Кърмите ли пред роднини

• 7 837
  • 152
  •   1
Отговори
# 45
Таньорчето като каза деца...на мен няколко пъти вече ми се налага да кърмя на площадката и да ви кажа честно ми е леко притеснено, да не ме попитат какво правя...защото на повечето познавам майките и имам бегла представа колко са кърмени...и ще им е много странно, ако се усетят какво става...ама ще обяснявам, какво да се прави...

# 46
  • До хладилника, който обичам
Таньорчето като каза деца...на мен няколко пъти вече ми се налага да кърмя на площадката и да ви кажа честно ми е леко притеснено, да не ме попитат какво правя...защото на повечето познавам майките и имам бегла представа колко са кърмени...и ще им е много странно, ако се усетят какво става...ама ще обяснявам, какво да се прави...
Децата са окей с идеите, дори нови - те далеч не са толкова предубедени. Умират от любопитство как така бебето пие мляко от майка си. Някои споделят, че тяхното братче/сестриче също е яло така, или пък - е пило от шише. Но иначе не се трогват особено.

# 47
Пред всички роднини. Даже пред мъже е по-лесно, щото не цвърчат от кеф като женските. И пред калугери в манастир съм кърмила; и пред президента на САЩ няма да ми пука (даже ще е добър пиар ход за него, предполагам). Сара Пейлин често използва такъв пиар, въпреки че като цяло мацката не ме кефи.

Защо го правя ли? Ми отчасти с пиар цел. Гей движението прави прайдове, за да ги забележат и да променят обществените нагласи. Бавно, но сигурно ги променят, макар да поизяждат някоя тупалка. Най никой не ни бие, но пак е гот да има някой, който да прави шоу- такова ни е обществото, че е хубаво човек да си опне един прайд, да вдигне шум.

Малко оф, но днеска чета в дир-а- прайдът щял да промени обществените нагласи. Ми анджък де, те да не са закон божи тия обществени нагласи. Налага се да ги променяме от време на време.

# 48
В парка съм кърмила многократно и то до съвсем скоро. В началото ми беше трудно да се пречупя, но слава Богу имах възможност да се събирам с други майки кърмачки и благодарение на това, че всички бяхме 'на едно дередже' се отпуснах. После си кърмех дори като бях сред майки, които не кърмят, вече не се притеснявах. Пред роднини обаче по-трудно и общо взето избягвах. Някак си не ми беше удобно, колкото и нищо да не се вижда, понеже се намятах с нещо...

# 49
Отговорих с НЕ, но отначало се случваше пред свекърва ми и някаква нейна близка, почти непозната за мене, умирах от срам, пък не можех да ги изгоня от стаята, а те се втренчили и контролират процеса  ooooh! Ама съм била загубена  Laughing После, като ми мина срама, вече нямаше пред кого, освен мъжа ми, и това за кратко, защото бебко с порастването стана много любопитен и взе да се разсейва, в присъствието на някого просто не може да засуче добре, захапва, пуска, върти се, иска да си играе и така... Крием се, за да може да яде, иначе не става.

# 50
Искам първо да спомена, че никога не съм събирала смелост да се съблека на плажа по монокини, тоест да покажа гърдите си. Сега обаче за моя лична изненада, кърмя сина си където му се прииска на него. Мъжът ми като  такъв не е очарован, но пък ме подкрепа като баща и се гордее с мен. Спазвах някакъв етикет, когато наблизо са братята ми , баща ми или пък дядо, но вече не се крия, по-скоро казвам, че кърмя и къде съм, пък те сами избират да не гледат. Определо това ги смущава, но пък не е повад, аз да се крия. Вчера вечрта имахме гости, на моя мъж братовчедка. Седяхме си на масата в хола, небрежно, хапваме, пийваме, както си му е реда, прехвърляхме си Гогата, когато дойде в мен аз просто си вдигнах блузата и му дадох да си цокне и представете си какви очи облещи братовчедката, въпреки че се въздържа от коментар и се окопити бързо, но аз тойничко си се посмях......А и тя е майка, уж е кърила..... месец ли не знам колко.

# 51
  • Mediterraneo
Кърмя пред хора, влезли в къщата ми, независимо дали са роднини  Laughing Иначе когато се наложи да кърмя, татко и дядо, например, излизат от стаята.

