Бивши и настоящи съпруги

• 17 427
  • 272
  •   1
Отговори
# 165
Радвам се за теб!  Peace
 От колко време сте заедно? И колко време е необходимо да свикнат децата с раздялата , пардон-развода, на мама и тате? И всъщност на колко години са невръстните дечица от този нещастен 18-годишен брак? Сигурно са бебета и не разбират. Или тепърва тръгват на у-ще и се изграждат като личности. Или в пуберитета, където е абсолютно наложително да не се разстройват.  Peace Не е важно, разбира се! Важен е жестът-на коляно, с пръстен...(всъщност имаше ли пръстен?), а разводът е дребна подробност, която изобщо няма нужда да се коментира. Поне още няколко години. Заради децата.

Е, аз ако бях много сигурна в него защо да пиша в тази тема?

Децата са на 8 и 9г. големи сладури и много се обичаме с тях. Играем баскет, тичаме по плажа. Накарах го да ги запише на частно училище по английски, баскетбол и за сега само мърмори за парите, но децата са доволни. Луди са по мен, което вбесява майка им и прави лудиии скандали. Но тя не играе никакви игри, не тича и не скача, не си говори с тях. По важно е да си вземе издръжката, която той плаща без да имат развод. Всички разноски е поел, защото тя не работи, а и няма желание за работа.
И не нямаше пръстен...
Боже колко злоба Боже.Аз имам втори брак бивша няма за щастие Simple SmileАма аз съм бивша, ако ти кажа, че бившия само дебне кога ще се разведа Simple Smileаз ли съм виновна  или настоящата  му, че още ми е "навит".Много са ми смешни напъните на  настоящата да приобщи децата, е не става децата усещат когато са просто напъни. Grinning
А ти не се хвали с тази връзка, моя приятелка живееше в такава връзка любовника и не спеше с " тъпата" си жена , докато случайно не ги срещна  тъпата му жена била силно бременна Laughing, ама може и непорочно да е заченала Laughing

Нямям няпъни да приобщавам, когото и да било. Това са неговите деца, част от неговия живот, аз ги приемам, харесвам и са добре дошли в моя дом. Не става въпрос за никаква конкуренция, аз съм над тези неща. Предпочитам да пътувам до планината или морето през уикенда, а не да сме с децата, но те съществуват, живи същества са и аз уважавам това.  Той сам дойде при мен, тя не го оставя на мира, нито пък мен. Имам толкова работа, като се примера искам релакс, любов и разбиране, а не някой да ми крещи в телефонната слушалка.

# 166
  • София
Симон, какво не ти се връзва, всичко си се връзва. И моето дете харесва много приятелката на баща си, какво толкова странно има. И какво значи майка им да ги пусне? Тия деца си имат баща, той си има права колкото и майката, какво пускане, какви 5 лева.
Като се замисля, моят бивш също хич не си даваше зор да се разведем, ако не бях натиснала аз, можехме още дет' се вика да си се водим бракувани - не му се разправяше просто на човека, не за друго. Вярно, не мисля, че в този период е предлагал брак на друга де Simple Smile
И защо реши, че е с него от материален интерес при положение, че ясно каза, че е по-добре финансово от него, не знам.
Айде, моля ви се, като сме бивши, не е задължително да сме Злобара де Мон спрямо настоящите. Визирам и изказването на  dmaria за "смешните" напъни на новите жени да приобщят децата - ами какво да правят предлагаш? Да се правят, че децата ги няма, или да ги строяват в ъгъла??? Опитите за приобщаване са най-хубавото нещо, което можем да си пожелаем като бивши от страна на настоящата.
Хайде по-кротко, аааа Simple Smile

# 167
Бърди, всеки си има мнение. Моето е това. И да, не ми се струва реална тази история. Прочети последният пост на авторката.
Хем на заплата бил, пък хем в живеел в богат квартал и имал персонал в къщата си.
И чакай малко, той все още не е разведен. И едва ли ще се разведе. Това са 18 годи брак.

# 168
'що да е нереално? не всички мъже взимат по 1000 лв. на месец
някои взимат и по 10 000 и пак не им стигат и е съвсем реално да не им стигат предвид харчовете Rolling Eyes

че няма да се разведе е ясно
и че му е гот така - тоже

# 169
  • София
Бърди, къде пък видя злоба/ моя живот е подреден, неговия не/?По скоро ми е смешно.
Имам приятелка в ситуация да е настояща, приятеля и с който ,живее има три деца. Тази жена  не я чух веднъж да мърмори , чев  неделя децата са  при тях на неделен обяд . Дъщеря му  си пише с нея всеки ден на скайпа. Но това става естествено, без излишни промени в интонацията на гласа Grinningи злоупотреба с думичката миличък , когато става дума за момчета в пубертета Simple Smileи при условие , че също си отглеждал момче. Не знам  не съм попадала в такава ситуация може би и аз щях да съм смешна за друга жена, знам ли......

# 170
  • София
Ами може, аз не го намирам за смешно, напротив, въпросът си е адски сериозен, може би не можеш да си представиш нова на бившия ти, която няма отношение към децата ви или ги тормози, затова говориш така. Аз лично не намирам за смешно, а за безкрайно щастливо за мен обстоятелството, че приятелката на бившия ми е толкова добра към детето ни.
Мир  Peace

# 171
  • София
bimbo_bimbo, ако тази история е истина - бягай далече от маминото златно синче.
Нали си се разделила с бившия заради бебе - с този бебе ще видиш само на снимка.
Хубава, умна, богата - ще си немериш мъж и баща на детето. Но го търси необвързан с други деца.
А  мляко преди сън не съм давала - детето не обичаше мляко и го плюеше.

# 172
  • Най-сетне у дома
Нали си се разделила с бившия заради бебе - с този бебе ще видиш само на снимка.
Хубава, умна, богата - ще си немериш мъж и баща на детето. Но го търси необвързан с други деца.

Хора, не е за вярване какви хубави, секси, интелигентни, добросърдечни, всеотдайни, смислени и финансово обезпечени круши, какви прасета ги ядат и паразитират на техен гръб! Напоследък непрекъснато го гледам това... А пък аз се моля новата на бившия ми, когато се появи един ден, да е пич и детето да я обича! Амин! Мляко и досега давам, на година и седем месеца е, ама той му е страшен фен и се съмнявам млечната пристрастеност скоро да свърши  Laughing

# 173
И моят бивш си има приятелка - едно скромно и усмихнато момиче. Синът ми казва, че  е много добричка. Когато изпращам детето там виждам как го връщат ... Преди , когато беше само с тати раницата беше ужас ...а сега  какичката му подрежда дрешките и ако се налага и ги пере и глади. Синът ми е доволен от нея ! А мен това  може само да ме радва- мога  спокойно да й кажа от какво се нуждае детето ми  и да й споделя на кое да обръща внимание...

Авторката ....  smile3514...... какъв заем бе жена ти иска тоз  човек newsm78  Явно вече си наясно , че на него му е най-добре така - хем още женен, хем с гадже  от което винаги може да поиска ( и получи ) освен секс и приятни емоции и парички ..... Не те разбирам , но знам ,че те боли ......... Tired

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 09:35 от stels-bels

# 174

Хора, не е за вярване какви хубави, секси, интелигентни, добросърдечни, всеотдайни, смислени и финансово обезпечени круши, какви прасета ги ядат и паразитират на техен гръб! Напоследък непрекъснато го гледам това... А пък аз се моля новата на бившия ми, когато се появи един ден, да е пич и детето да я обича! Амин! Мляко и досега давам, на година и седем месеца е, ама той му е страшен фен и се съмнявам млечната пристрастеност скоро да свърши  Laughing

Включвам се към последният пост, защото искам да благодаря на всички вас за изразените мнения. Надявам се да има благоприятна развръзка за мен и каквато и да е тя, ще пиша за да споделя. За сега  ще питам и не само за млякото, но и за общуването с децата, защото не съм специалист педагог, и не искам да бъда строга или прекалено мека. Дори и за два часа да ги видя, ми става ясно дали са тъжни, защо и какво им се е случило през седмицата. Затрупват ме с информация и ми е весело с тях. Имам идея за бъдещето им и докато съм в живота им и те в моя, ще ударя едно рамо!  Wink Изумена съм, че не им четат приказки, но всяко нещо си има причина. За сега се опитваме да общуваме на английски за да имат практика. Всяка вечер преди сън пият по една чаша прясно мляко, без това не могат да заспят и се чудех, дали е правилно за деца на 8 и 9 г. възраст.
Относно приятелят ми, смятам че сериозно е взел решение. Обясних, че заслужавам да споделя с близките си, приятелите си, че имам приятел и съм щастлива с него. Братовчедка му се омъжва след 20 дни, би било добре и аз като негова партньорка да го придружа, но това няма да стане за сега. Надявам се, че той оценява мен и това какво му давам.
Ако има подфорум на тема: Големите бебета в живота ни Simple Smile, ще съм много активна. Понякога наистина ми се струва, че е мамино синче, но пък той същото може да каже за мен, защото аз обичам да си говоря с майка ми и най - вече с баща ми и да споделям, разбира се в разумни граници.
Приятен ден от татковата щерка, тоест аз. Завърши кофи тайм, успешен работен ден!

