ЕКО БЕБЕ III

• 49 953
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София
От стъкло ли е каната? А капака?
На френската пише Без бисфенол. А на Кико не пише.

# 631
От стъкло ли е каната? А капака?
На френската пише Без бисфенол. А на Кико не пише.
ЗА ФРЕнската миналата година беше станал голям скандал- пишеше,че е без, а се е оказало С Бисфенол. И досега се чепка из френските форуми. Но може и в по-новия модел това  да е взето под внимание. Такъв модел имат и френските Babymoov
http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=4755

# 632
Благодаря ви! Точно затова си отнесох питането тук, защото бях сигурна че ще ми отговорите от гледна точка на това, което ме вълнува. Уреда е от по-старите версии (втора употреба от моя приятелка), така че със сигурност е от скандалните Confused Стеф, и моята идея беше да го нося, когато оставям бебе Иво на бабите, но щом има опасност от бисфенол, по-добре да се въздържа

# 633
  • София
Здравейте,
понеже предполагам, че може да ви е интересно, да споделя какво открих докато пазарувах в Хит. Пуснали са нови немски брашна в опаковка от 500 грама, заготовка за приготвяне на здравословен хляб в хлебопекарна (може и извън нея разбира се),  Brotbackmischungen на тази фирма:
http://www.friessinger-muehle.de/index.php?menuid=e1b&cid=1 (google translate превежда добре рецептите).
Така на първо четене, имаха около 2/3 от тези разновидности.
Това което забелязах сега е, че например заготовката за хляб с тиквени семки, която в момента се приготвя в хлебопекарната е със сух ръжен квас.
Освен брашната, съдържат сол, мая/квас, гроздова захар, ечемичен малц (описани на БГ етикета) и още ябълкова киселина, витамин Ц и фолиева киселина, които виждам на немския етикет, цената им е 1.30-40 за 500 грама.

# 634
В Пикадили също ги има тези смеси Peace

# 635
  • София
В Пикадили също ги има тези смеси Peace
А, чудесно, благодаря ти Simple Smile пикадили има до нас и ще ми е по-удобно да си взимам от там, ще ги прегледам. Хлебчето се получи чудесно изглеждащо и много вкусно, ще си взема още, че това беше за проба Wink

# 636
abel   bouquet ,намерих и то такова ,каквото искам,че масово по магазините са само с 1 стъпало(като дървена табуретка) Simple Smile.Аз честно да си кажа не знам и на български ка се казва Simple Smile

Някоя от вас купувала ли е дървена триколка или колело за малки деца?Доволни ли сте?И за какво трябва да внимавам и гледам........особенно ,ако я купувам онлайн Crazy

# 637
  • София
abel   bouquet ,намерих и то такова ,каквото искам,че масово по магазините са само с 1 стъпало(като дървена табуретка) Simple Smile.Аз честно да си кажа не знам и на български ка се казва Simple Smile

Някоя от вас купувала ли е дървена триколка или колело за малки деца?Доволни ли сте?И за какво трябва да внимавам и гледам........особенно ,ако я купувам онлайн Crazy
Здравей, ако е за твоето детенце горещо ти препоръчвам да се ориентираш в категорията "balance bike" - т.е. без педали, той е достатъчно голям Simple Smile Ние имаме на тази марка, модел Jumper, единственото, което не е дървено:
http://store.likeabikeusa.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=main … tegory_Code=BIKES
Нашето се води 3+ като възраст, но Ники го кара от есента, когато беше на година и десет месеца. Пролетта ще му е перфектно на размер за високи скорости:)
На този сайт, а и в нета има доста инфо за ползите от balance bikes за двигателното развитие на децата Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 10:01 от abel

# 638
  • Пловдив
Здравейте,

Искам да попитам вие каква ел.кана за вода ползвате?

# 639
Обикновен чайник от неръждаема стомана.

# 640
Ползвам чугунен чайник на Beka.

Kabiv, аз никога не съм ползвала подобни уреди за приготвяне на храна, защото ми се струват излишни и не обичам да се затрупвам. Още повече, че всички са пластмасови. Готвех си в обикновена тенджерка на пара.

На мен пък ми трябва едно такова нещо:

Някой виждал ли е тук по магазините? Представлява мека постелка с пришито одеалце и ластици да се захване за матрак.

# 641
  • Варна
Здравейте!!!

Прегледах частите на тази толкова актуална тема и оставам с впечатлението, че този форум има нужда от отделен ЕКО раздел! Тук намерих ценна информация от вашите препоръки и споделен личен опит, прекрасно е, че сте толкова отзивчиви, добронамерени и положителни!!!   bouquet
Ще споделя следното в тази тема, защото се отнася до хората, за които всичко естествено и природосъобразно е приоритет.

Предстои ми първо раждане. След като прочетох чудесната книга на Василена Доткова "Близо до Бебето" и още няколко допълнителни статии, стигнах до извода, че трябва да проведа сериозен разговор с медицинския екип относно раждането, а именно:
- да ми дадат достатъчно време да родя по естествен път без изкуствено вмешателство за ускоряване на процеса, т.е. да имам пълната възможност да премина плавно и естествено през всички етапи на раждането; Не желая упойки, не желая предизвикване на раждане чрез медикаменти и хормони и прочее вмешателство;
- да оставят няколко минути пъпната връв непокътната, докато не спре да пулсира, след което да я прережат;
- след като се роди да сложат бебето върху корема ми, главичката - на гърдите ми. Искам да насърча бебето да засуче непосредствено след раждането; В такъв случай - не желая да хранят бебето ми от шише с биберон, не желая да ме ограничават във времето за кърмене; и т.н.
- след като прочетох за позите за активно раждане (в които главен принцип е естествената сила на гравитацията) се питам дали ще ми позволят да ги използвам и/или до каква степен?!!

Също така си мисля да постъпя в болницата във втория етап на раждането (активната фаза), за да дам достатъчно време за предварителния и първия етапи, през които да се движа, да съм във вертикално положение, да упражнявам техники за активно раждане.

Живея във Варна. Насочила съм се към АГ-то, но все още не съм си избрала д-р. Можете ли да ми препоръчате някого, тъй като нямам информация (виждам, че във форума има Варненски майки).
Смятате ли, че мога да срещна разбиране?

# 642
В хармония с природата има тема за еко бременност. Може би там да питаш Thinking Но къде беше тази тема, ако може някой да каже, че аз с разместванията не знам кое къде е и чакам някой да пише, за да ми изкочи темата Simple Smile

# 643
  • София
ето я темичката за еко бременни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465408.0

# 644
Момичета,как да си направя сама физиологичен р-р,какво количество вода и сол?И каква вода,има ли значение дали е изворна,дестилирана,филтрирана и т.н.,трябва ли да се преварява или пък да се вари сместа?
Направи ми впечатление ,че тукашния р-р е адски странен и нещо не ми вдъхва доверия,макар че е детски,имам чувството ,че е бъкан с гадории,за съжаление го разбрах чак накрая на шишенцето...предният път като имахме сополки.И сега ми се иска да си направя сама

Общи условия

Активация на акаунт