# 52
Да,кърмех пред близките ми! Peace

# 53
Да, кърмех пред роднини и близки приятели също така.

Кърмя там, където ми огладнее детето. На който му излезе късмета да е наблизо, печели...  Wink
'бсолютно! Wink

# 54
не, държа си децата гладни   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Всъщност, като попрочетох и се замислих - по-трудно ми е пред мъже от не-моята рода. Но това беше отдавна... Сега, когато имам второ дългокърмено детенце никой не подхваща разговора: ама... ти, до кога ще... (без да смеят да кажат думата  Rolling Eyes)
Приеха, че така си гледам децата и те пък гледат да извърнат глави, че вече ми е голяма момата, не е същото както да кърмиш новородено. Малко и на мен ми е неприятно, че тя ту суче, ту се зазяпва или приказва или от масата взима нещо, ама гледам да седна на по-дискретно място в такива моменти.

ей, в тази връзка и по повод другата тема, кога за пръв път сме видели майка да кърми бебето си, се сетих: когато кърмя малката пред сина ми и неговите приятели, на тези дечица, очите им ще изтекат. Той, разбира се не се впечатлява, ама другите момченца явно такова нещо не са виждали и са ужасно смешни. Все си търсят повод да дойдат по-наблизко, я да питат нещо, я да покажат, а очите им - досущ палачинки. Сладури  Hug

# 55
  • Varna
Кърмех пред всички (с изключение на двама приятели, които се изнасяха веднага от стаята да не ме притеснявали) докато беше малка. После май само пред хора от женски пол, защото в затворено помещение се случваше да се кърми много атрактивно, т.е. оголена втора гърда. Навън при силен удър и нужда от успокоение никога не съм гледала или замисляла кой е около мен - вадя и давам, който не иска да не гледа (последните две години по принцип не си търсеше навън да суче)

# 56
Аз така и не можах да се пречупя, може би защото кърмя и със силиконови зърна и докато се заголя да ги сложа...Кърмя пред мъжа ми и майка ми най-често, пред баба ми когато сме й били на гости и пред няколко приятелки, който са били вкъщи. Пред свекърва ми няма и да кърмя, защото никога не ме е подкрепяла за кърменето, а и не искам да се разголвам пред нея. Иначе от жени по принцип не се притеснявам - стига да не са ме зяпнали като на изпит. Няколко пъти ми се е случвало да го кърмя в колата, но си е жива мъка - особено в тази жега. Той много се разсейва и винаги гледам да сме вкъщи за да успее да се нахрани. Може би защото е и зимно бебе и започнахме да излизаме навън, когато той беше вече по-голям и разбираше за да се разсейва. Осъзнавам, че така съм "вързана" за вкъщи и често ми е доста неприятено, но сме в заварено положение. Живот и здраве с второто обаче ще гледам да се поправя Simple Smile Кърменето трябва да се приема от всички за нормален процес, а не жените да бъдат хулени и сочени с пръст, защото си хранят децата!

# 57
И аз имам срамежлив роднина , пред когото не кърмя иначе нямам задръжки  Simple Smile

# 58
Кърмя пред всички. Наскоро Тино си играеше пред свекъра и се присети да суче - почна директно разсъбличане, човекът потъна в земята от срам, обърна се и чака чинно, докато Тино не го подкани пак да си играят с думите: "Тино готов е, муткал, айде гаеме!"  Laughing

Който го е срам - да не гледа!

Между другото първоначално от баща ми се срамувах, и той се чувстваше малко неудобно, тоест обираше си крушите като дойдеше моментът, но свенливостта ми беше кратка, още повече баща ми е голям привърженик на кърменето - винаги ме е подканял да го кърмя детето, особено ако се удари или разплаче....

# 59
И нашите роднини са далече. Като ходим обаче-пред моите нямам притеснения, при роднините на мъжа ми ми е малко неудобно-обикновено отивам в друга стая, но ако се наложи карам и пред тях. В къщи кърмя пред гости. Навън кърмя където ни свари. Не виждам друг вариант като кърмя при глад, жажда, за успокоение, абе все се намира причина да поиска да суче Laughing. Максимално се възползвам от удобството, поне манджата на единия да е винаги на разположение и гледам да си облекчавам живота.

Общи условия

Активация на акаунт