# 175
  • София
Бимбо и аз не чета приказки, ама се имам за добра майка Simple Smile
В смисъл, не е критерий това, има си различни начини да се занимава човек с децата си.
Казвам го добронамерено със съвета да не се вторачваш чак толкова много в това колко е лоша майка им (не го казваш, но върви мжду редовете от няколко поста насам) - защото не е хубаво.

# 176
Бърди , и аз рядко чета приказки - още повече , че вече може сам да си ги чете .... Rolling Eyes

# 177
Бимбо и аз не чета приказки, ама се имам за добра майка Simple Smile
В смисъл, не е критерий това, има си различни начини да се занимава човек с децата си.
Казвам го добронамерено със съвета да не се вторачваш чак толкова много в това колко е лоша майка им (не го казваш, но върви мжду редовете от няколко поста насам) - защото не е хубаво.

О не, не става въпрос дали е добра майка, просто като си говоря с тях давам за примери разни ситуации. Например единият взема чинийката на другият защото ...и аз не разбрах защо, но назря буря и за да успокоя ситуацията, давам пример с Маша и мечока, но те не реагират. Та са наложи да търся в нета точната приказка, после и филмче. Не е било умишлено, не упреквам никого, просто ще опитам да не използвам приказни примери.

# 178
  • Варна
Опитите за приобщаване са най-хубавото нещо, което можем да си пожелаем като бивши от страна на настоящата.

Много е права Бърди.
Бившият и настоящата му изчезнаха от живота на щерка ми. Баща й плаща издръжката и толкова. Повече от година не я вземал. Не бива да питам защо, защото това се оценява като вмешателство в новия им живот. Добре, но баща й не знае здрава ли е, болна ли е, в кое училище ще учи, с какво се занимава допълнително, колко е пораснала - нищо не знае! И ако утре реши отново да я взима, изобщо не е ясно как ще се справи. Детето ми има сестра и по негова линия - не са се виждали от година и половина - ще се познаят ли утре, ако се видят? Отдавна спрях да го притеснявам с въпроси, но се чудя - правилно ли постъпвам? То какво ли мога да направя, де - насила хубост не става!
Преди бях спокойна, ако детето е с тях - настоящата е майка на 3 деца, все пак, добре възпитани, никога не ми е давала поводи да си мисля, че не се държи добре с детето ми. А изведнъж го изключиха напълно от живота си. Утре могат да решат пак да я включат, после - пак да я игнорират. Притеснявам се, малко или много.

# 179
Струва ми се че малко прекаляваш със стремежите си и опитите си да се насадиш като майка(при това втора). Казвам го от гледна точка на това, защото много голямо впечатление ми направиха стремежите ти за бъдещето и живота на децата му. Това не е твоя работа и ти нямаш право да се месиш какво, как, къде и какви ще станат. Ни най малко да хвърляш върху тях собствените си амбиции. Можеш да дадеш съвет, но не и да влизаш в ролята на тяхна родна майка. Тези деца си имат един баща и една майка. И те са хората който решават бъдещето на децата си, какво да тренират, къде да учат и подобни.
Идеите за нечие бъдеще можеш да си ги запазиш за своите деца(един ден като ги имаш), но не и да се опитваш да ръководиш нечии други деца).
Извинявам се за грубия пост, но в постовете ти има доста изречение които са наистина дразнещи. И стига, че бившата била така или онакава, и че "любовта" ти към децата е по голяма от тяхната родна майка. Щом децата са били при нея, и тя е съумяла да ги отгледа и възпита до тази възраст, значи не ги е изоставила или пренебрегнала съдейки по двоите думи в постовете ти, колко лоша била майката.
Извинявам се, но ако не дай боже настоящата на моя бившия се опита да си вре носа какво и как ще става са детето ми, и да се опитва да им ръководи бъдещето или да си налага мнението ,дупе да и е яко.

Ментова - ти си долу горе в моята ситуация, с една разлика че аз никога не съм била спокойна когато той вземаше детето и тя е присъствала там. Защо? Защото госпожата ама хич, хич не е добронамерена спрямо детето ми. И аз ама хич нямам намерение да си пускам детето там където има хора който не го желаят.

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 12:46 от simon9

Общи условия

Активация на акаунт