Тръпне мамино сърце, през АВГУСТ да е с бебче на ръце! №13

• 29 746
  • 735
  •   1
Отговори
# 195

Уффф, сега се сещам защо мразя да съм бременна. Няма такъв хипопотам - пуфтя като парен локомотив, не мога да се придвижвам, а съм свикнала да ходя бързо. Тежи ми всичко, не мога място да си намеря, рева при най-малкия повод/освен от хормоните, има и други лоши обстоятелства около мен, за съжаление/...
И се утешавам, че остана още малко  Peace
Извинявайте за словоизлианията, но вие ще ме разберете най-добре   bouquet

Дано обстоятелствата около теб да придобият по-розов характер, Charr и хормоните да предизвикват вече усмивки, а не сълзи Hug
И аз ходя доста бързо обикновено, но сега се клатя като патица,но за жалост ми липсва нейната скорост .
Да не говорим, че на моето мило сестричката му се жени на 3 юли  и направо не ми го побира ума в какво ще се напъхам за сватбата.И обувки нямам подходящи- ходя с едни чехлички или с маратонките  сега.А как ще издържа от 3часа следобед при условие, че сватбата е вечерна ooooh! Луда работа са това официалните поводи в средата на осмия месец Confused
Някоя от вас носи ли сега обувки с високи подметки и удобни ли са за ходене?

# 196
За втора градска блница мога да кажа положителни неща. Аз родих първото си дете там и общо взето съм доволна. Условията са си като в болница, но за сметка на това детето стои при теб. Взимат го само, ако ти поискаш. Една позната роди второто си дете преди седмица там и също е много доволна.

Elinor87, аз също ще раждам при Василева, но в Тина Киркова. Впечатления от нея?
Charr,имаш ли представа какви са цените във 2-ра градска сега,и по колко майки са в стая?Разбрах,че са ремонтирали цялата болница основно.Вие как сте раждали там с твоята позната?Оф,извинявай за многото въпроси,но вече се побърквам.Днес мисля да си стегна и сакчето за болницата,че имам странното чувство,че бебо няма да дочака финала през август.

# 197
  • София
Много благодаря на всички за топлите пожелания. Много сте мили  bouquet

Charr, разбирам те чудесно как се чувстваш, въпреки че аз като се замисля, въобще не мразя да съм бременна. Въпреки тегобите, които ме съпровождат, това "особено състояние" странно ме одухотворява, както първия път, така и сега. Crazy Даже, обявете ме за луда, малко съжалявам, че вече му се вижда края.
Някой беше споменал за болки при обръщане вечер в таза. Аз питах лекаря, защото на мен чак ми изтръпват краката и после дълго не мога да си намеря място. Той каза, че се дължи именно на разширяването на таза и разместването на костите. Лошата новина е че няма как да се облекчат, а добрата е че ще ги изпитваме само още около месец и половина и после край. Grinning Както и другите съпровождащи болежки.
Искам да ви споделя нещо, което научих на лекцията за раждането, на която бяхме с Tchavdarova. Много било важно след раждането много много да се пазим. Да не се вдига по-голяма тежест до година от килограмите на бебето. Като расте бебето, ще расте и нашата товароподемност. Laughing
Освен това според китайците и техните учения родилката до 40дни се пази много от влага, студ и вятър, като се счита, че това я предпазва до края на живота й от различни болести. Не трябва да извършва никаква домакинска работа (това особено ми хареса) и единствено и само да се посвети на бебето. Освен това китайките до 40 ден не ядяли никаква сурова и студена храна пак поради същата причина за осигуряване на бъдещо крепко здраве.
Считало се че раждането е едно изключително натоварване на организма и отваряне на всякакви енергийни полета на които им е необходимо време да се затворят отново.
Незнам до колко тези съвети са приложими в наши  условия, но всеки може да си търси баланса.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 09:46 от jenap

# 198
Zolka, за съжаление няма да придобият положителен оттенък, но ти благодаря изключително за съчувствието.
Виж, най-добре не си причинявай тормоз с високи обувки, ами си обуй удобните чехли - най-важното е ти да се чувстваш добре.   bouquet
Mat, и аз и моята приятелка родихме без всякакви уговорки във втора градска. Повярвай ми - не съм видяла лошо отношение лично аз, както и приятелката ми. Е винаги има доктори и акушерки,които са по-човечни и с по-нормално отношение,както и от обратния тип, но това си зависи от хората все пак. Даже приятелката ми каза, че една лекарка я е научила да се цеди на ръка, т.е. показала й е в подробности.
Още 2004 г. условията в болницата бяха добри - чистичко, по две майчета в стая, но с обща тоалетна. Ако си във ВИП мисля, тогава има тоалетна и баня в стаята. Цени нямам представа как са, тъй като, както казах бяхме без уговорка и не сме плащали нищо. Мисля, че ня ма да сбъркаш,ако отидеш там. Аз също бих отишла отново да родя там, но искам водно раждане, а засега такова практикуват само в Тина Киркова.
Жени, абсолютно те разбирам. Едната ми колежка, която вече има бебче на 1,5 м. пърхаше докрая на бремеността си и искрено й завиждах на състоянието  Simple Smile
Да, аз също го разбрах наскоро това. Имам една книга на една китайска лекарка, практикуваща в Канада в момента - казва се "Лунната пътека на живота". Там тя разказваше как този период се нарича още "Златен месец" и че можеш да се излекуваш от рачлични болежки, точно в този период. Даже карали болни китайки да забременяват,за да се излекуват от болестите си. И сега си обяснявам защо ни пазят толкова бабите до 40-ия ден....

# 199
Благодаря ти много Charr. HugМисля,че вече съм по сигурна за избора си.

# 200
  • София
Момичета ето тук са цените за раждане на болниците в София:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=484911.0

# 201
Привет и от мен  55 на всички мамчета !
Може и за мен да допълните на първа страничка - ще раждам със секцио в МД София. Лекарят, когото посещавам в частната му практика работи там и смятам той да ми е опериращ и да си платя за "избор на екип" пак заради него . Дано всичко да е наред, просто се доверявам на специалист, при все че съм чела какво ли не за болничните условия там - ще преглътнем всичко за няколко дни, затваряйки си очите , но накрая гушвайки малкото мъниче - май всичко останало ще е блед спомен  smile3539

# 202
Момичета, колко са ви големи тумбаците? На мен ми се струва , че този път корема ми е много по-малък от предишните два пъти  newsm78  Ей сега го мернах - 95см , мерено през пъпа. Или е много по-ниско ли.. Thinking

# 203
  • София
Нормалното в Майчин дом е 550лв. с избор на екип, секциото - 650лв. Ако не си избираш екип, а искаш само епидурална упойка - 150лв. Има ВИП стаи, които са доста прилични - двойната е 40лв. на ден - две легла, телевизор, хладилник, единичната - 70лв. - същото, но плюс гардеробче и леглото е едно. В тези стаи имаш собствена баня и тоалетна. ВИП стаите са на 12 ет. - там бебчетата стоят при майките и на 7ет. - там са отделно и ги носят на 3 часа. Обикновено на 7ет. слагат родили със секцио. Ходих в МД на училище за бременни, та добре разгледах болницата Simple Smile
Ади, точно същото матраче съм харесала и аз.
Fighty, моят корем е вече 104см. и имам чувството, че е огромен Blush

# 204
Добро утро!
Еййй, не съм се сещала да си меря корема, но като се прибера ще го направя Simple Smile
Zolka, и аз до раждането живот и здраве съм на две сватби. Приготвила съм едни рокли и високи обувки, все се надявам да се намъкна в тях. Те пък всички решиха да се женят точно, когато нито имам какво да облека, нито мога да си пийна, а пък и с танците не си се представям Simple Smile
Матрак май ще избира съпруга ми, той покрай детските мебели е на "ти" с всякакви принадлежности.
За шишетата аз мислех първоначално само едно-две да купя, но Адито ме размисли с този изгоден комплект, който пък после няма да е на същата цена.
С бременните емоции и неволи и аз съм на линия Пожелавам обаче на всички по-малко болежки и негативни преживявания!

# 205
Добро утро мили майчета! За първата страничка, аз ще раждам в Шейново- естествено ( ако всичко е ок ) с избор на екип-д-р Чалманов. Желая ви много хубав ден!   bouquet

# 206
  • София
Ето това пище за Втора градска:

Втора Многопрофилна Болница за Активно лечение – София АД
бул. "Хр. Ботев" 120
София 1202
тел./факс 02 / 931 40 24
централа: 9 158 / 340 в.
www.vtora-mbal.org

Запис на тонове - 25 лв.
Упойка - 200 лв.
Избор на екип - 1300 лв.
VIP стая - 80 лв. на ден
Припознаване - 50 лв

Аз да ви се оплача - ще ме побъркат на работата. Имам един колега който сега обучавам и ми скъсва нервите. Едвам се стърпявам да не се развикам. Ти му обесняваш нещо и то след 30 мин те пита за същото все едно го чува за първи път. Казвам му да прочети някой документ - той ми вика прочел съм го и аз естествено след това го хващам че изобщо не го е отворил. #2gunfire
Ох малко остана.

# 207
  • София
Момичета, колко са ви големи тумбаците? На мен ми се струва , че този път корема ми е много по-малък от предишните два пъти  newsm78  Ей сега го мернах - 95см , мерено през пъпа. Или е много по-ниско ли.. Thinking

Аз какжо да кайа с 92см.Никой не може да предположи ,че съм 8 месец,чак на моменти се депресирам, че ми е толкова малък корема и ми се въртят глупости през главата.

# 208
Привет и от мен на всички! Нали не сте забравили днес за отворените врати във Вита и няма промяна в плана?!

# 209
  • Miami

Аз какжо да кайа с 92см.Никой не може да предположи ,че съм 8 месец,чак на моменти се депресирам, че ми е толкова малък корема и ми се въртят глупости през главата.
Моя корем не съм го мерила, обаче и преди и сега е малък. Като им кажа, че съм в осми месец и половина и ме гледат  Shocked Все ме питат ти в 6-7 месец беше нали?  Laughing Аз обаче супер много се кефя, че ми е малък корема. С това малкото диване, ако имах и огромен корем и не знам какво щях да правя.

Направо завиждам на момичетата от София, че имат такъв голям избор от болници. Тук избора се свежда до държавното АГ и частната клиника. Само, че в частната има някои недостатъци, като липса на неонатолози 24 часа в денонощието и разни други, които хич не са за пренебрегване. За това ще се наложи да изтърпя още веднъж мизерията в държавната болница. Нито има ВИП стаи, една баня и тоалетна за всички родилки  Close , самата обстановка една стара, овехтяла. Има една особена миризма... Изобщооооо нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт