КАНАДСКА лятно-ваканционна тема - 42

• 32 239
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на Yanadark и nadin13!
Здраве, щастие и любов ви желая по много ...
Този месец е пълен с рожденници Simple Smile

# 676
Да са живи и здрави! Simple Smile

# 677
  • Канада, Монреал
Аз все пак да попитам, вие от брега ли ги виждахте китовете? На корабче качвахте ли се? Трябва ли ни бинокъл?
Какво е фйорда?Embarassed
Малко със закъснение да ти отговоря. Рибоците ги гледахме от голям кораб. Вариантите са няколко - или круз с голям кораб - 2-3 часа, а може и 6 часа, ако се включи и обиколката на фьорда. Другият вариант е с лодки - zodiac, с тях целият ставаш мокър, но пък виждаш по-отблизо китовете и изглежда по-забавно. Има вариант и с кану. Също и да се гледат от брега.
За крузовете има няколко места, от където може да се тръгне, най-популярните са: Tadoussac, Baie-Ste-Catherine, Riviere-du-Loup. Фирмите, пак по-известните са: http://www.dufour.ca/en/cruises/tours (ние бяхме с тях на Whale watching safari), http://www.forfaitsaml.com/en/ А ето и зодиакът какво представлява: http://www.croisieresaml.com/en/_destinationproduit.php?iddest=12&idprod=80 На тези сайтове можеш да си разгледаш по-подробно за различните крузове.
От брега може да се гледат също китовете - има специални места за наблюдение, ние нищо не видяхме, но гледката беше много хубава: Centre d'interprétation et d'observation de Pointe-Noire. Това място доколкото разбрах е едно от добрите за наблюдение на различните риби: Centre d'interprétation et d'observation de Cap-de-Bon-Désir, но е още 20-30 км на север от Tadoussac. Белуги могат да се гледат от брега от L`Anse-de-Roche. Тук трябва да си отделите сигурно половин ден, защото колата трябва да се остави далече от брега и пътят в едната посока е 45 мин. пеш, според мен си заслужава, на нас не ни остана време и отскочихме до Sacre-Coeur - оттам има път директно до брега и според картата, която имахме би трябвало да има път за разходка, но така и не го открихме. Все пак гледката си заслужаваше, а и уцелихме точно приливът- толкова се бяхме захласнали да правим снимки, че в един момент се оказахме заобиколени във вода и принудени да се събуем и да преджапваме във вода до колене.
За корабчето - хубаво е да имате  бинокъл, нещо връхно и шапка, че духа ужасно много навътре като се влезе. Ronnie много добре го е обяснила за фьорда. Simple Smile
Ако имаш още въпроси, ще помагам с инфо за това, което знам  Hug

Гаргамелчо и МaНЕВрата, честито и лека бременност.

Вече изгубих, кой беше писал, че иска дете Дева, мисля че беше Лейди Чери. Ако познаваше моя Ясен, щеше да искаш всичко друго освен тази зодия. Верно е /според наблюдение на други мъжки деви/, че след време ината им се превръща в упоритост при преследване на целите, но на моменти се чудя дали ще съм жива да го видя.  smile3505
nikolova, викаш да не бързам да раждам Дева  Flutter

Я кажете, другарките бреmенни, вие правили ли сте си prenatest и какво беше mнението на следящите ви гинеколози за него?
Аз си правих и за мен имаше смисъл.

При нас нищо ново, бременея си и чакаме девойката да даде знак Simple Smile

Ч.Р.Д. и от мен на празнуващите   bouquet

# 678
Честит рожден ден на Янадарк и Надин  bouquet
Много здраве, късмет и любов ви желая!
Весел празник nbirthday

# 679
  • Калгари, Канада
Честит Рожден Ден на Yanadark и nadin13! Здраве, усмивки и късмет от мен!  Hug

Галче , ми идвайте направо   Hug, няма какво да си губите времето в Квебек  Wink
Сега сериозно - за здравната карта е точно така, но едва ли това е определящо къде да се установите.
А за студа, не че съм ходила в Квебек, ама тук си е топло бре /като си пуснеш парното Wink/ Истината е, че такива снегове /виждала съм само на снимка, де/ като в Квебек, тук и на снимка не съм виждала в Алберта. Ама, това за снега да ти е проблема, както се казва.

Lady_Cherie, благодаря ти за отговора и линковете.   bouquet Аз пък като видях, че си писала и си помислих, че вече гушкаш сладко малко бебе. Хайде, успешно и леко да ти е раждането и дано не чакате още дълго.  Hug

