Лятото със слънце ни привлича,а НОЕМВРИЙЧЕ към морето тича

• 28 868
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Креми, въпросът е много спорен, предполагам вече знаеш  Wink Надявам се, че другите мами на момченца ще се включат  с мнения и препоръки  Hug Аз лично не бих се ангажирала, защото на Христо не съм му извършвала такива манипулации, писала съм и преди доста по този въпрос  Peace Той сам си я дърпа, доколкото му позволява прага на търпимост на болка, малко по малко се случват нещата, въпреки че има още "хляб да ядем"  Whistling Не знам доколко съм и постъпвам правилно, затова само споделям как стоят нещата при нас. Този проблем оставих на Сашо да го решава, като мъж, минал през това изпитание  Wink Щом при него така са се развили нещата и всичко е минало благополучно, естествено склоних да му се доверя  Peace
Успех, мила  Hug

Мира, стана ми изключително мило, като се присъедини и към нашите редици  Hug Имаш очарователно семейство  Hug Надявам се, че няма да ти омръзнем бързо, а ще ти става все по-интересно и приятно сред нас  Hug

Скречhahaha Много ти се радвам как винаги обръщаш нещата откъм веселата им страна  Hug

Сладурче, възползвай се от желанието на Иви да прави всичко с другарче  Peace На мен това ми е от огромна ползва Peace Дано на теб не ти дотежава  Hug Май бях ви разказвала как наскоро прибрах моите двете с още едно детенце, за да мога да ги нахраня и сложа да спят на обяд  Crazy На мен лично това ми доставя удоволствие  Heart Eyes Чувствам се повече от страхотно, когато успявам да зарадвам повече от моите си две деца - да им прочета приказка, да се включа в играта им, макар и за малко, да нахраня цяла тумба, макар и я с филийка с масло и краставица, я с мармалад...разнообразявам менюто, какво да правя  Laughing Единствено в очите на децата можеш да видиш, чистата, не лицемерна признателност и аз не пропускам повод да го сторя. Това ми носи най-сладкото удовлетворение от живота  Hug

ЦецеJoy знам, знам за какво ми говориш  Sick

Биси, възползвай се от съвета на Цецето за следващия път  Wink Съжалявам, че си се разочаровала и огорчила, но понякога тези съкрушителни моменти ни дават най-ценните уроци в живота  Hug Догодина не се впрягай толкова, карай го по-лежерно, вярвай  че този ден е твоят ден, че е по-специален, но удоволствието си го достави сама, ще видиш как тогава всички ще се стараят много повече  Hug

Приказливче, дано имаш късмета да се видиш с Валето  Hug

Срещи, мрещи, пък снимки няма, а  Naughty Я, влизайте в правия път  Hug

Майчета, голямо говедо съм  baby_neutral Не ми стигаше другото , ми онзи ден се правих на много яка, та взех, че вдигнах дивана у дома...нещо изхръщя, само дето не се напиках  Sick , и сега пак ме боли лумбалния прешлен, ама този път от другия край  newsm45 Пак ще трябва да ходя при Артур  Confused

Много целувки от мен  lovekiss

П.п: Хаха, Приказливче и при вас ли така  Joy

# 136
  • София
Креми, разни лекари разни мнения. И аз бях тръгнала по пътя на забелването(въпреки, че педиатърката не препоръчва такива манипулации), но се отказах, като си поговорихме с брат ми и като прочетох тук-там за пишоците. Та с потвърждение от брат ми(а също и на Роси мъжята в семейството), оправяли се били сами. Постепенно се разлепвали до няколко години, а в тинейджърска възрадт напълно се обезчестяват собстевноръчно Wink
 Тези лекари, които са против тези манипулации, казват, че е опасно, защото може да се възпали или кожата да се прещипе някак и да не може да се върне. Било болезнено и травмиращо за децата(Митко сам се дърпа, но той знае колко и така, че да не го боли).
 Братовчедка ми завела детето (на 2 години) на лекар и докторката без да иска разрешение или да предупреждава, дръпнала рязко, при което от звуците на детето станало ясно, че изпитва зверска болка. После 3 дена щом пусне капчици урина започва да плаче и не пишка. Имаше коремче като плондир- 3 дена изобщо да не пишка от болка! (между другото братовчедка ми каза, че е дърпала пишока от бебе и и изглеждал добре заголен, но явно не бил, колкото лекарката решила)
 Това последното ти го пиша, за да внимаваш, независимо кой вариант ще избереш(да дърпаш или не), да не даваш на никой лекар да прави така на твоето дете. Ако ще се прави от възрастен, поне да е постепенно и колкото позволява без да боли, а не така зверски.

