Лятото дойде, а ЯНУАРЧЕ като гъбка расте! - 8

• 27 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Сутринта в 8 ч. ми взеха кръв за изследване на кортизол, инсулин и С-пептид. Имам висока кръвна захар, леко над нормата всъщност. Ще ми изследват и калция после.

Пропуснала съм явно нещо.....Мишона, дано резултатите ти излязат добри и да няма нищо обезпокоително.......

Ние от сутринта от 8ч. като сме излезли преди малко се прибрахме.

Бяхме рано сутринта на консултация - човекът вече е 10,400кг. и 68-69см. Фонтанелата е добре и докторката каза да не му давам вит. Д(то аз не му и давам). Така и не успя 1 шишенце вит.Д да изпие......Каза да му давам вече пюрета и каши, пък както го гледала можел - "и супата ти да изяде....". Направиха  реимунизация на хепатитната ваксина. На 7м. щели да му слагат тази ваксина дето така и не я запомних с буквата С(да ме извините за късата памет). Днес купих 2 каши на Слънчо и 4 пюрета. Едната каша е зеленчукова - някакви впечатления да имате от нея? С тези мои темпове на захранване се чудя кога ще заместя изцяло 1 кърмене......Както го давам през просото малко май няма да е в скоро време - с моите няколко лъжички........

Общо взето е това.......Добре сме,нормално бебешко - пубертетно ваканционно ежедневие е у нас, глези се с пълна сила Сами, ръце не ми останаха вече, блистера ме боли изключително много....

Минана, дано се подредят нещата при вас за добро!

Танче, като изгладиш - ела и у нас.......Пък аз ще захранвам...Давай смело грах....На Сами му хареса. И аз чакам да ида на село при мама....Тя е изкарала вече продукцията от домашен грах.....В къщи много го обичаме.

На всички ви Hug

Да питам като изпуснала темата - ДМ какво означава? Тарти, вярвам,че ти си моя човек с отговор.......

Дуде, какво стана с прегледа - извинявай ако си писала, нищо не чела.....

# 91
  • Mediterraneo
Да питам като изпуснала темата - ДМ какво означава? Тарти, вярвам,че ти си моя човек с отговор.......

Ето това- http://www.dm-drogeriemarkt.bg/

http://www.dm-drogeriemarkt.de/

# 92
  • София
Ох, нешо тези дни никак не ми върви с разни докумнети, счетоводни и т.н.
Днес си отиваме на прегледа при ортопеда (с много зор, че е в центъра, а таткото излиза от работа да ни кара). И се оказва, че нямаме печат и подпис на талона! И ни върнаха... А прегледа иначе струвал 40 лв ?!? Е извинете! Това в една частна клиника при д-р Алексиев ни беше часа (незнам нищо за него по принцип - педиатърката ни прати, че работели със здравната каса). Като бяхме във втория месец при д-р Драганов ни каза, че всичко ни е ок и няма нужда да ходим към 6-тия месец на профилактичен преглед. А между другото при него прегледа струваше 20 или 25 лв непомня точно, но не беше 40?! А не работи със здравна каса... Та сега педиатърката ни държи, че било важно да отидем пак! Имате ли представа защо е толкова важно, защото тя не пожела да ми обясни, а ние незнам кога пак ще имаме време да отидем? (че трябва пак и до кабинета на педиатърката да ходим първо).
Нелито - поради тази хамалогия неуспяхме да говорим с лекаря за количката (а аз предимно заради това отидох). Обаче - говорих вече с две мами, които имат като нашите колички и казаха, че вече слагат бебоците (на едната бебето е точно с месец по-малко от Даная, т.е. на 4 месеца е). Ние пробвахме коша в къщи - ми в легналата му позиция Даная е по-легнала и не сгъната от колкото в кошчето си за колата в което прекарва доста време от първите месеци още. Така че мисля да направя следното до навършването й на 6 месеца. Когато се е наспала в къщи и излизаме на разходка - вече ще я слагаме в седналия кош, за да може да си разглежда и да не мрънка. Когато не е спала - излизаме с легналия кош, за да си спи за по-дълго време.

edna ot nas - в общи линии и аз това разбирам под ситмулиране на развитието на бебето. Даная отдавна си има любими песнички - на някои от тях знае, че винаги си танцуваме...
Но и аз не мога по цял ден да правя само това (а и не мисля, че е правилно) - оставям я до колкото ми позволява тя обаче, да си играе сама. Всъщност - много бих се радвала, ако си играе сама по-дълго, но това на ден се случва твърде за кратко за съжаление:) Според мен много от нещата, които едно бебе може да прави се случват само когато бъде оставено на широко равно място с разни предмети (играчки), за да се учи само да ги достига и да си играе с тях! (ама и аз как го обясних:))

За приготвянето на зеленчуците да ви питам нещо - не е ли по-здравословно да се варят на пара? Но рецептата на Мишона за зрънцето сол и зехтин във водата ме изкушава за нормално варене...

Мишона - продължавам със стискането на палци, дано резултатите от изследванията бъдат добри  Praynig Hug ! На какво може да се дължи високата кръвна захар? Аз имах по време на бременността...

Аааа - това за прополките ме удиви! Аз от както се роди Даная имам едно дразнение на гърлото от което кашлям ужасно. И тъкмо беше почти изчезнало  и сега пак ме почна и пак реших да смуча прополки и по същия начин - тези дни ми се струва, че кърмата ми е наламяла?!? Но, аз хапвам и много ментолови бонбонки, а до колкото знам ментата намалява лактацията също, та може и от това да е...

Тани` - хаха, и ние така се стимулираме - само че, докато мама пише - Даная щрака с крачета по клавиатурата  Mr. Green

# 93
Лета приятно изкарване на моренцето, за отбиването вече са ти казали, опасност от чревни инфекции  Wink
Мама Цоцоланка брей че е голям ревльо, жив и здрав да ти е  Wink

Аз нямам какво да кажа....ааа сутринта видях истинско човешко ако след пюре от тиква и малко морков  #Crazy До тук с немиризливите бебешки акита  Mr. Green

# 94
Роси, Куин, Танче, Герганче Hug благодаря ви от сърце   Hug
За чревните инфекции четох и аз в чичо Гугъл, но явно аз  не се изразих правилно - аз няма да я отбивам, а тя сама иска да се откаже/отбие..........както и да е ще настоявам докато мога, вече казах........И няма да досаждам Rolling Eyes

На всички желая здраве Hug

# 95
Здравейте, тъкмо ми мина кръста, снощи цяла вечер обяснявах на Миши как вече ще ходим на разходка, че мама е здрава  Mr. Green и ...... лошо време....... Цял ден мрънка горкото, спи по 15-20 мин. и реве. Скучно му е, разбирам го, ама какво да правя, разнасях го из къщи, правих се на маймуна и на какво ли не, ама то репертоара ми се изчерпа вече. От събота сме си все в къщи и сме си сами, мъжа ми се прибира вечер, но той от известно време е в менопауза, критическа ли е какво ли е  Mr. Green и е по непоносим и от мрънкащо бебе......... Та гледам много контакти да няма, докато премине кризата на критическата hahaha

Сиер, така е, трудно се гледат момчета, питаш ли ме мене hahaha hahaha hahaha

Искам да питам нещо - бебетата, които са само на АМ, колко мляко изпиват на ден? Че Мишо отказва категорично шишето с млякото и аз гледам да му го пробутвам тайно, в пюрета, каши, кисели, та да знам колко да му давам...... Днес Бонбончо за първи път яде кисел  Heart Eyes, беше очарован от кулинарните способности на майка си......

Уф, много мрънка днес..... и между другото до кога ще е студено? То и новини вече не гледам, само музикални канали, да слуша там и да не реве, ама и това спря да помага  ooooh!

Лета, весело изкарване на морето! Къде ще сте?

