Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е процедурата за издаване на паспорт на малко дете?
Необходима ли е адресна регистрация за първия паспорт на дете?
Какво да правя, ако съпругът ми не може да присъства при издаването на паспорта?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е процедурата за издаване на паспорт на малко дете?
-
Необходима ли е адресна регистрация за първия паспорт на дете?
-
Какво да правя, ако съпругът ми не може да присъства при издаването на паспорта?
-
Има ли възможност за бърза поръчка при издаване на паспорт на деца?
-
Какви стъпки трябва да предприема, за да спестя време при кандидатстване за паспорт?
. В нашия случай се касае за ОДП Варна. Затова учточнявам точно за коя дирекция става въпрос, не за конкретно районно управление.
Не може в община Мъглиж да ти искат номера на обувките, а в Карнобат номера на слиповете
Принтвай закона (или искай да ти покажат къде точно ги пише тез изисквания за ЕСГРАОН) и бой по канчето 
Забавянето идвало от това,че се изпраща длъжностно лице на адреса за да удостовери самоличността на детето и това отнемало повече време.Затова препоръчват да се пуска обикновена поръчка.Но не ми направиха проблем ,като поисках бърза.
Иначе имаше много голяма опашка от чакащи,сигурно бяха около 100 човека.Но когато отвориха паспортната служба,казаха да минат първо малките деца и бебетата.Така минахме първи.