Захранване - схеми

• 3 413
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами, newsm51

моята принцеса навърши 4 месеца и от няколко дена се захранваме с пюре на Хип.Почнах със ПЪРВИТЕ МОРКОВИ НА БЕБЕТО.5 дена мисля да я захранвам със това и след това да прибавя друг зеленчук.Чувала съм че винаги като захранваш трябва преходния зеленчук да е един и същ и към него да прибавяш нов,защото ако има някакви алергични реакции да се разбере от кой зеленчук е.
Когато заместя обедното АМ с зеленчуково пюре тогава се почва плодовото нали? И по същия начин ли се процедира както със зеленчуците.

АМ тогава ще ми остава сутрин и вечер ли или......

Правилно ли процедирам и бих била благодарна ако ми кажете вие как или как сте захранвали.И ако имате някаква схема да споделите с мен

Благодаря Ви предварително newsm03  love001

# 1
Не процедираш правилно - тъпо и безотговорно е да заместваш млечно хранене на толкова малко бебе! Отложи заместването за след месеци!

# 2
  • Горна Оряховица
Плодовото пюре се дава между храненията.На тази възраст е хубаво да има поне 4-5 хранения с АМ.На обед можеш да му даваш по малко пюре и после да си додаваш и АМ.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 20:59 от galq_j82

# 3
Чак безотговорно не е , просто никои не и е обяснил Peace ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23443.0 може да четеш има безброй такива теми Simple Smile
но наистина изчакай поне още месец, няма да закъснеете Peace и внимавай с морковите Peace

# 4
  • София
Здравейте мили мами, newsm51

моята принцеса навърши 4 месеца и от няколко дена се захранваме с пюре на Хип.Почнах със ПЪРВИТЕ МОРКОВИ НА БЕБЕТО.5 дена мисля да я захранвам със това и след това да прибавя друг зеленчук.Чувала съм че винаги като захранваш трябва преходния зеленчук да е един и същ и към него да прибавяш нов,защото ако има някакви алергични реакции да се разбере от кой зеленчук е.
Когато заместя обедното АМ с зеленчуково пюре тогава се почва плодовото нали? И по същия начин ли се процедира както със зеленчуците.

АМ тогава ще ми остава сутрин и вечер ли или......

Правилно ли процедирам и бих била благодарна ако ми кажете вие как или как сте захранвали.И ако имате някаква схема да споделите с мен

Благодаря Ви предварително newsm03  love001

Аз чисти зеленчуци не съмдавала. Винаги зеленчуковото пюре е било направено с кърма или Ам. Другият вариант е да дадеш зеленчуково пюре и след това да добавиш мляко. Като цяло, до навършването на 1г., съм се старала във всяко хранене млякото да присъства под една или друга форма.
Позд заместване на хранене разбирам не изключване на млякото, а премахване на храненето отшише. Но млякото може да присъства в храната и без да бъде давано от шишето.  Simple Smile

Аз въвеждах по една нова храна преблизително през месец.
Единият месец започнах със зеленчуци. След като постепенно захраних с няколко зеленчука, на следващия въведох плодовете. След месец-кашата, след още месец-месото.
Така че, на втория месец след захранването, в твоя случай, на обяд продължаваш да даваш зеленчуковото пюре, а плодовото-отделно.
Аз съм давала отделно плодово пюре отделно само в началото на захранването. След това го добавях в каша, кисел, грис..... Или отделно-ако исках да преместя малко следващото "същинско" хранене по някаква причина.

# 5
и внимавай с морковите Peace

Защо?

# 6
  • Видин
Децата оранжевеели (ебаси думата) от тях  Laughing
Има много информация в нета, прочети я. Наистина е безумно заместване на млечно хранене толкова рано.

# 7
Децата оранжевеели (ебаси думата) от тях  Laughing
Има много информация в нета, прочети я.

Да, това се получава понякога, но става при прием на много сок и много пюре. И дори да се получи леко пожълтяване, това не е опасно.  Simple Smile

# 8

Защото морковите затягат стомахчето

# 9

При основно хранене с пиене на мляко 4 или 5 пъти на ден няколко грама моркови не правят такива проблеми.

Питам, защото като й кажете - "внимавай с морковите", това на момичето нищо не й говори. И само я плашите  Confused Няма какво да внимава, морковите са супер зеленчук и не създават проблеми  Peace

# 10

При основно хранене с пиене на мляко 4 или 5 пъти на ден няколко грама моркови не правят такива проблеми.

Питам, защото като й кажете - "внимавай с морковите", това на момичето нищо не й говори. И само я плашите  Confused Няма какво да внимава, морковите са супер зеленчук и не създават проблеми  Peace

Правилно , не сам се изказала точно Peace

# 11
  • Sofia
По принцип е правилно. Само за заместването - не се замества млечно хранене (независимо колко голямо е детето) с чисто зеленчуково или плодово пюре. С месно може, както и с млечна каша. Що се отнася за пюретата, за да заместиш хранене с безмесно пюре то трябва да е млечно-зеленчуково или млечно-плодово. Но такива готови на пазара няма (поне преди 2 год нямаше). Има плодови с извара или сметана, но те са за по-големи. За това аз давах 1/2 количество пюре и дохранвах с АМ (примерно ако яде 140 мл даваш 70 мл пюре и 70 мл АМ или кърма ако имаш). Може да сложиш сухо АМ в пюрето, но тогава задължително трябва после да изпие съответно на млякото количество вода, общо взето не те съветвам да го правиш. А плодовите - направо слагах плодово пюре в шишето с млякото, моите много го харесваха. За морковите - пожълтяването важи също и за тиквата, моите бяха пожълтели от много тиква  Mr. Green , минава за няколко дни и нищо страшно или опасно няма в това пожълтяване.

# 12
  • Mediterraneo
Ще ти кажа как ще процедирам аз с храненето на бебето.

Захраних вчера, на 5 месеца и 1 седмица. Започнах с безмлечна оризова каша, на обяд, с 2-3 лъжички. Днес направих кашата с 20 мл вода, на око. После- кърмене. Планирам да продължавам с кашата на обяд поне десетина дни, без изобщо да се стремя към заместване на хранене.
После ще въведа морков, с пюре от ранни био моркови. 2-3 дни по няколко лъжички.
Картоф и тиквичка ще са следващите зеленчуци, вероятно в комбинация с вече въведения морков.
Междувременно на някое от другите хранения ще давам по малко каша.
Плодовите пюрета ще въведа, смесени с оризовата каша- ябълка, круша Уилямс, сини сливи.
Това са ми плановете до септември  Laughing

# 13
  • София
Няма какво да внимава, морковите са супер зеленчук и не създават проблеми  Peace

Не е така.
Макар и не често, бебетата проявяват алергична реакция към морковите.
Тук не веднъж се е писало по въпроса. Майки са споделяли, че са започвали захранването с моркови и е имало проблем.
Така че не са напълно безопасна храна. Разбира се, не са от храните, които могат да се определят като силен алерген, но и с тях, както и с всяка нова храна, трябва да се подхожда бавно и внимателно.

# 14
Много хора си мислят, че имат алергия към дадена храна, но по-често това се оказва или "лечебна криза", или реакция на организма в седсвие на прочистването. Морковите са изключително полезна храна и ПОЖЪЛТЯВАНЕТО от тях според мен е неправилно разчитано. Професор Христо Мермерски е писал специално за причините за пожълтяването от употребата на морковен сок и тук са го цитирали - http://www.-spam149-/2010/09/%d1%81%d0%be%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0% … %b7%d0%b0-%d0%bf/

Общи условия

Активация на акаунт