ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 405
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
 smile3501 Браво Сиси! Със здраве да си я носиш!

Марчелита, Пепи вие ми казахте да сте плели с Лилия на Статекс, свива ли се при пране? Много ми хареса и на мен тая прежда като я заплетох, само дето пак не улучих бримките и два дена труд отиде... Close

# 376
Сиси Вас, прекрасна е и добре ти стои! Нарочно ли е направена така, че лентите да са по-дълги от основната плетка с високи пълнежи? Или просто ти свърши преждата?

# 377
Сиси Вас, прекрасна е и добре ти стои! Нарочно ли е направена така, че лентите да са по-дълги от основната плетка с високи пълнежи? Или просто ти свърши преждата?

На модела са по-дълги, така изглеждат! http://picasaweb.google.bg/cantinhodasartes.eliane/5102008#5312861418258119890

Не бих приела роклята за завършена ако просто ми е свършила преждата!Ако имах още малко прежда щеше да бъде малко по-дълга и леко разкроена!Не е изгладена, а тя е с доста особена кройка! Thinking

И да не остана по назад от Доци и Зу моята мрежа по домашни панталонки http://sisivas.snimka.bg/hobby/moite-pletiva-2009-2010.473417.19555119

Стейси аз чак сега се сетих, че ти също искаше да я плетеш и някъде се загуби, а си имала други мисли....
Пожелавам ти леки девет месеца или колкото са останали.

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 00:20 от SISI_VAS

# 378
 ... Искала потника да е от две парчета и то равни без свиване за талията, с презрамки и под бюста да направя дупки през които да промуши някакава пандела.
  ...
  Искам да ви попитам нещо. Плетейки си мисля, че двете парчета май не трябва да са равни  по дължина нали, предницата трябва да я изплета малко повече, като направя извивки под мишниците  newsm12 И друго си мисля, дали няма да се набира като се сложи панделата при положение че това са два зашити правоъгълника.

Като четох какво иска дъщеря ти и си спомних за един потник, който много харесвам и не е сложен струва ми се, просто е на 2 куки и не съм събрала кураж да си изплета. Ако искаш разгледай тази http://tonkakoleva.snimka.bg/hobby/bodove-i-modeli.213138.19555212 и предните две снимки. Дори и да не разбираш езика има схемички, които може да те ориентират. А ако харесаш модела и езика е проблем, ще помагаме за превода.  Hug

# 379
  • Пловдив
Това и на мене ми харесва много и от известно време си го гледам...
 Сиси  smile3501 , страхотно изпълнение и ти стои идеално.Ще бъдеш много "алигантна  и карсива"/както казва мойто момченце Laughing/ рожденничка.
 Браво за мрежестите блузки.Това май е новата униформа на пишещите в темата Simple Smile

Лека нощ!Да сънувате шарени плетки smile3524 knit

# 380
  • Севлиево
SISI_VAS страхотна рокля  Hug Браво   bouquet И мрежата ти се е получила добре, вложила си и малко от себе си на ръкавите  Wink

# 381
Сиси, роклята се е получила перфектно.  Grinning

# 382
Добро утро!
 Сиси, страхотна рокля, си деална дължина за плетиво  bouquet.

# 383
  • Севлиево
Забравих да кажа за детските дрешки - оранжева, зелена и лилаво бялата, публикувани в конкурса. Май бяха на някоя от вас  newsm78 СТРАХОТНИ СА!!!

# 384
  • Варна
Zoo, извинявай, че те обърках с Марчелитка - вие и двете показвате интересни нещица, така че не бесхе трудно да се объркам.

Сиси, роклята е невероятна и ти стои страхотно! Впечатляващо е и колко бързо я изплете!! Велика майсторица си ти, да знаеш! Алодисменти!   bouquet

# 385
Момичета, блгодаря
Роклята изглежда доста по-различно от модела, но първо преждата е по-семпла, второ е по-къса и права и съм я облякла с кафяв хастар. Направих още един бежов хастар, който е пола. С него роклята е съвсем различна. Някой път ще ви я покажа и с него. Преждата ми хареса,  много добре се плете, отиде ми 400гр Еделвайс фроте на кука 1,5  Simple Smile
Доци, паяжината ми харесва повече с късото ръкавче, но имах още едно чиле прежда, което не исках да остане и да го побувам по шкафовете  Simple Smile

# 386
  • в баира
SISI_VAS : Роклята е невероятна! Как успя толкова бързо да я оплетеш? Браво!

# 387
  • Варна
Марчелита, Пепи вие ми казахте да сте плели с Лилия на Статекс, свива ли се при пране?

При мен не........затова и съм доволна от Лилия,но прах на ръка........

Zoo, извинявай, че те обърках с Марчелитка - вие и двете показвате интересни нещица, така че не бесхе трудно да се объркам.

Благодаря ти!

Сиси Вас,първо да те поздравя за новата рокля!!!!  bouquetПонеже известен период нямах време за форума и съм изтървала последните ти красоти...........до сивата блуза бях стигнала..... Rolling Eyes........Браво за всичко!!!Имам няколко въпросчета(сори,ако съм малко досадна):
1.колко г прежда и каква ти отиде за това (мн отдавна съм си го харесала,но съм в процес на слабеене и съм го оставила на изчакване): http://sisivas.snimka.bg/hobby/moite-pletiva-2009-2010.473417.19259429 ?

2.колко г прежда и каква ти отиде за мрежестата блузка(супер е между другото)?

3.каква е преждата на златната ти рокля и с кой номер 1 кука се плете(аз много харесвам златисти и сребристи прежди,ама не си намирам.....)?

П.П.Опа забравих специално да те поздравя за жълтата блузка!!!

И много ви моля ако някой може да ми каже Лилията на Стенли с кой номер 1 кука е по-добре да се плете.......3.....или 4......или?

# 388
Марчелитке благодаря ти
Болерото съм плела по твоя зарибявка по-рано, преждата за него и мрежата е точно 500гр. казва се Цвети фирмата е Андрея.
Пазаря от един склад във Варна до щоурума на Тойота. Аз съм фенка на по-малките куки и по-тънките прежди паяжината е изключение. За повече информация ми пиши на лични Simple Smile

П.П. Когато избираш кука най-добре пробвай с няколко номера и която ти хареса плети с нея.
всеки плете различно. Денима го дават на №5, аз го плета на   №2,5

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 09:41 от SISI_VAS

# 389
  • София
SISI_VAS роклята е страхотна.
Поздравления и за другите ти плетива от албума.

mama iasi обикновено лицевата плетка без ластик се навива и ако това не е ефект, който търсиш направи три реда /например/ оризова плетка и нагоре лицевата или след като си изплела всичко, наплети отдолу нещо на една кука.
Относно различните дължини на предница и гръб - знам че се прави малко по-дълго на предницата на края, преди завършването на ръкавната извивка или презрамката на потника 1-2 см, заради бюста, който се предполага че ще повдигне малко предницата нагоре,а отпускайки отгоре малко  няма да има повдигане отпред, но все пак зависи много от модела и преждата. Различна ширина на предница и гръб се прави пак заради бюста и ...коремчето - предницата е по-широчка, Но ако плетивото е за много слаба девойка може и да са еднакви двете части, а може и да плетеш в кръг и тогава няма да имаш такава чуденка.
Относно закачането на преждата - вземи си обръч на Addi. Малко по-скъпички са, но си заслужава. Не съм чула някой да каже че не стават. Всички ги харесват.

Изпратих мои неща за конкурса и съм много доволна, че са ми гласували много добри майсторици на плетивата/поне тези, които познах по имена/. Това за мен е по-важно. Благодаря!
Пожелавам ви приятен и ползотворен weekend.

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 10:11 от pamira

Общи условия

Активация на акаунт