ЕКО БЕБЕ III

• 49 977
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
  • T"A
Момичета, имам въпрос - виждали ли сте дървена лъжичка за бебе (т.е. малка, да му е по размер на устата Simple Smile)? Дали се продава такова нещо?

П.П. Извинявам се - зададох си въпроса без да проверя  Blush В крайна сметка поръчах от etsy, дървото е захарен клен (не че това има голямо значение). Вкъщи имам някакви други (за подправки), но не мога да разбера с какво са "полирани" и не смеех да ги дам на бебето  Peace

Норчи, мерси за бързото включване  Hug И бамбукови биха ми свършили работа  Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 23:48 от Mentha

# 646
Момичета, имам въпрос - виждали ли сте дървена лъжичка за бебе (т.е. малка, да му е по размер на устата Simple Smile)? Дали се продава такова нещо?
Тук(САЩ) има бамбукови,много хубави.

# 647
Норчи, пак се вкарваш в някакви филми.  Hug
Ето ти спрей, който съдържа само вода и сол.
http://www.drugstore.com/qxp148010/simply_saline/sterile_saline_ … sal_mist_baby.htm

Мента, и аз само бамбукови съм виждала. Ето примерно:
http://www.amazon.com/Bambu-5-Inch-Babys-Utensils-Natural/dp/B000PJ9YRQ

# 648
  • T"A
На мен амазон ми калкулира много скъпо шипинга (за това коплектче, което си показала - над 40$, излиза ок. 75$ поръчка). Аз поръчах ето това, нямам никакъв фийдбек от продавача, надявам се да е Ок с изпращането...

# 649
Просто ми стана интересно, защо не използвате метална лъжичка.  Thinking Дървените не са ли за сухи неща, като подправки. Мисля че бях чела някъде за дървените дъски за рязане, как поемат от продуктите и се развъждат бактерии..Бамбуковите пък можело да бъдат лепени с нещо, което все пак е някаква химия. И ми се струва, че и с лъжичката ще има нещо подобно. Освен това може повърхността да е намазана с някакво покритие, което пък също не ми вдъхва доверие Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 16:21 от Shushino

# 650
дървените дъски за рязане, как поемат от продуктите и се развъждат бактерии.

Вярно е, ако обработвам месо на тях.
Ако ги ползваш само за зеленчуци и плодове, редовно измиване и периодочно почистване с лимон и сол са напълно достастъчни за ги поддържаш безупречно чисти.

Аз лично смятам да ползвам сребърни прибори за малкия когато дойде време. Бамбуковите често са лепени, да, Peace даже си миришат понякога.
За готвене ползвам вече само такива от неръждаваема стомана или обикновени необработени дървени. Лъжичката от линка на Мента ми изглежда такава. Не прочетох дали има лак, но не вярвам.

# 651
  • T"A
Оставам с впечатление, че на малкия не му е приятен допира на метала в устата му, опита някакво ядене със дървената шпатула, с която разбърквам манджите, и определено прояви повече ентусиазъм.

Първото, което си помислих, е, че за разлика от дървената дъска, с лъжичката няма да се докосва сурова храна. За това не ме притесни идеята за бактериите по дървото  Simple Smile И ще я измивам веднага след ползване, разбира се.  Simple Smile

Иначе - да, сребърни прибори е идеалният вариант  Peace

# 652
А защо не ползвате новите пластмасови от еко пластмаса? Те са супер леки и напълно безопасни. Има ги в зоя: http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1 … %D0%BD%D0%B5.1505

# 653
  • ул. "Мечтание"
А защо не ползвате новите пластмасови от еко пластмаса? Те са супер леки и напълно безопасни.

Аз не ям с пластмасови прибори в пластмасови съдове, съответно не виждам причина и детето ми да го прави.  Rolling Eyes

# 654
Просто ми стана интересно, защо не използвате метална лъжичка.  Thinking Дървените не са ли за сухи неща, като подправки. Мисля че бях чела някъде за дървените дъски за рязане, как поемат от продуктите и се развъждат бактерии..Бамбуковите пък можело да бъдат лепени с нещо, което все пак е някаква химия. И ми се струва, че и с лъжичката ще има нещо подобно. Освен това може повърхността да е намазана с някакво покритие, което пък също не ми вдъхва доверие Simple Smile
Гледах едно предаване, в което тестваха 3 дъски за рязане - дървена, пластмасова и мраморна. Заразиха и 3-те с бактерии на едно място и ги оставиха за известен период. Най- зле беше пластмасовата. Мраморната имаше най-малко бактерии, но се бяха разпространили по цялата дъска. Дървената си беше останала с бактерии само на мястото, на което бяха сложили. Казаха, че най-хубавите са дървените, но да се избират такива от твърдо дърво. Самото дърво има такива свойства, че да ограничава развитието на бактерии.

# 655
  • Edinburgh-UK
записвам се да ви следя  Simple Smile

# 656
А защо не ползвате новите пластмасови от еко пластмаса? Те са супер леки и напълно безопасни.

Аз не ям с пластмасови прибори в пластмасови съдове, съответно не виждам причина и детето ми да го прави.  Rolling Eyes

Следователно ядеш с дървени и бамбукови ли? Simple Smile Аз съм доволна от тези. И поне са напълно еко.

# 657

Следователно ядеш с дървени и бамбукови ли? Simple Smile

Ще ти отговоря аз, защото Фрости е заета. Яде в порцеланови съдове с прибори от неръждаваема стомана.

# 658
  • София
  Децата си хапват от малки стъклени купички с малки лъжички и вилички, като нашите за възрастни.

# 659
Моля ви да ми кажете, ако знаете- вреден ли е парафина в бебешката козметика и ако да- в какво се израсява вредата му. Потърсих инфо, но Гугъл нищо не каза по въпроса.
По въпроса за сребърните прибори- най-добре ще е ако намеритре стари сребърни лъжички или шпо възможност руски. Защото както е залято с китайско сребро, пълно с вредни примеси, така има и такива сребърни лъжички, за които не е ясно  какво фруго има в тях.

Общи условия

Активация на акаунт