# 137
  • Пловдив
     Ехоооо kremito  Hug,
съвпадение и то какво! Но пак да кажа, че тук е много приятно, курдисала съм се като в пет звезден хотел  Heart Eyes
Пилето на Тити двама педиатъра му заголиха с такава скорост, че нямах време да мигна камо ли да възразя. И двамата казаха, че било почти готово, и аз се чудя от къде тази готовност при положение, че не сме го пипали. Вечер само го отваряме лекичко по време на баня и баща му го мие. Не правим нищо повече. Но наистина за това се доверявам на мъжа ми. За него тази манипулация не е шега и не бива да пипаме с лека ръка. А някъде по темите бях чела, че само в БГ има такова понятие като забелване. В белите страни никой не пипа без причина.
И по повод преднината ви с около две години искам да попитам няколко неща:
Тити сам спря да се буди нощем още като беше на месец и половина, но от около 3 месеца отново започна. В началото точно на два часа, беше кошмар. В момента няма точен час, понякога в 12, понякога в 2.30, друг път в 4. Освен твърдата храна е на кърма, и не съм преставала да го храня нощем. Вода започнах да му нощем от шестия месец, поне насън да свикне с вкуса и, защото не искаше да пие през деня. Но никога не заспива без да надуши цица. Наддава си нормално, ака си пика си. Наистина се съмнявам да се буди от глад, предполагам че може да му е топло или да е заради зъби.
От около две седмици започна да покашля сутрин. Педито каза, че гърлото и гърдичките са чисти и може да е от събрани слюнки. Истината е, че през деня кашля но толкова рядко, че не го приемам за болестно състояние. Но баща му е голяма паника, и дори за кратко му давах Проспан.
Със сигурност има и още, но да не прекалявам за днес. Ще се радвам на всички които се отзоват!

Лека вечер!

# 138
В тоя ред на мисли, Дес ти имаш ли някакви планове за събота/неделя  Wink
Амиии.....не смея много да тръбя щото малкото ме притеснява с една кашлица,ама в събота трябва да сме  в Поморие и да поостанем няколко дни Wink Утре сме на лекар да видим какви ще ги вършим реално и ЩЕ ли ходим на море или НЕЩЕ Mr. Green

# 139
  • София
Абе мацки, на мен ли така ми се струва, или на тая възраст децата спират да растат активно?  newsm78 На Василия спокойно й обличам някои дрешки от миналото лято, повечето са блузки, де. Оня ден като правихме сватбата един пич си беше довел щерката, на мен на езика ми беше да кажа, че са набори с моята, пък то на 6 години се оказа  ooooh! Явно нещо съвсем съм си объркала представите  Blush

Креми, нищо не разбирам от тия работи, обаче ако имах момче, нямаше да пипам там  Peace

Мира, да си призная, много неща не помня вече, а и дневник не съм си водила. Но от зъбите ще да е тая работа. Василия в зъбния период се будеше по 100 пъти да пие вода  Tired

Аз окъснях, че досега обработвах снимки за сайта. Лека!

# 140
Добро утро  newsm03 newsm51

Кремка - Ники не е със забелено пипи...  Embarassed , от много прочетеното по темата реших, че няма смисъл насила да опъвам и да предизвиквам излизшни травми на детето, зор ми е сега да го правя!? Баща му е много стресиран пък, защото мисли че трябва на всяка цена да е оголено вече, за да няма проблеми в бъдеще. Сега сме на фаза - 1/2 глава се вижда, личи си по крайчетата, че е отлепена или ще се отлепи, но не е напълно свалена кожата. Ще стане от самосебе си, както казват Скреч и Роси.  Hug Мисля си че няма нувда от насилствени интервенции. Успех.
Мираsmile3501 , е това си е комплимент , че се чувстваш като в 5* хотел при нас. Нищо не си видяла, дет се вика Simple Smile
Ники беше като Тити до 1,2-3 мес се будеше всяка вечер по 100 причини, другите деца спяха сума ти часове, това не. След това изведнъж си спеше, после пак период на неспане и така се редуват/ не искам да те плаша/ , но при моето дете поне всичко е така редуващо./за да не се отпускам много  Mr. Green /
Цеце - на Ники нищо не му става от мин лято., наблюденията ми се различават от твоите, може мъжете да растат повечко сега точно, а ние сме си дребчовце де./ 95-6 см и 13 кг, 23 номер/

