СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 41 565
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • София
    Здравейте отново. Искам да ви попитам, може ли някъде да се види, коя градина какъв критерий е избрала. Оказа се, че за една градина имаме 8т., а за друга - 5т.
Допълнителните критерии, които е избрала дадена градина носят само по 0,1 точки.
Целите точки се получават от основните критерии.
За адрес - 3т.
за двама работещи родители - 2т.
за първо желание - 3т.
за второ желание - 2т.
за трето желание - 1т.
за по-ниски желания - 0т.

Т.е. градината, която ви е с 8т. ви е първо желание, тази с 5т. - ниско желание - четвърто и по-ниско. Това изцяло го определяте вие като родители чрез профила на детето.  Peace

# 91
    Здравейте отново. Искам да ви попитам, може ли някъде да се види, коя градина какъв критерий е избрала. Оказа се, че за една градина имаме 8т., а за друга - 5т.
Допълнителните критерии, които е избрала дадена градина носят само по 0,1 точки.
Целите точки се получават от основните критерии.
За адрес - 3т.
за двама работещи родители - 2т.
за първо желание - 3т.
за второ желание - 2т.
за трето желание - 1т.
за по-ниски желания - 0т.

Т.е. градината, която ви е с 8т. ви е първо желание, тази с 5т. - ниско желание - четвърто и по-ниско. Това изцяло го определяте вие като родители чрез профила на детето.  Peace
    Аа, разбрах, всяка позиция по-нагаре, увеличава точките. А аз си мислех  , че ако дадена градина е на първо място, се дава 1т. допълнително, ако е на 2,3 и т.н. не се дава нищо. Мерси. Hug

# 92
  • София
На мен също К4 ми е любим, но според мен, по-скоро ще премахнат предимството за сираците, отколкото предимството на внуците на перачките и чистачките в детските градини (никой да не ми се засяга, но наистина К4 ми вади очите), не може предимството за дете полу-сирак и внуче на баба в ДГ да е едно и също, а пък върхът е, че много детните и близнаците дори получават по-малко предимство  Close

AXA и на мен ми е """любим """

# 93
Напоследък чувам слухове за нова детска градина, която се строи в Младост 3 и се заинтересувах дали няма да ни излезе късмета. Понеже до сега не съм се занимавала изобщо с кандидатстване и нищичко не знам, ми е много трудно да се ориентирам дали имаме шанс за нея.
Ще съм много благодарна за повече информация по следните въпроси:
1. Не съм кандидатствала, има ли възможност сега тепърва да кандидатствам или вече е късно?
2. Постоянното ми местожителство не е софийско и не работя на трудов договор. Имам ли шанс да събера въобще някакви точки или не?
Има и други усложняващи ситуацията обстоятелства, но ако така или иначе по горните въпроси нямам шанс, няма защо да ги изреждам и тях.
Та това е, благодаря предварително на който отдели време да ме осветли.

# 94
  • Банкя
И аз не одобрявам К4, но не толкова, че изобщо го има, колкото количеството точки. Naughty Като няма как да мине изобщо без такъв критерий (директорките са доста категорични по въпроса), то нека поне точките са съизмерими с другите критерии, а именно само 1т. Peace

Иначе според мен е справедливо, като не може да се осигурят места за всички деца, които имат право на това, то нека поне за всяко неприето дете да се отпусне сумата на държавната субсидия, която се отпуска за децата, посещаващи детските заведения. Нямам представа, дали става въпрос за 20лв или 200лв, но поне частично ще бъдат равнопоставени всички деца в столицата, а повече родители ще могат да си позволят частна детска градина и съответно да се върнат на работа, да плащат данъци, за да има пари за нови детски градини и т.н. Grinning Peace

# 95
     Бясна съм! newsm61 smile3515 #2gunfire В градината до блока, ми казаха, че нямаме почти никакви шансове с нашите 8т. - уж бегло познавам директорката, та поговорихме. В същото време, детето на мои познати от другия край на София-  вече е прието /то е малко по-голямо от нас/. И то забележете с 10т.! Е как стават тези работи?! Нито са в района, нито имат друго дете, нито са разведени, инвалиди или нещо подобно! Е от къде идват тези 10т.  - че и баба перачка нямат!

# 96
  • София
Акси, около 200 лв. е държавната субсидия за дете в ДГ, май малко по-малко /180-190/. И според мен би било справедливо кандидатстващи, но неприети деца, да получават тази сума, дори под формата на ваучер, важащ за частна ДГ или някоя от програмите за детегледачки, не като пари кеш.

kali_ina, може някой от родителите да с ТЕЛК и ти да не знаеш?

