PIZ BUIN и слънчева алергия?

• 21 897
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
  • софия
Аз съм със слънчева алергия от 3 год,незнам по-голяма гадост.На плажа съм с риза с дълъг ръкав и дънки и пак се обривам през бялата туника.Използвам флуида на Биодерма 50фактор за лице,а за тяло Ларош Посе пак 50фактор за тяло.Спасение няма,аз и зимата използвам ,но крем по-гъст пак 50фактор другите фактори изобщо не ме защитават.Като се обрина си ходя така поне 1-2 месеца ,а сърбежа е ужасен.

# 31
Който има слънчева алергия, не бива да ходи на плаж.

# 32
че ако си взема 30 фактор и стоя под чадъра ще се върна беличка  Thinking

Ако се върнете бели от морето какво става, че е толкова важен пустия тен? Не ви разбирам честно! Ще имам аз слънчева алергия и вместо да се чудя как да избегна възбуждането й и да избегна тя да прерастне в нещо повече, ще се тюхкам, че ще се върна бяла от морето.  ooooh! Ама вие си знаете, кожата си е ваша и вие си я носите и ще си я носите вие...

# 33
  • София
Почна се...
Който има слънчева алергия да не ходи на плаж, да не почернява, да си стои вкъщи най-добре и като пече слънце да не се показва на улицата за по-сигурно  Rolling Eyes
Корина аз самата съм се съгласила с мнението на didka че е по-добре белички но без алергия Peace

# 34
meggle, всичките продукти, които ми показаха в аптеките бяха водоустойчиви, но пишеше да се подновяват на 2 часа.
Ох, аз пак да се обадя непитана. Подновява се зависимо от фактора. Преди си ги смятах/ мисля че беше/ 6мин - 1 фактор. Но отново ти казвам, че при това агресивно слънце сигурно са намаляли на половина.
Почна се...
Който има слънчева алергия да не ходи на плаж, да не почернява.
Ооо, аз изобщо не ви съдя, нямам и правото, при положение, че не вредите на моята кожа. Просто реших да съм загрижена, а за какво ли? Вие си знаете по-добре.
Почерняването го събирам на едно място с излагане на слънце и то продължително време. Да, с фактори над 30-50 и без олио за бърз загар и за мен е непостижим хубавия тен. А си мисля, че изобщо не е здравословно за кожа с изявена алергия.

На втория ден обаче целите ми крака бяха на червени пъпчици, ръцете също. Измамния тен от солариума си каза своето.
Кожата си казва своето.  Peace

Но пак казвам- кожата си е ваша, преценете си сами как ще се грижите за нея.

# 35
  • София
Ох, аз пак да се обадя непитана. Подновява се зависимо от фактора. Преди си ги смятах/ мисля че беше/ 6мин - 1 фактор. Но отново ти казвам, че при това агресивно слънце сигурно са намаляли на половина.
Корина благодаря ти, това ми е много полезно   bouquet Значи беглите сметки сочат 30 фактор през 1ч. и 30 мин. да се подновява.
Аз не говоря изобщо за хубав тен, защото казвам за незнам кой път, че не се пека на слънцето, просто ми се искаше да не се върна съвсем бяла а с лек тен поне, но явно не става хем здрава хем с тен и то без пържене на слънце ooooh!

# 36
Ще си взема по-висок фактор и ще видим какво ще стане. По-добре малко по-бели, но без алергия. Отколкото черни и целите в малките досадни сърбящи пъпчици... И да не съм на плажа, а в стаята...  #Cussing out

didka абсолютно права си  Peace Ще чакам отзиви за продукта, който ще избереш. А колкото до солариумния тен всички предупреждават, че той не предпазва от истинското слънце и колкото и черна да си, ако не се намажеш първите дни с висок фактор ще изгориш със сигурност  Naughty Аз също съм прекратила солариума от 1 година, дори имам 60 неизползвани минути, но не смятам да рискувам вече и със солариум  ooooh!

Корина, ето тук стигнахме до извода да си вземем слънцезащитни продукти с висок фактор  Hug
А иначе 10 дни плаж няма да ги заменя за нищо на света. Ако трябва ще си взема фактор 100 !!! Но от плажа и морето не се отказвам. Прекалено си ги обичам и прекалено много ме зареждат с енергия за последващото стоене в офиса  #Cussing out...

До няколко дни ще си взема нещо и ще ви пиша на какво съм се спряла.

# 37
Горе-долу май се получава мазането след всяко излизане от водата, ако е по-често... С една дума - ЧЕСТО!!! А не както правих аз до миналата година - 3-4 пъти на ден и то какво стана...

# 38
Корина благодаря ти, това ми е много полезно   bouquet Значи беглите сметки сочат 30 фактор през 1ч. и 30 мин. да се подновява.
Аз не говоря изобщо за хубав тен, защото казвам за незнам кой път, че не се пека на слънцето, просто ми се искаше да не се върна съвсем бяла а с лек тен поне, но явно не става хем здрава хем с тен и то без пържене на слънце ooooh!
Ами.. солариум, след това силен фактор и плаж. Щом нямате проблем от солариума.
Радвам се, че съм била полезна  bouquet и не съм звучала като дудняло.  Laughing

# 39
Аааа никакъв солариум... Няма да си правя повече опити...
 Hug

# 40
  • София
Аааа моля-моля без солариуми. Малко по-назад бях казала, че и с това експерименти повече не си правя, дори ми остана неизползвана 60 минутна карта  Tired

# 41
Да докладвам. В крайна сметка си взех Eucerin 25 Sonnen Alergie Schutz. Отидох при любимата аптекарка и тя ми обясни следното - дори и фактор 50 да си взема, не е ли направено специално срещу слънчева алергия, не става. А единствените, които са специално за това, си остават Piz Buin и Eucerin. Взех си и лосион за след слънце пак на Eucerin, този който е от същата серия против слънчевата алергия. Нямат парфюм и миризми в съставките, а това е много важно. Незнам, дали знаете, но не трябва да се използва парфюм, когато си на морето и имаш слънчева алергия. Това много обостря състоянието.
  bouquet

# 42
  • София
didka мерси за инфото  bouquet Пожелавам ти една страхотна почивка с приятен загар, лишен от всякакви обриви и очаквам да споделиш отзиви след използването на продуктите  Mr. Green
Иначе аз знам, че продукта трябва да е специално за слънчева алергия и си мислех след всички препоръки за Галеник, Биодерма и т.н., че и те са започнали да произвеждат такива слънцезащитни лосиони. Най-вероятно и аз ще избера Eucerin, поне за него не съм чела отрицателни мнения, докато за Pizz Buin прочетох доста  Peace

# 43
Много ти благодаря за пожеланията, meggle    Hug
Като се върна, ще разказвам  Sunglasses

# 44
Аз съм със слънчева алергия от дете , но последните няколко години доста се обостри .При мен се появяват ситни пъпчици на стъпалата ,дланите и китките , които много сърбят.Една лекарка дерматоложка ми каза, че трябва още март месец да се подготвя кожата за слънцето ,за да може слънцето да свикне с кожата.Тази година изтървах момента , но от догодина ще го имам предвид.Пия сега бета каротин , мажа с 50 фактор на Ла Рош, пих и 10 дена зиртек и 5 дена мазах за съжаление с кортикостероид , но положението тази година беше много зле.Сега съм Ок , но от седмица две, времето е студено така , че незнам дали от терапията.Но цяло лято през 2 часа трябва мазане   Confused

Общи условия

Активация на акаунт