Мама лекичко коремчето поглажда, ОКТОМВРИ бебенце ще ражда!

• 24 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Покупките ви са много сладурски момичета:) Със здраве да си ги носите.
облаче, до преди година-две не бях купувала мляко от магазина. Варя го още към 10-тина минути след като кипне на слаб огън. Нищо не оцелява след това и проблем не съм имала. Но наистина е важен източника, че знаеш ли го откъде е какво е...  newsm78
Моето гърло се пооправи и сега съм доста по-добре. Вчера редувах беладоната с гаргарите и днес съм далеч по-добре, но не съм спряла, че ме е страх да не почне отново да набира гной.
Момичета, които сте раждали вече, кажете какво може да означава болката точно под мястото където се събират ребрата? Да не би нещо от бебето да опира там и да ме боли, или да е диафрагмата или жлъчката ми, не знам...  newsm78 Трябва постоянно да стоя изпъната като войник, дори като легна не ме отпуска.  #Crazy Още не знам в каква позиция е синчето, но ме е изпълнил цялата, усещам го навсякъде и то доста стабилно  hahaha

# 166
Радинела, Калинче, Не съм, благодаря за отговорите!
Ще пиша, като излязат резултатите, дано утре да са готови.

# 167
Не съм ви чела. Симона е болна. Исках само да питам ако има майка в Люлин с добри отзиви от педиатър, ако може да сподели. Посетихме три лекарки до сега и три различни мнения  ooooh!

Благодаря предварително!

# 168
Ох, като хапнах ми е по-добре. Сега да ви разкажа за лекцията:
Организира се от магазин Слънчице, лектора до колкото разбрах е педиатърка. Беше на тема първите грижи за бебето у дома. За кърмата-за нейното количество и качество, трябва да се "погрижим" още по време на бременността- трябва да се яде по 1 яйце на ден, по 500гр мляко на ден-може прясно, кисело, айран-каквото ти се яде или пие; 100гр месо на ден-риба, пиле, телешко-няма значение; 2-2.5л течности на ден-задължително разпределени през деня, а не примерно сутрин да се изпият 2л, или пък цял ден да не се пие и вечер да се наваксва. А по време на кърмене да се пият по 2 чаши течности-примерно на първото кърмене 2 чаши вода, на следващото-2 чаши айран, после 2 чаши сок и така се редуват различни напитки. За да сме сигурни, че бебето се е нахранило трябва да му се създаде режим на хранене-най-добре на 3 часа, а не на поискване, тък като можело детето да проспива ядене или пък да преяжда. Режима се изгражда постепенно като се започва например в 7ч, след това в 10-13-16ч. Ако бебето се събуди след 2 до 3 часа, значи се е наяло. Ако се събуди след 1 час или е още гладно или е с колики и да се пробваме да го успокоиме със залагалка или малко водичка. Ако не става, да го дохраним 5 мин. До 2 на денонощие дохранвания са нормални. Ако обаче проспи часа за хранене, след 30 мин да го събудим, за да може да си влезе в режим. За да сме сигурни, че бебето наддава правилно задължително се тегли на гладно и без дрешки и памперс. Правилно кърмене било по 20 мин на хранене. Като 10 мин са на едната гърда(пр. дясната), другите 10 на другата(лявата). Като приклчим с кърменето - изчеждаме само първата гърда! При следващото хранене започваме първо с гърдата, от която последно е сукало детето(лявата) и след това преминаваме към другата(дясната). След кърмене пак доизчеждаме само първата(лявата).  Преди кърмене задължително се мият зърната само с водичка. След кърмене се дава на детето вода да си измие устата. Преварена чешмяна или изворна, минерална не се дава. Дори да се пречиства с кана-Brita, пак се преварява!
Вечер се къпе детето докато е с пъпче трябва да е на течаща вода. Ако се мокри не било проблем, само да не е в корито-мръсотията да възпали пъпчето. След баня в пъпчето 2 капки спирт 90процента и малко пудричка.
За памперса-като се изака детето задължително трябва да се измие дупето и гениталиите с течаща вода. Ако е само пишкано може и с кърпички. Първите дни също да се маже цялото тяло с олио, от вратлето надолу де.
Споделям последно нещо, което ми стана интересно и спирам Simple Smile . Бебчето трябва да се слага по коремче да се прави масажче, а и да му окрепват вратните мускули да започне по-бързо да си изправя главичката.
Като се къпе бебето-едната вечер с шампоанче да се измива цялото тяло, а на следващата вечер шампоанче само за дупето, а другата част-главичка, гръбче, коремче, ръчички само с водичка.
Ей, много важно забравих- по време на кърмене забранени са само фъстъците, а с другите плодове и храни да не се прекалява, тък като можело да се изрине детето.

