ПЛЕТКИ игриви, на няколко бири

• 104 366
  • 727
  •   1
Отговори
# 420
Теменуга  чантата   е  невероятна    Поздравления   bouquet  bouquet    но  би ли пуснала скицата  ще ти бъда мн благодарна . Спорна плетка и скоро да  видим  готова чантата

# 421
Кривондела, имам пола в този десен. Ето така наддавам и свивам.
http://prikachi.com/images/471/2310471x.jpg

Моят начин е да увеличавам/намалявам броя на синджир - бримките.

KrIvOnDeLa, много ми харесва роклята!  Hug Hug Направи си няколко цвята и си ги сменяй. Позволявам си да предложа този цвят - helloliv 00070 - http://www.coatsbulgaria.bg/NR/rdonlyres/80537CA9-7701-4824-982F … lalucacotton1.jpg.  Щерката си носи шапката с дрехи в подобно синьо и се оказа неочаквано добра комбинация! Mr. Green

Steisi
, как правиш наддавките на бялата шапка? Имаш ли снимка отгоре?
Чорап като подплата на калъфче е супер идея!! Hug

eat. sleep. knit...

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 11:08 от dodofit

# 422
Теменуга  чантата   е  невероятна    Поздравления   bouquet  bouquet    но  би ли пуснала скицата  ще ти бъда мн благодарна . Спорна плетка и скоро да  видим  готова чантата
Нямам скица  newsm78 Ако чак толкова много ти харесва, ще ти я подаря!  bouquet

# 423
Кривондела, имам пола в този десен. Ето така наддавам и свивам.
http://prikachi.com/images/471/2310471x.jpg

Моят начин е да увеличавам/намалявам броя на синджир - бримките.

Това пък е още по-добре в случая. Ти ли сподели, че Денимът пуска при пране или за друга прежда е ставало дума?

# 424

Това пък е още по-добре в случая. Ти ли сподели, че Денимът пуска при пране или за друга прежда е ставало дума?

Правих мартеници и червеното пуска. Има вероятност и лилавото да пуска, но не съм го виждала с очите си.

Почти завършена... Оставих да престои, за да реша дали да сложа ръкави/ къси ръкавчета или само да обходя ръкавната извивка. Също и копчета са нужни.

eat. sleep. knit...

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 11:43 от dodofit

# 425
Страхотна е, Додо. На мен ръкав не ми липсва.

# 426
  • там където има винаги вятър
 Момичета ще се побъркам  smile3511 Преждата се закача на обръча - уж накрая преди кордата куките са извити, а пък със зор преминават бримките. Мислех си този път да я карам по определен модел, следвайки точното описание на бримки, см и т.н. тъй като дъщеря ми е слабичка, т.е. нормално е да се побере в дадените мерки, но уви... Искала потника да е от две парчета и то равни без свиване за талията, с презрамки и под бюста да направя дупки през които да промуши някакава пандела.
  Започнах го най-просто -  лицева плетка, без ластик, но отдолу преждата се навива и май ще се наложи да се прави нещо на 1 кука   smile3506 Не ми харесва и как стои плетката - неравномерно, дали от това постоянно набутване на изплетеното на куката или аз съм такъв майстор.
  Искам да ви попитам нещо. Плетейки си мисля, че двете парчета май не трябва да са равни  по дължина нали, предницата трябва да я изплета малко повече, като направя извивки под мишниците  newsm12 И друго си мисля, дали няма да се набира като се сложи панделата при положение че това са два зашити правоъгълника.
  Цяла история написах за един прост потник, ама така като много ми се плетеше  newsm61
А модела на болерото ще го покажа в понеделник/когато съм на работа/. Там пък какво ме чака.....

1. Обръч - вземи Ади. Няма такова нещо като закачане.
2. Гърбът следва да е маалко по- дълъг от предницата, не обратното.

Вчера ходих до маг. и купих друг обръч - PONY/ това ми предложиха/ и съм доволна. Едно мекичко се плете, но предницата "отиде" с гадния  smile3511

# 427
додо, нямам снимка отгоре. В началото наддавах традиционно - 12 в.п. върху 6 синджирчета, после оформих групички от 3 в.п., разделени с 2 синджира, после синджирите станаха 3 бр. По-сериозно наддаване правих след това като върху 3 синджира изплетох групичка от 3 в.п., 3 с. и пак 3 в.п. и така на 3 места. На следващия ред повторих същото наддаване, така че новите 3 места да не съвпадат с предишните. Оттам нататък плетох права част и стана шапка като за голям човек. Преждата е Лилия, кука 3 или 3,5, не помня.
Новата ти дреха и на мен ми изглежда завършена и без ръкав.

Търся си модели за бременни. Или нещо, което да пригодя.

# 428
Здравейте момичета Simple Smile
Аз малко се позагубих, но се подготвях за дипломна работа и нямах време за плетене Simple Smile
Сега се присъединявам отново и искам да помоля ако може да ми дадете идея за бебешко плетиво за бебче 0+ месеца. Купих си прежда, акрилна на Yarn Art - Baby, и сега искам да изплета нещо от нея Simple Smile

# 429
  • Стара Загора
ооо,честито фантази.пожелавам Ви на теб и на стейси лека бременност Hug

# 430
ооо,честито фантази.пожелавам Ви на теб и на стейси лека бременност Hug
Благодаря Simple Smile малко off, но живот и здраве с нея ще раждаме в един месец Simple Smile

# 431
Додо, може ли схемата на тази красота.
http://3.bp.blogspot.com/_WpM8hN7Qo_M/TDgx0XefWVI/AAAAAAAADnk/GF … 06072010(021).jpg
Каква е преждата и мм на кукичката?

Честито на бъдещите майки и лека бременност.
Тук има много  за малки деца.
http://picasaweb.google.de/tatyana2711

# 432
Fantasy_Girl ,Честито,миличка   bouquetСтрахотна новина  Hug Живот и здраве да е  Praynig
Влязох да ви питам за нещо и...хоп,гледам бременна линийка е заменила старата-"Искам да съм бременна"!БРАВО!
Мисля,че не бъркам,нали ти беше?Защото всеки път като я видеш и си мислех,това фантастично момиче иска едно фантастично бебче  Peace Дано всичко е наред!!!!

Момичета,повече от час търся начини за плетене на крайнине бримки и нищо не намирам  newsm78Дайде ми съвет коя да плета и коя да вземам,че да стане хубаво,като съшия!Плетката е дупчеста,леко ажурена  Mr. Green

# 433
Дам, аз бях с онази линийка Simple Smile
Да сме живи и здрави на 8 февруари е термина  Heart Eyes
Може и да бързам, но ми се иска нещо да изплета за разбойничето, дето от сега ме тормози  Whistling

# 434
Момичета,повече от час търся начини за плетене на крайнине бримки и нищо не намирам  newsm78Дайде ми съвет коя да плета и коя да вземам,че да стане хубаво,като съшия!Плетката е дупчеста,леко ажурена  Mr. Green
Аз съм правила плетива с опакова крайна бримка и като го шия, хващам крайните опакови бримки. Други пък съшивам на шевна машина. На срещата SISI_VAS показа много интересен начин на съединяване на частите на плетивото с една кука - лесно е и много хубаво. Попитай нея да обясни. Аз в момента плета пуловер и ако го завърша някой ден така ще го сглобя.

Общи условия

Активация на акаунт