СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 287
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София-Младост
Нови 2000 места в детските градини.  Има подробности за Младост.
http://dnes.dir.bg/news.php?id=6629682

И пак да попитам Embarassed  - за строящите се ДГ - по-точно тази в Младост ІІІ - кога ще може да се кандидатства. ДГ в строеж е срещу блока, в който живеят родителите ми - дано стане до септември. Но я няма в Информационната система.  Rolling Eyes
Все още е в строеж, по-горе момичета бяха писали, че я гласят за 4-ти септември, но по табелите пише, че поне до края на м.09 ще строят...всеки ден минавам оттам. Така, че според мен няма да я пуснат за кандидатстване преди да мине екипа да я открие тържествено  Confused

# 61
  • София
И понеже и аз се интересувам от новата градина, всеки ден чувам слуха, че близкото ЦДГ ще бъде настанено в новата градина за да може да му се направи ремонт, не гарантирам за достоверност.

# 62
  • София
И понеже и аз се интересувам от новата градина, всеки ден чувам слуха, че близкото ЦДГ ще бъде настанено в новата градина за да може да му се направи ремонт, не гарантирам за достоверност.
Ако е като летните ремонти... поне 2-3 месеца.
Аз започвам да си мисля, че всички нови градини ще бъдат пуснати за следващата учебна година.

# 63
Подкрепям мнението на mama Mamut! В този случай децата не само, че не се красират никъде, ами минават през "двойни критерии". Изобщо наличието на каквито и да е критерии за класиране в детско заведенеие не е ли дискриминация-местожителство, баба в градината, братя/сестри с еди-колко си разлика newsm78 ?!

# 64
аааа нормално останалите са резерва Mr. Green

# 65
Според мен е съвсем нормално, при положение, че има такъв недостиг, да има определени предимства, иначе пък как ще се класират...все ще има некласирали се, но най-вероятно това ще са децата, чиито родители имат най-голяма нужда от работещи двама родители и без перспективи (т.е. нямат възможност за частна градина или детегледачка). Според мен критериите са добри, въпросът е дали всички се класират само по тези критерии.

# 66
Мили мами, не се надявайте за новата пристройка, която трябваше да е готова тази година!
Парите са дадени за построяването, но ... на всичките неуредици в детските градини да вземе фирмата да забегне. Сега следва да се съдят. Това значи, че евентуално сградата може да е готова, но за друго поколение. Засега ще си остане на груб строеж, колкото и жалко да звучи!

# 67
    И аз мисля, че прехвърлянето на децата от яслена група в градинска в ОДЗ-тата не е дискриминация  Peace.
 Виж вече за допълнителната точка даваща се на децата от чистите ясли може и да е един вид дискриминация спрямо другите дечица неприети никъде.Но наистина все някакви критерии трябва да има.За мен най-дискриминационния си остава този за баба, дядо..... работещи в детска градина.И този за породените деца, че мойте като са с голяма разлика какво, да не ми е по-лесно случайно.
 Абе тая градина в Младост 3 е още на груб строеж, за какво откриване ми говорите септември.Може ама септември 2011г. а не и този септември.

# 68
  • София
Мили мами, не се надявайте за новата пристройка, която трябваше да е готова тази година!
Парите са дадени за построяването, но ... на всичките неуредици в детските градини да вземе фирмата да забегне. Сега следва да се съдят. Това значи, че евентуално сградата може да е готова, но за друго поколение. Засега ще си остане на груб строеж, колкото и жалко да звучи!
За коя градина става въпрос?

# 69
  • София
Ника, слях тема тук.
Цитат
Градината в Драгалевци

# 70
  • София
Мерси, AnMaryPeace Аз нали следя за тази в Младост и изтръпнах, че като нищо може да е тя.  Laughing Не, че е по-малка трагедия да е в Драгалевци, разбира се, и там сигурно много семейства се надяват на нова градина.  Hug

# 71
Всъщност на всеки различни критерии са му удобни, според случая Laughing Ако детето ти е в ясла/градина сегашният регламент е справедлив, все някакво класиране трябва да има. Ако не е, виж тогава всяка точка за различните родители е дискриминационна. А това дали някой може да си позволи да дава пари за гледачка или частна градина няма как да се установи за момента.
Въпросът ми е всъщност дали регламентът противоречи изцяло на законодателството за дискриминация, включително и Конституцията, дето според нея "всички сме равни" ? Все пък "трябва да има някакво класиране" не ми се струва много правнообосновано Rolling Eyes

# 72
Mrs. Ju нещата са дъвкани и предъвквани, твоето предложение какво е, на какъв принцип да се класират децата. Моята мисъл беше, че когато има недостиг, все някой ще е недоволен, няма как да се класират всички.

# 73
  • след Околовръстното
Да попитам тук, че явно сте по-запознати.
Редно ли е според вас дете с голям брой точки, което родителите не записват в определения срок да се появи след седмица отново на първо място в кандидатурите и да чака отново да го приемат?
Няма ли краен срок за кандидатстване?
Не отсява ли системата "такива деца"?
Та въпросното дете винаги ще е на първо място в кандидатурите.
В нашата ясла чакат 20 деца със стандартните 8,1 за 0 свободни места.
С такива изпълнения шансовете за моето се изпаряват съвсем.
Бясна съм.

# 74
  • София
irenaani, тези случаи са масови, едва ли само е във вашата градина.
Аз лично не мога да си обясня защо децата не се записват. Но това е решение на родителите.

Не бях влизала в сайта на ИСОДГ. Има инфо вече за родените януари 2008ма (допълних 1вия пост)

Възможност за деца родени януари 2008 г. да кандидатстват с набор 2007
Цитат
Разпратени са уведомителни съобщения до родителите на деца, родени през м. Януари 2008 г. относно възможността да изберат предния набор за кандидатстване от м. Септември 2010 год., когато системата навлиза в текущ режим на класиране. Първото класиране след лятната пауза ще бъде на 4 Септември 2010 г.

Важно!
Избирайки 2007 набор за кандидатстване, всички активни към момента кандидатури на децата ще бъдат премахнати. Входящите номера на новосъздадените кандидатури ще бъдат формирани от датата и точния час на повторното кандидатстване.

Опцията за заявка по К5 - "Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване" ще бъде активна.

ИСОДГ

Според мен това си е нож с две остриета, заради това
Цитат
Важно!
Избирайки 2007 набор за кандидатстване, всички активни към момента кандидатури на децата ще бъдат премахнати. Входящите номера на новосъздадените кандидатури ще бъдат формирани от датата и точния час на повторното кандидатстване.
Даже и да има нови свободни места за септември ще се класират децата с по-стари входящи номера. Е, да имат значение и точките. Но според мен децата с повече точки (2008ми набор) ще са единици. Според мен децата с повече точки би трябвало вече да са приети.

Ако решите да смените набора на децата си - преценете добре рисковете и шансовете за класиране.

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 11:38 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт