сега - 8 лв е направо солена цена Sick.
Едно сандъче - 1,50-2 лв максимум.
Пакет торопочвена смес - 1,50 лв.
Пакетче семена - 0,60-0,90 ст.

Малко е късничко вече, но нищо не ви пречи да опитате - магданоз никне за не по-малко от 20 дни, чубрица, копър, босилек, мащерка, лавандула, мента - за около 10-15 дни.
Розмаринът е малко по-пипкав, но то си зависи от семената.

Майката му е поливането - всяка вечер, на финна струя, да не се изрови повърхността, че са много дребни семенцата.

И само едно уточнение  Grinning- семената се сеят, разсадът се сади.

# 13
В Кауфланд има готови сандъчета с подправки.
Ние от години си сеем в саднъче от семена магданоз и копър, даже си ги режем със специална ножица.
Но 8 лева като цена  ми се вижда скъпо newsm78

# 14
  • София
Снощи бяхме в Метро и подтикната от темата,
потърсих "сандъчетата". Вече имам джоджен
на терасата и все не мога да намеря семена за
магданоз и копър и бях решила, ако ми харесат,
да си купя. Да, ама не! Т.нар. сандъчета са изработени
от изключително тънка пластмаса, наподобяваща тази
на кофичките за кисело мляко, само че още по-тънка и
чуплива. При това крайната им цена с ДДС е 9.59лв.!
По никакъв начин не си заслужават според мен.

Общи условия

Активация на акаунт