# 680
Честито на рожденниците:)

Аз като живяла в Монтреалско и посещавала Калгари през зимата.. мога да се изкажа без претенции за компетентност, че май в Калгари е по добре, може би продължава зимата по дълго но като че ли е по мека, има онзи топъл Чинок който позволява да се разхождаш и на -30 без да ти замръзват миглите, В монтреал почне ли зимата си е сериозна работа, много сняг и всякакви студени ветрове които ти навяват студ до костите. Свиква се, определено, последната година бях се научила да ходя само по тениска и лека жилетка под зимното яке, отгоре шапка и шал задължително и ръкавици ако са ти мили пръстите;)))) За мен беше голям кошмар в началото да се облека подходящо, от вкъщи до спирката кучешки студ, качваш се в автобуса и умираш от жега, после слизаш и пак студ докато влезнеш в някоя сграда, където пак си е съвсем приятно топло..
Калгари си имат неветоятна природа, страхотни планини и кристални езера в които няма да можеш да се изкъпеш никога ако не си падаш морж предполагам, но все пак:)) Веднъж ходихме на айс фишинг и още не мога да забравя тази прелест, беше -30 градуса и бяхме опънали палатка на средата на езерото върху леда, който беше 70см дебел! Духаше чинока, беше невероятно! Трябва да издиря тези снимки да ви покажа, такава вълшебна красота и най вкусната пъстърва която някога съм яла:)
Не знам за вас но на мен много ми липсват планините от пейзажа Sad

# 681
Честито и от мен на всички рожденници!   bouquet

Не знам за вас но на мен много ми липсват планините от пейзажа Sad

Чак да ми липсват, не знам, но определено още ми е странно как тук няма планини. Като излезем извън града и сякаш небето ме е затиснало, но пък от друга страна чувствам голяма свобода  Simple Smile

# 682
  • Vaudreuil Canada
Ние точно на връщане от щатско коментирахме че там поне имат релеф ...  hahaha макар и да не е кой-знае колко изразен.

# 683
  • Калгари, Канада
... кристални езера в които няма да можеш да се изкъпеш никога ако не си падаш морж предполагам, но все пак:))

Всъщност си се къпят - юли и август са си месеци за къпане, присъствали сме на няколко езера докато хората си се джапат. Не сме опитвали, но водата не може да е толкова студена след като и малки деца имаше в нея, а на сушата беше такава жега, че трябваше да се крием под дърветата.
Да си призная, повечето близки езера са в Бритиш Колумбия /не в Алберта/, но са близко до Калгари и е удоволствие да се ходи на Банф,  Джаспър и т.н.

# 684
Много ми липсват планините! Sad
Обичам и морето/океана, но истински се зареждам из планините. Предполагам,че около Ванкувър и изобщо Бритиш Колумбия е идеалната комбинация.

# 685
Здравейте, момичета! Обмисляме отдавна да си сменяме квартирата с по-голяма, но трудно се намира такава каквато ни трябва (с 4 или повече спални). Сега най-после май сме намерили нещо подходящо, утре сме на оглед, ама са казали че квартирата е свободна от 1 октомври. Мъжът ми предпочита да се нанесем оттогава, дори с риск 5 месеца да плащаме по два наема. На мен обаче тези пари ми се свидят (то е ясно че ще се опитаме да се освободим от стария наем, ама гаранции няма). Според вас много голям риск ли ще бъде ако кажем че сме готови да се нанесем от 1 декември? Чудя се възможно ли е собственикът да държи празен апартамента 2 месеца, само за да не ни изпусне като наематели. Иначе за нас е плюс че в момента лихвените проценти са много ниски и че който има подобни  жилищни нужди, си купува къща. Ние си направихме сметка че ако плащаме ипотека няма да ни бъде много по-скъпо, но по други причини засега предпочитаме да сме под наем. 

# 686
Heureuse, аз лично не бих рискувала и бих се нанесла веднага (от 1 октомври). Защо мислиш, че хазяина ще ви пази два месеца жилището - наемът е един и същ, вие не предлагате повече пари, че да го пази за вас. А и самата казваш, че такива жилища се намират трудно.
По-скоро ще хвърля сили да се отърва от старата квартира, че да не плащам два наема.
Уф, много е сложно, ама просто си разсъждавам Thinking
Успех, каквото и да решите Peace

# 687
  • Калгари, Канада
heureuse , аз не вярвам да ви запази квартирата до декември, ако се намерят други наематели преди това. Но въпроса е дали ще се намерят?  newsm78 А и вие имате ли друг план, ако не се получи с този апартамент.
Да плащаш по два наема наистина са си пари. Но все пак си преценете, де - кое е по-малкото зло.

# 688
Щастливке, намерете някой да пренаеме вашия апартамент. Пусни обяви по форумите и кижижи. Макар че срокът е кратък.
Другият вариант е да платите неустойка за напускане преди изтичане срока на договора. Няма ли упоменато подобно нещо там?
Според мен е рисковано да чакате 1-ви декември.

# 689
  • Vaudreuil Canada
heureuse по-добре говорете със собственика в прав текст - и го питайте дали е навит да ви изчака или пък ако очаква да се освободи същия тип апартамент до 3-4 месеца да ви запази него. И аз не вярвам да ви запази апартамента ако вие поставяте условия, не обичат да ги притискат - с молби и кандърми е по-вероятно отколкото ако го притиснете. Вижте и дали няма да се налага да правят ремонт след сегашните наематели та може да го изтъкнете като довод да си работят на спокойствие пък вие не бързате толкоз да се настаните на 1 октомври точно.

Общи условия

Активация на акаунт