Ами това е в обобщени линии. Дано ви е било интересно и полезно. А опитните майчета да кажат дали са съгласни Simple Smile

# 169
Като "препатила" си позволявам да коментирам лекцията, която Хайли е посетила  Peace
- режим на детето не се изгражда от майката, а от самото дете - нима докато е в нашия корем, можем да го командваме кога да яде и кога не?! на бебето вода може и да не се предлага - кърмата е такава, че в началото е по-рядка и служи да утоли жаждата - ако е жадно, детето поцоква от нея и се успокоява. Ако е гладно, продължава със задната кърма, която е по-гъстичка. Никога не съм предлагала вода, а после кърма - все едно да залъгваш гладен човек...
 - не съм засичала колко време яде от гърда. В началото, кърменията ни продължваха по около 1 час - да, стресиращо е, но се свиква!! 10 мин. са крайно недостатъчни. При нас може би някъде след 7-8 месец на детето, започна да яде по-бързо - та стигнахме до десет минути.
- на ядене наистина се дава от една гърда, за да я изпразни добре бебето и да стигне до задното мляко. За изцеждането - ако гърдата, от която не е яло, е на камък - е, няма ли да се изцедите, колкото да ви олекне? странно...
 - съгласна съм, че за следващото хранене се предлага първо тази, от която е яло последния път - това е с цел стимулация на производството.
- за това, ако бебето пропусне хранене - ако на мен ми станеше тежко, т.е. гърдите ми бяха препълнени - както си спеше, лекичко го вадех от леглото и му подавах гърдата - спеше и ядеше, уригвах го и продължаваше да си кърти  Mr. Green хем си спеше, хем на мен ми олекваше  Mr. Green мисълта ми е, толкова са сладки докато спят, жал ми беше да го разбуждам, та го хранех, докато спеше.
 - вода за изплакване на устата не съм давала, защото обикновено детето се беше наяло и от водата му ставаше тежко ---> и повръщаше и нея, и част от кърмата.
Това са си мои наблюдения, споделям аз какво съм научила от моето бебе Simple Smile всяка майка решава кое е най-доброто за бебето и за нея  Peace Peace Peace

# 170
Здравейте, отдавна не съм писала, но редовно ви чета. Възхищавам се на ведрото ви настроение. Аз напоследък нещо се сдухах, взе да ме хваща страх за момента с раждането - не съм си избрала болница/клоня към Пловдив май/, не знам много за кърменето - просто ужас! Shocked Shocked ShockedКакво ми става не знам, вместо да се наслаждавам на времето , както досега, аз... ooooh!

