СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 663
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Оправи си документите и осигуровките - никой не може да те задължи да подаваш информация за бъдещо време, но това би трябвало да го знаеш след като си се решила да си самоосигуряваща се на граждански договор

Ами аз не се смятам за пуйка защото поне показвам нещо. И друго - още преди детето ми да е тръгнало на ясла съм си прекъснала майчинството и съм започнала работа/щот трябва да се яде/. И още - помолих да ми смъкнат осигурителния праг, защото няма да плащам по 250лв на вятъра на месец за да може някой друг да се издържа от тях.
И докато за едни има ненаказуемост, то други се гонят да плащат глоби. До парите на майките опряха, а защо не глобяват по 500лева наглеците паркиращи по детските площадки, ами само по 20лв. Мога да пиша до утре сутрин.
Не съм съгласна, че са си оправили всички течове и хукнаха да глобяват майките-данъкоплатци.
И да инсп.Гаджет ме е разбрала какво искам да кажа.

Не подкрепям неспазването на законите, но подкрепям с две ръце репликата, че гонката, която правят на майките е, защото те са най-беззащитни  и без лоби в парламента. Всичко това е див популизъм!

Все пак те са ощетили държавата с около 6 млн. лева /по спомени/ НО,

- Уж нямаше, но се намериха 106 млн. лв. за спортната зала в София
- Уж сме в криза, но ще има Български Лувър за 25 млн. лв.
- Въобще не ми се говори за похарчените около 500 млн. лв. за т.н. гьол /според Борисов/ наречен АЕЦ Белене

# 136
  • София
Не подкрепям неспазването на законите, но подкрепям с две ръце репликата, че гонката, която правят на майките е, защото те са най-беззащитни  и без лоби в парламента. Всичко това е див популизъм!

Все пак те са ощетили държавата с около 6 млн. лева /по спомени/ НО,

- Уж нямаше, но се намериха 106 млн. лв. за спортната зала в София
- Уж сме в криза, но ще има Български Лувър за 25 млн. лв.
- Въобще не ми се говори за похарчените около 500 млн. лв. за т.н. гьол /според Борисов/ наречен АЕЦ Белене
Ами аз лично също не подкрепям неспазването на закони и затова не мога да разделя едно нарушение от друго. И това, че едните не се спазват, значи ли, че трябва всички да не се спазват? За мен е въпрос на контрол, но това е друга тема. Колкото за АЕЦ Белене - не съм никак съгласна с Борисов, ама и това е друга тема.

Не трябва да се смесват двата повода за протест, защото иначе ще обвържем нарушение с нужда, а това няма да доведе до нищо положително. Бих подкрепила всеки разумен протест.  Peace

# 137
Ескарина тук се е коментирало и друг път, за съжаление родителите, работещи на граждански договор, не получават точка за работещ родител.

# 138
  • София
 Hug запис ,че преисталирах компа и ви изгубих

# 139
Ескарина тук се е коментирало и друг път, за съжаление родителите, работещи на граждански договор, не получават точка за работещ родител.
Хм, това е странно, защото в падащото меню има опция "Самоосигуряващ се, свободна практика" и ако го избера ми дават точка, след което при необходими документи искат данъчна декларация, каквато попълват самоосигуряващите се. Ако договора за септември-декември не ми го бяха прехвърлили към 2010, а си беше останал с дата 2009, щях да имам данъчна декларация сега. Нооо ...тогава се водех от други съображения, изобщо не съм допускала как ще се отрази на точките за детската градина това.

# 140
Данъчните декларации са за фирмите (ООД, ЕООД и т.н.), не и за работещите на граждански договор. Все пак, ти този месец може да си на граждански договор, а другия - не. И пак казвам, нямам познати на такива договори и не съм наясно, казвам ти това, което съм чела във форума.

# 141
Работещите на граждански договор също полъпват данъчна декларация. А самоусигуряващите се са длъжни да си внасят осигуровки всеки месец, независимо дали за конкретния месец имат доходи или не.
Както и да е, явно ще съм без точка за работене.

# 142
Работещите на граждански договор също полъпват данъчна декларация. А самоусигуряващите се са длъжни да си внасят осигуровки всеки месец, независимо дали за конкретния месец имат доходи или не.
Както и да е, явно ще съм без точка за работене.

Почакай, не се отказвай толкова бързо. Wink
Мисля, че може да се докаже и чрез платежните документи за внесени осигуровки. Попитай и ИСОДГ в обратна връзка, от там ще ти кажат със сигурност.

Успех Peace

# 143
Здравейте отново,

включвам се само, за да кажа, че по моята 'некомпетентна' жалба до КЗД е започнала преписка.

# 144
То като е написано че НЕ трябва да се кандидатства, и да дебнеш и да не дебнеш, няма как да предвидиш че там дето НЕ трябва да се кандидатства всъшност има освободено място. Според мен несъзнателно са подвели родители и е редно да махнат въпросната част от ОДЗ-то от системата и да я включат в страницата на общите групи. Ако не могат да осигурят място за децата от ясла в първа група, за кой дявол са откривали яслени групи. Май миналата година беше и с уговорката че не могат да им осигурят място в първа група. Абсолютна измама. Кое е по-важно - да задържиш на работа две медицински сестри за сметка на главоболията на 20-тина родители или да осигуриш услуга като хората на минимум 25 семейства.

ooooh!
Кой ли го интересува, какво се случва с децата и родителите, които не са приети в детска градина...

# 145
  • Ловеч
Не трябва да се смесват двата повода за протест, защото иначе ще обвържем нарушение с нужда, а това няма да доведе до нищо положително. Бих подкрепила всеки разумен протест.  Peace

Като е само за яслите и градините - 20човека протест или нищо.
Малкия започнал да ходи вече на ясла. Много папкал и лелките били много доволни  Joy

# 146
Здравейте,

Предварително се извинявам ако не съм в правилната тема или не задавам въпроса си както и където трябва.
Проблема ми е свързан с регистрацията в сайта за класиране в детските градини.
Преди повече от година приятелката ми прави регистрация в сайта, но не получава обратно парола до ден днешен. Ходила е в детската градина която е посочила на първо място, но от там са и казали да се свърже със сайта и че от там трябва да се разреши проблема.
Преди три седмици се опитах да направя нова регистрация, но ми даде отговор - ЕГН-то е регистрирано. Писах няколко писма във форума за обратна връзка, но от там никакъв отговор. За това пиша и тук с молба някой ако може и знае как да помогне.

Предварително Благодаря.

# 147
  • София
Пишете в обратна връзка на ИСОДГ. Тук няма кой да помогне по този въпрос.
Цитат
Вход в системата
1вата стъпка е логин "ЕГН за непотвърдени". А След това "Е-поща за потвърдени"

# 148
Имах нужда точно от това напътствие за да се справя с проблема. Много благодаря, всичко вече е наред.

# 149
Може ли да ми кажете, ако искам записано дете през системата да се кандидатира за друга ДГ, системата ще ме допусне ли? Две години е посещавало ДГ, искам да я преместя, с две думи.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт