Нещастна съм

• 10 349
  • 94
  •   1
Отговори
# 30
Според мен не е горделивост. тя не иска и пред себе си да признае, че е сбъркала.

# 31
  • София
Според мен не е горделивост. тя не иска и пред себе си да признае, че е сбъркала.

Да, голяма част от човешките трагедии се дължат именно да нежеланието ни да приемем, че сме направили грешна преценка преди време. Интелигентен човек преодолява това и взима мерки да си оправи бакиите. Неинтелигентен човек си вярва, че има любов там, където всъщност има само безразличие и което е по-лошо - скандали и бой.  Tired

# 32
  • София

Да, голяма част от човешките трагедии се дължат именно да нежеланието ни да приемем, че сме направили грешна преценка преди време. Интелигентен човек преодолява това и взима мерки да си оправи бакиите. Неинтелигентен човек си вярва, че има любов там, където всъщност има само безразличие и което е по-лошо - скандали и бой.  Tired
Ужасно си права за съжаление ooooh! Страхът от хорското мнение, от това, че някой ще ти натяква, че ще те заклеймят по един или друг начин, както и личната безхарактерност са основни причине за това да има олкова домашно насилие.
Истински не мога да схвана репликата - "Знам, че не мога да го напусна"
Що newsm78

# 33
  • по пътя на светлината
Багажа и при мама и татко,продължи следването си,бързо ще го забравиш,връзката ви е кратка ,не се хващай за него като удавник за сламка.
Не му казвай,дори,че си тръгваш,защото не знаеш какви ще са последствията,от такъв тип може да се очаква всичко...,дори и на момента да реагира като загрижен за връзката ви човек,като се напие не знаеш какви ще ти ги сервира.

# 34
Flocke и Трещерица и с двете ви съм напълно съгласна. Да, не съм го изживяла, не мога да разбера как може да се търпи това. Да, има и по-зрели хора на по-малка възраст. Да на младите гордостта да признаем някоя грешка пред родителите ни е голяма.
Аз като се събрах с мъжа ми също се познавахме малко. Отидох в друг град да живея. Майка обаче ми звънеше всяка сутрин да ни чуе, да пита как сме, как се справяме и т.н. Вярвайте ми и при най-малко съмнение, че не съм добре, татко щеше да запали колата и без да ме пита искам или не, щеше да ме прибере.
Просто недоумявам, как има момичета, които хем се оплакват, че издевателстват над тях, а някой като им каже бягай, те казват "ами не мога, обичам го" или "аз зная, че той ме обича". Това трябва да е висша форма на мазохизъм.
Бягай момиче, не е за теб този човек. Млада си, поживей си първо, почини си от тази връзка, пък за семейство имаш време.

# 35
Момиче,не чакай,омитай се докато е време,а представи си,че види това тук,написаното от теб какво ще стане?
На тази възраст всичко е поправимо?
Като прочетох написаното от теб ми настръхнаха косите,та ти няма за какво да се хванеш,за да останеш при него.И как си представяш да имаш деца с този човек,тогава не само ти ще си нещастна,а и децатат ти.

# 36
Хората са казали :
"Умният човек се учи от грешките си!Глупавият е осъден да ги повтаря!"

Другите са ти казали преди мен...само ще потвърдя,че има страхотни мъже,емоционални,обичащи, интелигентни и добри.Които ще те обичат и ще те карат да се усмихваш,а не да плачеш...!   Peace

Прояви малко егоизъм и си кажи,че заслужаваш да си щастлива!
И направи всичко възможно да получиш щастие!

Но не и с този мъж...от така написаното той не може да дарява щастие.Просто защото е неспособен на чувства!

# 37
Който не е бил в такава ситуация не може да го разбере.  Peace

Какво има за разбиране???
Не е нормално едно младо момиче да стои при някакъв откачалник, защото го била обичала. Ама каква обич, какви 5лв.
За мен не е нормално да нямаш и грам чувство за самосъхранение и да се залъгваш с някаква си измислена обич към подобен екземпляр.

А към авторката, събирай си парцалките и се махай от там. За 7месеца вече те е удрял, напива се всяка седмица. Ти какво очакваш от тук нататък???
Още малко ще започне да те бие на всяко напиване, така че ако ти е драго да ядеш бой и си дотолкова мазохистка, стой си там.
А родителите ти къде са? Споделила ли си с тях?
Ако не си, веднага им разказвай това, което си написала тук. И ако ти не можеш да се изнесеш, да дойдат и да те приберат.
Не разбирам как може млади момичета, уж умни да се заробват с такива олигофрени.

# 38
 ooooh!Не мога да си представя, че искаш да имаш деца от такъв човек. На какво бъдеще ги обричаш-да гледат как баща им бие и унижава майка им Naughty Бягай бързо от там преди нещата да са станали още по-зле. Още си млада и имаш време да срещнеш истински мъж, а не мекотело.

# 39
  • Германия
Flocke и Трещерица и с двете ви съм напълно съгласна. Да, не съм го изживяла, не мога да разбера как може да се търпи това. Да, има и по-зрели хора на по-малка възраст. Да на младите гордостта да признаем някоя грешка пред родителите ни е голяма.
Аз като се събрах с мъжа ми също се познавахме малко. Отидох в друг град да живея. Майка обаче ми звънеше всяка сутрин да ни чуе, да пита как сме, как се справяме и т.н. Вярвайте ми и при най-малко съмнение, че не съм добре, татко щеше да запали колата и без да ме пита искам или не, щеше да ме прибере.
Майка ми го мразеше въпросния до дъното на душата си, но то си беше всъщност само някаква нейна интуиция, защото аз лошите работи и ги споделих едва след като се разделихме. Но честно да ти кажа, ако тогава ме беше накарала на сила да се разделя с него щях да се обърна срещу нея, щях може би да избягам от вкъщи и да свърша куп други простотии, въпреки, че щеше да ми е пределно ясно, че всъщност е права. Просто се бях хванала за него като удавник за сламка и колкото повече време минаваше, толкова повече не можех да си представя да го напусна и да започна от начало. После като започна да ми идва по малко акъла, чаках пък удобния момент...и него го чаках към година някъде.  Laughing Много са слочни такива ситуации и от страни е много лесно да кажеш “махай се“. Да, определено има силни жени, които никога не биха търпяли подобно нещо и при първата проява на агресия биха си събрали багажа, но за жалост не всички са такива. Аз колкото и да ми се иска да вярвам, че съм си научила урока, честно да си кажа, пак не можа със сигурност да кажа, как бих постъпила, ако пак попадна в такава ситуация.  Blush

# 40
  • Германия
Който не е бил в такава ситуация не може да го разбере.  Peace

Какво има за разбиране???
Не е нормално едно младо момиче да стои при някакъв откачалник, защото го била обичала. Ама каква обич, какви 5лв.
За мен не е нормално да нямаш и грам чувство за самосъхранение и да се залъгваш с някаква си измислена обич към подобен екземпляр.
То не е обич. Даже повече клони към омраза, обаче просто си така дълбоко потънал, че не можеш да се измъкнеш. Не знам, не мога да го обясня...

# 41
Авторката е само с едно мнение-първото.
Ще се върне ли да ни каже две думи или и това беше пързалка? Rolling Eyes

# 42
  • Русе/София
Хората са казали :
"Умният човек се учи от грешките си!Глупавият е осъден да ги повтаря!"

Другите са ти казали преди мен...само ще потвърдя,че има страхотни мъже,емоционални,обичащи, интелигентни и добри.Които ще те обичат и ще те карат да се усмихваш,а не да плачеш...!   Peace

Прояви малко егоизъм и си кажи,че заслужаваш да си щастлива!
И направи всичко възможно да получиш щастие!

Но не и с този мъж...от така написаното той не може да дарява щастие.Просто защото е неспособен на чувства!

Напълно подкрепям.

# 43
Направих хиляди компромиси с гордостта и достойнството си. Обиждал ме е с ужасни думи, няколко пъти ме е удрял, но аз не мога да го напусна. Това е първия мъж в живота ми, човека, с който искам да създам семейство и деца.

newsm78 Странна форма на мазохизъм...

Искаш съвет -   car003 и с 200 км/ч - към родния град, или още по-добре - на 1700 км от гореописания "мъжага"...
Наистина си нещастна, а за да не стане още по-зле си плюй на петите ! Stop

# 44
"Обиждал ме е с ужасни думи, няколко пъти ме е удрял, но аз не мога да го напусна. Това е първия мъж в живота ми, човека, с който искам да създам семейство и деца...."
И защо не можеш да го напуснеш- нямате брак, нямате деца, а и да имате- има развод. Как може да понасяш бой, обиди, унижения? И как може да искаш да създадеш семейство и деца с толкова агресивен и неуважителен човек, ами той от сега не те зачита, а какво остава като се обвържете с брак и деца?! Що за мазохизъм!? За съжаление познавам жени като теб и за нещастието са си виновни самите те, аз не бих понасяла подобен начин на живот, не разбирам защо се обричаш на такъв начин на живот, защо се осъждаш на нещастие, защо проливаш сълзи за човек който не те заслужава и защо пропиляваш живота си?! И какво като ти е първи мъж, ти в кой век живееш, това са отживелици и ако един мъж те цени и уважава за него ще е без значение дали преди него си имала друга връзка, а и сега този като ти е първи с какво засвидетелства уважение към теб?! Докато си млада, свободна и необвързана, отивай си у дома, сподели с родителите си, продължи образованието си, намери си нова работа и нова среда и намери мъжът на своя живот! 

Общи условия

Активация на акаунт