ЕКО БЕБЕ III

• 49 983
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Парафинът не е ли петролен продукт? И май яко запушва порите Thinking

# 661
Отново за дъските, явно мнения различни.
В един био сайт пише:

Разбира се – най-добри са керамичните и стъклените дъски за рязане. Ако са качествени, те не се драскат, измиват се много лесно под течаща вода, могат да се мият и в миялна машина. Когато се измиват усърдно, по тях не се задържат хранителни остатъци и е трудно да се развъдят болестотворни организми. Също така, стъклените и керамичните дъски са практически вечни. Те не са така подложени на захабяване и надраскване, както дървените и пластмасовите дъски.

Прочети повече: http://www.-spam112-/portal/statii/kuhnenski-duski-126.html
 Peace

Относно парафинът явно наистина е вреден и аз не го знаех..  Sad

Достатъчно е да имаме минимални познания по химия, за да установим, че голяма част продуктите в супермаркета или аптеката, съдържат опасни и вредни съставки. Пример: минералното олио, течният парафин и вазелин се съдържат в почти всички конвенционални продукти за бебета и деца. Производни са на петрола, замърсяват, не са биоразградими, наскоро са включени от Европейската директива в списъка на канцерогените от клас II. Едно много известно бебешко олио, рекламирано от години за “грижата за бебето”, на практика е съставено почти изцяло от течен парафин. Прочетете етикета на задната част на шишенцето и ще ги видите със собствените си очи. При изучаването на съставките на най-продаваните продукти за бебета и деца се оказва, че често специалните продукти за “грижа за новороденото” са по-лоши дори от тези за възрастни.

PETROLATUM, PARAFFINUM LIQUIDUM, MINERAL OIL

Рaraffinum liquidum  (течният парафин) реално не е производен на петрола, по-скоро е негова “фракция”, практически е … хм .. петрол. И се съдържа в много продукти, най-вече на марката Johnson&Johnson. Сещате се за тяхното бебешко олио, нали? Законовата вратичка е следната: течният парафин се смята за канцерогенен поради това, че е замърсен (с други химикали), но ако производителят твърди, че неговият течен парафин е чист, то може да го влага в козметиката. Защо го прави? Защото е евтин и не се разваля. В продуктите ролята му е на кондиционер, разтворител, емолиент.

Последна редакция: нд, 23 яну 2011, 14:23 от Shushino

# 662
Просто ми стана интересно, защо не използвате метална лъжичка.  Thinking Дървените не са ли за сухи неща, като подправки. Мисля че бях чела някъде за дървените дъски за рязане, как поемат от продуктите и се развъждат бактерии..Бамбуковите пък можело да бъдат лепени с нещо, което все пак е някаква химия. И ми се струва, че и с лъжичката ще има нещо подобно. Освен това може повърхността да е намазана с някакво покритие, което пък също не ми вдъхва доверие Simple Smile
Гледах едно предаване, в което тестваха 3 дъски за рязане - дървена, пластмасова и мраморна. Заразиха и 3-те с бактерии на едно място и ги оставиха за известен период. Най- зле беше пластмасовата. Мраморната имаше най-малко бактерии, но се бяха разпространили по цялата дъска. Дървената си беше останала с бактерии само на мястото, на което бяха сложили. Казаха, че най-хубавите са дървените, но да се избират такива от твърдо дърво. Самото дърво има такива свойства, че да ограничава развитието на бактерии.

Виж  ти, това е интересно. Не бих предположила. Благодаря за информацията.

# 663
  • IT
Изобщо не вярвам на сребърните лъжички, които се продават в бг, не може тук да струват 80 лв-внос от Италия, а като карах мъжа ми да провери там бяха мин 80 евро, т.е. тук са някакъв долнокачествен внос. За това му давам с метална лъжичка и стъклена купичка.

# 664
  • T"A
allexa.7, не се вкарвай във филми  Peace В Италия лъжичката струва толкова, защото се продава по толкова, т.е. толкова са готови да платят за нея  Simple Smile
Разликата в цените не би ме спряла, просто стандартът на живот е различен в двете страни  Simple Smile

---
Аз се замислих, че ползвам дървени прибори. Чопстикс  Mr. Green Обожавам суши...

За стъклени дъски за рязане не бях чувала. Някой има ли такава?

# 665
allexa.7, не се вкарвай във филми  Peace В Италия лъжичката струва толкова, защото се продава по толкова, т.е. толкова са готови да платят за нея  Simple Smile
Разликата в цените не би ме спряла, просто стандартът на живот е различен в двете страни  Simple Smile

---
Аз се замислих, че ползвам дървени прибори. Чопстикс  Mr. Green Обожавам суши...

За стъклени дъски за рязане не бях чувала. Някой има ли такава?

Да, аз имам. От Биг шоп съм си я купувала, често съм виждала там такива- проверявай, ако в момента нямат.

# 666
  • IT
Mentha може би е така.  Peace, но аз така и не купих нито от тука, нито от там.

# 667
В един био сайт пише:

Разбира се – най-добри са керамичните и стъклените дъски за рязане. Ако са качествени, те не се драскат, измиват се много лесно под течаща вода, могат да се мият и в миялна машина. Когато се измиват усърдно, по тях не се задържат хранителни остатъци и е трудно да се развъдят болестотворни организми. Също така, стъклените и керамичните дъски са практически вечни. Те не са така подложени на захабяване и надраскване, както дървените и пластмасовите дъски.