# 171
  • София
За режима - и аз съм си против това на 3 часа и определено препоръчвам работата "на поискване" - какво, то ще иска да яде, ние ще гледаме часовника с тапи в ушите, така ли? ooooh!
Вода също сле дкърмене не съм давала. Всъщност той почти не пиеше вода и не съм го и насилвала, сега пие повече сокове, но не го карам. Има просто бебета, които си искат водата, някои не. В болницата ми се е случвало да откаже мляко и да пие вода - той си избира. Но щом е на кърма не виждам защо въобще да варя и купувам води, ще предлагам между кърмения и няма да насилвам или да давам вместо мляко като е гладен!
Също съм против и нощното отбиване. Още от 2рия месец педиатърката ни искаше през нощта да даваме само вода на детенце, само че и това ми се струва твърде жестоко. Вярно че мама е на парцал дотогава от хранене 24/7 на поискване, но никой не си е и помислял че да си майка е лесно, нали?..
Пъпчето не сме третирали нито с 90% спирт нито с пудра. 40% спирт 1-2 капки и нищо повече. По препоръка на педи.
Тялото му съм мазала през 3-4 дни първите седмици, докато му се адаптира кожата към къпането. Оттогава насам максимум веднъж месечно и никога не е имал проблеми.
Не е хубаво майката да яде цитруси или да пие такива първите седмици, тогава може да се стигне до алергия и от кърмата само.
А дупето се подсича според бебето..Някои са изключително стриктни и сменят памперс веднага, мият, мажат и пак се подсича детето, някои не се престарават и не се подсича.. Та не се обвинявайте прекалено много. Нашият е бил лошо подсечен 2-3 пъти и то под "лошо" нямам предвид и наполовина от ужасните случаи, които съм виждала.. За сметка на това на едн омайско мамче детенце се беше подсякло напълно не по нейна вина до кръв Rolling Eyes

Абе въобще като цяло съм привърженик на теорията че тялото само си знае и може да се справя с малко помощ. А и съм много против солта във водата. И определено няма общо с потенето, семейно доказан факт Mr. Green

# 172
  • Сливен
според това,което съм чела а и от лекции на ла лече лига съм напълно съгласна с
didanka и bebZz, и живот и здраве ще севодя по този начин- на поискване,защото всяко дете е различо и не може да се каже колко ще яде всяко .

# 173
  • София
Хайли,впечателена си браво!
Потника е супер Party Heart Eyes Hug

Пашик,страхотна е блузкатаааааааааааа Crazy Party Hug

Оле,мога да ти дам телефон на педиатър който не работи с здравната каса но е много добра вече пенсионер но е супер!АСега ще ти пратя ЛС в 6 ти се намира до пазара блока до Бързаков!

Ние до сега пак висяхме в детско клубче Райън се набесня и така! 

# 174
Лелеее какви готини потници!!! Искам и аааааааз!

# 175
Здравейте коремчета! От 3 дни не съм ви чела, майка ми ми беше на гости и покрай нея не оставаше време за интернет. Днес следобед я изпратихме и с мъжа ми направихме една обиколка по магазините, хем да използваме и хладното време, че август няма да се диша. Харесахме количка и кошара и мисля утре да ида да ги капарирам. Това е количката http://www.bebe-best.com/zooper-zooper-bolero-olive-waves-2010.html Ако някой има впечатления ще се радвам да сподели. Сега се връщам да ви чета. Лека и спокойна вечер от мен Heart Eyes

# 176
  • Варна
Nina-vn  количката много ми хареса ,къде се намира магазина?
Защото виждам че  е оnline Магазина newsm78

# 177
Момичета, много съм затруднена....чудим се за име на малката госпожица - между Мирена и Симона. Симона много ми харесва, но не ми харесва идеята да й казваме Мони. Мирена също много ми харесва.... Приятелят ми казва, че няма претенции - и двете му звучали добре...Ако нямкой има мнение по въпроса, моля да сподели

# 178
Velina_p ,магазина е Quality kids fashion. Има го в търговския център, където е Била на колхозния пазар и на бул.Цар Освободител 17 (до ВИНС,с/у входа на морска градина).

# 179
Момичета, много съм затруднена....чудим се за име на малката госпожица - между Мирена и Симона. Симона много ми харесва, но не ми харесва идеята да й казваме Мони. Мирена също много ми харесва.... Приятелят ми казва, че няма претенции - и двете му звучали добре...Ако нямкой има мнение по въпроса, моля да сподели
Аз съм за Симона. Не е задължително да й викате Мони.. Може да й казвате Сиси или пък Симона направо. Името е достатъчно хубаво, за да го съкращавате.

Общи условия

Активация на акаунт