Мама лекичко коремчето поглажда, ОКТОМВРИ бебенце ще ражда!

• 24 342
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Velina_p ,магазина е Quality kids fashion. Има го в търговския център, където е Била на колхозния пазар и на бул.Цар Освободител 17 (до ВИНС,с/у входа на морска градина).
Мерси,Nina-vn Hug
Сетих се къде е магазина Grinning
Аз пък ми харесва името Мирена Flutter

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 21:05 от Velina_p

# 181
  • София
Тия,на мен ми допада повече Мирена Peaceмного нежно ми звучи  Мир..... Heart Eyes Flutter
Ние още не знаем как щер се казват Rolling Eyesнашия татко няма угодия Twisted Evil

# 182
  • Стара Загора
Като говорите за имена - и аз много харесвам Симона Heart Eyes .
Ние сме още в чуденка за име за нашето момче.И няма изгледи скоро да изберем нещо.Все не можем да харесаме на 100% дадено име.Чудим се, чудим се и накрая нищо Confused Sad .

# 183
  • София
Данимира,аз имам няколко ибрани имена и не ми ги одобрява господин претенция но в крайна сметка мен ще питат в болницата Mr. Green Mr. Green Mr. Green аз искам едното да е Виктория, а другото Ванеса или  Вяра и Даря харесвам също Вилиана,Мартина,Вивиан и между всичките тези се двоумя Thinking

# 184
Здравейте момичета Hug!
Гледам объждали сте докато аз цял ден се мотах насам-натам с малката доста неща Simple Smile .
За режима на бебето всяка майка си преценява според детенце кой вариант е на-добре като режим, дали да е " на поискване" или на 3 часа.Моето момиченце си беше ОК на 3 часа ,беше си като часовниче, после с нощното хранене също сама след края на първия месец спря да се буди за ядене нощем ...,но пак казвам ,че мисля че е индивидуално. Hug
И имена момичешки имена сте обсъждали Simple Smile, , на мен лично Симона ми харесва повече , а за галено ще измислите нещо сладко Simple Smile.
А иначе ние решихме за нашата бебка : Ивана ще е Simple Smile.
Димяни, мила, ами вие с две госпожици Simple Smile - даваш на таткото да избере едното именце, ти другото и така... 50/50 Simple Smile

# 185
За лека нощ да се включа и аз:)

Добре дошли на новите мами и дано безпроблемно да завършим мисията всички Praynig

Аз чак сега изчетох сексуалните преживелици и много се забавлявах наистина. Най-забавното е, че си представям всичко това съвсем цветно:)))Ние за сега можем да се похвалим с абсолютно безпроблемно обичане. Моите желания са на приливи и отливи, но като цяло се компенсират, а таткото се възползва от всяка ситуация. Съжалявам, че не си спомням кой се беше оплакал от 1 кг  си мъж. Е, моят е 130, сигурно сте видяли що за асиметрична двойка сме, но се справямв отлично, дай Боже:)

По въпроса за имената, не знам дали се похвалих вече или не, но ние единодушно се спряхме на името Михаела:)Ние с таткото си викаме МИшо и просто решихме да добавим още една малка мишка в семейството, та да е пълна обърквацията!
Целувки и до скоро:)

# 186
И аз съм против налагането на режим на бебето, така или иначе то си изработва свой. Дъщеря ми я кърмех на поискване, отначало по 1 час, но след 3-4 месец се наяждаше за 5 мин, не искаше вода и не я мъчех. Сина ми горкия заради такива съвети го тормозех нощем с вода, захраних го рано и резултата беше отбиване на 6 месеца , ама тогава нямах интернет достъп и се доверявах на лекарите, а те това си знаеха и книга си имах ама и тя по старите схеми Rolling Eyes

# 187
  Привет и от мен!
 hailie,много хубава лекция.Според мен е хубаво да си подготвена с такава информация относно препоръчителните неща за гледане на едно бебче.Но все пак имай в предвид, че то е същество с негова си индивидуалност и само ще ти подскаже от какво има нужда  Peace.Дори и да ти се наложи да се отклониш от тези препоръки  не се притеснявай,просто бъди уверена че правиш най-доброто за детето си и се ръководиш от неговите желания и нужди.
 Аз също харесвам името Симона  Hug, но според мен си ги кажи заедно и с другите имена,за да видиш кое лично на теб ще ти звучи по-добре.
 Това детенце ми се иска да го кръстя на майка ми, че и тя много ни помага жената.Лошото е, че тя се казва Цветанка (и категорично ми заяви че не си харесва името), а мъжа ми е Цветослав  Rolling Eyes.Та дилемата е голяма, мислех за Цвета или Цвети, държа да е кратко защото другите две имена са доста дългички.В другата ми отчетна предложиха, понеже ни е голяма изненада и било дар от Бога да е Божидара или нещо подобно.Аз предпочитам Дария, много повече ми харесва.Незнам още се чудя,но ако някоя от вас има идея за именце на мойто цветенце приемам идеи всякакви  Hug.
  Потника е убийствен,искам и аааааааз.Казвайте бързо откъде мога да си взема същия,но в женски вариант  Heart Eyes!

# 188
  • Бургас
Ей, момичета , ама наистина се посмях доста с вашите сексуални емоции и преживявания! То си е за темичка " Комични моменти от бременността"  Joy
Хайли , Пашик много са ви сладки придобивките !
За имената нещо този път много ни е трудно, толкова бяхме сигурни , че ще е момиче, че сега нищо не ми идва от раз , така че ще видим.
sunny_77 , Дария ми е едно от любимите имена  Heart Eyes
За режима на бебчо, мисля че то само ще си покаже...нямам намерение да го насилвам. С малката имах възможност само 37 дни да се гледаме в домашни условия и тя например вода въобще не желаеше да вкуси, беше само на кърма, после и в болницата 1 мессец се цедях ежедневно и отново беше само на кърма.

Леки сънища  smile3524

# 189
Аз мисля, че няма смисъл да казвам, че съм ЗА Симона  Mr. Green

Димяни, и тук да ти благодаря много, че се отзова с инфо за лекар  Hug

Относно лекцията на Хейли, ето ви и моя опит и ще се опитам да обяснявам защо, кое и как:
И аз съм съгласна с Диданка и Бебзз. Бях попаднала на много добра педиатърка, ЗА кърменето и въпреки многото проблеми и плоските си зърна, успях да кърмя до година и два месеца, вече май съм споменавала. Та по нейни препоръки кърмех на поискване, но моето дете общо взето си искаше на 3 часа, но е важна идеята, че първите месеци детето се храни когато е гладно, а не под режим. Нощното кърмене тя сама го отказа, към 8-9 месец. Кърмех от една гърда само на едно кърмене, като на следващото сменях. Идеята е да успее бебето да стигне до задното и по-хранително мляко. Ако суче от едната и от другата, то по-скоро суче само предното мляко от двете гърди, което е по-рядко и не хранително и ако е и под часовник, за 20 минути е съмнително да стигне въобще до някакво задно мляко. Изцеждането съм казвала и друг път е само при нужда от облекчаване ако е твърда и болезнена гърдата. Излишното цедене, води до хиперлактация. Кърмила съм по 10 минути както и по час.
Хиперлактацията или повече мляко от колкото може да изпие детето, не е препоръчително, пак по същата причина за задното мляко.
Вода не се препоръчва да се предлага само първите седмици, докато свикне бебето да суче. После съм предлагала, след кърмене обаче, но тя така и не пожела до 6-7 месец след като почнах захранването.
Силни алергени (заради риск от алергии), както и газообразни храни (заради коликите) не са препоръчителни да се ядат по време на кърмене. Цитруси, бобови и още много, които съм позабравила, но ще стигнем и до тях с времето, не се препоръчват. Ментата намалява кърмата.
За увеличаване на кърмата се препоръчват много течностти, яйрян, вода, лактогонните чайове, както и сурови ядки и сушени плодове.
Масажите и гимнастиката, бяха неразделна част от ритуалите ни всеки ден и първо, че е кеф да правиш нещо с бебето, второ че е много полезно за тях. Тогава и мажех с олио/лусион
Къпането ни беше през ден, като през къпане миех косата. Тоест косата още по-нарядко.
Аз мажех пъпа със спирт 60% и топоцин. Падна на 6-тия ден. При всяка смяна на памперс миехме и мием до сега на чешмата. Кърпички, съм ползвала само на вън.
Крем за подсичане ползвах само при подсечено дупе, което се е случвало много рядко. Превантивно не съм мазала. Специално на Варненки мога да препоръчам едно много ефикасно кремче против подсичане правено от аптека Попова на центъра. Невероятно е!
Друго май не се сещам за сега, дано ви е от полза  newsm78

Нинче, количката е готина, голямо предимство да отбележа е, че е много лека. Пише 6 кила, което си е постижение. И понеже пише, че има и кош за новородено, да те питам, летния кош маха ли се?

