Кърмите ли пред роднини

• 7 824
  • 152
  •   1
Отговори
Здравейте!

След като прочетох отговорите от темата За първи път видях майка да кърми бебето си... се замислих колко често първите ни срещи с кърменето с в лицето на жени от семейството, но и колко често кърменето е забулено в някаква тайна, как много жени кърмат скрити в други стаи, далеч от очите.

Та, как кърмите вие? Срам ли ви е да кърмите пред членовете на вашето семейство?

# 1
  • ул. "Мечтание"
Никога не съм се крила, кърмех където и както ни хване, включително и пред близки и далечни роднини. Не на всички им е било приятно, но пък мен никога не ме е притеснявало да кърмя пред близки и далечни или пък на улицата пред непознати.

# 2
 Grinning  Да кърмя.
Вчера бяхме на гости на свекърите и малкия заплака. Взех да го кърмя, но свекър ми от неудобство излезе .....  Laughing е проблема беше негов, не мой  Laughing

# 3
Ако кърмя директно пред девера - току-виж етървата ми избола и двете....очи.....

Та отговора ми е - кърмя пред всички женски роднини, независимо от коя страна са......Единствените мъже, пред които кърмя без притеснение, са мъжете от моето семейство - синове и мъж. Пред мъжки очи кърмя като им обърна гръб, но баща ми и по този начин се притеснява и срамува,че и той от своя страна се обръща........

# 4
  • До хладилника, който обичам
Да, пред всички роднини, както и пред не-роднини, но дискретно. Не ме е срам Simple Smile С първото дете имаше моменти на срам и свян, но човек или се преодолява, или безкрайно търчи у дома си да храни или заляга по ъглите да кърми - а това не е нещо, което исках, така че започнах да го приемам като това, което е - най-нормалното и естествено нещо, което няма причина да е повод за срам или неудобство у нито една от страните Grinning

# 5
И аз да си кажа... Тъй като сме далече от родата за сега и нямам много опит с кърмене пред роднини... Пред татко кърмих без да се притеснявам, препдолагам пред всички женски роднини бих си кърмила без проблем... но особено пред мъжете от страна на мъжа ми би ми било неудобно, най-вече защото на тях би им било сконфузно.... Може пък като се приберем за Коледа да порбвам и да видя какво ще стане  Mr. Green

Дапълвам - навън кърмя без да ми мигне окото. От непознати по-не се притеснявам, отколкото от роднини  Rolling Eyes Най-вече защото тяхното мнение и реакции не ме вълнуват.

# 6
И по женска и по мъжка линия не съм първата кърмачка, така че родата беше подготвена Simple Smile Не съм се срамувала да кърма където и да било. А по празници най-често на маса  Mr. Green

# 7
И двете деца съм ги кърмила, дискретно, пред всякакви роднини, мъже и жени. Обикновенно в началото се смущават, особенно мъжете, но след няколко повторения свикват. Simple Smile Честно казано, първото ми дете до втория месец живееше на гърдите ми, и ако трябваше да се усамотявам всеки път като кърмех, направо щях да остана без социални контакти. Simple Smile

# 8
  • Видин
Кърмя пред майка ми, която ми е страшна подкрепа и пръв подстрекател да кърмя изобщо  Flutter и пред мъжа ми.Пред сестра ми и племенницата ми доста често. Баща ми ме е виждал да кърмя инцидентно 1-2 пъти, но знае така или иначе, че кърмя и също ме подкрепя. Кърмила съм и пред свекърва ми. Всички го приемат повече от чудесно. Други роднини не са имали честта да ме видят да кърмя  Joy
Изобщо - като цяло семейството ми много добре приема кърменето - като нещо супер естествено  Peace

# 9
  • София
Кърмя пред когото се наложи  Grinning Женската част от родата обикновено не спазва личното ми пространство и се навира почти между мен и бебето. Много им е интересно  Crazy Мъжете са по-дистанцирани  Grinning, като единствено свекър ми изпада в смут и бързо напуска стаята  hahaha

# 10
Не, не кърмя нито пред роднини, нито пред непознати.
Това е нещо с което никога няма да успея да свикна  Confused

# 11
Аз кърмя пред жени и непознати. Няма значение дали са роднини жените или не, това е в същината на женската природа и всяка жена го разбрала. Но пред познати мъже ми е неудобно и поради това, че на тях също им е неудобно. Не бих искала да им натрапвам гледка, която се оказва за тях смущаваща. А пред баща ми е просто изключено, би ме било срам.

# 12
Аз кърмя пред майка ми,съпруга ми и сина ми,на който му е особено интересно Grinning.Пред други се притеснявам, а и така и не се научих на дискретно кърмене.За всяко кърмене тичам в къщи, поради което и излизането ни навън далеко от дома ни е много трудно.А и малката почна да става много любопитна и ако някой говори докато тя суче пуска гърдата и почва да "клюкари" Mr. Green

# 13
  • София
Кърмя пред всички, познати, непознати. До момента свекър ми май нещо се смути. Който има проблем, да не гледа, за мен това е най-естественот нещо на света  Simple Smile

# 14
Кърмя навсякъде и пред всички...
в началото свекър ми излизаше от стаята, но после свикна...баща ми от първия ден ни е виждал и не излезна от стаята при първото кърмене...брат ми също ни вижда редовно...
когато бяхме при единия дядо на мъжа ми се наложи да кърмя и той излезна от стаята...и когато една съседка тяхна се опита да влезне той каза нещо, че се кърмим та след малко...
явно им е неудобно на хората...
на мен лично никога не ми е било неудобно...още от самото начало занех, че това е най-доброто за дъщеря ми и съм длъжна да и го осигуря навсякъде и по всяко време...

иначе вчера бяхме на кафе с приятелка...сервитьорката я пита какво иска и след поглежда към мен...аз кърмя и се опитвам да накарам катерина да спре да рита и да буйтва, докато суче и въобще не гледам сервитьорката, като в същото време се чудя какво искам... и казах на момичето след малко да дойде...а после моятоа приятелка ми каза, че момичето се е притеснило и си обърнало главата...на другата маса едни родители хранеха детето си с АМ и там нямаше срам от страна на сервтиьорката...

Общи условия

Активация на акаунт