# 96
Лета, въобще не досаждаш, откъде ти дойде на ум Hug
Мамо Це, още не съм изгладила на Вики, аз докато се наканя е голям зор, после без проблем и вашите ще изгладя, пък Ревльо много голям, истински мъж македонец си отглеждаш Hug
Мишона, дано всичко е ок с изследванията Hug
Нашата Вики, както я мързеше да се обръща допреди 10 дни и сега е голям пумпал, непрекъснато се върти, навсякъде се придвижва и лазейки дори, няма спиране, което много ме радва Heart Eyes сега съм я сложила в кошницата до мен на спалнята и я люлям, а тя слуша детски песнички и е голям кеф Heart Eyes
Оризовата каша днес й хареса, та утре продължавам със захранването, дано да няма проблем Peace
За летния кош, ние вече сме с него, смятам, че й е по- интересно като може да разглежда, не мисля, че е рано, защото в кошниците са доста по- сгънати бебетата Peace
Татит, браво за пътешествието, блазя ви, вече и аз нямам търпение да заминаваме Heart Eyes

# 97
Лета разбрах те за отбиването...  Wink Не се притеснявай ще си изкарате дпбре на морето   bouquet Къде ще бъдете, кога се връщате?

мъжа ми се прибира вечер, но той от известно време е в менопауза, критическа ли е какво ли е  Mr. Green и е по непоносим и от мрънкащо бебе......... Та гледам много контакти да няма, докато премине кризата на критическата hahaha

Ха ха ха не мога да спра да се хиля  smile3532  То и при нас е сходно положението  #2gunfire #2gunfire

# 98
  • Стара Загора
Цитат на: Дани_77 link=topic=505884.msg15538707#msg15538707 date=1277301863
[b
Сиер[/b], така е, трудно се гледат момчета, питаш ли ме мене hahaha hahaha hahaha
newsm20

Аз преди малко направих кисел за десерт, да взема да нахраня ревльо с него, че както му имам зъб днес ... Mr. Green ще го захраня отведнъж  tooth

Пък за мъжете не се косете -те от пубертета влизат в критическата, дондуркане им трябва и на тях  Joy

# 99
Аз преди малко направих кисел за десерт, да взема да нахраня ревльо с него, че както му имам зъб днес ... Mr. Green ще го захраня отведнъж  tooth
Joy

# 100
Цитат
мъжа ми се прибира вечер, но той от известно време е в менопауза, критическа ли е какво ли е   и е по непоносим и от мрънкащо бебе......... Та гледам много контакти да няма, докато премине кризата на критическата
tooth tooth И при нас така. Малко рано я подкара той критическата ама пък здраво го държи... Гледам да не му обръщам много внимание  fiuuuuuu, че не знам в кой момент ще му плесна 2 шамара Mr. Green

Иначе нищо интересно в нашта фамилия. Гледаме се и леко си скучаеме. Аз даже се радвам на лошото време, че ми писна от разходки, днес си се въргаляхме вкъщи и си ни беше супер Wink.

# 101
Добър вечер!
Мишонке  Peace
Дудеславка къде се загуби? Обеща понеделник да докладваш!
Кой спомена зъби? С тази бременност съвсем им разказах играта. Те моите добре подредени били каза зъболекарката, направо чудесни. Да бе и за какво като постоянно има някой за правене. Искам рекламация значи, на какво прилича? Crossing Arms Днес вадихме мъдрец.  ooooh!
Ох българския реотан загря за какво стимулиране иде реч. Аз на Мина още от много малка й четях книжки всяка вечер и показвах картинки. С Тони  не съм редовна с приспиването с книжка, но смятам да го поправя. Музика не съм пускала освен когато заспиваше трудно и се изнервяше. Даже мисля, че се кефеше на Елвис Пресли.  Laughing Трябва пак да опитам.
Отивам да приспивам, че без мен не иска. Това е положението Минке! Лека нощ!

# 102
Добър вечер!
Малчо заспа преди малко, и аз веднага във форума  Mr. Green Вчера моето момче реши да се захрани сам...с хартия  ooooh! ooooh! докато се обърна за секунди беше награбил един лист и го беше заръфал, не е изял много, само едно ъгълче е гризнал, но цял ден го дебнах да не му стане нещо  Tired после пък се надраска с химикал, изобщо само да се завъртя и за броени мигове ми размята всичките материали, нещо много ученолюбив ще дойде  Mr. Green И комари нещо са го хапнали на няколко места, май ще взема и аз това устройство, щом казвате, че върши работа.

За стимулирането на децата съм За, но не на всяка цена и постоянно. Трябва да е приятно и на детето, и на майката, а не като задължение.  Peace

Кафе не пия, въпреки, че много ми се пие ( особено сега по време на сесия  Crazy ). Но пък в момента като не мога да го разреждам и с мляко, съвсем се отказах.  Confused

Сънрайз, благородно ти завиждам за живота в това така чисто кътче. И на мен ми е много криво, че детето ми диша този гаден софийски въздух, но нямам избор. А за спокойстивието в провинцията нямам думи, няма нищо общо със смазващото от динамика ежедневие. Мечтая си за една къща в чисто и малко балканско градче и три дечица, които да тичат из двора.  Heart Eyes

Татитче, аз мисля, че няма да е проблем да се дава малко каша на Марина. И Ицко върви доста едър, та и аз обмислях доста дали да давам изобщо каша, но малко мисля, че няма да се отрази. Иска ми се да не го лишавам от това да опита и този вкус  Wink

Мамо Це, браво на Сами. Мъж и половина ще стане  Hug

Герганче, Уики, Една от нас, Роси, благодаря ви за хубавите думи за Ицко  Hug

Утре сутринта сме да ДК, да видим колко е пораснал младежа  Laughing

Спокойна нощ!

# 103
Дани77, ще ни умориш от смях  Joy Много ми е приятно да чета постовете ти. Винаги звучиш много позитивно, откъде намираш тази енергия?
Аз влизам да ви питам за активната гимнастика. Нашите кумове ще ни идват на гости след няколко дни и днес ми се обадиха да ме питат дали да купят на малката активна гимнастика/нямаме такава./ Та се чудя сега дали ни е необходима, при положение, че имаме шезлонг с гриф с играчки и  на кошарката също има такъв гриф. И едно одеяло на земята не върши ли същата работа?  И без това вече се прескачаме от такива бебешки аксесоари  - то не са столчета, шезлонги, проходилки..... Вашите бебчета забавляват ли се на активната гимнастика и дали ще се ползва поне няколко месеца напред или и на нея скоро ще трябва да търся място да я прибирам?

# 104
И ние досега се приспивахме, този път много зле й се отрази ваксината, само реве милата  Confused
Успяхме днес да минем на ДК и мома Кристина вече е  8700, 68см, на мама пухкавелката  Heart Eyes Доки каза с тези размери никаква каша - с пюренца да започваме, та от понеделник започваме с морковите, нищо че аз вече купих кашата  Mr. Green
Куин много ти благодаря за инфото за Карфур - моят мъж веднага беше експедиран да мине след работа, че и без това в същата сграда работи, купил пюрета за колкото пари имал, добре че платил ремонта на колата и му били останали само 17лв  hahaha Та с тези моркови ще захранвам, другите са все плодови дето ги е взел. Активната гимнастика определено е една от най-уважаваните вещи вкъщи - на нея най-много играе самостоятелно, според настроението. Но честно казано не знам още колко време ще й е интересна и дали има смисъл да ви взимат, всяко дете си е различно, може дори въобще да не й хареса  Peace А при нас одеяло определено няма да върши същата работа, тя си се търкаля, пресяга се да взима играчките, дърпа с ръцете, бута с краката, а бе голяма игра пада  Laughing
Уики аз вече изпрах коша и щом изсъхне го вкарвам в употреба, доки каза, че може, т.е. Кристина била готова за полулегналото положение, то и аз не видях кой знае каква разлика с кошницата за кола.
Ох много интересни неща сте писали, но на мен батериите ми се изтощиха за днес и ще трябва да лягам

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 00:28 от nellito_v

Общи условия

Активация на акаунт