От 2 седмици и повече сме много буйни, капризни и лигави. Това сериозно ме безпокои и се опитвам да не повишавам тон, но това дете не вдява. Само при крясък или потупване мирясва. За всяко нещо е "искам, мамо искам"?????  ooooh! изтръпвам като излезна с него навън. Пъпки ми избиват, косата ми се изправя. То са едни лиготии, плези се и се удря, един ден отиваме след яслата в МОЛ-а да играем и едно дете тръгва към него превъзбудено да си играят и нашия го ступа за 1 сек./аз изтръпнах  Confused Rolling Eyes Embarassed/ викам му с изсъскващ тон, че веднага се махаме и тук не му е яслата . Има от неговата група едно много разхайтено и лигаво дете, побойник и Ники попива отрицателните черти на характерчето му и се държи като него, подръжава му. Всички деца ги е страх от въпросното, моето другарче, умира за него, бърза да ходи да си играе с него. Глупа-че./ как да го кажа/
Наумила съм си никакви играчки, подаръци или каквото и да е, той ако идва някой в нас пита " ти кво мене купи"?  Shocked Embarassed
Снощи се задърпа за едни скъпарски детски играчки в Хиполенд и като ревна това ми ти дете, то дърпане, пищене и аз не мога на ескалатора да се кача, ще паднем вече то стойки и чалъми, избеснях ----- ако нямаше толкова хора щях да му спретна един пердах.
Идеше ми какво ли не, но аз съм като клечка кибрит, паля се и успокоявам с едно щракване.
Баща му гледа отстрани, да не си изцапа панталона, а аз се гъна като гумена играчка, абе мани. Цигански работи из МОЛ-а .  Joy
Викам на мъжа ми, оооооо така ли - никакви МОЛ-ве, никакви подаръчета, никакви разходки и глезотийки, от яслата - в нас. Щом не може да се държи прилично пред хора, ще седи сам докато не поумнее. Аз се чудя уикенда да сме навън и да сме разнообразни в програмата, то само хленчи и каточели все недоволно, абе викам си..... я бегай. Мъже. От сега е толкова истеричен, изнерви се и започва да драска и да хапе, удря ме по крака, лице, гръб, където набара - с все силата де. да не си помислите че ме гали душата. И пищи ама, пищи, истерично свива пръсти и се зачервява като гъз Simple Smile хахаххаха
А  реши ли да е добро, добро, добро да го изядеш. Heart Eyes - АМА мое си е, рекламацията не важи.
Извинете за сутрешния оплакващ пост.  Но станах рано-рано и седнах да пиша на спокойствие и вижте какво стана.  Hug  bouquet

# 141
  • София
Добро утро и от мен.
Галенце, напълно те разбирам. Заради тези "мили" сцени, Нина не пристъпва в МОЛове и други атракциони  Mr. Green. Вчера бяхме на РД с 1 ( ЕДНО!!!!!) дете и така се превъзбуди, скача, рипа, не слуша, пищя (  ooooh! ) , направо се чудех как да не я набия пред хората. Предполагам, че са в поредната "фаза" от развитието си.
Аз да ви кажа, от както съм в нас съм доста по толерантна към тези й изблици. Намираме му цаката, иначе не ми се мисли. Със сигурност трябваше да си купувам хаповете със зелената рецепта  Tired. За съжаление това не е решение и трябва яко възпитание. Ако сега я изпусна не ми се мисли като тръгне на детска какво ще е ...

По момчешките въпроси съм пас  Blush. Ама пък ич не ги разбирам тези неща  Flutter..

Аз на Нинка и купувам някои неща по -големички ( просто ми харесва с ръклички до земята например ) и имам доста ставащи дрешки от минала година. НО свекърва ми ( да не ме питата после защо яко ме нерви  Naughty ) увищожава по една хубава дреха дневно..Не знам как го прави. Нина като се храни долу при нас няма едно леке или петно..., като е горе задължително оцапва ситуацията. Вчера ми върнаха поредната накапана рокля - после обличай я с роклички, е как бе братче като те не ги разнадават без пари.................просто не ми се говори по въпроса даже ..

Днес май няма да ми дадат колата и съм вързана в наше село  Laughing, човек лесно свиква на гезотийките  Crazy
Отивам да си направя още кайве, хубав и успешен ден  Hug

# 142
Добро утро и от мен  Hug
Обичайната сутрешна "тройка на разсъмване"  hahaha

Галенце, не се ядосвай много на Ники, по-зле ще става така Hug Стискай повече зъби и говори с равен тон  Peace Знам, че не е приятно, и аз съм го преживяла с Христо, но ще премине  Hug После пак ще има такива периоди и така  Crazy Ти си знаеш  Laughing Малко по-емоционални са  Crazy Не го лишавай от много неща, вярвай ми, резултатът ще е обратен  Wink Давай по-спокойно, все едно това е нещо нормално и всичко ще си дойде на мястото от само себе си  Peace Дори няма да усетиш как и кога  Wink И в никакъв, ама в никакъв случай не реагирай остро, заради околните - какво щели да си кажат, него ли щели да слушат/гледат - те не са важни, Ники е важен  Hug
А това с панталона на Ники старши ми е до бооолка познато  Joy

Катенце, не знам какво правят свекитата, бе  Crazy Това с дрешките е една от основните причини да не искам те да ми гледат децата  Crazy Знаеш колко съм стриктна и педантична - всичко в гардеробчетата им е подредено по конец - това за вкъщи, това за излизане,...нищо не признават  ooooh! Хайде , като съм вкъщи, аз им давам дрешките - все гледам по-стари и по-износенки да давам, че се връщат с лекета отгоре до долу  ooooh! Лошото обаче е, че ги замъква така и по парковете  Joy Малеее!!!

Цеце, и аз като Катето, обичам все по-големи дрешки да и взимам  Crazy, та и на Лили и стават доста от нещата от миналото лято, основно блузки  Wink. Но определено е дръпнала доста  Peace Права си обаче, че навлизат в период на по-неактивен растеж  Peace На Христо съм му слагала по 3години едни и същи блузки, чак съм се чудила колко големи трябва да са му били, когато съм му ги слагала за първи път  Sick На 6-7 години вече дръпват много яко - очудващо много яко  Crazy Вече нищо не му става от Есента  Laughing

Толкова засега  Hug

П.п: Мира, при Лили нещата с нощното будене стояха по същия начин като при Тити  Peace Не се притеснявай, от зъбките е, ще премине и пак ще си имаш кроткото, спящо цяла нощ, детенце  Hug
И кашлицата я имахме в този период само нощем, не съм и давала нищо, само водичка  Peace

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 08:37 от Rossalinda

# 143
  • София
Добро утро  newsm47 /на обичайната Тройка вече добър ден  Wink/

Галакси, така ме разхили от сутринта, а 99% от поста ти все едно аз съм го писала.Слави дори е решил да го вкарва в правия път, но не с правилните методи според мен и сега е само едно каране и правене напук.Нашият разбойник от яслата се казва Марио и на всяка простотия, дето свърши казва, че Марио така прави.
А това ме довърши /мислех си, че само ние сме така  EmbarassedJoy Joy Joy:

Баща му гледа отстрани, да не си изцапа панталона, а аз се гъна като гумена играчка, абе мани. Цигански работи из МОЛ-а .  Joy

Роска, как си?Ти какво се мотаеш из форума, нямаш ли за местене някой гардероб нещо, а?Дано ви потръгне работата толкова, че едва да смогвате, Сашо да е предоволен и да те кара не срещичките, ще направим някоя специална за теб  Hug

Сладурче, мина ли всичко?Да стискаме ли палци още? Hug

КремиHug
За пишоните: ние му я забелваме на Али от бебе, всеки ден, не го боли, даже сега го учим да си го прави сам вечер под душа  Mr. Green.В началото ми се струваше страшничко, но така решихме тогава, измива се по-хубаво, а и да не се травмира случайно след време  newsm47

Скреч, добре си си дошла  Hug.Ама много си лоша със сервитьорките  Joy Joy Joy.Снимки има, но са у мен  smile3534, нямах време, но ще ги пусна.А твои скоро не си ни показвала май  Laughing

Е, не, днес 5 пъти ми се изгубва писането и нямам нерви повече  Crossing Arms

Хубав и усмихнат ден на всички и пишете, не се свенете  newsm03

# 144
 Joy Joy Joy Чудих се аз, защо моето "свини" изглежда странно и малко грозновато, пък то аз съм допускала правописна грешка  Joy Joy

Ташче, мен здраво ме е плеснал мързелът днес  Blush Един ориз съм замислила да сготвя, обаче много нависоко съм го сложила , пустия, как сега столове да местя, че да се протягам  Mr. Green

# 145
Мира, привет  Hug Вашето будене ми прилича на "зъбоникнене". Каквото и да е, поне знаеш, че ще свърши (след време  Wink )

Креми, тази история е непозната за мен територия  Rolling Eyes

Гале, май всичките минават през етап в който ти се иска да ги "закопа'ш в градината"  ooooh! Ако сме само двете я грабвам и хайде вкъщи, ако сме с Алекс той е по-търпелив и успява да я убеди. Аз само се отдалечавам за да не ги ступам и двамата  Mr. Green

Кате, не се ядосвай за дрехите  Peace Важното е, че Нинка се чувства добре при свекитата, а и като помислиш колко пари спестяваш от бавачка всеки месец - ехеееее, колко дрехи можеш да й накупиш. Щади си нервите, защото дрехите ще й умалеят и ще купите нови, но нерви нови няма на пазара (ако някой все пак намери да ми купи   Crazy )

Тази вечер съм решила да пробваме без памперс, само да видим кой кога ще става да проверява дали не се е напишкала  Thinking

# 146
  • София
Гале, не разбирам защо се притеснваш от настръхване на косата, като се разхождаш с Ники, при условие че на теб би ти отивало с твоята прическа  Sunglasses
 В МОЛ-а изпълнения Митко не прави. Просто кротко 1546758976 пъти се возим на ескалаторите  #Silly и понеже моята идея не е такава, спрях да ходя на такива места. То пък къде ли ходим, де  Confused с това "Икам кичи" до парка едва стигаме и то само ако сме с колелото. Добре че е то, та поне да можем да излезем, защото преди изобщо не можех. Не! Вкъщи искам, навън е студено и т.н.

От определено време Митко ми дава да го заведа да ака в тоалетната, но само на мен казва. При баща си се нааква, така че не мога да кажа, че окончателно е научил тоалетните си уроци. За отбелязване е че постигна това половин година след като спря да се напишква и е без памперс. Потвърждава ми се информацията че това са си различни процеси и се усвояват в различно време.

# 147
  • София
Благодаря ви, момичета  Hug

Тези пишки много сложни уреди се оказаха  Mr. Green И аз мислех да не пипам въобще, но дупчицата става все по-малка, затова заведох Вико на доктор. Преди имаше поне 3 мм. отворче, а сега е почти незабележимо. Хирургът каза, че имал повече кожа от обикновено и затова било добре да се придърпва по малко и да се помогне забелването. Не от раз, а постепенно, за да може до годинката да е позабелено  Rolling Eyes

Пак въпросче  Heart Eyes С какво занимавате децата навън? Кари загуби интерес към всякакви батута, пързалки, пясъчници и т.н. Сега иска само да се разхождаме или "да ходим на кафе да пием сокче". Това хич не ми допада, но не знам и какви забавления да измисля. Колелото е един добър вариант, но не за всеки ден, че да не омръзне. На морето ще е по-лесно, тъй като поне сутрините ще сме на плажа, но следобед... Идеи ?  bouquet

Цеце, и Кари има дрехи от миналото лято, които й стават, макар, че доста е дръпнала. Купувам дрехи за 3 - 4 годишни деца  Laughing

Скреч, много се смях с тия сервитьорки. Странно е, но на такива места някак си им прощавам. Ако обаче в заведение в София ми се случи такова обслужване, доста ще буча  Mr. Green

Гале, и Кари прави истерии, макар че е доста рядко. Дърпаме се настрани, гушкам я, говоря й тихо на ухото и обяснявам, докато схване. Важно е да се говори тихо, защото спира да реве с цел да чуе Mr. Green

Мира, зъби са според мен Wink

Оставям ви, че работа ме чака  ooooh!

# 148
  • София
Ей, Катюшка, да си жива и здрава за тия силикончета за обувки, дето ни "светна"  Laughing Hug -страхотийка  Peace

# 149
Ей, Катюшка, да си жива и здрава за тия силикончета за обувки, дето ни "светна"  Laughing Hug -страхотийка  Peace

Жалко, че силикончетата за "другите места" не са и те толкова евтини  Sad

Общи условия

Активация на акаунт