# 97
Акси, около 200 лв. е държавната субсидия за дете в ДГ, май малко по-малко /180-190/. И според мен би било справедливо кандидатстващи, но неприети деца, да получават тази сума, дори под формата на ваучер, важащ за частна ДГ или някоя от програмите за детегледачки, не като пари кеш.

kali_ina, може някой от родителите да с ТЕЛК и ти да не знаеш?
     Е... спортисти са... При това не бивши.

# 98
  • Банкя

Точно това имам предвид, но просто си представям коментари от рода на: "Ами то сега е криза, няма пари.", "Защо да го правим, като така или иначе ще построим нови детски градини", "бла-бла-бла". ooooh!

kali_ina Ти видяла ли си, че детето е прието с 10т или просто така са ти казали? Възможно е да е вкарано по друг начин и да казват, че е прието с повече точки, за да не буди подозрения. Thinking
Или може да гледат някоя баба с телк, която да се води в домакинството и така да имат социални точки.
Или баба или дядо на детето да са започнали работа в детско заведение и да имат точки по К4. Peace

# 99
  • София
kali_ina, ако знаеш имената на детето можеш да провериш класиранията за съответната градина и да видиш кога и с колко точки е прието. Ако се съмняваш в достоверността на данните... не знам дали можеш да искаш проверка. Можеш поне да провериш дали детето изобщо го има по списъците на класираните.

# 100
  • София
Акси, баба или дядо с ТЕЛК в едно домакинство не носят допълнителни точки.  Peace Ако случаят е много специфичен и тежък знам, че ги разглеждат в Работната група. Но иначе по регламент не получават нищо допълнително.
kali_ina, пак казвам - ако приема е бил официално с толкова точки, напълно е възможно някой от родителите да е с ТЕЛК, друг е въпроса как, защо и за какво...

# 101
  • София
1. Не съм кандидатствала, има ли възможност сега тепърва да кандидатствам или вече е късно?
2. Постоянното ми местожителство не е софийско и не работя на трудов договор. Имам ли шанс да събера въобще някакви точки или не?
Слях темата ти с тази.

1. На този етап се отпускат единични бройки свободни места.
Предимство, т.е. шанс за класиране имат децата с по-висок брой точки. Но не е късно за кандидатстване. Може да регистрираш детето по всяко време.
2.
К1. Постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община – 3 т. 
К2. Работещ родител /или в отпуск по майчинство/, който е социално осигурен – по 1 т. за родител   (2т в идеалният случай)
К3. Родител, който е редовен студент във ВУЗ на територията на Столична община – по 1 т. за родител
К5. Детето посещава самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване – 1 т. (само набор 2007)

Мисля, че се полага точка за самоосигуряващ се, но не съм сигурна.

Ето малко обяснения за кандидатстването - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=506826.msg15647366#msg15647366

Дано ти свърши работа.

# 102
     Бясна съм! newsm61 smile3515 #2gunfire В градината до блока, ми казаха, че нямаме почти никакви шансове с нашите 8т. - уж бегло познавам директорката, та поговорихме. В същото време, детето на мои познати от другия край на София-  вече е прието /то е малко по-голямо от нас/. И то забележете с 10т.! Е как стават тези работи?! Нито са в района, нито имат друго дете, нито са разведени, инвалиди или нещо подобно! Е от къде идват тези 10т.  - че и баба перачка нямат!
Тези работи стават с "далаверка" Wink

# 103
  • София
И аз ще следя темичката.

И аз чух, че в новата градина ще се мести 178, защото едната част просто пропада заради
подземни води, от страната на директорката - направо е опасно.

Ние сме 2006 набор и съм в омагьосан кръг. Ние сме възрастни родители и родители на съпруга
ми са доста възрастни и дума не може да стане да гледат детето цял ден. Престанах да се
самоосигурявам - нямам възможност и точките са ми паднали до 7,1. Не мога да си намеря работата,
защото няма кой да гледа детето. Не знам дали ще мога да намеря добре платена - минимум 800 лева
чисти за да мога да дам детето на частна градина - започват от 400 лева и нагоре. За 4 часа - абсурд
в тази криза някой да ме вземе. Мога да плащам на някоя приятелка да ме осигурява на 4 часа, но пак
- това са пари извън домакинството - не знам дали ще имам възможност, защото и голямата ще ми е
7 клас - уроци по математика и БЕЛ не са без пари.

Не е честно, детето ще ми е на 4 години, а не умее да контактува, имам проблеми по градинките.
Какво ще го правя един Господ знае.

Съгласна съм с едната от майките, която пише, че ако няма място в градината - да дават на майката минимална
работна заплата - независимо дали работи или не.

# 104
     Почти съм сигурна, че са приети по втория начин.  Money Това, че имат 10 точки го казаха те. До колкото знам, някой от бабите ли, дядовците ли работеше в общината. В тази градина са събрани все министерски и общински дечица. Те ще извадят документи, каквито си искат, може да е с телк и да ходи по състезания, зам ли Imp...

Общи условия

Активация на акаунт