Peace
От къде се разбира, че са най- добри ? Wink

Аз ти казвам какво гледах по тв-то в едно предаване. Мисля, че беше английско и правеха различни тестове в лаборатория. Не е платен репортаж или реклама на сайта за продукти, които предлагат. Не помня дали тестваха керамична или мраморна(то има ли изобщо мраморна? Simple Smile). От теста заключението беше, че дървената е най-добре. Дадоха и съвети как да се измива, и посъветваха да е от твърдо дърво, за да не се драска. Стъклена не са тествали. Но тази стъклена, до колко ще е устойчива на натиск?

Правиха и един експреримент с някакви инсектециди и ги намазаха с препарат, и с мед. Медът беше утрепал всичко, а след химичния препарат имаше останали Simple Smile

# 668
В един био сайт пише:

Peace
От къде се разбира, че са най- добри ? Wink

Аз ти казвам какво гледах по тв-то в едно предаване. Мисля, че беше английско и правеха различни тестове в лаборатория. Не е платен репортаж или реклама на сайта за продукти, които предлагат. Не помня дали тестваха керамична или мраморна(то има ли изобщо мраморна? Simple Smile). От теста заключението беше, че дървената е най-добре. Дадоха и съвети как да се измива, и посъветваха да е от твърдо дърво, за да не се драска. Стъклена не са тествали. Но тази стъклена, до колко ще е устойчива на натиск?

Правиха и един експреримент с някакви инсектециди и ги намазаха с препарат, и с мед. Медът беше утрепал всичко, а след химичния препарат имаше останали Simple Smile

А пък аз ти казвам какво съм чела  Wink
Не твърдя че са най-добри. Това го твърди статията, от която съм извадила цитат. Мен лично ми харесва идеята за стъклени, керамични и мраморни (да има  Grinning) Хем ми се струват по-лесни за почистване, хем реално са вечни и няма изхвърляне и подмяна на стари дъски. Произвежда се достатъчно дебело стъкло. Даже се ползва за под, както всички сме виждали на доста места Grinning Все си мисля, че и дъските са ги измислили хората, да не се утрепеш докато ги ползваш. Не видях да се рекламира нещо в статията. А очевидно в това предаване не са били част от експеримента, та се чудя, за какво го обсъждаме още...

# 669
Първо ти цитираш само статия към сайт, в който се продават дъски за рязане Simple Smile) Може и да не се споменават конкретно в статията, че продават, но като кликнеш отстрани на линковете им, ще ги видиш Wink
Второ не помня дали в експеримента имаше мраморни или керамични дъски. Та едните, които се споменават в статията, може и да са присъствали в експеримента.
 Peace

# 670
Momi4eta izvinqvam se,4e pi6a na latinica,imam problemi s kirilicata i ,4e 6te varna malko temata nazad.
Nikoi drug li nqma vpe4atleniq ot kolelo/trikolka za deca?Ideqta za balance bike e strahotna,no kato 4e li malkiq eo6te malak,a i sam  si iska kolelo s pedali...pone za sega 6te e tova,pak kato poresne o6te malko....
Spodelete kakvi koleleta imate i za kakvo da gledam,4udq se m/u dyrveno i metalno,ne iskam plastmasovo.Mersi

# 671
# 672
Норчи, триколка имаме на Кетлер още от каката, много съм доволна, не е мръднала, тази с помпещите се гуми - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8848
Колело без педали - точно вчера взех ето това, също държах да е с помпещи се гуми и дървено - http://www.princelionheart.com/site/p_bike_7600.html Малкия обаче още не стига с цялото ходило земята, но съм чела мнения как някои дечица се справят още на 1,7-8 м. и затова го взех по-рано, макар че този модел го водят от 2 г.

# 673
  • София
Норчи, ние имаме това: http://misto-bg.com/puky/wutsch.htm
Но го израснахме буквално за 2-3 месеца, затова не ти го предложих. В началото не знаеше какво точно да го прави, а след 3 месеца вече не беше достатъчно бързо за него.
Със сигурност има подобни и в щатите.
Иначе, идеята е колелото да е без педали за деца докъм 5 години, защото за тях е най-трудно да карат с педали в началото (с оглед на бързина на придвижване, маневреност и сила на мускулите на крачетата - още инфо има тук: http://misto-bg.com/puky/kolelo-bez-pedali.htm). След 4-5 годинки спокойно могат да карат всяко колело с педали и balance bike си губи малко идеята Wink
Дървените са прекрасни, аз обаче предпочетох алуминиевото по ред мои си съображения Wink
Каквото и да избереш, важното е да пасне на дечко  Peace

# 674
Super ste,blagodarq vi mnogo...A dali ima dyrveni trikolki bez pedali,ne6to kato bebe6ki blance bike/trike Wink
6te se porovq o6te malko
Vsa6tnost abel ,tova,koeto kazva6 ,4e imate i ste izrasnali barzo e bez pedali...ili ne6to si sbarkala linka
Az ne6to takova imah vpredvid,kato kazah trikolka bez pedali Simple Smile
A za6to predpo4ita6 aluminievo pred dyrveno?

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 19:13 от nor4y

Общи условия

Активация на акаунт