Съни, аз харесвам и Дарина

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 00:00 от Oleto

# 190
Zdraveite na vsi4ki mamita.Az sam nova tyk,dnes se registrirax.O4akvame na6ata malka princesa kam 7.10.2010.Sled desetina dni vlizam v sedmi mesec i ve4e nqmam tarpenie da q gy6na malkata mi mi6onka.Ve4e mislim kade i kak da rajdam.Xodq na y-6te i na gimnastika.4yvstvam se straxotno.Ysmixvam se postoqnno.
Poneje sam nova nzm kakvo to4no da pi6a,o6te ne sam vleznala v 4as s tozi forum ,vapreki 4e dosta sam 4ela no ne bqx registrirana.Pomagaite s saveti za foruma.

# 191
Zdraveite na vsi4ki mamita.Az sam nova tyk,dnes se registrirax.O4akvame na6ata malka princesa kam 7.10.2010.Sled desetina dni vlizam v sedmi mesec i ve4e nqmam tarpenie da q gy6na malkata mi mi6onka.Ve4e mislim kade i kak da rajdam.Xodq na y-6te i na gimnastika.4yvstvam se straxotno.Ysmixvam se postoqnno.
Poneje sam nova nzm kakvo to4no da pi6a,o6te ne sam vleznala v 4as s tozi forum ,vapreki 4e dosta sam 4ela no ne bqx registrirana.Pomagaite s saveti za foruma.
Добре дошла, мила! Лека и безпроблемна бременност до края!
Първо-трябва да пишеш на кирилица-правила на форума Peace
Второ-обсъждаме си теми за това кой какво го мъчи или радва, споделяме си малките радости-ритничета, спокойни нощи-на който каквото му е Simple Smile Всеки съветва и е по-лесно когато някой преживява същото като теб!

sunny_77, потничето ми е от http://www.teniski.eu/ - поръчваш си каквото искаш, и в сравнение с повечето сайтове тук излиза мн по-изгодно.

В този ред на мисли-милото ми трябваше днес да ходи до Русе и да се върне. Е, да! Ама не! Ще съм сама тая вечер и хич не ми се ходи в леглото. Ще се прибира с влака ooooh!, а сутринта щял направо на работа да ходи, че имало нещо за дооправяне... Tired
Лека нощ, коремчетаа!

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 00:26 от hailie

# 192
Oleto , няма отделен кош за новородено. Гръбчето пада до положение за новородено, сенника може да се мести от двете страни, така че да е в посока към майката когато е съвсем малко бебчето,има зимен чувал, отделно покривало за крачетата, дъждобран, и отделно едно като комарник, което било с uv защита (как само го обясних Embarassed), сенника пада напълно до долу, което също ще пази при дъжд или вятър

# 193
  • София
tiya нали знаеш как като познаваш човек с някакво име и някак отношението към името става като към човека.. Та за мен Симона е име на дебело момиче Crazy И ние избираме имена с М, не заради някого, просто май 90% от женските имена, които ни харесват, са с М, та определено съм за Мирена.
Ние се чудим за Мелиса, Мариса, Марая, всякакви подобни..Само давам идеи  bouquet (и не отказвам мнения)

sunny всяко име на цвете пак би било кръстено на тях! А иначе повече гаресвам Далия, Дилая, мъжото пък Даная Crazy Аа, и Даниела обожавам, няма смисъл да го казвам, ако нямахме вече Дани така щеше да се казва Mr. Green

П.п.: И аз си купих диня!

# 194
  • Сливен

daniela_iv добре дошла в групичката.Пиши всичко каквото те вълнува и ще отриеш подкрепа и съвет  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт