PIZ BUIN и слънчева алергия?

• 21 897
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
Бих препоръчала това, тъй като е специално за слънчева алергия или друга марка медицинска козметика. Тоз продукт все пак е разработен специално за това:

http://www2.eucerin.com/de/produkte/sonnen-allergie-schutz-sun-creme-gel-lsf-25/

Иначе Avene, Bioderma, Iwostin, La Roche.. също са по-добри варианти

# 16
  • София
По-добри от Pizz Buin ли? Защо?  Thinking

# 17
Незнам защо, но аптекарките навсякъде оплюха Piz Buin-а... Бил пълен с много химии казаха... Да се чуди човек да им вярва ли или не...  Thinking

# 18

Защото са медицински козметични линии. Изискванията за качество към тези продукти е доста по-висока, както и тестовете преди пускането им на пазара са по-сериозни. За хора с алергия, особено слънчева, по-добре е да се заложи на това. Pizz Buin неоспоримо са хубави, но са макар и скъпа, масова козметика.  Peace

# 19
  • София
Е сега вече много ме замислихте  Thinking Бях много сигурна, че и тази година ще си купя Pizz Buin, а сега съм в голяяяяяма чуденка какво да правя... Този Галеник с 40 фактор и съставка за по-бързо почерняване много ме съмнява, освен ако няма автобронзант  Wink ИНаче не мога да си представя как ще почернея с 40 фактор  Shocked

# 20
Четох му описанието на Галеник-а, уж няма автобронзант. Един вид е като на Eveline, ако го знаете, ускорителя за тен, но с 40 фактор... Но навсякъде ми се скараха, защо при положение, че съм със слънчева алергия искам фактор до 15. Трябвало да е над 30. Незнам, но искам тен и да нямам алергия... Явно наистина ще е нещо около 30-цата... Пффф голяма каша стана  Laughing

# 21
Но навсякъде ми се скараха, защо при положение, че съм със слънчева алергия искам фактор до 15. Трябвало да е над 30. Незнам, но искам тен и да нямам алергия...   Laughing
То и аз същото ти казах по-нагоре, но съвсем нежно. Здравето на кожата в наши дни, при излагане на това агресивно слънце е по-важна от тена.

# 22
Хихи, а те чак ми се развикаха... Но наистина се убедих, че ще е по-добре да заложа на 30 или 40  Rolling Eyes

# 23
  • The point of no return
И аз се бях насочила към Пиз Буин против слънчева алергия, но след като се порових тук и там май ще заложа на La Roche

Вижте тук - негативните мнения за Пиз Буин са доста Sad
http://www.reviewcentre.com/reviews67879.html

# 24
Хммм, прави са били аптекарките (и друг път съм се убеждавала в тяхната компетентност...).

По-добри от Pizz Buin ли? Защо?  Thinking

Защото са медицински козметични линии. Изискванията за качество към тези продукти е доста по-висока, както и тестовете преди пускането им на пазара са по-сериозни. За хора с алергия, особено слънчева, по-добре е да се заложи на това. Pizz Buin неоспоримо са хубави, но са макар и скъпа, масова козметика.  Peace

Ще е по-добре да послушаме Малка Гара и да си вземем от медицинските. Аз доста клоня вече към Galenic.
И един глупав въпрос... понеже не съм запозната... Galenic спада ли към медицинската козметика?

# 25
Незнам защо, но аптекарките навсякъде оплюха Piz Buin-а... Бил пълен с много химии казаха... Да се чуди човек да им вярва ли или не...  Thinking

И аз понеже не повярвах си взех и се обринах страшно. Освен това се обривам и от висок фактор (по-висок фактор = повече химия). За това вече взимам до фактор 25 и само медицинска козметика. Тази година се спрях на Себа Мед и дано нямам проблеми.

# 26

Защото са медицински козметични линии. Изискванията за качество към тези продукти е доста по-висока, както и тестовете преди пускането им на пазара са по-сериозни. За хора с алергия, особено слънчева, по-добре е да се заложи на това. Pizz Buin неоспоримо са хубави, но са макар и скъпа, масова козметика.  Peace

Повечето дерматолози са на мнение, че названието "медицинска козметика" е просто рекламен трик. Какво би трябвало да означава това? Нещо средно между лекарство и козметика? Хем лекува, хем подхранва /почиства, защитава/? Колко атрактивно!

Каквото и да изберете, недейте да се пържите на слънце в обедните часове. Сутрин до 11 и следобед след 15-16 е идеалното време за плаж. И повечето време под чадъра. Иначе никой крем няма да ви спаси.

# 27
  • София
Добре де съвсем ме отчаяхте. Както казах моята алергия е ужасна (чак ми се подува кожата), но с Pizz Buin и то 10 фактор, нямах никакъв проблем миналата година. Честно казано не се пека вече, както преди. Стоя си под чадъра, влизам във водата и макс. 5 мин. да стоя на слънце, може и това да има значение, знам ли вече. Но пък тичах по малката непрекъснато, която точно беше проходила, а тази година предполагам, че тичането ще е повече. Но за сравнение нея я мажех с 30 фактор, ако не се лъжа и не хвана никакъв тен (може би съвсееем лекичък), което ме навежда на мисълта, че ако си взема 30 фактор и стоя под чадъра ще се върна беличка  Thinking
А тези с високите фактори на колко време ги подновявате? След всяко влизане във водата или са водоустойчиви?

# 28
meggle, всичките продукти, които ми показаха в аптеките бяха водоустойчиви, но пишеше да се подновяват на 2 часа. Миналата година преди морето бях изкарала 60 мин в солариума, после бях за 4 дни на море, от които 3 облачни. Мажех се с 6-цата на Eveline, защото си бях черна. На втория ден обаче целите ми крака бяха на червени пъпчици, ръцете също. Измамния тен от солариума си каза своето. И вече съм почти решена да си взема силен фактор. Аз се мажа по принцип сутрин преди плаж - 30-40мин. после още един път. Следобед по същия начин - горе долу по 4 пъти на ден... Които явно на ниския фактор са били крайно недостатъчни и оттам май изби алергията. Защото солариумния тен е много измамен. Уж си много черен, а всъщност изгаряш и това провокира алергията. Тази година не съм ходила на солариум, не смятам и да ходя. Ще си взема по-висок фактор и ще видим какво ще стане. По-добре малко по-бели, но без алергия. Отколкото черни и целите в малките досадни сърбящи пъпчици... И да не съм на плажа, а в стаята...  #Cussing out

# 29
  • София
didka абсолютно права си  Peace Ще чакам отзиви за продукта, който ще избереш. А колкото до солариумния тен всички предупреждават, че той не предпазва от истинското слънце и колкото и черна да си, ако не се намажеш първите дни с висок фактор ще изгориш със сигурност  Naughty Аз също съм прекратила солариума от 1 година, дори имам 60 неизползвани минути, но не смятам да рискувам вече и със солариум  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт